Hayır tsol routerlarda bridge modu açık olmuyor. 2 seçeneğiniz var: 1-) ONT-Router ayrı kurulum yapılırsa bağlantı şifresini alıp (nasıl yapılacağı forumda var) ont'den kendi routerınıza bağlayabilirsiniz. 2-) Tsol routerın ethernet portuna routerınızı normal olarak takabilirsiniz. |
Superonline 1000/50 - 500/50 (72. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
eve sadece cat6 kablo geliyor bina kutusundan ozaman 2 seçenek oluyor hocam ?
2 seçenekde neden brigde mod olmuyor hocam ? kablonetde oluyor ?
-
ont cihaz sadece eve kıl fiber gelince oluyor biliyorum yanlışmıyım
-
Telekom’da da oluyor bridge mod ama Superonline bireysel router kullanımında çok katı maalesef. Kullanıcı adı ve şifreyi bile ancak 3.parti programlarla öğrenebiliyorsunuz.
Eve gelen Ethernet kablosunu, kullanıcı adı şifre öğrendiğiniz takdirde direkt kendi routerınıza bağlayabilirsiniz.
Diğer seçenek onlar o ethernet kablosunu kendi getirdikleri routera takacaklar. Onun lan portundan kendi routerınızı bağlayabilirsiniz yine çalışır ama çift router olduğundan port yönlendirme gibi ufak sorunlar oluşur. Double NAT yazarak oluşabilecek ufak sorunlara bakabilirsiniz ama çoğu kullanıcı için bir sıkıntı oluşturmuyor. Kullanıcı adı şifre öğrenip diğer seçeneği kullanmak daha mantıklı elbette.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 2 Ekim 2022; 15:50:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kullanacı adı ve şifre öğrensem bina kutusundaki gelen cat kabloyu router taksam çalışacakmı ?
-
Türk Telekom kullanan bir arkadaşımda da sizin gibi eve ethernet kablosu geliyordu, sıkıntısız kurulum yaptık. Olmaması için bir sebep yok. Sistem ONT sistem ile aynı, tek fark router’ın dibinde olmak yerine alt kattan geliyor ethernet kablosu.
Bir de bu sistem fttb olarak geçtiği için 100+ paket yapamayabilirler. Size gelen ethernet kablosunun bağlı olduğu cihazın portlarının 1000mbps desteklemesi gerekiyor. Max 100mbps alacaksanız bir sıkıntı yok tabi.
hem çağrı merkezi hemde turkcell şubesi 500 mbit hız alabilirsiniz diyor
bina kutusunda 24 slotlu modem var, sadece 11 tane cat6 takılmış cihaza 13 tane boş slot var
fiber kabloların takılı cihazda 10G yazıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patren -- 2 Ekim 2022; 16:8:49 > -
Öyle diyorlarsa 1000’lik portları vardır o 24 portlu cihazın. Siz yine emin olmak için o cihaza erişiminiz varsa model numarasından kontrol edebilirsiniz. Ama şube de öyle diyorsa 100’lük değildir herhalde portlar.
Ortalama bir ev kullanıcısı için, hele ki evdeki cihazlar wi-fi ile bağlı ise 500mbps üzerindeki hızların günlük hayatta pek karşılığı olmuyor.
Zaten wifi bağlantı sebebi ile, mesafe, kanal yoğunluğu gibi sebeplerden teorik hızlara ulaşmak mümkün olmuyor.
Ben evde Unifi'nin wifi6 acces pointini kullanıyorum, dibinde 500mbps hız alabilmeme rağmen 1 oda ötede hızlar zaten 400'lere anca ulaşıyor.
-
aynen dediğiniz gibi.
tek yapmanız gereken kullanıcı ve şifreyi bulmak.
onun için de forumda ve internette yöntemler mevcut.
-
Arkadaşlar 1000/20 den 500/50 geçmek mantıklı mı veya şöyle sorayım ceza çıkmadan taahüt devam ederken 500/50 geçilebiliyormu çünkü wifide max 600 700 arası hız alabiliyorum oda yatak odası vs gibi yerlerdi 200 250 kadar düşüyor mantıksız geldi ama taahüt var diye elletemiyordum
-
Paket geçişleri ile ilgili bir durum aktarayım:
Yakın zamanda FTTB altyapıda 500/20 paketine yükseltme yaptım, bu yeni pakete TV+'ı da dahil ettik.
Online işlemlerden baktığımda, daha yüksek paket seçeneği çıkmadı (amacım upload'u arttırmakdı).
Telefonla aradığımda 500/50 paketine geçebileceğimi söylediler ve 24 ay taahhütle 275 TL'ye geçiş yapıldı (500/20'ye 225 TL veriyordum).
Nedense paketler online'da çıkmamasına rağmen, bazen telefonla arayınca müşteri hizmetleri geçişi sağlayabiliyor.
-
bence upload hızından dolayı 500/50 daha mantıklı. mh arayıp sorabilirsiniz.
geçen ay 500/50 aldım. yeni aboneyim diye 1000/100 veriyorlar galiba. modemin olduğu odadan çıkınca hız 350-500 arasına düşüyor.
-
tv plus sagem 4k cihazın kumandasında normal 0 dan 9 kadar numerik rakamlar var mı ? smart box kutusu gibi kumanda istemiyorum
-
var
-
Ben 1,5 ay once ileri tarihli kampanya yaptim..215 Tl'ye 500/20..
Dun aradim upload 50 olacakmis, otomatik tanimlanmis..Kasimda baslayacak uste..500/20 215 Tl..Tv extra ile beraber ( Turkcell Tv )
Simdi alsaymisim 275 Tl imis..1,5 ay once anlastigim icin sabit fiyat garantisi oldu..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen. Bende de ilk başta online üzerinden geçiş yapılmıyor, hata veriyordu. şuan online'da up 50'ye geçebiliyorum fiyat ise 265 oluyor. Yanılmıyorsam 8. ayda 500/20 paketine geçtim. Benimde amacım sadece upload'ı 20'den 50'ye yükseltmekti, ama bir upload içinde ekstra her ay 60 vermek istemedim.
-
200/10 mbps fibere 149TL veriyorum. 1 sene daha taahhüttüm var. Upload hızını yükseltmek istiyorum; 500/50 mbps'e 275TL 24 ay taahhütlü geçiş öneriyorlar. 125TL fazladan sadece upload için de biraz fazla geliyor. 1 sene bekleyip alternatiflerden(Millenicom üzerinden Superonline vs) geçiş yapmak daha mı mantıklı olur?
-
Diğer firmalar yüksek upload veriyor mu ki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X