Şimdi Ara

Annesi babası boşanmış olan veya kendi boşanıp çocuğu olanlar bakabilirmisiniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslarim, kardeşlerim. Eşimle ayrılalı 1 sene oldu. 20Aylikta bir oglum var. Tekrar birleşme ihtimalimiz yok hayatımda suan başka biri var ve evlenicez.
    Benim biraz bilgi ve tecrübeye ihtiyacim var. 1 sene oldu anca psikolojik duzeliyo oğlumu düşünmekten.
    Bana oglunu herhafta görürse anne hiç sikinti cikarmazsa iki tarafta çocuğa ilgi gösterirse ileride illa sorumlusu olur.
    Ve annesi babası boşanmış olanlar. Aileniz ne zaman ayrıldı psikolojik soru lariniz var mi veya kendinizde gördüğümüz sorunlar. Oğluma iyi bir yol cizebilmem için benimle paylasabileceginiz tüm bilgilere ihtiyacim var

• 22 yaşındayım. 15 sene önce anne babam ayrıldı. o zamanlar toplum anne babası ayrı olanlara acıyarak bakıyordu bu da beni çok rahatsız ediyordu. hatırlıyorum ilkokulda falan öğretmenlerim yada arkadaşlarım öğrenince acıyarak bakıyorlardı. bunun dışında pek sıkıntı çekmedim şükürler olsun

ama sene olmuş 2016 artık boşanma oranları neredeyse evlenme oranlarıyla denk. toplumda boşanmalar yadırganmıyor.
    bana göre çocuklar için ayrılmayıp huzursuz evde yaşamaya çalışmak, ayrılmaktan çok daha kötü ve çocuğu olumsuz etkileyen bir durum.

anne baba ayrı diye iyi, hayırlı evlat yetişmeyecek diye bir kaide yok. Allah kolaylık versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusesss

22 yaşındayım. 15 sene önce anne babam ayrıldı. o zamanlar toplum anne babası ayrı olanlara acıyarak bakıyordu bu da beni çok rahatsız ediyordu. hatırlıyorum ilkokulda falan öğretmenlerim yada arkadaşlarım öğrenince acıyarak bakıyorlardı. bunun dışında pek sıkıntı çekmedim şükürler olsun

ama sene olmuş 2016 artık boşanma oranları neredeyse evlenme oranlarıyla denk. toplumda boşanmalar yadırganmıyor.
    bana göre çocuklar için ayrılmayıp huzursuz evde yaşamaya çalışmak, ayrılmaktan çok daha kötü ve çocuğu olumsuz etkileyen bir durum.

anne baba ayrı diye iyi, hayırlı evlat yetişmeyecek diye bir kaide yok. Allah kolaylık versin.

Elimden geleni yapıyorum evladım için. Peki bu zamana kadar hissettiğin eksiklikler varmı keşke şöyle olsaydı dediğin yada bir ara sürekli kafana takma durumun oldumu

• quote:

Orijinalden alıntı: sulkor

quote:

Orijinalden alıntı: yunusesss

22 yaşındayım. 15 sene önce anne babam ayrıldı. o zamanlar toplum anne babası ayrı olanlara acıyarak bakıyordu bu da beni çok rahatsız ediyordu. hatırlıyorum ilkokulda falan öğretmenlerim yada arkadaşlarım öğrenince acıyarak bakıyorlardı. bunun dışında pek sıkıntı çekmedim şükürler olsun

Elimden geleni yapıyorum evladım için. Peki bu zamana kadar hissettiğin eksiklikler varmı keşke şöyle olsaydı dediğin yada bir ara sürekli kafana takma durumun oldumu

Alıntıları Göster
    Dünyayı altına üstüne getirmişsiniz simdi nasıl toparlarız düye düsünüyosunuz. O iş yaş be hocam. Evlenmeden önce düşünücektiniz o işi. Zamanla sende oğluna ve eski eşine ilgini kaybediceksin yorulucaksın ve kopucaksın o taraftan. şu suçlu bu suçlu yok boşanmışsa bir çift ikiside suçludur suçlu eşinse seçmeden önce düşünseydin suçlu sensen suç işlemeden önce düşünseydin diye peşin peşin gelir cevaplar.

Kendini cocugun yerine koy baban başka kadınla annen başka adamla evli.Hele çocuk büyüdükten sonra evlenirse annesi çok sancılı olucak çocuk annesini kıskanıcak vs vs. kücükten evlenirse alışır en azından problem minimuma iner ama evleniceği adam baba olabilecekmi. Orasıda var.

Amacım seni taşlamak kınamak gömmek değil ama anne babası boşanmış olarak büyüyen 23 yaşında bir genç olarak diyorumki kırılan vazo yapıştırsanda eski halini almaz. Hayatın 1001 türlü zorlugu var. aslolan boşanmamaktır ama olduda boşandınız kusura bakma oluşan zararı minimuma dahi indiremezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade23

Dünyayı altına üstüne getirmişsiniz simdi nasıl toparlarız düye düsünüyosunuz. O iş yaş be hocam. Evlenmeden önce düşünücektiniz o işi. Zamanla sende oğluna ve eski eşine ilgini kaybediceksin yorulucaksın ve kopucaksın o taraftan. şu suçlu bu suçlu yok boşanmışsa bir çift ikiside suçludur suçlu eşinse seçmeden önce düşünseydin suçlu sensen suç işlemeden önce düşünseydin diye peşin peşin gelir cevaplar.

Kendini cocugun yerine koy baban başka kadınla annen başka adamla evli.Hele çocuk büyüdükten sonra evlenirse annesi çok sancılı olucak çocuk annesini kıskanıcak vs vs. kücükten evlenirse alışır en azından problem minimuma iner ama evleniceği adam baba olabilecekmi. Orasıda var.

Amacım seni taşlamak kınamak gömmek değil ama anne babası boşanmış olarak büyüyen 23 yaşında bir genç olarak diyorumki kırılan vazo yapıştırsanda eski halini almaz. Hayatın 1001 türlü zorlugu var. aslolan boşanmamaktır ama olduda boşandınız kusura bakma oluşan zararı minimuma dahi indiremezsin.

Mutlaka sorunlar olucak olmaz olurmu. Ama aile içi tartışmalarda bir sorun. sorunsuz aile yok zaten. Türk toplumuna bak zenginden fakirine hastasından sağlıklısına hepimizin evinde sorunlar. Anne baba kavga içinde olabilir. boşanmamış oldukları için çocuklarının geleceğini ruh sağlığını düşünmeden çocuğa karşı ilgisiz kalıp o şekildede büyüyebilr. bir sürü alternatif sorun olabilir. ama boşanıp tamamen çocuğuna yönelmiş bir anne ve baba var ortada. insan elindekinin kıymetini bilmez bilirsin. ama bizimki erkenden gittiği için şuan kıymetini biliyoruz. ben 2 yaşımdaki oğlumla yaptığım şeyleri geçirdiğim ayırdığım vakitleri ben daha çocuklu bi arkadşımdan görmedim duymadım. onlar tv izleyip çocuklar önlerinde telefonlarla oynarken. ben 2 yaşındaki oğlumla gözgöze konuşup o güzel nefesini koklayarak saatler geçiriyorum.
    belki çok baba oğluyla sarılıp uyumaz annesine uyut şunu ağlıyo der.derdi ne der bunun.
    Ben altını değiştirip kokluyarak kucağımda uyutuyorum onu. bir çok baba oğul ilişkisinde olmayacak şeyler yaşayabiliriz. Yani bu kadar kötü bakmalımıyız.
    Ben şunu soruyorum. En güzel şartlarda çocuğun kavga görmediği babasının ve annesinin hep ilgilendiği sevdiği. babasından değer gören dinleyen destek gören bir çocuk olsa bile illla psikolojik sıkıntısımı olucak.

mesela senin ne sorunun var ne sıkıntın var. onların ayrılığı seni birşeye mi dönüştürdü. Lütfen bilgilerini paylaşırsan sevinirim.

Ben bugün 70 yaşımdaki babaa anneme bakmak yerine onları 1100 km uzakta bırakıp yüzlerine üzgünüm sizde benimiçin aynısını yapardınız diyerek bırakıp geldim. kırılmış birşeyi evet toparlayamazsn ama o güne kadar o kıralan şeyi öenmsemiş olup kırıldıktan sonra ne kadar kıymetli olduğunu anlarsın ve artık gözün gibi bakarsın. Buda doğru değilmi kardeşim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade23

Mutlaka sorunlar olucak olmaz olurmu. Ama aile içi tartışmalarda bir sorun. sorunsuz aile yok zaten. Türk toplumuna bak zenginden fakirine hastasından sağlıklısına hepimizin evinde sorunlar. Anne baba kavga içinde olabilir. boşanmamış oldukları için çocuklarının geleceğini ruh sağlığını düşünmeden çocuğa karşı ilgisiz kalıp o şekildede büyüyebilr. bir sürü alternatif sorun olabilir. ama boşanıp tamamen çocuğuna yönelmiş bir anne ve baba var ortada. insan elindekinin kıymetini bilmez bilirsin. ama bizimki erkenden gittiği için şuan kıymetini biliyoruz. ben 2 yaşımdaki oğlumla yaptığım şeyleri geçirdiğim ayırdığım vakitleri ben daha çocuklu bi arkadşımdan görmedim duymadım. onlar tv izleyip çocuklar önlerinde telefonlarla oynarken. ben 2 yaşındaki oğlumla gözgöze konuşup o güzel nefesini koklayarak saatler geçiriyorum.
    belki çok baba oğluyla sarılıp uyumaz annesine uyut şunu ağlıyo der.derdi ne der bunun.
    Ben altını değiştirip kokluyarak kucağımda uyutuyorum onu. bir çok baba oğul ilişkisinde olmayacak şeyler yaşayabiliriz. Yani bu kadar kötü bakmalımıyız.
    Ben şunu soruyorum. En güzel şartlarda çocuğun kavga görmediği babasının ve annesinin hep ilgilendiği sevdiği. babasından değer gören dinleyen destek gören bir çocuk olsa bile illla psikolojik sıkıntısımı olucak.

mesela senin ne sorunun var ne sıkıntın var. onların ayrılığı seni birşeye mi dönüştürdü. Lütfen bilgilerini paylaşırsan sevinirim.

Ben bugün 70 yaşımdaki babaa anneme bakmak yerine onları 1100 km uzakta bırakıp yüzlerine üzgünüm sizde benimiçin aynısını yapardınız diyerek bırakıp geldim. kırılmış birşeyi evet toparlayamazsn ama o güne kadar o kıralan şeyi öenmsemiş olup kırıldıktan sonra ne kadar kıymetli olduğunu anlarsın ve artık gözün gibi bakarsın. Buda doğru değilmi kardeşim

Alıntıları Göster
    güncel

• "Tekrar birleşme ihtimalimiz yok hayatımda suan başka biri var ve evlenicez."
    Sonrasini okumaya gerek yok,birseyleri duzeltme yolu aramak varken yeni bir kadin offf cok ilginç
    O kadinlada hemen bir cocuk yap yine ayni bu cumle
    Tekrar birleşme ihtimalimiz yok hayatımda suan başka biri var ve evlenicez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordoff

"Tekrar birleşme ihtimalimiz yok hayatımda suan başka biri var ve evlenicez."
    Sonrasini okumaya gerek yok,birseyleri duzeltme yolu aramak varken yeni bir kadin offf cok ilginç
    O kadinlada hemen bir cocuk yap yine ayni bu cumle
    Tekrar birleşme ihtimalimiz yok hayatımda suan başka biri var ve evlenicez.

Fevri davranıp çıkışmak istemiyorum. Ama boşanma seviyesine geldiyse birşeyler yaşanılmıştır.Denenmiştir. Ve öylebir nokta olduki bi daha asla diyorsun. Evli olmadığına eminim. Evli olsaydın hem erkek için hem bayan için eşim diyebilmek için bazı koşulların olması gerekir.CYazdıkların konuyla alakasız ve senden silmeni istiyorum.Burada oğlumun geleceğiyle ilgili yaşanmışlıkları olan arakdaşlardan bilgi istiyorum .Lütfen düşünceli ol

• Oğlunuz henuz çok ufak, nasil buyutulur ise zaten ona gore kendisi uyum sağlar zaten. Yani demek istesidigim, cocuk 6 yasina kadar babasi ve annesiyle butun gununu geçirip sonra babanin ayrilmasi farkli birde sizin durumunuz farkli.

Gonul ister ufaklik ebebeyleri ile mutlu bir sekilde buyusun ama şartlar bunu gerektirmis.

Abim, annesini 4-5 yasindayken kaybetmis. Yani babamin ilk eşi, abim henuz ufakken vefat etmiş. Bu da kendisinde çok buyuk sorunlar ortaya çikartmişti. Ben 20 yasindayim, buradan hesap yaparsak eger 7-8 yasindan sonra ki çoğu şeyi hatırlıyorum. Zincirlemede olusturmadi değil bu durum. Yani beni etkilemesi açisindan.
    Ama dediğim gibi, sizin oğlunuzun durumu tabiki olmamasi gereken bir durum. Ama çok fazla olumsuz bir sonuç cikacagini dusunmuyorum. Ama kimlik karmaşasiyla karsilasabilirsiniz.

Eski eşinizde evlenirse eğer ve cocuk sahibi olursa, kucuk kardes baba derken, o da baba demek zorunda olacak, oyle hissesecek oyle yetisecek. Sizin sorunuza en iyi sizin durumunuzu yasamis birisi cevaplayabilir.

Hayir bu durumu bile elestirenler var, sizene kardesim? Burada olayin doğruluğunu mu tartisiyoruz? Ya da konu sahibi bu durumdan cok mu memnun? Kendisi boyle bir sey ister miydi? Vs. Vs.

Kendi doğrulari, net cizgileri yuzunden diğer insanlari acimasizca eleştiren insanlari hiç sevmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

Oğlunuz henuz çok ufak, nasil buyutulur ise zaten ona gore kendisi uyum sağlar zaten. Yani demek istesidigim, cocuk 6 yasina kadar babasi ve annesiyle butun gununu geçirip sonra babanin ayrilmasi farkli birde sizin durumunuz farkli.

Gonul ister ufaklik ebebeyleri ile mutlu bir sekilde buyusun ama şartlar bunu gerektirmis.

Abim, annesini 4-5 yasindayken kaybetmis. Yani babamin ilk eşi, abim henuz ufakken vefat etmiş. Bu da kendisinde çok buyuk sorunlar ortaya çikartmişti. Ben 20 yasindayim, buradan hesap yaparsak eger 7-8 yasindan sonra ki çoğu şeyi hatırlıyorum. Zincirlemede olusturmadi değil bu durum. Yani beni etkilemesi açisindan.
    Ama dediğim gibi, sizin oğlunuzun durumu tabiki olmamasi gereken bir durum. Ama çok fazla olumsuz bir sonuç cikacagini dusunmuyorum. Ama kimlik karmaşasiyla karsilasabilirsiniz.

Eski eşinizde evlenirse eğer ve cocuk sahibi olursa, kucuk kardes baba derken, o da baba demek zorunda olacak, oyle hissesecek oyle yetisecek. Sizin sorunuza en iyi sizin durumunuzu yasamis birisi cevaplayabilir.

Hayir bu durumu bile elestirenler var, sizene kardesim? Burada olayin doğruluğunu mu tartisiyoruz? Ya da konu sahibi bu durumdan cok mu memnun? Kendisi boyle bir sey ister miydi? Vs. Vs.

Kendi doğrulari, net cizgileri yuzunden diğer insanlari acimasizca eleştiren insanlari hiç sevmiyorum.

Böyle düşünceli bu yaşlarda böyle olgun arkadaşları görünce mutlu oluyor insan. Eski eşim oglum 6 7 yaşına gelene kadar dusunmeyecektir.sonrası için birşey diyemem.
    Yeterki mutlu olsun sorunlu olmasinda

• sulkor S kullanıcısına yanıt
    Çocuğu al bir uzman pedagogla görüş. İnsan evladının psikolojisini forum köşelerinde anlamaya, sorun varsa tedavi etmeye çalışmaz. Saçmalıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmosferikmotor

Çocuğu al bir uzman pedagogla görüş. İnsan evladının psikolojisini forum köşelerinde anlamaya, sorun varsa tedavi etmeye çalışmaz. Saçmalıyorsunuz.

Sen kime ne anlatiyorsun ki :) sonrasinda bu kadindan da bir cocugu olur onu da birakip gelip buraya konu acar insan biraz dusunur o cocugun ne gunahi var simdi
  • quote:

Bak arkadaşım siz sığ düşünceli insanlarsiniz. Pedagoglardan zaten yardım alınıyor. Ama sunun aksini kimse iddia edebilir mi "damdan düşenin halinden damdan düşen anlar" bi pedagog okuyup gözlemledik tecrübe edebilir ama asla yasanmisligi hissederek birşey söyleyemez mevzu bu. Lanet olsun ama insan evladı olsanız su konunun içine etmezsiniz.
  • quote:

quote:

Sen kime ne anlatiyorsun ki :) sonrasinda bu kadindan da bir cocugu olur onu da birakip gelip buraya konu acar insan biraz dusunur o cocugun ne gunahi var simdi

Bak gencsin terbiyesizlik yapiyosun her konunun makarasi olmaz. Benim istediğim bu durumu yaşayan çocukların iç dünyası. Ayıp gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulkor -- 11 Haziran 2016; 11:21:45 >
  • quote:

quote:

quote:

Bak gencsin terbiyesizlik yapiyosun her konunun makarasi olmaz. Benim istediğim bu durumu yaşayan çocukların iç dünyası. Ayıp gerçekten

Alıntıları Göster
    Abicim boş verin görmezden gelin siz bu saçma sapan yorum yazanları. Kimse yaşadıklarınızı bilemez ve kimse de ne siz suçlusunuz ne eski eşiniz diye itham edemez. Siz yeni biriyle görüşüyorsunuz diye suçluda değilsiniz takılmayın böyle şeylere.

Sizin tek göreviniz çocuğunuza ilgi alakalı hiç bir zaman kesmemek. Yokluğunuzu hissetmesin büyürken. Size ufak kendimden bahsedeyim 24 yaşındayım, annem ile babam ben 6 aylıkken ayrılmışlar annem ile anneannem büyüttü beni. Baba tarafıyla 21 yaşına kadar görüşmedim. İçim de hep buruk olan kısım (hoş artık öyle bir devir de kalmadı ama neyse) çocukken okulların ilk açıldığı gün, kendini aileni babanı tanıtırsın ya ben hiç babamı tanıtamadım ne işte çalıştığını söyleyemedim. Benim annem ile babam ayrı diyemedim onun yerine hep dayımı söyledim babam yerine. Ki hoş öyleydi sağ olsun. Bu sadece çocukken yaşadığım bir psikolojiyi anlamanız için örnekti.

Burada demek istediğim ilginizi evladınızdan kesmeyin ki sadece babası olduğunu bilmesin hissetsin sizi ve övsün, göğüsü kabarsın sizi anlatırken. Daha bilinci yeni gelişiyor yeni yeni öğreniyor çocuğunuz benim anlattıklarım 4-5 yıl sonrası ama taşları ufakken oturtmak lazım. Yeni eşinize de alışması lazım benimsemesi lazım zamanla olacak şeyler bunlar, umarım evlenecek olduğunuz eşiniz de bu durumu güzel benimseyip çocuğunuzla güzel ilgilenir.

• Bide şikayet etmiş beni :D
  • quote:

Bide şikayet etmiş beni :D

Arkadaşım bak bu forumda 10yıllık hesabımda gecmisimde var.makara çok yaptık Su an senin yaptigin gibi ama kuracağımız yeride bildik. Ben pedagoglada görüştüm kendim için psikologlada. Ama yıllarca bilgi aldığımız paylaşım yaptığımız forumu AYNI DURUMLARI yaşamış kişilere ulaşmak fikirlerini almak için kullaniyim dedim ve 15 20 kişi ozel den msjlar attı yaşadıklarını beklentilerini ne pedagoglarin ne psikologların en ufak bahsetmedigi şeyleri soylediler. Ben istedigimi aldım. 1 saatini ayırmış yazılar yazmış bana oğlum zorluk çekmesin diye. Sense dalga pesindesin böyle bi konu üzerinden. Düşün buradaki gençlerden farkini. Hata yapabilirsin ama en azından sonrasında hatani fark et
  • Akil veren cok para veren yok.

Niye baskasinla evleniyorsun, sorunlari cozmuyorsun demis birisi.

Hee bu adam zaten akil edememisti onu einstein kardes. Hatta sansli ki sorunsuz bir sekilde bosanabilmis. Bazi kadinlar adamlar var ki omu gecmiyor onlarla. Ve gercek yuzunu evlendikten sonra goruyorsun. İs isten gecmis oluyor.
  • Gokcesel kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kardeşim dediklerimizi hep not ediyorum ve gerceklestiricem
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Akil veren cok para veren yok.

Niye baskasinla evleniyorsun, sorunlari cozmuyorsun demis birisi.

Hee bu adam zaten akil edememisti onu einstein kardes. Hatta sansli ki sorunsuz bir sekilde bosanabilmis. Bazi kadinlar adamlar var ki omu gecmiyor onlarla. Ve gercek yuzunu evlendikten sonra goruyorsun. İs isten gecmis oluyor.

valla ha kardeşim bekara karı bosamak kolay derler ya aynı mevzu. İyi bir şekilde bosanabilenler %1 herkes kanlı bıçaklı oluyor babalar çocuklarını terkediyor.anne göstermiyor ne mücadeleler veriliyor bilmiyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.