Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.721
Cevap
66
Favori
432.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanırsınız inşallah, keyifli sürüşler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forester-14

Hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanırsınız inşallah, keyifli sürüşler.
    Habertürk gazetesinde 2014 Subaru Forester'lerin testleri 9 Aralık 2013 tarihinde yayınlandı.
    http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/haber/901802-subarunun-cift-kisilikli-suvu-forester
    Yazıda ön camın üst kısmındaki sensörlerden bahsedilmiş.Bu şimdiye kadar Türkiye'de bulunmayan eyesight sisteminin 2014'te getirileceği anlamına mı geliyor acaba?
    http://www.subaru.com/engineering/safety.html
    Eğer öyle ise 2014 modellerde ufak tefek bazı ek özellikler getirtilecek manasına gelebilir.

• kartal K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Haberi hazırlayan Baris Bey'le görüştüm açıkcası 2014 model olarak ifade ettigi araç esasında Avrupa versiyonlarında kullanılan ifadeymis. Dolayısıyla geç yapılmış bir 2013 model incelemesi olarak okuyabilirsiniz haberi.

Eye sight ile ilgili olarak da net bir bilgi alamadım, Sahsuvaroglu Holding den temin ettigi bir araç olduğunu belirtti, bir yanlış izlenim veya tr modellerinde farklı bir model olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası ben en az 3 yıl bir degisiklik beklemiyorum.

Selamlar
    Baris

• quote:

Orijinalden alıntı: Baris.D

Merhaba,

Haberi hazırlayan Baris Bey'le görüştüm açıkcası 2014 model olarak ifade ettigi araç esasında Avrupa versiyonlarında kullanılan ifadeymis. Dolayısıyla geç yapılmış bir 2013 model incelemesi olarak okuyabilirsiniz haberi.

Eye sight ile ilgili olarak da net bir bilgi alamadım, Sahsuvaroglu Holding den temin ettigi bir araç olduğunu belirtti, bir yanlış izlenim veya tr modellerinde farklı bir model olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası ben en az 3 yıl bir degisiklik beklemiyorum.

Selamlar
    Baris
    Merhaba. 2009 dizel Forester aracımın aküsünü değiştirmem gerekiyor. Değişim esnasında araç hafıza bilgilerinde silinme olabilirmi? Servisin değiştimesi gerekirmi?
    deneyimli Subaru kullanıcılarının değerli katkıları yardımcı olacak bana. Saygılarımla.

• Baris.D B kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi Avrupa'da ve Amerika'da güncel kasalar 2014 model yani 4. nesil olarak belirtiliyor, 2013 ise bir önceki kasa yani 3. nesil olarak belirtiliyor. Şu anda Türkiye'deki 2013 model Forester'lar 4. nesil araçlar. Navigasyonu bile olmayan Forester geldi bu sene, zaten navigasyonlu gelen Xv'lerde de Türkiye haritası yok. Bu durumda EyeSight sistemi olan yeni araçların gelmesi biraz zor görünüyor.
  • yutuna Y kullanıcısına yanıt
    Ankara da sekiz ay önce yolda akü bitmişti. Subaru yardımı aradım ve deneyimli birisi değişim yapabilir demişlerdi bende değiştirdim .hafıza silinmesi olmadı. Sadece saat ayarını yeniden yaptım. Bu güne kadarda sorun yaşamadım.
  • Baris.D B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ,güle güle kullanın
  • cstadem kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cstadem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

Teşekkürler cstadem.
    Merhabalar,

Eşim için bir 0 bir XV ya da 2. el bir Forester ile aranıza katılmayı düşünüyorum :) Forester'daki makyaj ve motor değişimleri hangi yıllarda oldu acaba? Şu çok yaktığı için eleştirilen motor hangi yılda değişti? 2010 ve sonrası 2. el Forester için başka neler dikkat etmek gerekir? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: competan4

Merhabalar,

Eşim için bir 0 bir XV ya da 2. el bir Forester ile aranıza katılmayı düşünüyorum :) Forester'daki makyaj ve motor değişimleri hangi yıllarda oldu acaba? Şu çok yaktığı için eleştirilen motor hangi yılda değişti? 2010 ve sonrası 2. el Forester için başka neler dikkat etmek gerekir? Şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Forester 2008 yılında kasa değiştirdi. 2013 te çıkan yeni Forester da kullanılan motor ve CVT şanzumanın yakıt sarfıyatında belirgin düşüş sağladığı belirtiliyor.

• competan4 C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, FB kodlu motor 2010 yılının sonlarına doğru makyajla beraber Forester'a uygulandı. 2011 ve üstü modeller bu motorla donatılmıştır ama şanzıman ve çekiş sisteminde bir değişiklik olmamıştı.
    Önceki motora göre % 10 civarı bir yakıt ekonomisi sunduğu söyleniyordu ama kullanım stilinize göre eski motordan daha fazla da yaktırabilirsiniz. Genel olarak Forester'ın kendi klasmanındaki araçlardan fazla yaktığını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 18 Aralık 2013; 16:07:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Merhabalar, FB kodlu motor 2010 yılının sonlarına doğru makyajla beraber Forester'a uygulandı. 2011 ve üstü modeller bu motorla donatılmıştır ama şanzıman ve çekiş sisteminde bir değişiklik olmamıştı.
    Önceki motora göre % 10 civarı bir yakıt ekonomisi sunduğu söyleniyordu ama kullanım stilinize göre eski motordan daha fazla da yaktırabilirsiniz. Genel olarak Forester'ın kendi klasmanındaki araçlardan fazla yaktığını düşünmüyorum.
    Öncelikle teşekkür ederim. Bugün Özgörkey'de X3 baktım. Gerçekten güzel ama aradaki saçma sapan fiyat farkına değeceğini de düşünmüyorum açıkçası. Peki 2011'den sonra herhangi bir değişiklik söz konusu mudur? Makyaj, çekiş sistemi, motor, şanzıman vb.? Yani 0 aldığımda 2. ele göre teknolojik bir fark ve avantaj olacak mı?

Yeni kasada tabi ki teknolojik olarak farklılıkları var, bunlardan en önemlisi bana göre Subaru'nun lineartronic diye adlandırdığı CVT vitesin araca uygulanması oldu. Şimdi tam olarak hatırlayamıyorum, sitesine girip bakarsınız ama fabrika verisi olarak inanılmaz düşük tüketim değerleri açıklamışlardı.
    Bunun dışında x-mode denen özellikle beraber, yokuş iniş ve çıkış desteğine sahip oldu araç. Dediğim gibi detaylı bilgiler nette bulunabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Yeni kasada tabi ki teknolojik olarak farklılıkları var, bunlardan en önemlisi bana göre Subaru'nun lineartronic diye adlandırdığı CVT vitesin araca uygulanması oldu. Şimdi tam olarak hatırlayamıyorum, sitesine girip bakarsınız ama fabrika verisi olarak inanılmaz düşük tüketim değerleri açıklamışlardı.
    Bunun dışında x-mode denen özellikle beraber, yokuş iniş ve çıkış desteğine sahip oldu araç. Dediğim gibi detaylı bilgiler nette bulunabilir.
    İlker Bey kusura bakmayın, sanırım net soramadım sorumu. 2013 Forester, özellikleri, Lineartronic CVT, motoru, kullanılan teknolojiler hakkında detaylı bilgi sahibiyim. Sormak istediğim bu kasa ve özellikler ilk olarak 2013 modelinde mi uygulandı, yoksa 2011 ya da 2012'de de aynı özellikler mevcut mudur? İlginize teşekkürler.

Evet hocam ilk defa bu kasada uygulandı. Bir önceki kasanın makyajlı modelinde dediğim gibi en büyük değişiklik yeni nesil 2.0 lt motorun uygulanmasıydı. Donanım olarak ise fazla bir şey olmadı yanlış hatırlamıyorsam çift yönlü klima ve katlanan sinyalli aynalar eklendi ve standart olarak 17jantla beraber geliyordu.
    Şanzıman ve çekiş sisteminde bir değişiklik yapılmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Forester-14

Dediğiniz gibi Avrupa'da ve Amerika'da güncel kasalar 2014 model yani 4. nesil olarak belirtiliyor, 2013 ise bir önceki kasa yani 3. nesil olarak belirtiliyor. Şu anda Türkiye'deki 2013 model Forester'lar 4. nesil araçlar. Navigasyonu bile olmayan Forester geldi bu sene, zaten navigasyonlu gelen Xv'lerde de Türkiye haritası yok. Bu durumda EyeSight sistemi olan yeni araçların gelmesi biraz zor görünüyor.

Hocam kendinden navigasyonlu foresterlar gelmeyecek mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal

Habertürk gazetesinde 2014 Subaru Forester'lerin testleri 9 Aralık 2013 tarihinde yayınlandı.
    http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/haber/901802-subarunun-cift-kisilikli-suvu-forester
    Yazıda ön camın üst kısmındaki sensörlerden bahsedilmiş.Bu şimdiye kadar Türkiye'de bulunmayan eyesight sisteminin 2014'te getirileceği anlamına mı geliyor acaba?
    Eğer öyle ise 2014 modellerde ufak tefek bazı ek özellikler getirtilecek manasına gelebilir.

Hocam kendinden üretilmiş orjinal fabrika çıkışlı navigasyonlu foresterlar gelmez mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdinc1

quote:

Hocam kendinden üretilmiş orjinal fabrika çıkışlı navigasyonlu foresterlar gelmez mi ?

Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar;

Yaklaşık bir aydır Suv almak için araştırmalara girdim. En son sizler gibi 2 Suv arasında kaldım

Subaru Forester 2.0 premium
    Mazda Cx-5 2.0 power

Aracı babama alacağım. Yetkili satıcılar kendilerine göre araçlarını övüyorlar. Aklıma takılan bir kaç soru oldu.

* Subaru'yu çok beğendim fakat donanım olarak Mazdaya göre eksik geldi. En önemlisi Ön-Arka park sensörleri ve
    Bi-xenon farların olmayışı. Ha birde o 90 model arabalardan kalma cd çalar iğrenç. Neyseki yetkili satıcı 1.900 tl
    karşılığı Navigasyonlu dokunmatik bir CD çalar ekleyebiliyoruz dedi. Olmazsa birde park sensörü eklenirmi diye soracağım.

- Benim soruma gelcek olursak, Forester in bakım maliyetleri ne kadardır ortalama? Mazda dan çok pahalımıdır ?
    Servislerinde ve yedek parçalarında sıkıntı yaşıyormusunuz ?

* Mazda tek kelimeyle süper olmuş. Kaliteli bir alman arabasına binmiş gibi hissettim kendimi. Mazda da o direksiyon derisi ve
    direksiyon görünümü ne öyle 5 para etmez. Birde yedek teker yok :) .. Bir jel varmış, 89-90 km idare etmesini sağlıyormuş.
    Diğer yanları süper aracın

- Mazda daki sorunum ise 6 hava yastığı var. Subaru (forester da 9 hava yastığı var) kadar kazalarda korumalımıdır ? Sağlamlığı nasıldır ?
    Birde mazdanın şanzıman sistemi çift kavramalı sistemler gibimi çalışıyor ?

- Birde forester ve cx-5 in 2. el olarak hangisinde zararımız daha az olur.

- Sizce aşağıdaki resimdeki sanzuman bakımından doğrumudur ?

https://store.donanimhaber.com/ab/32/b6/ab32b602f7b4a2a8da2df354f197d841.gif

baya soru sordum kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim ..

• quote:

Orijinalden alıntı: casper18

Merhaba Arkadaşlar;

Yaklaşık bir aydır Suv almak için araştırmalara girdim. En son sizler gibi 2 Suv arasında kaldım

Subaru Forester 2.0 premium
    Mazda Cx-5 2.0 power

Aracı babama alacağım. Yetkili satıcılar kendilerine göre araçlarını övüyorlar. Aklıma takılan bir kaç soru oldu.

* Subaru'yu çok beğendim fakat donanım olarak Mazdaya göre eksik geldi. En önemlisi Ön-Arka park sensörleri ve
    Bi-xenon farların olmayışı. Ha birde o 90 model arabalardan kalma cd çalar iğrenç. Neyseki yetkili satıcı 1.900 tl
    karşılığı Navigasyonlu dokunmatik bir CD çalar ekleyebiliyoruz dedi. Olmazsa birde park sensörü eklenirmi diye soracağım.

- Benim soruma gelcek olursak, Forester in bakım maliyetleri ne kadardır ortalama? Mazda dan çok pahalımıdır ?
    Servislerinde ve yedek parçalarında sıkıntı yaşıyormusunuz ?

* Mazda tek kelimeyle süper olmuş. Kaliteli bir alman arabasına binmiş gibi hissettim kendimi. Mazda da o direksiyon derisi ve
    direksiyon görünümü ne öyle 5 para etmez. Birde yedek teker yok :) .. Bir jel varmış, 89-90 km idare etmesini sağlıyormuş.
    Diğer yanları süper aracın

- Mazda daki sorunum ise 6 hava yastığı var. Subaru (forester da 9 hava yastığı var) kadar kazalarda korumalımıdır ? Sağlamlığı nasıldır ?
    Birde mazdanın şanzıman sistemi çift kavramalı sistemler gibimi çalışıyor ?

- Birde forester ve cx-5 in 2. el olarak hangisinde zararımız daha az olur.

- Sizce aşağıdaki resimdeki sanzuman bakımından doğrumudur ?

https://store.donanimhaber.com/ab/32/b6/ab32b602f7b4a2a8da2df354f197d841.gif

baya soru sordum kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim ..

Alıntıları Göster
    Subaru Forester'in test sonucu..."Superior"
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/subaru/forester/2014?print-view
    Mazda CX5'in test sonucu..."Advanced"
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/mazda/cx-5/2014?print-view

Aslında her ikisi de oldukça güvenli.
    Ama Subaru daha önde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal -- 24 Aralık 2013; 22:16:46 >

• quote:

Subaru Forester'in test sonucu..."Superior"
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/subaru/forester/2014?print-view
    Mazda CX5'in test sonucu..."Advanced"
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/mazda/cx-5/2014?print-view

Aslında her ikisi de oldukça güvenli.
    Ama Subaru daha önde.

Alıntıları Göster
    ikisi de kalite araba...ama awd teknolojisi ve güvenliğiyle sanki 1 adım önde FORESTER..araba olayı biraz da gönül işi...hangisini beğeniyorsan artık..

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.