Şimdi Ara

Super Street Fighter IV Arcade Editon (ÇIKTI) (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
453
Cevap
1
Favori
42.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Follower of Rain

Yeni eklenen karakterleri için bir şeyler karaladım.Buradan bakabilirsiniz.

güzel olmuş, teşekkürler...
  • Oyunu indirdim ve oynadım gerçekten oldukça güzel :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Ken ve ryu gibi birçok karakter var. teknikleri açısından diyorum. Onlar dışında hakanla ciddi ciddi oynamak istiyorum ama ultraları çok zor Ninja olduğu için Guy'ı seçiyorum. Adon'da iyi heleki ikinci kombosu ''rip'' deyip bitirdiği. Ancak alışmak lazım tabiki.

Onlar en kolay kek rakip türleridir, üst seviye puanlara da çıkmazlar, özellikle Bison'la sert tekmeyi kafalarına kafalarına vuruyorum aptallaşıyorlar.
    Kapmayı açmak kolaydır sende kapma yap o iş biter, hatta kara throw denen kapmayı yap mesafe ve etkinlik artar rakiple aynı anda kapma yapınca senin kapmanı alır 2 seferden sonra kapmaya kalkışmaz, ya da Abel Honda gibi karakterlerle özel kapma da yapabilirsin ama zaten Hakan'la oynamak istiyorum demişsin Hakan son oyunda çok güçlendirildi o kapmacı ve hadocuları Hakan'la paspas edersin korkudan kaçmaya başlarlar, Hakan kapmacı karakterlerden zaten normal kapmayı her türlü alır, Hadonun da altından kayarsın çok kolay, hatta diğer karakterler için de Hadou için taktik focus attack kullanmaya alış, hem ultran dolar hem dibinde bitersin ve rakip savunmasız kalır sonra kafasını gözünü yar.

Hakan'ın ultraları zaten oyunun en kolay ultraları, biri iki daire çevirmeki klavyeyle zor olabilir belki bilemiyorum ama analog veya stickte yapması yarım saniye sürmüyor adamın yarım saniyelik kombo gecikmesinde dahi çıkar bunu Hakan ve Zangiefle çok yapan var. 2. ultraya gelirsek asıl kolaydan kastım bu ultra, bir beceri istemiyor üç kere aşağı bas 1 saniye sürmez çat ultra geldi, diğerleri gibi kolau çevirme falan yok yani beceriye veya alışkanlığa da gerek yok.

Guy da güzel seçim oynaması biraz zordur ama çok etkilidir, becerebiliyorsan ona iyi kas.

Bu oyunda tehlikeli oyuncular kombo yapmayı bilenlerdir tek tehlikeli spamsa sürekli shoryu basanlar. Zaten Ryu ölmüş durumda ama Ken de aynı oranda güçlenmiş hayvan gibi olmuş, bir arkadaş Ken de zayıf demiş tekrar baksın eskisinden çok daha güçlü, bir de Fei Long'un dönen tekmesi aynı oranda tehlikelidir, onu da son oyunda çok güçlendirmişler, top tier karakterlerden birisi olmuş.

quote:

Orijinalden alıntı: tomb.raider

quote:

Orijinalden alıntı: geronimo.

şu guile'la vega'nın ultrası nasıl yapılıyor neyi denesem olmadı

Aynen. Oyundaki bütün karakterlerin 2 Ultra Combo'sunu yapıyorum. Ama bu 2 karakterinkini yapamıyorum... Yön tuşlarıyla anlatacak var mı acaba?

Klavyeyle zor o iş dpadle falan kolay yolu var da klavye ile işe yarar mı bilmem. Aşağı geriden Hado atar gibi ileri yapın sonra tam tersi istikamette yukarı kadar kolu çevirin ve 3 tekme ve yumruk hangisiyse ona basın. Bu yöntem analog ve dpadde çok kolay uygulanabiliyor, stickte taktiğe gerek yok zaten alıştığında herşeyi kasmadan yapabiliyorsun zaten, arcade stick'in gözünü seveyim eskiden klavyeyle oynamış birisi olarak remen stick yanında eziyetten başka birşey değil.
  • quote:

Eline sağlık güzel olmuş, yalnız bir iki küçük düzeltme yapayım.

Öncelikle Yun oyunun açık ara en güçlü karakteridir, bakın yakın falan demiyorum açık ara farkla. Ken'i Akuma'yı falan çiğ çiğ yer, Yang'i hayli hayli yer, Yang'te çok güzel karakter ama Yun'un yanında cidden zayıf kalıyor. Bu oyunda kombo içerisine ultra ekleyebileceğiniz ve ultra bitince komboya devam edebileceğiniz hangi karakteri biliyorsunuz başka?

Dee Jay'e gelirsek SSF4'te zayıftı orada Guile aşırı güçlendirilmişti, ondan alınıp buna verilmiş sanki. Guile Vanilla'daki haline yaklaşmış güç olarak pek bir olayı kalmadı. Dee Jay ise şu an Top Tier adaylarından birisi bazılarına halen zayıf kalsa da en güçlü karakterlerden birisi. PS3 bölümüne bakın DeeJay ile ortalığı dağıtan çok iyi DeeJay'ciler var, Balrog ve Bison olmasa en popüler charge karakter dahi olabilirdi. Balrog demişken oyunun şu an en güçlü 4-5 karakterinden birisi de o, çok fazla opsiyonu var.

Son olarak Makoto'ya parantez açmak istiyorum cidden diğer karakterlerin gölgesinde kalan bir karakter SSF4'te çok zayıftı diğerlerine göre, bunda baya güçlendirilmiş ama hala üst seviyeye oynayacak düzeyde değil, bunun bir sebebi de oynayışının zor olması. Ama Makoto'yu kullanmayı bilen de yine her karakterde olduğu gibi çok ölümcül olabiliyor. Örnek olarak şu videoyu ekliyorum, Makoto nasıl kullanılır görün, hem de SSF4'teki en zayıf haliyle yapılmış maçlar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 8 Temmuz 2011; 16:55:39 >
  • 25 temmuz da "kontrol sorunlarını" ve frame sorunlarını" iyileştiren yama çıkacakmış. Az daha sabredelim. :)
  • Şimdi iniyor... Hadi hayırlısı... Umarım güzel oyundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arsenic

quote:

Öncelikle Yun oyunun açık ara en güçlü karakteridir, bakın yakın falan demiyorum açık ara farkla. Ken'i Akuma'yı falan çiğ çiğ yer, Yang'i hayli hayli yer, Yang'te çok güzel karakter ama Yun'un yanında cidden zayıf kalıyor. Bu oyunda kombo içerisine ultra ekleyebileceğiniz ve ultra bitince komboya devam edebileceğiniz hangi karakteri biliyorsunuz başka?

Dee Jay'e gelirsek SSF4'te zayıftı orada Guile aşırı güçlendirilmişti, ondan alınıp buna verilmiş sanki. Guile Vanilla'daki haline yaklaşmış güç olarak pek bir olayı kalmadı. Dee Jay ise şu an Top Tier adaylarından birisi bazılarına halen zayıf kalsa da en güçlü karakterlerden birisi. PS3 bölümüne bakın DeeJay ile ortalığı dağıtan çok iyi DeeJay'ciler var, Balrog ve Bison olmasa en popüler charge karakter dahi olabilirdi. Balrog demişken oyunun şu an en güçlü 4-5 karakterinden birisi de o, çok fazla opsiyonu var.

Son olarak Makoto'ya parantez açmak istiyorum cidden diğer karakterlerin gölgesinde kalan bir karakter SSF4'te çok zayıftı diğerlerine göre, bunda baya güçlendirilmiş ama hala üst seviyeye oynayacak düzeyde değil, bunun bir sebebi de oynayışının zor olması. Ama Makoto'yu kullanmayı bilen de yine her karakterde olduğu gibi çok ölümcül olabiliyor. Örnek olarak şu videoyu ekliyorum, Makoto nasıl kullanılır görün, hem de SSF4'teki en zayıf haliyle yapılmış maçlar;

makatoyu ben hiç kullanamıyorum ama gerçekten güçlüymüş genelde ben yun'u tercih ediyorum son oyunda gerçekten çok güçlü ve çok hızlı
  • quote:

quote:

Kombo içerisine ultra ekleyip, ultra bitince komboya devam hareketini yapamadığımdan dolayı Yun o kadar iyi gelmemiş bana demek ki:)Yun'un güçlü olduğuna katılıyordum ama Yang kadar güçlü gelmemişti.Birkaç videosunu izleyince yanıldığımı anladım.Ama hala Dudley'in Balrog'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    (Makoto'yla öyle oynayan birine de şapka çıkarmak gerek)
  • Ya her tuşa basıyorum atlamıyor videoları. Lütfen bir tuşa basınız çıkıyor tüm tuşlara basıyorum ama basmamış gibi gözüküyor. Oyunun açılış videosunu 10 kere izledim
  • quote:

quote:

quote:

Kombo içerisine ultra ekleyip, ultra bitince komboya devam hareketini yapamadığımdan dolayı Yun o kadar iyi gelmemiş bana demek ki:)Yun'un güçlü olduğuna katılıyordum ama Yang kadar güçlü gelmemişti.Birkaç videosunu izleyince yanıldığımı anladım.Ama hala Dudley'in Balrog'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Yok zaten Dudley çok sağlam karakter sadece Balrog en iyi birkaçından birisi o açıdan söyledim yani overpowered bir karakter. Şöyle söyleyeyim birçok tricki var misal armor charge denen bir hareketi var Ryu'nun Metsu Hadouken ultrası gibi ultralarını dahi emip ultra basabiliyor veya çok kolay yapılan alttan üstten hareket barındıran komboları var ona guard alabilmek için Balrog match up'ını iyi bilmek lazım kombo içerisinde bir yerden bir ayakta guard alma durumu var, bir yerde yemeye başlayınca ucuna bir de ultra ekliyorlar, en kötüsü de bu komboların çok kolay yapılması birçok karakterde iyi oynamak beceri istiyor Balrog'ta biraz ezber yeterli o da Balrog için ciddi bir avantaj sağlıyor, sonra Balrog'un kolları çok uzun ve de hızlı yakına pek giremiyorsun, artı olarak turtlu Balrog oyuncusunu yenmek çok çok zordur çünkü Balrog her hareketi kesebilir istisnasız ve defansif Balrog'ların yanına yaklaşmakta ayrı bir sıkıntıdır, Dudley çok daha taktik bir karakter herkes oynayamaz Dudley ile. Yani çok özel artıları var ama bunları öğrenmek için bir süre Balrog kasmak lazım, mesela benim ana karakterim Bison'dır ve de ortalamanın üzerinde güçlü bir char ama Balrog'a göre o bile zayıf geliyor bana, Balrog'la ortalama oynayanlar dahi PSN'de hep üst sıradadır aslında gücünden çok bu özel artıları Balrog'u götürüyor yoksa Dudley oyunda en çok hareketi olan karakter ve bu konuda onunla yarışabilecek kadar opsiyonel kombo bir tek Chun Li'de var, özel artıları olmasaydı ben de Dudley Balrog'tan daha iyi derdim.

Ex Armor örnekleri Ryu'nun ex hadousunu başka emebilecek karakter yok, ultrasını ise zaten yok sadece aynı anda yapınca içinden geçenler var ama bunda farklı direk focus gibi emiyor o sebeple zamanlama çok daha geniş diğer karakterlere göre;

Bu da kombolara örnek, özellikle 2,32'deki komboya dikkat bu komboyu sektirmeden yapan çok arkadaşım var ve sağlam can götürüyor, focus cancel vs. barındırmadığından da pek bir zorluğu yok;

Asıl tehlikeli kombosuysa o dediğim kombo onu netten aramam lazım bulursam eklerim, önce yerden lp ile başlıyor ortalarda tepeden yumrukla devam ediyor en son kafayla zıplatıp ultra basıyor, yerden ve ve ayakta nerede guard alacağını iyi öğrenmek ve uygulayabilmek lazım yoksa kombocu Balrog'a karşı kitleniyor insan. Balrog'lardan nefret ediyorum bu artılar yüzünden PSN Balrog kaynıyor aşırı popüler oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 8 Temmuz 2011; 22:02:31 >
  • Aldım almasına da, şu "charge" denen şey yüzünden eğlenemedim bi' türlü. Nedir bu charge nasıl yapılır?
    Hızlı karakterleri oynamayı sevdiğim için Chun-Li oynuyorum genellikle, o da Ultra ve Super combolarında charge barındırıyor.
  • Bir SS de benden

Super Street Fighter IV Arcade Editon (ÇIKTI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reytan -- 8 Temmuz 2011; 23:32:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NinovaTR

Aldım almasına da, şu "charge" denen şey yüzünden eğlenemedim bi' türlü. Nedir bu charge nasıl yapılır?
    Hızlı karakterleri oynamayı sevdiğim için Chun-Li oynuyorum genellikle, o da Ultra ve Super combolarında charge barındırıyor.

Chun Li'nin hareketlerinin yarısı charge harekettir zaten ve asıl komboları da öyle, charge kullanmayı tam olarak öğrenmeden Chun Li kullanma charge olmadan çok zayıf kalır, bir kikoken (ateş) bir flying bird kick (dönme hareketi özellikle ex olanı) kullanamıyorsun ki bunlar Chun Li'nin %50'si demek. Charge dediğin olay kolu 2 saniye geriye doğru bekletip sonra ileri ve yumruk ya da tekme artık hangisi gerekiyorsa aynı anda basacaksın. Charge karakterlerle oynayabilmek için oyuna alışmak şart sürekli oynarken charge etmeyi öğrenmelisin, şimdi videolarda falan ardarda hareketler çıktığına bakma misal yumruk saydırırken havaya zıplarken veya olduğun yerde beklerken hep bir yandan charge edeceksin. Biraz antrenman mosunda dene bu dediğimi yavaş yavaş kaparsın ama online maçlarda 1-2 hafta kasmadan alışmak cidden zor olur charge olayına.
  • Yahu sırf Latif üzünden Viper kasasım var ama bana ters karakter beceremiyorum gerektiği gibi.

Viper'ı aranızda ortalama karakter sananlar izlesin, kullanımı zor olduğundan popülaritesi çok azdır ama sağlam bir Viper'cıyı yenmek çok çok zordur, bir Viper bir de Cammy zaten bunların en iyi oyuncuları rakibi kitler nefes aldırmaz. Latif'ten bir video ekliyorum kesin izleyin online'da böyle birşey görmeniz pek mümkün değil çünkü, insan değil bu herhalde.

Cammy demişken onun da üst seviye oyundaki halini gösteren bir video ekleyeyim Avrupa'nın en iyi oyuncusu Alioune Sensei'den gelsin o da. Zaten Cammy'nin yerden Cannon Strike'ını elinden aldılar ve ciddi anlamda zayıfladı Cammy, bu ve Sako gibi oyuncular yüzünden. Sako'da bana göre dünyanın en iyi oyuncusudur, Diago'dan bile daha iyi olduğunu düşünüyorum karakterlerin yarısının üst düzey kombolarını hep o türetmiştir özellikle Cammy, Chun Li ve Ibuki'nin ortalığı sallayan çoğu kombosu bu Sako'ya ait.

Bu iki karakterle üst düzey oynayan birini yenmek çok çok zor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 9 Temmuz 2011; 1:49:43 >
  • HAKAN ile yakaladığım elimden zor kurtuluyor
  • Zaten pc ye nadir çıkan dövüş oyunlarını orjinal alalım arkadaşlar, satışlar iyi olursa her zaman pc ye gelmeye devam edecektir. Mortal Kombat 9 bile gelebilir, ed boon un ssf4ae satışlarını takip edeceğini ve ona göre karar verebileceğini düşünüyorum. Korsan kullandıkça kendimize yapıyoruz ne yapıyorsak.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yok zaten Dudley çok sağlam karakter sadece Balrog en iyi birkaçından birisi o açıdan söyledim yani overpowered bir karakter. Şöyle söyleyeyim birçok tricki var misal armor charge denen bir hareketi var Ryu'nun Metsu Hadouken ultrası gibi ultralarını dahi emip ultra basabiliyor veya çok kolay yapılan alttan üstten hareket barındıran komboları var ona guard alabilmek için Balrog match up'ını iyi bilmek lazım kombo içerisinde bir yerden bir ayakta guard alma durumu var, bir yerde yemeye başlayınca ucuna bir de ultra ekliyorlar, en kötüsü de bu komboların çok kolay yapılması birçok karakterde iyi oynamak beceri istiyor Balrog'ta biraz ezber yeterli o da Balrog için ciddi bir avantaj sağlıyor, sonra Balrog'un kolları çok uzun ve de hızlı yakına pek giremiyorsun, artı olarak turtlu Balrog oyuncusunu yenmek çok çok zordur çünkü Balrog her hareketi kesebilir istisnasız ve defansif Balrog'ların yanına yaklaşmakta ayrı bir sıkıntıdır, Dudley çok daha taktik bir karakter herkes oynayamaz Dudley ile. Yani çok özel artıları var ama bunları öğrenmek için bir süre Balrog kasmak lazım, mesela benim ana karakterim Bison'dır ve de ortalamanın üzerinde güçlü bir char ama Balrog'a göre o bile zayıf geliyor bana, Balrog'la ortalama oynayanlar dahi PSN'de hep üst sıradadır aslında gücünden çok bu özel artıları Balrog'u götürüyor yoksa Dudley oyunda en çok hareketi olan karakter ve bu konuda onunla yarışabilecek kadar opsiyonel kombo bir tek Chun Li'de var, özel artıları olmasaydı ben de Dudley Balrog'tan daha iyi derdim.

Ex Armor örnekleri Ryu'nun ex hadousunu başka emebilecek karakter yok, ultrasını ise zaten yok sadece aynı anda yapınca içinden geçenler var ama bunda farklı direk focus gibi emiyor o sebeple zamanlama çok daha geniş diğer karakterlere göre;

Bu da kombolara örnek, özellikle 2,32'deki komboya dikkat bu komboyu sektirmeden yapan çok arkadaşım var ve sağlam can götürüyor, focus cancel vs. barındırmadığından da pek bir zorluğu yok;

Asıl tehlikeli kombosuysa o dediğim kombo onu netten aramam lazım bulursam eklerim, önce yerden lp ile başlıyor ortalarda tepeden yumrukla devam ediyor en son kafayla zıplatıp ultra basıyor, yerden ve ve ayakta nerede guard alacağını iyi öğrenmek ve uygulayabilmek lazım yoksa kombocu Balrog'a karşı kitleniyor insan. Balrog'lardan nefret ediyorum bu artılar yüzünden PSN Balrog kaynıyor aşırı popüler oldu.

balrog bence yumrukları çok kuvvetli olduğu için çok can götürdüğü için tercih ediliyor çok hızlı bir karakter değil bence
  • pc den joystickle tüm tuş ayarlarını yapamıyorum nasıl olucak bilen varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dithyrambos

pc den joystickle tüm tuş ayarlarını yapamıyorum nasıl olucak bilen varmı ?

Options -> Button Config ->
    Bir kere sola bas joystik ayarları gelecek eğer tanıyorsa gamepadi.Ordan butonların hangi tuşa denk geleceğini ayarlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heretique

Zaten pc ye nadir çıkan dövüş oyunlarını orjinal alalım arkadaşlar, satışlar iyi olursa her zaman pc ye gelmeye devam edecektir. Mortal Kombat 9 bile gelebilir, ed boon un ssf4ae satışlarını takip edeceğini ve ona göre karar verebileceğini düşünüyorum. Korsan kullandıkça kendimize yapıyoruz ne yapıyorsak.

+1 Bunu gel de anlat işte
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.