Şimdi Ara

Sultan papağanı olanlar bi bakabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sultan cinsi papağanım var.Alalı 2 buçuk hafta oldu.Çok ürkek.Acaba elime nasıl alıştırabilirim.

• up
  • Yaklaşık 8 senedir kuş besleyen biri olarak söylemeliyimki; kuşları hangi cins olursa olsun elinle tutman çok zor. Eğer kastın parmağına veya eline çıkması fln ise biraz bekle eve alışsın sana alışsın. Konuş onunla fln işte zamanla alışır sende eline çıkmayı öğretirsin.
  • Tek ayağını uzatıyor ama diğer ayağını vermio.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygar09

Tek ayağını uzatıyor ama diğer ayağını vermio.

Biraz daha bekle iyice alışır kesin. Sende parmağınla çıkması için onu zorlarsın hafiften o zaman kesin alışır. Ayrıca kuş yeniymiş küçükken kötü davranmaki hırçın olmasın. Eski kuşa küçükken kalem dürterdim oda ısırıyodu beni
  • benimde vardı ama tüyleri evde çok uçuşuyor diye babam geri verdi.sonra muhabbet kuşu aldık.hpe avizelerin üstüne konuyordu.sonra elime alıştı artık elime kafama omzuma vs. konuyor.alışması lazım.camları kapıları pencereleri kapa sonra kuşunu dışarı çıkar.evinde içinde 1 saat felan gezsin sonra kafesine girer zaten açıkıp. eve alışsın önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 4 Şubat 2011; 13:11:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

benimde vardı ama tüyleri evde çok uçuşuyor diye babam geri verdi.sonra muhabbet kuşu aldık.hpe avizelerin üstüne konuyordu.sonra elime alıştı artık elime kafama omzuma vs. konuyor.alışması lazım.camları kapıları pencereleri kapa sonra kuşunu dışarı çıkar.evinde içinde 1 saat felan gezsin sonra kafesine girer zaten açıkıp.

Bende şuan muhabbet kuşu besliyorum gâyet uysal ve akıllı. Sinirlendiği zaman küfür etmesinide öğretim ona
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Japon Kız ismi Bilen Var Mı?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elinden yemek yedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılım Faresi

quote:

benimde vardı ama tüyleri evde çok uçuşuyor diye babam geri verdi.sonra muhabbet kuşu aldık.hpe avizelerin üstüne konuyordu.sonra elime alıştı artık elime kafama omzuma vs. konuyor.alışması lazım.camları kapıları pencereleri kapa sonra kuşunu dışarı çıkar.evinde içinde 1 saat felan gezsin sonra kafesine girer zaten açıkıp.

Bende şuan muhabbet kuşu besliyorum gâyet uysal ve akıllı. Sinirlendiği zaman küfür etmesinide öğretim ona

Bende Öle bişimi yapsam küfür üstüne küfür

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılım Faresi

quote:

Bende Öle bişimi yapsam küfür üstüne küfür

Bence yap Ama papağan bu heryerde söylerse görürsün.

Kuş ortama alışınca elinden yemek yedirmeye çalış, kuşlar alışmayınca genelde yemeklerden bile kaçıyo

Edit: Kuş şuan yanımda ve genelde hep dışarda kalır Bu aralar mutfağa fln gitmeye başladı tek başına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılım Faresi -- 4 Şubat 2011; 13:15:13 >

• ben onu biraz salıyorum gidiyo diğer papağanın kafese konuyo ona saldırıyo. Koltuklara zarar vercek die biraz ailem kızıyo ama ben onu bu pazar salıcam.Her yeri gezsin görsün:D
  • quote:

ben onu biraz salıyorum gidiyo diğer papağanın kafese konuyo ona saldırıyo. Koltuklara zarar vercek die biraz ailem kızıyo ama ben onu bu pazar salıcam.Her yeri gezsin görsün:D

Birde bildiğim kadarıyla kuşlar birden fazla aynı ortamda olunca konuşturamıyorsun onu.

• Dayımda büyük bi papağan var.Cinsini unuttum kuyruğu renkli gri bi hayvan.Konuşuyo falan ama aldığı ilk 1 yıl kafesinin yanına gittiğinizde hemen atlıyodu kafesin dibine hatta çırpınıp kendine zarar veriyodu.Fakat şuan yavaş yavaş alışmış 3 yıl oldu.Çıkarıp temizliyolar yıkıyolar geziniyo falan.Yani beklemen lazım sanırım
  • Ben de Sevda Papağanı besliyorum, birbirlerine yakın türler yani bizimkiler, ama muhabbet kuşları için verilen tavsiyeleri papağanına uygulamaya çalışma. Eğer hayvana iyi niyetli ama yanlış yorumlayacağı bir hareket yaparsan seninle ilgili önyargı geliştirebilir, sonra da onu beslemek senin için bir hayal kırıklığı olur.

Herseyden önce sultan papağanları konuşkan değildir. Sevda ve Sultan papağanları ötücüdür. Ebatları küçük olduğu için gaga yapıları ve gırtlakları diğer papağan türleri gibi her sesi ustaca taklit etmeye elverişli değildir. Belki çok üzerine düşer, emek verirsen 1 ya da 2 kelime öğrenebilirler ama o da tiz bir tonda ve diğer papağan türlerinin ses taklit yeteneklerine kıyasla çok acemice kalıcaktır. Bunun yerine hayvanın seninle kendi dilini geliştirmesine izin ver, ve ona sıradan akılsız bir hayvan olarak kesinlikle bakma. Örnegin benim Sevda Papağanım da konuşamaz, ama kendini ifade eden bazı ötüş biçimleri geliştirdi, onunla bu sekilde anlaşıyoruz. Ben de ona bazı komutlar ve özel kelimelerle konuşuyorum. Ne anlama geldiklerini tam olarak anlamasa bile kendisinden ne beklediğimi ya da ne ifade etmek istediğimi %90 kavradığından şüphem yok. Örnek:
    -Hayır!
    -Uslu kuş ol
    -Gel
    -Hadi uç
    -Hadi ver (parmağımı yalamayı bırakmasını istediğim zamanlar için)
    ...vs.

Bırak farklı kuş türlerini, her papağan türünün belirli karakteristik özellikleri vardır, ve geliştiği ortama ve sahibinin hayvanı yetiştiriş biçimine göre de türün her üyesi kendi niteliklerini ve yatkınlıklarını belirler. Bir papağanın zekasını konuşmayı henuz ögrenmemiş 1 yaşına yakın bir cocugunkine eş tutabilirsin sanırım. Çevresindeki herseyi anlayamaz ama yorumlayabilir, ve tecrübeleri doğrultusunda tepkilerini belirler veya değiştirir.

-------

Bir papağanı ilk edindiğinde onun kendine alışması için ne yapmalısın? Kendi tecrübelerimden yola çıkarak şöyle izah edeyim...
    -Bolca ıslak mendil al.. Kaka temizlemek için gerekli olucaklar.
    -Kafesin kapağını aç, ama sakın hayvanı çıkmaya zorlama. Bırak kendisi yapsın.
    -Kafese geri koyman gerektiğinde onu biraz kovalaman gerekicek, ama sabırsız olma ve kaba kuvvet kullanma. Birkaç dk sonra uçmaktan yorulucak ve teslim olucaktır. Bu, aynı zamanda senin iradene boyun eğmesi için iyi bir ders. Onu kafesine koyduktan sonra kafesine girdiği için onu ödüllendir. Ben bunu "Aferin kuşuma" diyerek ve öpücük atarak yapıyorum. Aynı seyi ondan her memnun kalışında yaptıkça, kuşun bunun ne anlama geldiğini zamanla kavrayacaktır.
    -Kafesin dışında ne yaptığına karışma, üzerine düşme. Örneğin bilgisayarının üzerine çıkarsa, yüz havlunun üzerine tırmanırsa vs, hafif bir el hareketiyle ordan uzaklaştırabilirsin. Ama onu eline almaya, onunla oynamaya, istediğin yerde durdurmaya, öttürmeye, uçurmaya, hele hele daha hayvan seni tanımazken onu elden beslemeye falan sakın kalkışma. Sadece onu korkutursun, ve zamanla kendisini savunmak için ısırmaya, ve saldırganlaşmaya baslayabilir.
    -Bir veya 2 hafta bu sekilde devam ettikten sonra senin yanında daha rahat olduğunu, ve sana yaklaşmakta tereddüt etmediğini görüceksin.

Tüm bu süreç içinde çevrendekilerin davranışları da çok önemli. İnsanlar kuşa bağırır, dürtükler, onu kışkırtmak veya meraklarını gidermek için kafese parmak vs uzatırsa, hayvan sadece onlara değil insanlara karşı genel bir önyargı geliştirebilir. Onu bir nevi ailenin bir ferdi gibi korumalı ve kollamalısın.

Kuşa numaralar öğretmek kolaydır, ama kuş korktuğu ya da düşmanı olarak gördüğü birini dinlemez, bu yüzden önce kuşunu kazanmalısın. Sonra eğer bu konularda hevesliysen numara vs üzerinde düşünürsün.

Verdiğim bilgilerin oldukça genel olduğunun farkındayım, ama hayvanını tanıdıktan sonra kimseden bir bilgi almana gerek kalmadığını farkediceksin zaten, o zamana kadar ona nasıl davrandığına/davranıldığına dikkat et yeter.

• Dostum 1 ay hiç karışma yemini suyunu fln değiştirirken fazla ürkütmemeye çalış senden bi zarar gelmeyeceğine alışsın sonrada yavaş yavaş yaklaş onunla konuş ve ona çekirdek ikram et ben böle yaptım ve çekirdeği çok seviyodu çekirdek arada ikram ederek alıştırdım..
    eğer çok üstüne gitmezsen ve 1 aydan sonra odanın içindem serbest bırakırsan günde 1-2 saat sana çok daha hızlı alışır kafesin kapısında açık bırak kendisi acıktığında gider ve kafesin yerini kesinlikle değiştirme eğer tek ise bi süre sonra sana yaklaşır ve bi zamandan sonra inan kaçarsın ondan:) çünkü benimki omuzumdan inmiyor kereta:)
    birde yavrumu kaç aylık biliyormusun?
  • zaten kuşu yeni almışın ne bekliyosunki daha bi ayağını uzatıyomus büyük ilerleme...zaten ayaklara dokunmalarına pek ses etmiyolar yeterki göğsüne ve kanatlarına dokunma...eğer kafeste sana yaklaşıyosa kafasını felan kaşıtmayı çok sever...kafesin kapısını açık tut kafasına göre takılsın bendede vardı sultan 2-3 ay kapısı açık şekilde kapıda oturuyodu...Benim sultan omzuma,elime gelmesi 6 ayı geçti...tabi tam alışınca evden göndermek zorunda kaldım...(tüyleri çok dökülüyodu artık hasta edecek diye başka birine verdim.)
  • hepinize çok teşekkür ederim panpalar
  • bende de sultan var da ulan çok hırçın ya daha yanından geçerken bile hemen saldırmaya çalışıyor kafesin içinde zaten parmağını bile yaklaştıramıyorsun kafese anında kapıyor çok saldırgan bir doberman bile bu kadar olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.