Şimdi Ara

Şuan en mantıklı faturalı hat hangi operatör?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sifirdan faturalı hat almak istiyorum sizce en mantıklı operatör hangisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan 0 hat alımında en avantajlı kampanyalar (hediye vs.) Vodafone'da.

Hizmet olarak bütçe sorunun yoksa Turkcell.

Pek birşey beklemiyorum dersen TT.

İkisinin ortası Vodafone.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hocam vodafone hangi paket önerirsiniz şebeke sorunları var diyorlar hali hazırda turkcrll faturasız hattım var ama çok pahalı paketleri ttmi iyidir vodafone mi

• nediyonlasen kullanıcısına yanıt
    O lokasyonda (hız olarak) vodafone'u test etme imkânın varsa bi et, sorunsuzsa web üzerinden alınan tarifeleri gayet iyi.

Hani vodafone oralarda iyiyse şüphesiz vodafone derim. İçerik havuzu çok iyi, volte vowifi servisleri sorunsuz vs. TT'a takla attırır. Çünki bunların hiçbiri TT'da yok. Sadece kuru bi gb ve dk mevcut.

Hocam peki 30-35 tlye kadar hangi paketi önerirsin? 26 yaşından küçüğüm freezone avantajlarından faydalanıyorum. Babam yıllardır vodafone kullanıyor bir hız testi vs yapıyım evde bir tt bir vodafone bir turkcelö var

• Paket olarak bilemiyorum.

Vodafone tarife uzmanını etketliyim o birseyler sunar elbet.

• Uyumlu 4 cok iyi

33TL 750DK 250SMS 9GB Var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 26 Ocak 2020; 14:26:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Senin o kaliteli dediğin Turkcell, Vodafone ve Türk telekom ile volte üzerinden görüşme yapamıyor sadece operatör içi volte görüşmesi yapılabiliyor. Ancak Vodafone ile Türk telekom arasın da volte görüşmesi yapılabiliyor. Ayrıca Turkcell diğer operatörlerle görüşme yaparken ses kalitesi berbat oluyor. Yani kısacası Turkcell kendini izole etmiş bir operatör.
  • Şebeke dışı aramalarda her istasyonun arama performansı aynı olmaz. Bu yoğunlukla ve istasyonun konfigürasyonuyla alakalı bence. Bunu kafamdan atmıyorum.

Evde TT hattım takılıyken Turkcell'li olan annemi aradığımda adeta HD görüşebiliyorken, aynı durum işyerimde olmuyor. Ben bunu farkettiğim gün anladım. Bunun daha fazla örneğini de yaşıyorum. En net o lokasyonda belli oluyor. Belki de sana böyle bir durum denk geldi ve bu yuzden Vodafone TT arası HD sandın.

Kabul etsen de etmesen de veriler ortada. Turkcell kötünün iyisidir.

Hayır Vodafone ve TT artık volte üzerinden görüşme yapabiliyor. Bu konu hakkında açıklama yapılmıştı ayrıca forum da konusu dahi açıldı. Yani artık her yerde Vodafone TT arası HD görüşme yapılabiliyor ancak Turkcell için bu geçerli değil. İşte bu yüzden Turkcell her ne kadar en iyi çeken operatör de olsa fiyatının yüksek oluşu ve diğer operatörlerle müşterek bir biçim de çalışamadığı için Turkcell her zaman benim gözüm de bir adım geri de.

Bu arada Vodafone TT birbiri ile HD görüşme olayı yaklaşık 1 ay önce aktif oldu, daha önceden yoktu.

Ayrıca GSM sistemlerinde AMR, AMR-WB, ACELP gibi farklı ses sıkıştırma kodekleri kullanılır. Bu kodekler 2G de 13 kbps bit oranın da dijital olarak paketler halinde alıcıya gönderilir, ancak sinyal düşük olduğun da paket kayıplarını yani ses bozulmalarını engellemek amacıyla sesin bit rate oranı 5.6 kbps civarına düşürülerek ses kalitesinden feragat edilerek kesintisiz iletişim sağlanmaya çalışır ayrıca baz istasyonların da bozuk paket düzenleme algoritmaları vardır konuşma esnasın da düşük sinyalden kaynaklı bozulan ses veri paketi olabilecek en iyi düzey de onaran voice fix generator adlı paket düzenleme algoritmaları bulunur. Tabi volte yani HD ses denilen teknoloji ise AMR-WB denilen ve saniye de 23.85 kbps ile yüksek çözünürlüklü ses taşıma teknolojisini kullanır, farkına varırsanız HD konuşma da ses de çok fazla drop yaşanır. Bunun sebebi aktarılan verinin büyük olması ve sinyal zayıfladığın da 23.85 kbps altına düşüp paket kayıpları oluşturmasıdır. Yani aslında bu olay sizin dediğiniz gibi baz istasyonunun farklı oluşundan değil tamamıyla sinyal şiddeti ve kullanılan iletişim jenerasyonundan kaynaklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 26 Ocak 2020; 15:4:48 >

• Volte kullanmam, hiçbir zaman ihtiyaçta duymadım.

Sesli aramalara önem veren biriyim, Turkcell ile 3G üzerinden yaptığım şebeke dışı görüşmeler beni tatmin ediyor, şebeke içi kusursuzluğa zaten laf yok.

Ama dediğim gibi TT ve Turkcell arası son derece kusursuz görüşmelerim oldu. Bu görüşmenin Turkcell içi görüşme kalitesinden hiçbir farkı yok neredeyse..

Her ne kadar TT ve Vodafone o konuda birleşmiş olsada, daha alacakları çok yol var. Öyle ki daha TT faturasızlara Volte dâhi vermiyor, ki TT'nin ciddi anlamda faturasız müşterisi olduğu aşikarken Volte'de yapılan bu çalışma pek birşey ifade etmez.

Turkcell onlarla hiçbir zaman ortak bir işe girmez. Girmeyişide benim tercih sebeplerimden biri. Eger 3'ü aynı hizmeti verecek olsa Turkcell'e dünya fatura ödemem, yöneticilerde bunun bilincindedir.

Vodafone'un sesli arama performansından hep memnun olmuşumdur fakat TT benim için çamurdan ibarettir.

Türkiye'de dört dörtlük hizmet sunan operatör yok. Olsa olsa sizin de dediğiniz gibi kötünün iyileri var onları da millet mecburiyetten kullanıyor. Keşke sanal olmayan 4. operatör gelse en azından rekabet ortamı değişir.
  • Bence de hocam ülkeye 4.operatör şart...

• Bu saatten sonra o iş imkansız, ülkenin durumu ortadayken kimse milyarlarca lira yatırım yaparak neredeyse kemikleşmiş piyasaya girmez.

5G nin söz edildiği dönem de sıfırdan sistem kurup kalite ve ideal fiyat olursa kemikleşmiş bir ortam olsa da piyasaya hakim olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.