Şimdi Ara

Superonline'a Tokatlar Devam Ediyor.(AKK) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mail atarak bende sözleşmemi talep ettim gelir gelmez bende başvuracam
  • Şimdi benim anlamadığım birşey var eğer biz yeni AKKli pakete üye olursak dava açıp kazanabilir miyiz? Eğer öyleyse tam kotasız dedikleri paketleri satın alanlar niye AKKli paket alıp dava açmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Said6

Şimdi benim anlamadığım birşey var eğer biz yeni AKKli pakete üye olursak dava açıp kazanabilir miyiz? Eğer öyleyse tam kotasız dedikleri paketleri satın alanlar niye AKKli paket alıp dava açmıyor?

Kazanamaz. Yeni sözleşmede adil kullanım uygulaması ile ilgili madde var ve artık uygulanıyor. Sonuçta bilerek abone oluyorsunuz. Ne diye şikayet edeceksiniz ?
  • hangi sözleşmelerde akk ile madde var?bende tellcom web sitesi kullanım koşullarını kabul etmiş sayılırım diye gecen 4.23 maddesi var başka bir şey yok..ve tellcom diye bir web siteside yok artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _untouchabLe_

hangi sözleşmelerde akk ile madde var?bende tellcom web sitesi kullanım koşullarını kabul etmiş sayılırım diye gecen 4.23 maddesi var başka bir şey yok..ve tellcom diye bir web siteside yok artık..

Kasım 2011 'den sonra eklendi (4.24 madde)

http://superonline.net/Dosyalar/Turkcell_Superonline_Abonelik_Sozlesmesi.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: _untouchabLe_

hangi sözleşmelerde akk ile madde var?bende tellcom web sitesi kullanım koşullarını kabul etmiş sayılırım diye gecen 4.23 maddesi var başka bir şey yok..ve tellcom diye bir web siteside yok artık..

Sizin sözleşme ayıplı mal olarak görülür. Ayrıca buradaki Superolinecıların yaptıkları yorumlara aldanmayın. 4.24 maddesi de aynı işlevi görmekte hatta durumunuzu daha da kolaylaştırmaktadır. Önemli olan sözleşme ve taahhütlerde hızınız nasıl hangi hıza düşürüleceğinin yazıp yazmaması.
    quote:

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4.Maddesinde yer alan Ayıplı Mal tanımına rağmen "Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir. " ve yine aynı kanunun 6. Maddesinde yer alan Haksız Şart tanımına rağmen "Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır. Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir.

quote:

Onyedinci Maddenin Beşinci Fıkrasında Yer Alan Türden Haksız Şartlar” kısmında belirtilen ve sözleşmede bulunsa dahi haksız kabul edilen; f) Tüketicinin, abonelik sözleşmesinin kurulmasından önce fiilen bilgi sahibi olamayacağı sözleşme şartlarını, aksi ispat edilemeyecek şekilde kabul ettiğini gösteren kayıtlar, g) İşletmeci tarafından tek taraflı olarak, tüketici aleyhine olmak üzere hizmetin sunumunda, niteliğinde, süresinde ve ücretlerde yapılacak değişikliklere ilişkin kayıtlar,”

• Arkadaşlar peki tüketici hakem heyetine başvurunca avukat masrafı, evrak masrafı vs. ödüyor musunuz? Tüketici hakem heyeti bizden belirli bir tutar alma hakkı var mı?

2. sorum: ben İzmir-Konak'taki THH'ne gittiğimde kendisinin bu konu hakkında hiçbir işlem yapamayacağı ifade etmişti. Güya kendileri elektronik cihazlar vs. böyle şeylerle ilgileniyorlarmış. Benim istediğimi tüketici mahkemeleri yapıyormuş. Doğru mu? tüketici hakem heyetinin mi benim dilekçemi alması gerekir yoksa mahkemesinin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

Arkadaşlar peki tüketici hakem heyetine başvurunca avukat masrafı, evrak masrafı vs. ödüyor musunuz? Tüketici hakem heyeti bizden belirli bir tutar alma hakkı var mı?

2. sorum: ben İzmir-Konak'taki THH'ne gittiğimde kendisinin bu konu hakkında hiçbir işlem yapamayacağı ifade etmişti. Güya kendileri elektronik cihazlar vs. böyle şeylerle ilgileniyorlarmış. Benim istediğimi tüketici mahkemeleri yapıyormuş. Doğru mu? tüketici hakem heyetinin mi benim dilekçemi alması gerekir yoksa mahkemesinin mi?

1-Tüketici Hakem Heyetine başvurularınız için hiç bir ücret ödenmemektedir.
    2-Tüketici Hakem Heyetinin sizin dilekçenizi alması gerekir. Yetkili kişiyi bulun ve şikayetinizi anlatın. Şikayeti almama gibi bir durumları yok. En fazla, haksızsanız şikayetinizi reddederler.

Daha fazla bilgi için:
    Superoffline

Kolay Gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: klucky35

quote:

Arkadaşlar peki tüketici hakem heyetine başvurunca avukat masrafı, evrak masrafı vs. ödüyor musunuz? Tüketici hakem heyeti bizden belirli bir tutar alma hakkı var mı?

2-Tüketici Hakem Heyetinin sizin dilekçenizi alması gerekir. Yetkili kişiyi bulun ve şikayetinizi anlatın. Şikayeti almama gibi bir durumları yok. En fazla, haksızsanız şikayetinizi reddederler.

Daha fazla bilgi için:
    Superoffline

Kolay Gelsin.

superoffline sitesini tamamen inceledim ama istediğim cevapları bulamadım.

ttnet'e bu yönde bir şikayette bulunduğumda avukat tutmam gerekir mi?

• Bu ilgili maddeye göre sizinle aynı hızı aynı koşullarda alan başka bir aboneye yapılan haksızlık tespit edilip gideriliyorsa aynı şartların diğer abonelerede uygulanması düzenlemiştir.
    quote:

ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE TÜKETİCİ HAKLARI YÖNETMELİĞİ
    Kampanyalar MADDE 8
    (4) Kampanya kapsamında taahhüt ettikleri edimler ile ilgili olarak herhangi bir tüketicinin mağdur olduğunun tespit edilmesi halinde, işletmeciler, kampanyadan yararlanan ve benzer şekilde etkilenen tüm tüketicilerin mağduriyetini giderir.
  • quote:

quote:

quote:

Daha fazla bilgi için:
    Superoffline

Kolay Gelsin.

superoffline sitesini tamamen inceledim ama istediğim cevapları bulamadım.

ttnet'e bu yönde bir şikayette bulunduğumda avukat tutmam gerekir mi?

Alıntıları Göster
    Tüketici Hakem Heyetine,

1- dilekçe(örnekleri bu formda var)
    2-Sözleşme fotokopisi(AKK maddesi olmaması lazım)
    3-Başka delillerin varsa onları(Başka Tüketici Heyeti Kararları, RÖK'ün Reklam Durdurma Kararı gibi)

ile AVUKASIZ Şahsen Başvurabilirsin. Para Ödemesi de yok..

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klucky35 -- 26 Mart 2012; 15:22:56 >

• quote:

Tüketici Hakem Heyetine,

1- dilekçe(örnekleri bu formda var)
    2-Sözleşme fotokopisi(AKK maddesi olmaması lazım)
    3-Başka delillerin varsa onları(Başka Tüketici Heyeti Kararları, RÖK'ün Reklam Durdurma Kararı gibi)

ile AVUKASIZ Şahsen Başvurabilirsin. Para Ödemesi de yok..

Kolay Gelsin

peki benim şöyle bir sıkıntım var. Elimdeki sözleşme "ADSL abonelik sözleşmesi". Elimdeki sözleşmede kendi ismim ve imzam dışında hiçbir şey yazmıyor. Ne internetimin 8 Mbit'e kadar limitsiz olduğu, ne de onaylayan personelin imzası, ne de tarih. İmzam dışında hiçbirşey yok.

Elimde faturalarım var fakat dediğim gibi sözleşmede tarifenin içeriği yazmıyor. Bu hakem heyeti bana demesin "buraya senin internetinin sınırsız olup olmadığı yazılmamış ki, hak iddia edilmez" diye???

• beyler şu işten anlayan bana bi yardım etsin ya demin banada mesaj geldi ;

Fiber Internet hizmetinize ait adil kullanım kotanizin %80lik bölümünü doldurduğunuzu bilgilerinize sunarız. diye ben bunların 3 senelik müşterisiyim 2 yıl 10mbit kullandım 1 yıldırda 20mbit kullanıyorum daha önce hiç böle bişi olmadı 20mbit için aradılar sözleşme yenilemem gerekiyormuş üstüne basa basa sordum adil kullanıma giricek miyim diye telefondaki adam bana aynı şekilde hız düşmeden kullanılacağını söledi ama 1 yıl aradan sonra böle bi mesaj geldi kendi kendine sözleşmemi yenilediler bunlar ne yaptılar şimdi hızım mı düşücek artık anlamadım hiç bişi şikayet e mailide gönderdim superonlinena
  • quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

beyler şu işten anlayan bana bi yardım etsin ya demin banada mesaj geldi ;

Fiber Internet hizmetinize ait adil kullanım kotanizin %80lik bölümünü doldurduğunuzu bilgilerinize sunarız. diye ben bunların 3 senelik müşterisiyim 2 yıl 10mbit kullandım 1 yıldırda 20mbit kullanıyorum daha önce hiç böle bişi olmadı 20mbit için aradılar sözleşme yenilemem gerekiyormuş üstüne basa basa sordum adil kullanıma giricek miyim diye telefondaki adam bana aynı şekilde hız düşmeden kullanılacağını söledi ama 1 yıl aradan sonra böle bi mesaj geldi kendi kendine sözleşmemi yenilediler bunlar ne yaptılar şimdi hızım mı düşücek artık anlamadım hiç bişi şikayet e mailide gönderdim superonlinena

Eğer 15 Mart 2010 'dan önce abone olduysanız ve yeni sözleşme için onay vermediyseniz hızınızı düşürmeye hakları yok. Müşteri hizmetlerini arayıp durumu izah edin

• quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

quote:

Eğer 15 Mart 2010 'dan önce abone olduysanız ve yeni sözleşme için onay vermediyseniz hızınızı düşürmeye hakları yok. Müşteri hizmetlerini arayıp durumu izah edin

gecen sene 20 mbit'e geçmek istermisiniz diye aradılar bunun için sözleşme yenilemesi gerekiyor dediler bende sordum adil kullanım var mı hızım düşücek mi diye bi kaç kez ve ordaki eleman bana hayır eski kontratınızın aynısı yanlızca 2 yıl uzayacak dedi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

quote:

gecen sene 20 mbit'e geçmek istermisiniz diye aradılar bunun için sözleşme yenilemesi gerekiyor dediler bende sordum adil kullanım var mı hızım düşücek mi diye bi kaç kez ve ordaki eleman bana hayır eski kontratınızın aynısı yanlızca 2 yıl uzayacak dedi

İşte arayın anlatın durumu, ses kayıtlarına baksınlar.

• Orijinalden alıntı: klucky35

Akk 'den şikayetçiyseniz ve Hala TÜketici Hakem Heyetine başvurmadıysanız hata ediyorsunuz

dostum bende senin gibi şikayet etmek istiyorum baştan sona yazabilirmisin ne yapmam gerektiğini

?
  • ewet şuan sözleşme tekrar yaptım hız 20 mb çıktı 49 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munib -- 27 Mart 2012; 22:39:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soon

dostum bende senin gibi şikayet etmek istiyorum baştan sona yazabilirmisin ne yapmam gerektiğini

?

Bu mecralar size yardımcı olacaktır;

Superonline Adil Kullanım Koşullarını Protesto Ediyoruz facebook grubu
    https://www.facebook.com/groups/370912814935/

http://www.superoffline.net/

http://superoffline.blogcu.com/superoffline-100-mbps-rezil-internet/11735172

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 28 Mart 2012; 16:02:16 >

• abonelik tarihim 28.03.2010 banada akk mesajı geldi. 15 mart tarihi neye göre belirleniyor. benim kota aşımında hızım düşecek mi şimdi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.