Şimdi Ara

Superonline'a Tokatlar Devam Ediyor.(AKK) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nerde hani yok mu superonline temsilcisi forumda? çıksın gelsin yazsın buraya neden müşterileriyle ilgilenmiyorlar? müşteri gidip davalar şikayetlerle neden uğraşıyor? insan kaynakları sadece telsiz telefon hediyeli kampanyamızdan yararlanmak ister misiniz diye arıyor beni?
  • Superonline yüreği yeter mi buraya gelip yazmaya...

Şu anda hızı düşen ve bundan bihaber olan birçok insan var...

Süperonline için 1000 kişiye dava kaybetmek bir şey değil.Ancak amaç diğer 1 milyon kişinin uyanmaması.

Dava sonuçlarının bir tanesinde superonline savunma bile yapmıyor...adamların umru değil sen ben.Ama tüketici mahkemesine gitmeden sonuç alamassınız arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Superonline yüreği yeter mi buraya gelip yazmaya...

Şu anda hızı düşen ve bundan bihaber olan birçok insan var...

Süperonline için 1000 kişiye dava kaybetmek bir şey değil.Ancak amaç diğer 1 milyon kişinin uyanmaması.

Dava sonuçlarının bir tanesinde superonline savunma bile yapmıyor...adamların umru değil sen ben.Ama tüketici mahkemesine gitmeden sonuç alamassınız arkadaşlar.

Bir ara Superonline müdürü ile röportaj yapılmıştı. Adil kullanım uygulamasından etkilenen aboneler %1 'lik kısmı oluşturuyormuş. Adamlar takmıyor ki, Yoksa çoğunluk olsaydı mutlaka geri adım görürdük.
  • Bence olay farklı Adil kullanım devloet destekli olduğundan içleri rahat.
    Kotaya takılanların %1 olduğunu da açıkcası düşünmüyorum.
    Satış yaparken her türlü doğru olmayan bilgiyi veren bir firma neden bu konuda doğru bilgi versin ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: internetmagduru

benim dilekçem nasıl olmalı şikayet edecemde tam olarak hatırlamıyorum 5mbit le başladım 2009 da elimde o sözleşme mevcut tellcom adına..yalnız beni dahil ettikleri diğer kampanya telefon ile gerçekleşti..yani şu anki kampanya ilgili elimde bir belge yok ..kaldiki ben herhangi bir değişiklik istemediğimi ve memnun olduğumu söyledim herhangi bir değişiklik olmayacağını ve aynı şekilde devam edeceğini söylendiğini çok iyi hatırlıyorum. öncesinde bir ara dönemdede 10 mbite geçirdiler hangi kampanyaya dahi edildim hatırlamıyorum (webislem profilimde yazıyordu onuda silmişler) akabinde 20 mbit sözde sınırsız kotasız internet kullanıyorum..(buda 6 ay öncesi hzınız yükseltildi diye aradılar bana şu kampanyaya dahil edildiniz demediler.) şuan (1mbit)..bide arayıp sorduğumda siz o kampanyanın sözleşme şartlarını kabul ettmiş oluyorsunuz diyor.. aşağı yukarı herkeze aynı cevap veriliyor galiba okuduğum yazılardan anlaşılan aslında 6 ay öncesinde internetim 10mibtti büyük ihtimalle beni hızınız arttı diye 20 mbit ışık hızında kampanyasına doğru dürüst hatta hiç bilgi vermeden aptal yerine koyup dahil etmişler

TELLCOM sözleşmesinde hızı düşürebilecekleri bir madde yok. Eski abonelerden birinin aldırdığı kararda var. facebook grubunda arayınhttps://www.facebook.com/groups/370912814935/
    Sözleşmeyi isteyin yok mok denirse limitsiz vermek zorundalar. Sözleşme verilmezse Son fatura, hız düşürme maili-mesajı, SOL sitesindeki adil kullanım koşulları yazan yerin çıktısıyla istenilen kararı ve maruz kalınan durumu Hakem Heyeti dilekçesine açıkça yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 13 Mart 2012; 13:20:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erimemre

Bence olay farklı Adil kullanım devloet destekli olduğundan içleri rahat.
    Satış yaparken her türlü doğru olmayan bilgiyi veren bir firma neden bu konuda doğru bilgi versin ki?

Bu devlet destekli değilde bence boşluktan yararlanıyorlar. BTK bizim kararımız yok diyor. ISS'ler tarafından alınan ortak bir karar olduğundan şüpheleniyorum. Bunu açıklayamazlar rekabete aykırı. Tüketici haklarına doğrudan ihlal olarak algılanır. Resmi bir açıklama okuyan var mı?

Supeonline yeni aldığı kararla 50.000 eski kullanıcıya adil kullanım uygulamasına geçti. Bunların ne kadarı haklarını kaybettiğinden haberdar? Günlerce uğraşıp telf. görüşmeleri yapıp sinir harbi yaşamak zorunda bırakılan haklarını almayı başaran eski aboneler bu 50.000 kişinin ne kadarı? 100 kişi olduğunu bile sanmam. Burada söz bitiyor....

• teşekkürler ilginize henüz dilekçeyi vermedim birkaçtane kopya istediğim kırtasiyede çoğalttım evdede tarattım bulunduğum ilçenin kaymakamlık dilekçe forumu

Superonline'a Tokatlar Devam Ediyor.(AKK)
  • Dilekçeyi vermeden önce sözleşmeyi defalarca isteyin. Dilekçeye gerek kalmayabilir. Hız düşürmeyi sözleşmenin hangi maddesine göre yaptıklarını hizmet@ ile başlayan maill adreslerinden ayrıntılı yazılmasını isteyin. Yukarıdaki dilekçe örneğinize bu bilgileri (yazışmaların çıktısını) eklersiniz.
  • abi yok 1 saat telle konuştum geri dönüş bekledim ben onuda sordum benim sözleşmem de öyle bir madde zaten yok...! verilen cevap siz x kampanyaya dahil olmuşsunuz o kampanyanın sartlarını kabul etmiş oluyorsunuz diyor .diyorum böyle bir saçmalık olurmu beni konuyla ilgili bilgilendirmednizki verilen cevap hep aynı akk ile ilgili herhangi değişiklik söz konusu değil bu lafı belki 30 defa söyledi
  • thh' deki yetkili kişiler sözleşmenin 2 şertane kopyasını istedi şimdi arkadaşın örneğinden yazıcam aşağı yukarı aynı tarihleri düzelticem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maverick80

quote:

Bu devlet destekli değilde bence boşluktan yararlanıyorlar. BTK bizim kararımız yok diyor. ISS'ler tarafından alınan ortak bir karar olduğundan şüpheleniyorum. Bunu açıklayamazlar rekabete aykırı. Tüketici haklarına doğrudan ihlal olarak algılanır. Resmi bir açıklama okuyan var mı?

Supeonline yeni aldığı kararla 50.000 eski kullanıcıya adil kullanım uygulamasına geçti. Bunların ne kadarı haklarını kaybettiğinden haberdar? Günlerce uğraşıp telf. görüşmeleri yapıp sinir harbi yaşamak zorunda bırakılan haklarını almayı başaran eski aboneler bu 50.000 kişinin ne kadarı? 100 kişi olduğunu bile sanmam. Burada söz bitiyor....

Tarifelerin her şeyini BTK onaylıyor isimlarinden fiyatlarına kadar.
    Neden Tüm servis sağlayıcıların Sınırsız fiyetlerı Tamamen aynı fiyat?
    Birinin diğerinden 5 Tl Farkı olmaz mı normalde olur ama Türkiyede YOK.
    BTKnın asıl derdi kullanıcıları izleyip dinlemek olduğu için yüksek veri alışverişi onların da işine gelmiyor.
    Tüketici hakkı falan filen hepsi fasa fiso güçlü olan istediğini yapar.

• bunlar kadar düzenbaz görmedim. sözleşmenin günü gelince bunları aradım bana dediler haziranda bitiyor diyorlar bende sizdeki sözleşmeyi yollayın dediğimde efendim konuşma varmış guya onu yollayın dedim bu sefer zıvralamaya başladılar.tamam kapatalım dediler.sözleşme tarihi şubat 2010 bitiş 2012 şubat 16 ben aradım şubat 17 tarihinde kapattım faturarayı sordum yarım fatura dediler.sizi ararlar modemi teslim edersiniz dediler.bende modemi söktüm .aramalarını beklerken birde 49 tl tam fatura geldi bu arada 20 gün geçmişti.tekrar arayıp sorduğumda benim fiber kapatmamışlar artı yeni ayın faturası 9 günluk daha eklenmiş uraşlarım sonucu dediler tekrardan kapatalım.neyse geri açın dedim davam edeyim şimdi devam ediyorum hız aynı 10 mb kafalarına göre yeni sözleşmemi yaptılar bilmiyom şuan kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: munib

bunlar kadar düzenbaz görmedim. sözleşmenin günü gelince bunları aradım bana dediler haziranda bitiyor diyorlar bende sizdeki sözleşmeyi yollayın dediğimde efendim konuşma varmış guya onu yollayın dedim bu sefer zıvralamaya başladılar.tamam kapatalım dediler.sözleşme tarihi şubat 2010 bitiş 2012 şubat 16 ben aradım şubat 17 tarihinde kapattım faturarayı sordum yarım fatura dediler.sizi ararlar modemi teslim edersiniz dediler.bende modemi söktüm .aramalarını beklerken birde 49 tl tam fatura geldi bu arada 20 gün geçmişti.tekrar arayıp sorduğumda benim fiber kapatmamışlar artı yeni ayın faturası 9 günluk daha eklenmiş uraşlarım sonucu dediler tekrardan kapatalım.neyse geri açın dedim davam edeyim şimdi devam ediyorum hız aynı 10 mb kafalarına göre yeni sözleşmemi yaptılar bilmiyom şuan kullanıyorum

Yani istediklerini almışlar

• 2010 nisanda buyana ilk defa hızım düştü bu ne rezikktir arkadaş 80 gb indirmişim 50 gb upload yapmışım daha 20 gb ım vardı sorcam hesabını
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Maverick80

quote:

Tarifelerin her şeyini BTK onaylıyor isimlarinden fiyatlarına kadar.
    Neden Tüm servis sağlayıcıların Sınırsız fiyetlerı Tamamen aynı fiyat?
    Birinin diğerinden 5 Tl Farkı olmaz mı normalde olur ama Türkiyede YOK.
    BTKnın asıl derdi kullanıcıları izleyip dinlemek olduğu için yüksek veri alışverişi onların da işine gelmiyor.
    Tüketici hakkı falan filen hepsi fasa fiso güçlü olan istediğini yapar.

BTK, ISS tarifelerini onaylaması denge unsuru yaratması gerekli. Rekabet tekelleşirse tüm kullanıcıların zararına olur bunda hemfikiriz sanırım. Adil Kullanım Koşulları ise başlı başına muallak bir olay. Adil Kullanım Koşulları tanımı BTK'nın sitesinde yayınladığı tüketici hakları yönetmeliği'ne aykırılıklar içeriyor. Mahkeme kararı gibi, gibisi fazla mahkeme gibi kullanıcıları zan altında bırakıyor. BTK denetliyor olsa;
    Uydunethttp://www.kablonet.com.tr/kampanya-50-Uydunet-Basvuru.html
    Metronet(bazı kampanyaları)http://www.metronet.com.tr/buyuk-kampanya-bpl.html ve TTNet'e uyarı yapar Adil Kullanıma geçilmesini sağlardı.

Superonline Genel Merkezinden yetkili tarafından arandım durumu kendisi itiraf etti. Açıkça TTnet uygulamadığını bildiğini kabul etti. BTK'ya Adil Kullanım Koşullarını getiren kim diye sorun bakalım ne cevap verilecek? Superonline sorduk yazılı olarak verilen cevap:

quote:

Superonline adil kullanım koşullarının BTK tarafından uygulanması gerektiğini söyleyen karar ve açıklamaların olduğu belgeleri istedim ve aldığım e-posta şöyle "

Adil Kullanım Koşulları, söz konusu hizmetin türü ve amacı dışında, diğer kullanıcıların haklarına ve aldıkları hizmetin içerik ya da kalitesine etki edecek şekilde her turlu nitel ve nicel durum ile kullanılmasını engellemek amacıyla oluşturulmuştur. Adil Kullanım Koşulları her bir hizmet için Turkcell Superonline tarafından belirlenir.

Turkcell Superonline olarak, müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini korumak ve sistemde oluşabilecek herhangi bir suistimalden müşterilerimizin etkilenmesini engellemek amacıyla Turkcell Superonline Fiber İnternet hizmetinde Adil Kullanım Koşulları uygulamasına geçmiş bulunuyoruz.

Uygulamanın BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) ile ilişiği bulunmamaktadır."

Ekleme: Adil Kullanım Koşulları uygulaması altyapı yatırımı yapmak yerine internet trafiğini kısıtlayarak uygulanan en akılcı kazanç kapısı. Aboneler içinse cezadır. TB'larca indirme yapan abone başka maddelerle kanunen engellenebilir. Aksi durum da hukuksuz görünüyor. Adil Kullanım mahkeme kararı gibi hareket etme yetkisini nerede alıyor? İşte asıl mesele bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 13 Mart 2012; 19:52:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cem16

2010 nisanda buyana ilk defa hızım düştü bu ne rezikktir arkadaş 80 gb indirmişim 50 gb upload yapmışım daha 20 gb ım vardı sorcam hesabını

Upload kotası uyguluyorlar bir de kafalarına göre. Bunlar dışında upload kotası uygulayan da yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: internetmagduru

abi yok 1 saat telle konuştum geri dönüş bekledim ben onuda sordum benim sözleşmem de öyle bir madde zaten yok...! verilen cevap siz x kampanyaya dahil olmuşsunuz o kampanyanın sartlarını kabul etmiş oluyorsunuz diyor .diyorum böyle bir saçmalık olurmu beni konuyla ilgili bilgilendirmednizki verilen cevap hep aynı akk ile ilgili herhangi değişiklik söz konusu değil bu lafı belki 30 defa söyledi

Sözleşmeyi mutlaka alın mail olarak gönderiliyor. Orada hangi maddeye göre uygulanıyordu da bunu size sözlü olarak kabul ettirdi? İmzalanan sözleşmede buna hakkı yokken sözlü olarak uygulaması ayıplı maldır. Dilekçeye sözleşmenin çıktısını eklersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glyph

quote:

Orijinalden alıntı: cem16

2010 nisanda buyana ilk defa hızım düştü bu ne rezikktir arkadaş 80 gb indirmişim 50 gb upload yapmışım daha 20 gb ım vardı sorcam hesabını

Upload kotası uyguluyorlar bir de kafalarına göre. Bunlar dışında upload kotası uygulayan da yok.

aradım telefonla upluod 55 gb olmuş ordan takılmışız A.K.A.K.K sına halbuki o kalan 20 gb ı 2 hafta rahat kullanırdım sınırı geçmezdim sözleşmeyi istedim 72 saat içinde mail olarak yollucaklar ona göre bişeyler yapıcam

• sozlesmemi bulur bulmaz basvuruyorum. tesekkurler
  • http://www.facebook.com/home.php#!/groups/370912814935/

Tüketici Hakem Heyeti ile ilgili gelişmeleri bu linkten takip edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.