Şimdi Ara

subap ayarları kaç km de olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
21.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sıfır bir motorun subap ayarlarını kaç km de ayarlamak lazım konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa nasıl yapılacağınıda anlatırsa sevinirim motorumu sıradan servislere göstermektense kendim özenle yapmak isterim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Subap Ayarları: Kaç Km'de Yapılır ve Ne Kadar Sürer?

Subap ayarı, motorlu araçların düzgün çalışması için gerekli olan önemli bir bakım işlemidir. Motorun emme ve egzoz valflerinin düzgün şekilde açılıp kapandığından emin olmak için düzenli olarak yapılmalıdır.

Subap Ayarı Kaç Km'de Yapılır?

Subap ayarının yapılması gereken kilometre aralığı araçtan araca farklılık gösterir. Ancak genellikle 20.000 ila 50.000 km arasında yapılmalıdır. Motosikletler için bu aralık daha kısa olabilir, 10.000 ila 20.000 km arasında değişebilir.

Subap Ayarı Kaç Saat Sürer?

Subap ayarının süresi de araca ve motorun karmaşıklığına bağlı olarak değişir. Ortalama olarak, bu işlem 2 ila 4 saat arasında sürebilir.

Subap Ayarının Önemi

Düzenli olarak subap ayarı yaptırmak önemlidir çünkü:

• Motorun verimliliğini artırır.
    • Yakıt tüketimini azaltır.
    • Motorun düzgün çalışmasını sağlar.
    • Motor hasarını önler.

Subap Ayarı Belirtileri

Subap ayarının gerekli olduğunu gösteren bazı belirtiler şunlardır:

• Motor rölantide düzensiz çalışıyor.
    • Hızlanırken motor gücü azalıyor.
    • Egzozdan mavi veya beyaz duman çıkıyor.

Subap Ayarı Maliyeti

Subap ayarının maliyeti aracın modeline ve işçilik ücretlerine bağlı olarak değişebilir. Ortalama olarak, bu hizmetin maliyeti 100 ila 300 dolar arasında olabilir.

Sonuç

Subap ayarı, motorlu aracın düzgün çalışması için hayati öneme sahiptir. Kilometre aralığına veya belirtilere göre düzenli olarak yaptırılmalıdır. Bu işlem, motorun verimliliğini artırabilir, yakıt tüketimini azaltabilir ve motor hasarını önleyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • subap ayarı yapamayı biliyormusun da kendin yapacaksın ?
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    bilsem buraya niyeyazayım ? mekanik tür şeyler mesleğim sayılır bu tür şeylerden cok iyi anlarım sadece ayar yapılması gerekn şeyler nedir nerededir onu bilmiyorum
  • Yok biliyosan ne zamanlarda yapilir onuda bilirsin ben hic anlamam ama ses yaptiginda ve uzun sure kullanildiktan sonra oldugunu tahmin ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    motordan metal sesi geliyorsa ozaman yapılmalıymış ayarı işte ama sadece subap değil bide egzos la alakalı bi ayarda varmış
  • Subap ayarı çok basitte karburatörü felan sökmeye yemez benimki. Motosiklette sıkıntı fark edersen, yakıt felan artarsa öyle götür, ya da kullanım kılavuzuna bak orada subapla ilgili bir şeyler yazıyordur mutlaka.

Yanlış bilmiyorsam karbüratörün tepesinde böyle kapak gibi bir şey var, subaplar onun altında oluyor, sonra onun böyle bi noktası var ona ayarlıyorsun vs vs. boş ver uğraşılmaz.
  • gerekli araştırmalarımı yaptım basit bişey subap ayarı zor değil motor kapağı açıldığı için zor gibi görünüyor ama aslında hiçde zor olan bişey değil sadece filler çakısı denen bişey lazım durum o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

gerekli araştırmalarımı yaptım basit bişey subap ayarı zor değil motor kapağı açıldığı için zor gibi görünüyor ama aslında hiçde zor olan bişey değil sadece filler çakısı denen bişey lazım durum o

subab ayarı motora göre değişir japon motorlar vuruntusuz çalıştığı için 30bin km ayar yapılmadan gider çin malları 6 ila 10bin km civarında ister nasıl anlayacağını da söylüyorum motor şakırtı yapmaya başlar çın çın çın "gibi sesler çıkarır.onu da anlayamazsan subab kapaklarını söküp sentil çakısı ile subabları kontrol edersin ayarı kaçıksa ayar yaparsın.emme ve egzoz subabının sentil ayarları farklı olacak aynı yaparsan ayara gelmez egzoz ısıdan genleşeceği için farklı oluyor sakın subabları çok sıkı ayarlama subabları yakarsın.iyi araştır öyle yap

• quote:

Orijinalden alıntı: rdvnbzgc

quote:

gerekli araştırmalarımı yaptım basit bişey subap ayarı zor değil motor kapağı açıldığı için zor gibi görünüyor ama aslında hiçde zor olan bişey değil sadece filler çakısı denen bişey lazım durum o

subab ayarı motora göre değişir japon motorlar vuruntusuz çalıştığı için 30bin km ayar yapılmadan gider çin malları 6 ila 10bin km civarında ister nasıl anlayacağını da söylüyorum motor şakırtı yapmaya başlar çın çın çın "gibi sesler çıkarır.onu da anlayamazsan subab kapaklarını söküp sentil çakısı ile subabları kontrol edersin ayarı kaçıksa ayar yaparsın.emme ve egzoz subabının sentil ayarları farklı olacak aynı yaparsan ayara gelmez egzoz ısıdan genleşeceği için farklı oluyor sakın subabları çok sıkı ayarlama subabları yakarsın.iyi araştır öyle yap

sıkı ayarlama derken ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rdvnbzgc

quote:

sıkı ayarlama derken ?

örneğin 0.8 yerine 0.5 yaparsan sıkı olur onun için motorunun subab ayar numaralarını bilmen lazım ya tanıdığın bir ustaya danış yada bulabilirsen internetten araştır.kesin bilmeden yapma ayar tutturamazsın

• yakıtı falan da fazla yakmaya başladığında benim bildiğim ses ten sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.