iyi de adil kulanım geldiğinde , isterseniz vaçgeçebilirsiniz diye taahhüt bozma hakkı vermemiş miydi sol? ben mi yanlış hatırlıyorum.. Eğer böyle olduysa eski abonelere de hız düşümü uygulanır diye düşünüyorum..
eski üye değilim. tam bilmiyorum. öyle olsa bile cayma hakkımızı kullanabiliyoruz demek oluyor bu. yani adil kullanımı gene dayatamıyorlar öyleyse.
quote:
Orijinalden alıntı: PhantomX
quote:
Orijinalden alıntı: .ZeuS.
quote:
Orijinalden alıntı: eozen81
Henüz ayın başında olduğumuzdan çoğumuzun kotasi dolmadı muhtemelen o nedenle fark etmedi çoğu kimse henüz bana göre
Evet daha çoğu kişi olaydan bihaber. Ay sonuna doğru dolup taşar forumlar
Gerçi neyi şikayet edecekler ki, 10 Mart 2010'dan sonra abone olan herkesin zaten hızları bir gün düşecekti. O gün de geldi. Asıl bu tarihten önce abone olanların hızlarında düşme olursa, şenlik o zaman başlıyor demektir.
Eskilerin de hızı iner. Yoksa yeni abone insan hakları mahkemesinden başlayarak sayısız mahkemeye verir aynı parayı veriyorum diye. Bu kadar davanın altından kalkamazlar.
Belki 9 Mart 2010 da 2 yıl taahhüt veren birisi 9 mart 2012 ye kadar adil kullanımsız kullanır o kadar. 10 Mart 2012'den sonra son cengaverin de adil kullansız internet macerası biter.
Çok mantıklı. Normalde öyle olması lazım. Ama ben mesela Ağustos 2008'de abone oldum. O zamanlar ilk abone olduğumda 24 aylık taahhütname imzalamıştım. 5/5 idi hızlar o zaman. Şu ana kadar da başka bir taahhütname olayına girmedim. Normalde bana hız düşmesi olayı uygulanmaması lazım. Ama emin de olamıyorum tabi henüz kotayı aşmadığım için. Ama sitelerinde belirtmişler. Eski abonelere uygulanmayacak diye. Çünkü onların sözleşmelerinde böyle bir madde yoktu. Tabi ne müşteri hizmetlerinden ne de başka bir yerden tutarlı cevaplar alınamadığı için, hiçbir şeyden emin olamıyorsunuz.
Konuyu hazırlayan kişi ve kişilere çok teşekkür ederim, bende bir fiber internet kullanıcısı olarak Adil kullanım uygulamasını kınıyorum, ve belirtmiş olduğunuz maddeleri uygulayacağım, bunada ilk olarak facebook grubuna katılarak başladım.
Konuyu hazırlayan kişi ve kişilere çok teşekkür ederim, bende bir fiber internet kullanıcısı olarak Adil kullanım uygulamasını kınıyorum, ve belirtmiş olduğunuz maddeleri uygulayacağım, bunada ilk olarak facebook grubuna katılarak başladım.
Tamamen destekliyorum.. Bu nedir arkadaş !!
Günün şartlarına uygun yeni bir eylem planı yapılmalı diye düşünüyorum. Hukuki açıdan bilgili, konuya hakim bir kaç arkadaşımız önderlik yapıp güzel bir protesto ayarlarsa çok iyi olur diye düşünüyorum. Hangi sokakta toplanılacaksa, nerelere mail yağdırılacaksa, kısaca ne gerekiyorsa yapmalıyız.
Eski abonelerdendim ancak ilk adil kullanım dalgasında interneti kapattım. Daha sonra geri superonline kullanmam için aranıp bir şekilde tekrar beni tavlamışlardı (Taahhütsüz yaz kampanyası). Beni tavlama şartları ise; adil kullanım olmayacak, taahhüt olmayacak vb.... Buna istinaden bu gün downloada yüklendim ve 50 GB'ı buldum. 10 mbps hızındayım o yüzden AKK'am 50 GB. Ve download esnasında %80 buldun mesajı geldi. Tabii ben 53 GB yapıp hemen hız testi yaptım hızım 10/1 Mbps görünüyor. Sanırım bana verdikleri sözü tutmuşlar ve adil kullanıma sokmamışlar beni. Yarın bir gün ne olur bilemem ama şu an benim durumuma yakın olanların belki bu durum işlerine yarar.
yeni sozlesmenizin bir yerinde bu durum belirtilmistir ki siz de bu adil kullanım zırvasına dahilsiniz keza nisan 2010'dan sonra sozlesme imzalamis herkes buna dahil diye biliyorum sizi tavlayabilmek adina size sozlu olarak yanlıs bilgi vermisler .
20 mb limitsiz paket kullanıyorum, 15.09.2010 da üyeliğim başladı ve benim hızım 1 mb'e düştü. Superonline'ı aradım, 24 ay taahüdünüz var ve her kes Adil Kullanım Kapsamın'da gibi döndüler. Şimdi konuya hukuki açıdan yaklaşarak cayma hakkını araştırıp gerekli yazılı girişimi yapacağım. Nisan 2010 sonrası üye olanlar içinde cayma hakkı geçerlimi? Bilen arkadaşlardan destek rica ediyorum. Selamlar,
İnternetin mantelitesini bilmeyen insanlar yüzünden hızımız ne kadar yüksek olasa da dünyanın gerisinde bırakılmamıza isyan etmemek mümkün değil.
Ben de bu günümü sırf itiraz ve bu tarz işlerle harcadım. 10 mbit bağlantımı paşa paşa kullanırken gel seni 20 mbit e çıkaralım 49 tl ücretin aynı kalsın dediler üstüne 24 ay da taahhüt aldılar. o zaman bu adil kullanım koşulları neredeydi, bize neden bundan bahsedilmedi. 10 günde 110 gb la kotayı aşmışım. kalan 20 gün için 1 mbit bağlantıya 49 tl vermek dünyanın en saçma işi.
kalkı ki; tellcomun sözleşmesine baktığımızda;
Genel Hükümler başlığı altında 4.2 maddesinde aynen şöyle yazmaktadır. " Tellcom, telekomünikasyon hizmetleri dışında sunduğu diğer katma değerli hizmetleri değiştirmek, kaldırmak, yenilemek ve tüm hizmetler için tarifede ve fiyatlarda değişiklik yapma hakkını, YÜRÜRLÜĞE GİRMEDEN ÖNCE ABONE'YE DUYURMAK SURETİYLE SAKLI TUTAR."
denilmektedir. 24 ay taahhüt almış bir firma adı geçen adil kullanım koşulundan bu taahhüt öncesinde kesinlikle bahsetmeliydi. işin yasalara aykırı kısmı tam burasıdır.
Hem müşteri hizmetleri hattından hem de internet sitelerinden itiraz dilekçesi bıraktım. döneceklerini söylediler ama sanmıyorum ki dönsünler.
ben abone olduktan bir buçuk ay sonra arayıp "efendim sözleşmeye kargoda birşeyler olmuş yenilemeniz gerekiyor" dediler. akşamına internette gezerken adil kullanımı gördüm. aradım evet 50gb download daha komiğide 10gb upload hakkınız var sonra 521 ye düşecek hızınız dediler. ben de sözleşmemde öyle bğirşey yok, inceledim" dedim. onlar da "yeni sözleşme yolladık orda yazıyor"dediler. nisana kadar 2 ay takıldım sonra da iptal ettim aboneliği. hatta bağlatmadan bir kaç kez konuştum müsteri hizmetleri ile "isterseniz terabayt indirin sıkıntı yok " demişlerdi. şimdi de geliyorlar bağlayın diye adil kullanımdan haberleri yok. birisi yazıyor ama uygulanmıyor falan dedi ama yazıyorsa uygularlar da. zaten güvenim de kalmadı. bildiğin şark kurnazlığı.
quote:
Orijinalden alıntı: stronger06
Eski abonelerdendim ancak ilk adil kullanım dalgasında interneti kapattım. Daha sonra geri superonline kullanmam için aranıp bir şekilde tekrar beni tavlamışlardı (Taahhütsüz yaz kampanyası). Beni tavlama şartları ise; adil kullanım olmayacak, taahhüt olmayacak vb.... Buna istinaden bu gün downloada yüklendim ve 50 GB'ı buldum. 10 mbps hızındayım o yüzden AKK'am 50 GB. Ve download esnasında %80 buldun mesajı geldi. Tabii ben 53 GB yapıp hemen hız testi yaptım hızım 10/1 Mbps görünüyor. Sanırım bana verdikleri sözü tutmuşlar ve adil kullanıma sokmamışlar beni. Yarın bir gün ne olur bilemem ama şu an benim durumuma yakın olanların belki bu durum işlerine yarar.
Şu an hala 10 mbit mi? Modemi açıp kapadınız mı ya da?
quote:
Orijinalden alıntı: FT5
İnternetin mantelitesini bilmeyen insanlar yüzünden hızımız ne kadar yüksek olasa da dünyanın gerisinde bırakılmamıza isyan etmemek mümkün değil.
Ben de bu günümü sırf itiraz ve bu tarz işlerle harcadım. 10 mbit bağlantımı paşa paşa kullanırken gel seni 20 mbit e çıkaralım 49 tl ücretin aynı kalsın dediler üstüne 24 ay da taahhüt aldılar. o zaman bu adil kullanım koşulları neredeydi, bize neden bundan bahsedilmedi. 10 günde 110 gb la kotayı aşmışım. kalan 20 gün için 1 mbit bağlantıya 49 tl vermek dünyanın en saçma işi.
kalkı ki; tellcomun sözleşmesine baktığımızda;
Genel Hükümler başlığı altında 4.2 maddesinde aynen şöyle yazmaktadır. " Tellcom, telekomünikasyon hizmetleri dışında sunduğu diğer katma değerli hizmetleri değiştirmek, kaldırmak, yenilemek ve tüm hizmetler için tarifede ve fiyatlarda değişiklik yapma hakkını, YÜRÜRLÜĞE GİRMEDEN ÖNCE ABONE'YE DUYURMAK SURETİYLE SAKLI TUTAR."
denilmektedir. 24 ay taahhüt almış bir firma adı geçen adil kullanım koşulundan bu taahhüt öncesinde kesinlikle bahsetmeliydi. işin yasalara aykırı kısmı tam burasıdır.
Hem müşteri hizmetleri hattından hem de internet sitelerinden itiraz dilekçesi bıraktım. döneceklerini söylediler ama sanmıyorum ki dönsünler.
Aykırı bir kısım yok. Yürürlüğü girmeden önce internet sitesinde, adil kullanım uygulamasını duyurmuşlardı. Resmi olarak o günden bu yana akk uygulanıyor.
Ben de Superonline gibi kurumların o kadar avukatlık hizmetleri aldığını düşünürsek hukuka aykırı bir adım atabileceklerine pek ihtimal vermiyorum her ne kadar öyle umuyor olsam da Neticede olan gene bize oluyor, tek takıldığım nokta Superonline'ın bu işe bu kadar erken başlayacağı daha doğrusu ilk başlayacağı ISP olacağı aklıma gelmezdi.
yanlış olmasın. adamlar adil kullanımı getirmeden 2 ay önce siteden duyuru yapıp (o zaman için tabi) isteyenlerin(yeni olduğu için sözleşmesinde bu madde olmayanların) cayma hakkından faydalanacağını da belirtti. o zamandan beri de yazıyor bu adil kullanım mevzuusu. oradan birşey çıkmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: PhantomX
quote:
Orijinalden alıntı: striders
yanlış olmasın. adamlar adil kullanımı getirmeden 2 ay önce siteden duyuru yapıp (o zaman için tabi) isteyenlerin(yeni olduğu için sözleşmesinde bu madde olmayanların) cayma hakkından faydalanacağını da belirtti. o zamandan beri de yazıyor bu adil kullanım mevzuusu. oradan birşey çıkmaz.
O mantıkla eski kullanıcılara da uygulanması lazım. Anladığım kadarıyla kampanya yapmayan eskilere uygulanmamış henüz.
Bir ara telefon almıştım Superonline'dan, neyseki taahhütsüz almışım mazallah ordan patlatırlardı adili. Zaten iptal ettim ilk ay telefonu
hocam adamlar direk olarak bana şunu söylediler. biz adil kullanımı uygulayacağız ister iptal edein ücretsiz, ister devam edin adil kullanım ile. eskilerden de imzalatabildikleri adamlara yeni sözleşmeyi imzalattırdılar. yukarda taktiklerini anlattım. ha imzalamadan direten aboneler olmuştur, onlar da bu süre bitene kadar sınırsız vermiştir birşey diyemem. ama sözleşme bitince bu uygulamaya girebilir.
girebilir diyorum a.k.k illa uygulanacak diye birşey yok. ister uygular ister uygulamaz. ama bir süre uygulamadığı için bu hızınızı hiç düşürmeyecek anlamına gelmiyor. çok fazla konuştum telefonda adamlarla, iptal ettirdim. şu an o uygulama yok dediler ama kesin olmaz da diyemediler.
siz zaten konuya hakimsiniz de yeni arkadaşlar için bu kadar açıklama yapıyorum.
uzun lafın kısası, adamlar canı isterse hızınızı düşürme hakkına sahip. aylardır bunu belirtiyorlar da. ama işin komik yanı "hacı uploada kota koymak nedir" denince gıklarının çıkmaması. o kadar ps3 oynuyoruz. ya da alan adamların zaten internetten hep birşey indirip yükleme olayı var. yoksa facede yada dh de takılmak için 10mb e gerek yok. hissetmez bile insanlar kullanırken.
ben 2 sınırsız kullanıyorum yetiyor bana. 350 mb 15 dk da değilde 1 saatte iniyor. sıkıntı yok
Arkadaşlar 7 gün içerisinde cayma hakkı gibi bir durum varmı hukuken? Daha cuma günü bağlattırmıştım.
cayarsın tabi git iptal ettir ama 1 haftayı geçmesin.