Şimdi Ara

Superonline 20 Mbps'yi sadece mayıs sonuna kadar verecekmiş! #UploadHızlarıAcilenArtmalı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam fiberde telefonun yedeklerini google drive a felan yüklerken sen rahat şekilde oyun oynarsın nette dolaşırsın ama mesela adsl de bunu yaparsa telefonun interneti neredeyse hiç kullanamazsın teknoloji farkı var ping artar hız düşer vb. ama fiberde download ve upload kendi çapında takılıyor gibi düşün birbirinden bağımsız, ayrıca vdsl hattın var mesela ve isp senin uploadı yükseltmeye başladığında download hızın düşer , netten bakarsan tam bilgiye ulaşırsın
  • Bu olaya olumlu açıdan bakarsak artık altyapı herkesin hızını karşılamıyor laflarının yalan olduğu kanıtlanmış oldu.Süreç bakalım bize nereye götürecek ben olumlu bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SYLAS

Vdslde upload yaparken benim downloadda düşüyor hocam ilginç ama gerçek. Arkadaşta bunu yazmış. Gecen dosya atayim dedim internet pert oldu atarken.
    şu an 50/8 vdsl kullanıyorum. sırf merakımdan youtube'a tam gaz rastgele bir video upload ederken (8mbit/s) speedtest açıp test ettim ve download hızımın sadece yarım mbit düştüğünü gördüm. (normalde 47.6mbit civarı çıkar, bu sefer 46.9-47.1 civarı çıktı) bu mu bu kadar dert ettiğiniz şey?

siz adsl'ler ile karıştırıyorsunuz sanırım bunu. onlarda upload'u meşgul edince internet pert olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 19 Nisan 2020; 0:57:57 >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz pert olma olayına bufferbloat deniliyor. Sebebi şudur, download veya upload farketmez hattınızı full kullanıyorsanız eğer atıyorum 50/8 internetiniz var diyelim 50 megabit ile download yaparken upload yapamazsınız. veya tam tersi 8 megabit ile upload yaparken download yapamazsınız. Bunu aşmanın yolu SQM veya QOS denilen sistemi modemde etkinleştirmeniz lazım. Hattın kapasitesinin birazını diğer işlemler için bırakıyorsuz mesela 45/7 yapabilirsiniz. Bu sayede download yaparken maksimum 45 megabit ile yaparsınız kalan 5 megabit ile internet pert olmamış oluyor. veya 7 megabitle upload yaparken kalan 1 megabit ile internet pert olmamış oluyor. bilale anlatır gibi anlattım umarım bilmeyen herkese yardımcı olmuşumdur.
    [tr] Netflix Media Center
    FAST.com Artık Gecikme Süresini ve Karşıya Yükleme Hızını da Ölçüyor
    https://media.netflix.com/tr/company-blog/fast-com-now-measures-latency-and-upload-speed

" Upload hızının artması bu bahsettiğim bufferbloat sorununu azaltır şöyleki; eskiden verdikleri 4 megabit upload zaten kıtı kıtına yetiyordu. şimdi yukarda bahsettiğim gibi 7 megabit ayarlarsanız elinizde 1 megabit kalır internet pert olmaz. keşke daha yüksek upload hızı verseler daha rahatlardık."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 19 Nisan 2020; 3:14:35 >

• TiesTorN kullanıcısına yanıt
    hocam senin mesajın bir altta arkadaş biraz açıklama yapmış ona göz atarsın , benim derdim hız konusu, geçen gün 1 gb dosyayı upload etmek için dakikalarca bekledim, adam gibi 20-30 mbps verseler hemen işimi halledip hattın üzerinden düşücem sistemden yük azalacak, bu arada ben 100/5 kullanıyorum fiber şanslı azınlıktayım ama işim düştüğünde mobil veriyi neden kullanmak zorunda kalayım ki altyapı gayet yeterli iken. ben 1 ayda 100mbps hızlar 10 tb den fazla indirme yapabilirim , deli gibi dosya indirip bütün videoları eğer seçenek varsa 4K olarak açıp hayvan gibi veri kullanabilirim , verdiğim para bunu karşılıyorken nasıl olur da 10-20 mbps uploadı karşalmıyor anlamış değilim, tabi günlük 20 lira alıp upload yükseltmek gayet güzel mis gibi karlı iş
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Aciklama için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    Dert ettiğim seyy bu degildir. Yukarida arkadas aciklamis durumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turk telekom covid 19 neden ile evden çalışma vs başlıyor upload hızlarını 2 katına çıkardık üçretsiz bir şekil bu durum 1 haziran kadar geçerli sonrasında müşteri mevcut upload hızını almaya devam edecektir
  • bende dedim 8 MBps upload verecek adamlar fiber indirmeyi 8 MBps satıyor
  • İsterse 1gbit upload versin, superonline gibi issnin taaaa ***.
  • gopgop kullanıcısına yanıt
    YouTube 4K 30dk. bir video yüklediğini düşün kardeşim. 5Mpbs ile 6 saatte yaparken, 20 Mpbs ile 1.5 saatte yapıyorsun.

Sende yüklenen videoyu daha çabuk izlersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boomcu

hocam senin mesajın bir altta arkadaş biraz açıklama yapmış ona göz atarsın , benim derdim hız konusu, geçen gün 1 gb dosyayı upload etmek için dakikalarca bekledim, adam gibi 20-30 mbps verseler hemen işimi halledip hattın üzerinden düşücem sistemden yük azalacak, bu arada ben 100/5 kullanıyorum fiber şanslı azınlıktayım ama işim düştüğünde mobil veriyi neden kullanmak zorunda kalayım ki altyapı gayet yeterli iken. ben 1 ayda 100mbps hızlar 10 tb den fazla indirme yapabilirim , deli gibi dosya indirip bütün videoları eğer seçenek varsa 4K olarak açıp hayvan gibi veri kullanabilirim , verdiğim para bunu karşılıyorken nasıl olur da 10-20 mbps uploadı karşalmıyor anlamış değilim, tabi günlük 20 lira alıp upload yükseltmek gayet güzel mis gibi karlı iş
    o arkadaşın yazdığı şeyi ben de biliyorum, değerleri ayarlayıp QoS açarak neti kullanırsanız hem hız hem de ping etkilenmez. ama siz diyorsunuz ki (sadece size hitaben değil diğer arkadaşlar da dahil) 8mbit upload yaparken, download düşer. ben de dedim ki test ettim hayır düşmüyor. ama tabi ki latency bir miktar artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 19 Nisan 2020; 9:45:56 >

• Yeterince sesimizi çıkarısak hak etğimiz uploadı alabiliriz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: GökyüzüMavi

YouTube 4K 30dk. bir video yüklediğini düşün kardeşim. 5Mpbs ile 6 saatte yaparken, 20 Mpbs ile 1.5 saatte yapıyorsun.

Sende yüklenen videoyu daha çabuk izlersin.
    onu bende biliyorum ama 4K izleye bilecek kaç kişi var ?

mesajım da da yazdım zaten fazla olsa güzel fakat ne kadar gerekli bir şey diye 4K video yükledin iyi hoş kaç kişi izleyecek ki ? kaç kişinin evinde 4K monitör veya TV var ?

herkes fiber kullanmıyor ki ülkede fiberi geçtim 10mbit üstü kullanan kaç milyon insan var ?

Türkiye de daha doğru düzgün internet sağlanamıyorken AKK kaldırılıp 20 yıl önceki kotalı interneti getirdiklerinde bu kadar sesiniz çıkmadı şu dönemde ülkenin %90'ı upload değil download kullanıyor 5GB kotalı 20Gb kotalı adamın kotasını esnetin diyeceğine siz onu da geçip upload istemeye başlamışsınız farklı bir ütopya sizin ki

ya da burada ki herkes youtuber twitchci kimse bana online ders izleyemiyoruz demesin

• fiyatlar aynı kalması şartı ile hızlar istediği gibi artabilir. upload v.s

ama fiyatlara zam olarak yansıma olacak ise ben karşıyım. isteğe bağlı olsun.
  • Tepki koymak şart

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up.
  • Ülkenin başındaki insanların tek derdi vergi getirmek olduğu için Afrika ülkelerinin bile sahip olduğu imkanlara hala sahip değiliz.
    Olması gereken en normal şeyler için bile kıçımızı yırtıyoruz gerçekten acınacak haldeyiz.
    BTK diye bir kurum kurmuşlar, adamlar açtığımız şikayette bile direk olarak ISS'ye yönlendiriyor ŞAKA DEĞİL GERÇEK.
  • Fiyatlar upload hızını artırmasalar bile zaten artacak bundan emin olabilirsin. Fiyatların artmasını AKK kaldırılmasına, uploadın hızlandırılmasına bağlamayın artık. Bu hükümet ülkeyi böyle muhteşem bir başkanlık sistemiyle yönettiği sürece daha çooook fiyatlar artacak...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.