< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Superonline 1000/50 - 500/50 (71. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yukari-cok.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aynı problem bende de var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Valla hocam statik ip aldım o zamanda çok bir düzelme olmadı superonline'ın nolacak bu throttlingleri bilmiyorum dur diyen yok müşterilerinde şikayetleri umurlarında değil fiber diye kullanıyoruz işte
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güncel durum nedir , hala mı dalgalı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
açıkçası hız testlerim çok değişkenlik gösteriyor. kablosuz için konuşuyorum tabi. aradım mh yi adam ip atıyorum dedi daha beter etti. xbox nat türüm sıkı oldu. zor bela dmz sabit ip falan hallettim de nat türüm açık yapabildim. kablosuzuda artık pek kurcalamayacağım. ne yapayım olmuyor çünkü her kurcalamada daha beter oluyor. ama evde hali hazırda stabil bir wifi 5 modeminiz varsa kesinlikle maceraye kalkışmayın. hiçbir artısı yok wifi 6 nın.
-
eve kadar cat kablo geliyor hangi modemi istemeliyim 500 mbitlik tarife için ?
-
Fast com dan hiz testi yaparken bilgisayari kablolu olarak bağlıyorum. Hızım 35 - 65 arası birşey ölçüyor her seferinde farklı. Farklı siteden olcuyorum. Ocla veya turknet in 500 görüyor. Wifi ile bağlanıp yine fast com dan bakıyorum. Hız 400 lerde cikiyor. Kabloluda neden böyle hiç anlamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eve Cat kablo geliyorsa max 100Mbps veriyorlar genelde. size 500mbps için onay verdiler mi?
ZTE ve Huawei wi-fi 6'yı da denemiş birisi olarak iki arasında ciddi farklar olmadığını söyleyebilirim. hemen hemen benzer wifi performansı veriyorlar.
-
Evet 500 mbit onay veriyorlar, @GoldPunch da 500 mbit kullaniyor
bizim bina full kablonet kullanıyor interneti, superonline fiber kutusu bomboş
-
Merhaba Arkadaşlar,
Binamızda süperonline FTTH mevcut, aktif olarak valorant ve netflix kullanılıyor bu yorumları görünce acaba mı demeye başladım bu sıkıntılar bölge bölge midir yoksa genel midir
-
bence SOL kasıtlı netflixi yavaşlatıyor. aynı sorunu yaşarken disney+'tan sorunsuz 4K izliyordum.
-
Bu sıralar statik ip hiç bir işe yaramıyor arkadaşım kullanıyor ama oğlu sürekli internette sorun yaşıyor bu yüzden statik ip bir kurtarıcı değil.
Tek çare Sol'un tekrar eski günlerine dönmesi.
-
Sadece netflix için değil youtube için de yapıyorlar bu tür kısıtlamaları.
Anlık yurtdışı çıkış trafiğini sürekli takip eden bir sistem mevcut pop noktalarında yoğunluk olduğu anda omurgayı dengelemek için en çok trafik tüketen servislere giden trafik için limitleme yapıyorlar.
200-250 liralara 500-1000 mbit hızları başka türlü veremezler. Sınırsız sınırlı paketler. Yersen...
-
Hocam peki döviz bu haldeyken ne yapılabilir bahsettiğiniz memnuniyetsizliğin giderilebilmesi için?
-
Süperonline diğer operatörler gibi yurtdışı trafiği için pop noktalarından trafik kiralaması yapıyor ve bu kiralamalar döviz ile yapılmakta, paramız değer kaybettikçe ödenen paralar artıyor ve kapasite sınırlarına ulaşıldığında yukarda bahsetiğimiz durum yaşanıyor. Yani garip ama gerçek ülkede ekonominin kötü olması paramızın değersizleşmesi internet kalitesini bile etkiliyor. Ülkede ekonomi ne zaman düzelirse paramız tekrar yabancı para birimlerine karşı değer kazanmaya başlarsa işte o zaman daha kaliteli bir internet kullanmaya başlarız.
Aynı şekilde statik ip ücretlerinin yüksek olması da döviz ile ilgili, ip adresleri ripe denen bir şirket tarafından kiralanıyor 256 ipten oluşan bir blok ip almak istediğinizde önce o ip bloğu için depozito ödüyorsunuz ardından kiraladığınız her yıl için yine para ödüyorsunuz ve euro ile bu ödemeler yapılıyor. Döviz kurları yükseldikçe bu ip adreslerinin kiralanması için ödenen para artıyor haliyle statik ip ücreti de artıyor. Tabi döviz kuru haricinde ip konusunda farklı bir sıkıntı daha var bu bahsettiğimiz ip bloklarının ipv4 olan en yaygın olarak kullanılan versiyonu için bir kıtlık durumu mevcut, mevcut internet ağları için yeteri kadar ipv4 bloğu yok kolay kolay artık kimseye parasıyla da olsa ipv4 bloğu verilmiyor, daha önce alanlar da işi karaborsaya kadar götürmüş durumda. Bu durumlar işte maalesef cgn nat denen belayı başımıza musallat ediyor herkese verilecek özel ip yok bu nedenle operatörler cgn nat sistemini kullanıyor 1 ip adresi onlarca kullanıcıya tahsis ediliyor ve bunların trafiği port aktivitesine göre birbirinden ayrılıyor bu paylaşımlı nat ortamı da yurtiçi yurtdışı kötü bir bağlantı performansı dengesiz ping olarak kullanıcılara geri dönüyor. Üstüne bahsettiğimiz yurtdışı pop noktalarının kiraları ve kapasite kısıtlılığı nedeniyle yaşanan bağlantı sorunları da üstüne eklenince bu sorunları yaşıyoruz.
Hal böyleyken operatörlerin 200-250 liralara verdiği 500-1000 mbit hızlara kesinlikle inanmayın, bu hızları 7/24 tüm internet sitelerinden alabileceğinizin hiçbir garantisi yok. Zaten sözleşmede bunu belirtiyorlar. Ben de 500 mbit süperonline kullanıyorum yoğun trafiğin olduğu servislerde ve yoğun internet kullanımının olduğu zaman dilimlerinde asla bu hızlara ulaşamıyorum, 500 mbit hız ile youtube'da kaydırma yapılmaz mı? Afedersiniz anasını bile ağlatırsınız ama yok olmuyor çünkü gerçekte size o site için tahsis edilen hat limiti daha düşük o yüzden buffer alamıyor tarayıcı, netflix için de geçerli bu durum. Ama bu bilindik siteler haricindeki sitelerde herhangi bir sıkıntı yok, nvidia üzerinden driver çekiyorum tam 500 mbiti görüyorum, bir dosya sistesinden dosya çekiyorum tam 500 görüyorum, 1 gbit hattı olan fransa lokasyon kendi sunucumdan dosya çekiyorum tam 500 mbit görüyorum ama konu bu yüksek trafiğin döndüğü sitelere geldiğinde işler değişiyor.
O nedenle 200-250 lira ücretlere 500-1000 mbit hızları görüp heyecanlandığınızda yukarda yazdığım gerçekleri göz önünde bulundurun, youtube-netflix v.b. herkesin yoğun olarak girdiği ve trafik oluşturduğu sitelerle işiniz varsa hayal kırıklığı yaşamanız çok mümkün internet hızınızın 100 mbit veya 500 mbit olması bu siteler için çok fark yaratmayabilir ha yok benim o sitelerle çok fazla işim yok kimsenin pek takılmadığı sitelerde geziyorum dosya çekiyorum diyorsanız verilen hızları büyük oranda alırsınız.
Karar sizin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 30 Eylül 2022; 0:25:33 >
-
1000/20 kulanıcısıydım 2-3 aydır. hızı sorunsuz alıyordum. 1000/50 olduğunu görünce başlığın girip upload hızım artmış mı diye baktım. 100/20'ye düşmüş hızım. aradım arıza kaydı bıraktım.
upload hızlarını arttırdılar mı herkesin otomatik 50'ye? yoksa 20'de kalmaya devam mı edeceğim?
-
Yeni abone olacaklar için geçerli zaten upload arttığı için paket fiyatını arttırdılar.
Merhabalar, paketlere FTTB de geçebilen var mı?
Eğer var ise bayisi aracılığı ile mi yoksa müşteri temsilcisi aracılığı ile mi geçti?
Not : Hali hazırda 200 mbit kullanıyorum
Düzenleme : An itibari ile 500/50 Paketine geçiş yapabildim müşteri hizmetleri aracılığı ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feramor -- 1 Ekim 2022; 14:48:29 > -
ftth döşemeye geldiklerinde modemi direk brigde moda almanısını söylebilirmiyim evde router var ?
kablonet modemi brigde modda kullanıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X