Şimdi Ara

[b]SUBWOOFER nasıl saçilir??[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar teknoloji ile birçok çeşit ürün piyasada,, fakat bunların arasındaki farkı bilen arkadaşlarımız varsa,, açıklamalarını rica ediyorum..

aracıma ses tesisatı kurmak istiyorum.. fakat woofer ve de anfi seçiminde sıkıntım var..

pioneer ın 1200w lık ve de 900w lık wooferinin arasında ne fark olabilir?? yani 1200w lık için daha yüksek bir anfi mi kullanılması lazım performanslı çalışması için.. yoksa 1200w a kadar dayanır mı demek istiyor..

yardımcı olursanız sevinirim.. şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manyak06 -- 1 Mayıs 2008; 15:06:00 >

• manyak06 ,

ses ile ilgili sistemlr özellikle bass ses verme sistemi uzmanlık gerektiren bir iştir.Bu konuda kulaktan dolma bilgiyle birşeyler yaptırabilirsin ama sese etki eden o kadarçok parametre vardır ki ancak basamak basamak basamak öğrene öğrene yapabilrisin. Bu yüzden temel bilgi edinmen ve teknik bazı tabirleri daha açık anlaman için sana bir link veriyorum.Bass ses güç ister ama akıustik verim diye bir şey vardır ki derme çatma tahta kutularla bile bazen güzel sonuç alınabilir.Aracının bağajını da kutu olarak kullanan sistemler var.Sadece watt cinsinden güce odaklanma db cinsinden bilmen gereken çok konu olduğunu sanıyorum.

http://www.diysubwoofers.org/car/caraudiosub.htm

• tşk ederim,, sayfayı şimdi inceliyorum.. peki şöyle sorsam o zaman,,

Pioneer TSW307F 900 Watt ile Pioneer TS-W307D2 1200 watt arasında ne fark vardır??

yani sonuç olarak.. ikisinin de performanslı bir şekilde çalışması için,, anfinin farklı olması gerekir mi?? yani 1200w için daha pahalı ve de yüksek güçte mi olması lazım anfinin..

şimdilik düşük kalitede bir anfi söz konusu olsa,, yan, ben 1200w lığı şimdilik alayım,, daha sonra anfiyi yükseltirim düşüncesiyle soruyorum 1200w lığı..
  • keşke 2 satırda hemen cevap verebilseydim.Ses olayı çok ama çok komplex bir yapıdır. Amphi sadece sesin amplitude denen gücünü artırır.Ama DB olarak gürültü üretirseniz sizi rahatsız edecektşr.seste doygunluk ve denilen sesin havada asılı kalma süreleri vardır.Siz en güçlü bir amphiyi koyarsanız ama toplam verim düşük olursa sadece enerji harcarsınız ama sizi tatmin etmez. Verimi yüksek bir tasarım olursa 30 wattlık bir amphi ile çok doyurucu ses alırsınız.Ama ben kalbimi durduracak bir etki isteiyorum derseniz o zman watt yani gücün artması gereklidirki tasarım ve yerleştirimden kaynaklanan hatalar güç harcanarak çözülsün.Tekrar ediyorum bu işte çok ffazla değişken vardır bunlardan birisi amphi dir ama en az 10 tanedaha kontrol edilmesi gereken şey vardır.
  • hocam biraz başınızı ağrıtacağım sizin müsade ederseniz :))

çoook çoook milyarlık fiyatta profesyonel olmasına gerek yok ama tesisat yapmaya başlamak istiyorum aracımda..

aracımda Pioneer DEH-2800MP cd çalar,, 1 takım pioneer 240 w 15x22cm hoparlör ve de önlerde de 13cm markasız hoparlör var..

aracım 92 model şahin,, sürekli bagaj lazım olduğu için,, panrizotta istiyorum bassı veya bassları..

size söyle sorsam peki ben.. 1 veya 2 tane pioneer bass,, 900w lık veya 1200w lık,, ona veya onlara önereceğiniz anfi ne olur??

çemberi biraz daha daralttığımızı düşünüyorum
  • manyak06,

iki woofer modeli arasında aslında ortahalli bir kullanıcı açısından verim farkı yok.
    çünkü 1200w değerli olan da 900w değerli olan da standart anfilerle aynı sonucu verir.

arasındaki fark ancak şöyle hissedilir:
    900w lık olanı alırsın ve iyi bir anfiye bağlarsın gayet de iyi sonuç alırsın, zaten piyasada satılan anfiler genelde woofer kanalına ortalama 100-500w arası güç sağlıyor. böyle bir anfiye 1200w lık olanı bağlasan da sonuç değişmez yine aynı sesi alırsın.

ancak zamanın birinde milyarlarca para döküp de çok yüksek çıkışlı bir anfi alırsan 1000w ve üzeri yani, o zaman elindeki 900w lık olanın zorlandığını hatta deforme olduğunu görürsün.

işte bu noktada 1200w lık olan woofer senin ihtiyacını karşılar.

demek istediğim woofer üzerinde yazan watt değeri, bağladığın anfinin gücüyle orantılıdır. 1500w çıkışlı bir anfiye 900w olan wooferı bağlayıp desibel sınırını zorlarsan woofer kaldırmaz ve bobini yakar. ancak daha yüksek watt değerli bir wooferla böyle bir anfide sorunsuzca ses yükseltebilirsin.

biraz karışık oldu ama umarım anlaşılmıştır.

• mustyyyyy hocammm,, gerçekten çok sağoun.. şu metni yazmanız bile soruma cevaptı benim..

900w lık olanı alırsın ve iyi bir anfiye bağlarsın gayet de iyi sonuç alırsın, zaten piyasada satılan anfiler genelde woofer kanalına ortalama 100-500w arası güç sağlıyor. böyle bir anfiye 1200w lık olanı bağlasan da sonuç değişmez yine aynı sesi alırsın.

bende Pioneer DEH-2800MP cd çalar,, 1 takım pioneer 240 w 15x22cm hoparlör ve de önlerde de 13cm markasız hoparlör var..

900w bir tane veya 900wlık 2 tane woofer aldığımda bunu karşılayabilecek anfi markası veya modeli var mı??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer tam manasıyla 900w lık wooferı besleyebilecek tabiri caizse gümbür gümbür bir anfi almak istiyorsan kesinlikle pioneer, jvc, kenwood, sony, alpine vs... gibi markaların mosfet teknolojili anfilerini almalısın. bunlarda özel bass çıkışları veya köprülenebilir çıkışlar mevcuttur. bu sayede 2 veya 1 ohm direnç değerinde güçlü basslar alırsın. ama her nimetin bir külfeti vardır tabi... bu cihazlar oldukça pahalıdır.

veya 2.seçenek:
    orta ayarda diğer markaların mosfet teknolojili olanları da var. 200-300 ytl civarında. bunlarla da doyurucu ses alırsın ancak 900w lık wooferı tam kapasite kullanmamış olursun.
    mesela ben boschman marka mosfet 2 çıkşlı bir anfi kullanıyorum. 160w x 2 gücünde... bu anfi köprülenebiliyor. yani 160 x 2 = 320 watt tek kanal woofer besliyorum. orta değerde bir ses gücü sunuyor bana.

eğer anfiyi kendin bağlayacaksan sana bir iki tavsiyem olacak...

anfiye iyi bir akım beslemesi yapabilmek için (+) kutbu direkt aküden çekmelisin. ve mutlaka yüksek akım taşiyabilecek kablolar kullanmalısın. en önemlisi de güvenlik için mutlaka araya (aküden hemen sonra) anfinin çektiği akımı dikkate alarak 30-40 amperlik bir sigorta koymalısın.

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 1 Mayıs 2008; 20:29:53 >

• hocam verdiğiniz bilgiler gerçekten çok faydalı oldu bana,, çok tşk ediyorum..

ikinci seçeneği değerlendirdiğimizde,, yani orta düzeyde anfi düşünürsek,, boshman anfi önerir misiniz??

veya tam net olarak şu markanın şu modeli güzel olur diye??

aşağıdaki ürünler dikkatimi çekti,, ne denli kalitelidir bilmiyorum.. bazen bilinmedik ürünler bilinmedik yüksek kalitede olur ya hani.. acaba??

http://urun.gittigidiyor.com/NILESTREM-NS-X-2000-4-KANAL-OTO-ANFI-BY-KOCAMAN_W0QQidZZ9366639

http://urun.gittigidiyor.com/Nilestrem-NT-X-1600-4-1600W-ANFI-BY-KOCAMAN_W0QQidZZ9621995

• arkadaşım verdiğin linklerdeki anfiler bahsettiğimiz gibi orta düzeyde ancak markaları ilk kez duyuyorum. o yüzden olumlu veya olumsuz birşey diyemeyeceğim.
    ancak şöyle bir hatırlatma daha yapayım. biliyorsun ki anfiler üzerinde kocaman rakamlarla yazan o watt değerleri tamamen kandırmaca. asıl çıkış gücünü rms ifadesiyle anlayabilirsin. mesela 2000w yazan anfinin özelliklerini okursan rms güç: 50w x 4 yazıyor. yani ne alırsan al rms değerine bakarak karar ver.

amerikan üretimi HARWARD marka anfiler var bulabilirsen almanı tavsiye ederim. fiyatına göre çok güçlü anfiler. salt bass ses alabilmek için crossover teknolojileri var ve mosfet çıkışlı. istersen internette markayı bir tarat ve bilgi edin.

kullandığım boschman anfilerin de daha güçlü olanları var, crossover onlarda da var o markayı da tavsiye ederim. ama HARWARD ı yabana atma...
  • mustyyyyy hocam sağolasın,, benim için zahmet verdin bu kadar,, Allah razı olsun..

araştırmadan ve bilenlere danışmadan olmuyor biliryorsun.. tekrar tekrar tşk ediyorum.. senin de başını ağrıttım,, hakkını helal et..
  • estğf. hocam helal olsun faydamız dokunduysa ne ala. bize duan yeter...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.