Geçmiş olsun arkadaşlar Adil Kullanım uygulamaya geçmiş 1 Ekm itibariyle, bir çok kullanıcıya hızının 5 katı download'ı geçerse mail/cep mesajı gitmiş.
Arkadaşım 50 mbit abonesiydi cart diye 1/5 oranında hızı düşürülmüş ve 10 mbit'e düşmüş. O da çareyi arayarak 24 ay yeni bir taahhütle 99 TL'ye 100mbit'e geçmekte bulmuş. Böylece en azından aylık 500 GB adil kullanım kotasına sahip oldu. Geçmiş ola.
Bakalım TTNET'de uygulayacak mı?
Eğer Ttnet bile adil kullanımı uygulamaya geçirmemişken Superonline geçirirse ayağına sıkmış olur.
Yalnız hız düşerse 1 mbit e düşecek yazıyor. 1/5 ine düşecek diye nerde yazıyor? Bağlantıdan kaynaklanan bir sorundan dolayı düşük hız alıyor olmasın? Ekşideki yorumu bende gördüm bakalım burdan haber gelen birileri çıakcak mı?
bizim 20 mbit 49 tl'lik paketin kotası 100gb mi yoksa düştü mü onu merak ediyorum ben.
Benim fiber aldığım ay AKK başlamış, hayırlı uğurlu olsun hepimize.
an itibari ile mesaj geldi adil kullanım kotasını doldurduğuma dair ancak download hala 15 gb. hızımı da 1 mbite düşürdüler hemen aradım MH yi işlem başlattılar kontrol için
1.5 Yıldır söylüyorlardı geç bile kalmış arkadaşlar ..Hizmeti ileriye götürelim demek yerine nasıl daha fazla pranga takarız hesabındalar yazık örnek gösterip milleti yönlendirebilecegimiz bir baglanti secenegi de kalmadı
En düşük hız 20mbit olmuştur. Ayrıca propaketler kaldırılmış. Sadece 20mbit var.
bizim 20 mbit 49 tl'lik paketin kotası 100gb mi yoksa düştü mü onu merak ediyorum ben.
Daha fazla internet kampanyasından yararlandıysan 100 GB.
Bugun benim hız da düşürülmüş. Bu iş hiç iyi olmadı, 20mbit keşke 4 mbit hıza düşseydi. 1mbit ile youtube düzgün açılmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: husNUKE
Bugun benim hız da düşürülmüş. Bu iş hiç iyi olmadı, 20mbit keşke 4 mbit hıza düşseydi. 1mbit ile youtube düzgün açılmıyor.
Demek ki hızın 1/5 i oranında düşeceği olayı da yalan. Neden böyle bir işe kalkıştı Superonline anlamak zor.
hayır her ISP zorundao olsa uydunet neden sınırsız hizmet vermekte öle bir zorunluluk oldugunu da zannetmiyorum.
Daha Eylül'de bağlatmıştık indirmeye doyamadan 1Mbit'e düştü. Vay anam vay.
aboneliği iptal ettirmek için aradım, 365 tl borç çıkarttılar. Kurulum ve modem parası 200tl gibi birşey dediler. 24 ay sözleşme yapanların çekeceği var
Turkcell eli deymiş gibi
Henüz fazla tepki gelmedi. Hızı düşmeyenler de mi var acaba.
Henüz ayın başında olduğumuzdan çoğumuzun kotasi dolmadı muhtemelen o nedenle fark etmedi çoğu kimse henüz bana göre
quote:
Orijinalden alıntı: s0ft
Henüz fazla tepki gelmedi. Hızı düşmeyenler de mi var acaba.
Daha ayın 8'i. Herkes sürekli download yapmıyor
quote:
Orijinalden alıntı: eozen81
Henüz ayın başında olduğumuzdan çoğumuzun kotasi dolmadı muhtemelen o nedenle fark etmedi çoğu kimse henüz bana göre
Evet daha çoğu kişi olaydan bihaber. Ay sonuna doğru dolup taşar forumlar
Gerçi neyi şikayet edecekler ki, 10 Mart 2010'dan sonra abone olan herkesin zaten hızları bir gün düşecekti. O gün de geldi. Asıl bu tarihten önce abone olanların hızlarında düşme olursa, şenlik o zaman başlıyor demektir.
quote:
Orijinalden alıntı: PhantomX
quote:
Orijinalden alıntı: .ZeuS.
quote:
Orijinalden alıntı: eozen81
Evet daha çoğu kişi olaydan bihaber. Ay sonuna doğru dolup taşar forumlar
Gerçi neyi şikayet edecekler ki, 10 Mart 2010'dan sonra abone olan herkesin zaten hızları bir gün düşecekti. O gün de geldi. Asıl bu tarihten önce abone olanların hızlarında düşme olursa, şenlik o zaman başlıyor demektir.
Eskilerin de hızı iner. Yoksa yeni abone insan hakları mahkemesinden başlayarak sayısız mahkemeye verir aynı parayı veriyorum diye. Bu kadar davanın altından kalkamazlar.
Belki 9 Mart 2010 da 2 yıl taahhüt veren birisi 9 mart 2012 ye kadar adil kullanımsız kullanır o kadar. 10 Mart 2012'den sonra son cengaverin de adil kullansız internet macerası biter.
sözleşme konusu tarifede adil kullanım yoksa bir şey yapamazlar(teknik olarak).
mesela ttnet 1mbit abonesiydim ben uzunca bir süre tarife kalkmasına rağmen. adil kullanımlı paketlere geçmemiştim bilerek. tabi 1 mbit'in ne adil kullanımı olcak diyebilirsiniz ama sözleşme imzaladığım tarifem neyse o kaldı sonuç olarak ben değiştirene kadar.