Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda öğrendim ve arayıp ağzıma geleni söledim
    bide dediklerine göre istatistiklere bakmışlar bu durumdan etkilenen %5 miş lafa bak kullanıcıların %95 i etkilenmiyormuş delircem ya
  • kapattır hiç düşünmeden.

ben 2 senedir kullandıgım,ankarada ilk fiber netin geldigi yerlerden biri olan sitemizdeki cogu kişiye konuyu anlatmaya başladım.

o apartmanın alttaki 15k $ lık makineyide artik....
  • Gerçekten tam komedi olmuş. Bu saatten sonra Superpnline, yalanonline olur artık. Yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richter

Şu anda öğrendim ve arayıp ağzıma geleni söledim
    bide dediklerine göre istatistiklere bakmışlar bu durumdan etkilenen %5 miş lafa bak kullanıcıların %95 i etkilenmiyormuş delircem ya

Müşteri sayıları 60,000 fiber için
    %5'i 3,000 kişi ediyor.

3,000 kişinin kotayı aşması demek ki altyapıları kaldırmıyor.

Bu rezalettir.

TTNet'in milyonlarca abonesi var, superonline ise sadece 3,000 kişiye interneti hakkıyla sınırsız veremiyor

%5 olduğu yalanına bakmayın, gidip kotalıları da katmışlardır o hesaba.

• OFF OFFf bunlar bana kayıt almaya geldikleri zaman ttnetteki gibi olmayacak demişlerdi hız düşmeyecek fln demişlerdi.Hepsi yalanmş.Şimdiden Ttnet'in tarifelerine bakmaya başladım.10 mb'e alışınca çok kötü oluyor ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter_dogus -- 19 Mart 2010; 9:56:31 >
  • @shadow006

Duyuru için teşekkürler.
  • Arkadaşlar tekrar hatırlatıyım, duruma tepki göstermek isteyenler için yapılacakların listesi:

http://forum.donanimhaber.com/m_38525534/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 19 Mart 2010; 10:12:39 >
  • Arkadaşlar,
    haklı başkaldırınızı yürekten destekliyorum.
    Hepinizin ellerine,dillerine sağlık.
    İnanın gayret ve kararlılığımız mutlaka meyvesini verecektir.
    Biz muz cumhuriyeti değiliz.Biz bir hukuk devletiyiz.
    Ve yüce Türk adaletine güvenim tam.
    Er yada geç yapılan yanlıştan bu firma dönecek yada hukuk mekanizmaları devreye girip,
    dönmek zorunda bırakılacak.
    Bağlantımız yeni olduğu için hala apartmanımızda olan pazarlama yetkilisine 19/3 ten
    aboneliğimizi sonlandıracağımızı söylediğimde bana:
    beyfendi sözleşmede bununla ilgili madde varmış sakın 19/3 e güvenip iptal ettirmeyin
    cayma bedeli ödersiniz dedi ve bunu derken kendinden emin bir tavrı vardı.
    Bir arkadaş sözleşmeyi upload etmişti.sizin dikkatinizi çektimi sözleşmede 19/3 devre dışı bırakan bir madde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: utabev

Arkadaşlar,
    haklı başkaldırınızı yürekten destekliyorum.
    Hepinizin ellerine,dillerine sağlık.
    İnanın gayret ve kararlılığımız mutlaka meyvesini verecektir.
    Biz muz cumhuriyeti değiliz.Biz bir hukuk devletiyiz.
    Ve yüce Türk adaletine güvenim tam.
    Er yada geç yapılan yanlıştan bu firma dönecek yada hukuk mekanizmaları devreye girip,
    dönmek zorunda bırakılacak.
    Bağlantımız yeni olduğu için hala apartmanımızda olan pazarlama yetkilisine 19/3 ten
    aboneliğimizi sonlandıracağımızı söylediğimde bana:
    beyfendi sözleşmede bununla ilgili madde varmış sakın 19/3 e güvenip iptal ettirmeyin
    cayma bedeli ödersiniz dedi ve bunu derken kendinden emin bir tavrı vardı.
    Bir arkadaş sözleşmeyi upload etmişti.sizin dikkatinizi çektimi sözleşmede 19/3 devre dışı bırakan bir madde...

ben kendi sözleşmemi çıkartıp tek tek okudum, hukukçu değilim ama bu şartlar altında her türlü hakkımız devam ediyor...

• Hem 19/3 maddeyi koyacaklar sonra bir de maddeler içine bu 19/3'ü geçersiz kılan bir madde mi koyacaklar yani, bana daha baştan hukuka aykırı geldi böyle bi rşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: utabev

Herhangi bir sözleşme ile temel hak ve özgürlükler dahil olmak üzere kanuni haklarınızdan feragat etmeniz mümkün değil. Kanun her zaman kanundur.
  • Gördünüz mü bilmiyorum ama konu Hürriyet'te de yer aldı.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/14123991.asp?gid=234

edit:

internethaber'le az evvel iletişime geçtim ve haberi yayınladılar.

http://www.internethaber.com/sinirsiz-internete-sinir-geldi-238298h.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukuleta1 -- 19 Mart 2010; 14:46:28 >

• Vatan Gazetesi'ne şu şekilde ilettim konuyu arkadaşlar, ilgileneceklerini ve dile getireceklerini ümit ediyorum:

quote:

Merhaba;

Haber değeri taşıyabilecek bir durum hakkında size yazmam gerekiyordu. Hiç vakit kaybetmeden konuya giriyorum;

Türkiye'nin sadece belli bir kesiminde verilebilen "Fiber Internet" hizmetinde Superonline, 15 Nisan 2010 gününden itibaren reklamlarına ve imzalattığı sözleşmelere ters düşen bir uygulamayı başlatacak. Şöyle ki; kullanıcılara "sınırsız/kotasız" bir internet hizmeti vaad edilmiş olmasına rağmen, "Adil Kullanım Hakkı" adı altında bir takım gerekçelerle bu durum değiştirilip, download hızınızın 5 katı download kotası ve upload hızınızın 10 katı kadar upload kotası koyulması hedeflenmekte. (Bir örnek olarak 10mbit/1mbit hızında sınırsız fibernet abonesi olan bir kişinin aylık 50 gb download hakkı ve 10 gb upload hakkı olacaktır.)

Ayrıntılı bilgi şu an için en büyük tartışmaların döndüğü şu forum/konu izlenerek alınabilir:
    http://forum.donanimhaber.com/m_38464941/tm.htm

Aslen aboneler olarak iki şekilde kandırıldığımızı düşünüyoruz. Sıralarsak;

1- "Sınırsız" reklamı yapılması, posterlerin, afişlerin, billboard reklamlarının vs. bu "sınırsız" kelimesi üzerine dönmesi ama bunun söylediğim gibi 15 Nisan itibariyle geçersiz kılınması. (Eğer var olan "sınırsız" tarifelerin yanına ek olarak yeni tarifeler açıklarlarsa "gerçek ultra mükemmel sınırsız" gibi mesela, bu çok daha vahim bir durum olur takdir edersiniz ki...)

2- Kontratları devam etmekte olan abonelerine 15 Nisan gününe kadar cayma hakkı verildi. Yani kontratta "faul" bir değişiklik yaptıklarını kabul ederek bedelsiz cayma (Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği; Madde 19, Paragraf 3) hakkını abonelerine verdiler. Bu zaten yapılması gereken bir şey olsa dahi; taahhüt süresi boyunca bu sonradan eklenen uygulamaların taahhüt sahiplerine yansıtılması ve hatta dayatılması tüm abonelerce bir kandırmaca olarak algılanmıştır. (Kotalı tarife kullananlar hariç.)

Size yazmamdaki sebep ise bu konunun eğer bilinçli kesim uyarmazsa, interneti nispeten daha yüzeysel kullanan kişiler için bir aldatmaca olabileceğidir. Var olan tüm reklamları "vermedikleri hizmeti veriyormuş gibi" gösterdiğinden, haksız rekabeti bile körükleyebilir. Zaten öyle ya da böyle karşınıza çıktığını düşünüyorum bu konunun internette surf yaparken. Güven sarsıcı bir hareket olduğu aşikâr. Sizin de böyle düşündüğünüzden eminim diyebilirim.

Kısacası Superonline son 3 gündür büyük bir prestij kaybı yaşamıştır ve bu dayatmacasından ötürü çok fazla abone kaybedecektir, potansiyel abonelerin de yolu büyük ihtimalle kesilecektir. TTNET'ten kaçarken insanlar neye uğradığını şaşırdılar yani...

Ayrıca şu forum başlığında da abonelerin ve hatta abone olmayan ama sırf bu haksızlığa karşı destek verenlerin aldığı aksiyonları görebilirsiniz:
    http://forum.donanimhaber.com/m_38525534/tm.htm

Bu da aynı kesimin facebook grubudur:http://www.facebook.com/group.php?gid=370912814935&ref=ts

(Çoğu abonenin aynı grup şirketleri olduğu için Superonline ile beraber Turkcell ve Digiturk hizmetlerini kullanmayı da bırakabileceğini, hatta bıraktıklarını göreceksiniz. Bu ciddi bir duruştur.)

Lütfen bu konuyu araştırıp haber yaparak, web sayfanızda ve mümkünse gazetenizde de dile getirin. Medya kesinlikle tarafsızdır (genellikle) ama bu konuda ben Vatan'ın bütün Superonline abonelerinin yanında yer alacağını düşünüyorum.

Uzun bir mail oldu ama inanıyorum ki okursanız hak vereceksinizdir. Yapacağınız herhangi bir çalışma için şimdiden teşekkürler ve kolay gelsin.

• banada friendfeed'ten yazdığım yoruma cevap geldi

quote:

Merhaba Mert Bey, iptal kararınıza saygı duyuyoruz ama ifadeleriniz hakaret içerdiği için düzeltmenizi rica ediyoruz. Girişleri silme taraftarı değiliz ama bu ağır ifadelerin sayfamızda yayınlanması hoş olmayacaktır. Söz konusu uygulama ilgili olarak Superonline'ın açıklamasını yine bu sayfamızdan yapacağız. Saygılarımızla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukuleta1

Gördünüz mü bilmiyorum ama konu Hürriyet'te de yer aldı.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/14123991.asp?gid=234

edit:

internethaber'le az evvel iletişime geçtim ve haberi yayınladılar.

http://www.internethaber.com/sinirsiz-internete-sinir-geldi-238298h.htm

Gerçekten elimizden geleni en iyi şekilde yapıyoruz. Umarım olumlu bir sonuç alırız. Alamasak da o %5 olarak nitelendirdikleri kesimin ne kadar etkin olduğunu, özellikle Adana Kocaeli vb illerdeki yeni aboneliklerde göreceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hörkül -- 19 Mart 2010; 15:06:00 >

• İlk defa böyle büyük bir harekat gördüm. Tebrik ediyorum hepinizi. İnşAllah geri adım atar superonline.
    Bir de fiber kablolardan geçen verinin sınırı yok, 1terabit bile geçebiliyor diye biliyorum, santralleri falan kaldırmıyorsa da birkaç iyileştirme yapılarak sorun çözülebilir ama amaç sadece sömürmek
  • kullanmama rağmen mail attım
  • Arkadaşlar ,

Herkes http://www.tukoder.org.tr/index.php?a=13 ile temasa geçip kendilerine en yakında bulunan Tükoder'e gidip sözleşmelerinin bir örneğini götürsün. Daha önce belirttiğim gibi Superonline'ın yeni fiyat teklifinide yazılı isteyerek bunuda Tükoder'e götüsün. Az önce görüştüğüm Tükoder yetkilisi bu konuda yardımcı olacaklarını açıkladı.
  • Bu işten superonline çok zararlı çıkacak. Apartmanda tüm superonline kullanıcıları toplandık. (Şöyle bir baktım hepside % 5 lik download yapan kesime giriyor. Superonline şu %95 lik etkilenmeyecek kesim derken sakın ttnet kullanıcılarını kastediyor olmasın. ) Herkes bu iş düzelmezse aboneliğini iptal ettirme fikrinde.

Ben şahsen gereken yerlere şikayet başvurularımı yaptım. Superonlinede iadeli taah. yazı gönderdim. Ya aboneliğim bitene kadar beni muaf tutarsınız, yoksa 12 Nisanda aboneliğimin iptali için gereğinin yapılmasını söyledim.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.