Şimdi Ara

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
8
Favori
171.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bulunduğunuz yerdeki uydunet kullanıcıları memnunsa başka servis sağlayıcıya bakmanıza bence pek de gerek yok.
    Uydunet iyi olduğu yerlerde en iyi servis sağlayıcı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

"Arkadaşlar yeni bir eve taşındım. Bulunduğum sitede Uydunet ve Superonline var. 5 aylık bir süreçte hangi paketi kullanayım, Uydunet mi Superonline mı hangisi benim açımdan mantıklı olur?" diye sizlere soracaktım ki Superonline'nın 150 TL'lik kurulum ücreti ile sorum anlamsız bir hal aldı.

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI

O parayı taahhütsüz almak istersen vermek zorundasın. Taahhütlü alırsan ücret vermeyeceksin. Eğer hızım sabit olsun diyorsan Superonline yok eğer hız önemli değil kotasız olsun dersen uydunet tercih edebilirsin. Hepsinde bir olumsuzluk var işin özeti.

quote:

Orijinalden alıntı: uzöz

Bu yazıdamda superonline abonesi ve tilgin modem kullananlara nasıl Ağ ismiyle superonline'a tekimizi gösteririz onu anlatmaya çalışacağım. Çogu kullanıcı artık evinde kablosuz olarak internte giriyor bu yöntemle sizin kim olduğunuz anlaşılmadan sinyallerinizin uşaştıgı bölgedeki insanlara mesajınızı uşaltırma imkanınız oluyor. Onlarda en azından bu nedir diye merak ederek AKK'ndan haberdar olabilir. Bu konudan haberdarlar ise de superoffiline sitesini ziyaret ederek ne yapabileceklerini öğrenebilir. Bunların dışında bu mesajları gören insanlar superonline abonesi değilse bile bu markadan geri durmaya tercihlerini başka firmalardan yana kullanmaya başlayacaklardır. AKK ile savaşımızı kazanana kadar destek olun.
    Bu tepki modeli @PhantomX adlı üyeden esinlenilerek hazırlanmıştır.

1

2

3

4

Benim modem tılgın değil fakat ben de yapıyorum hemen güzel bir tepki bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 1 Şubat 2012; 23:08:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uzöz

Bu yazıdamda superonline abonesi ve tilgin modem kullananlara nasıl Ağ ismiyle superonline'a tekimizi gösteririz onu anlatmaya çalışacağım. Çogu kullanıcı artık evinde kablosuz olarak internte giriyor bu yöntemle sizin kim olduğunuz anlaşılmadan sinyallerinizin uşaştıgı bölgedeki insanlara mesajınızı uşaltırma imkanınız oluyor. Onlarda en azından bu nedir diye merak ederek AKK'ndan haberdar olabilir. Bu konudan haberdarlar ise de superoffiline sitesini ziyaret ederek ne yapabileceklerini öğrenebilir. Bunların dışında bu mesajları gören insanlar superonline abonesi değilse bile bu markadan geri durmaya tercihlerini başka firmalardan yana kullanmaya başlayacaklardır. AKK ile savaşımızı kazanana kadar destek olun.
    Bu tepki modeli @PhantomX adlı üyeden esinlenilerek hazırlanmıştır.

1

2

3

4
    detaylı anlatım için teşekkürler. geçen ay banada bir bildiri gönderdiler aylık adil kullanım kotası hakkında. bende gereğini yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seferii -- 2 Şubat 2012; 12:08:37 >

• Superonline sitesinde tarifeler bolumu kaldirilmis, fiyatlara sadece kampanya bazli ulasiliyor.

Bu legal midir, sitede tarife yayinlamamak sadece tuketicinin kafasini karistirir.

Ulasabilen var mi tarifelere?

Bu arada propaketin de izini silmisler siteden, bir tek 20mbit icin goruyorum (Hiz alani olmayan tarife) onun da fiyati yok. 50 ve 100mbit icin hiz alani olmayan bir tarife kalmamis (hos o fiyati verecek adam bulamadilar tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 6 Şubat 2012; 9:52:13 >
  • SUPERONLINE SÖZLEŞMESİ BİTSEDE KURTULSAM20 AY DAHA VARRRRRR...................................RRRRR..
  • quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

ARKADAŞLAR ŞUNU DİYEBİLİRİM Kİ EĞER TAAHÜTNAMESİNDE 4.24. MADDE YANİ "ADİL KULLANIM KOŞULLARINA TABİDİR" DİYE BİR MADDE GEÇMEYEN HERKES TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURSUN. KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE SİZDEN AKK Yİ KALDIRACAKLARDIR.

ESKİDEN 4.23. MADDENİN ARKASINA SIĞINIYORLARDI AMA O İŞ ARTIK GEÇTİ. 4.24Ü MADDEYİ KODYUKLARINA GÖRE DEMEKKİ O MADDEDEN BİRŞEY ELDE EDEMİYORLAR. BU DURUMDA BENDE DAHİL OLMAK ÜZERE 4.23 MADDEYE İMZA ATAN HERKES TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNDE VE MAHKEMEDE HAKLI ÇIKACAKTIR. DAHA FAZLA BEKLEMEDEN İTİRAZLARINIZI YAPIN. HERŞEY ZOR GELMESİN ARKADAŞLAR. ALT TARAFI BİR DİLEKÇE DOLDURUP İLÇENİZDE BELEDİYE BİNASINDA OLAN KAYMAKAMLIĞA VERECEKSİNİZ. SONRASINDA İSE 3-4 AY İÇİNDE ADİL KULLANIMDAN MUAF TUTULACAKSINIZ. DAHA NE BEKLİYORSUNUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM.

bendeki sözleşmede 4.23 ve 4.24 maddeleri şu şekilde yazıyor.

4.23 ABONE, işbu sözleşmeyi imzalayarak, TELLCOM'un websitesinde yayınladığı "kullanım koşullarını" kabuly etmiş sayılır.
    4.24 ABONE, TELLCOM'un işbu sezleşme kapsamında vereceği katma değerli servislere ilişkin bilgilerewww.superonline.net sitesinden ulaşabilir ve onay vermesi halinde söz konusu hizmetlerden yararlanabilir.

şeklinde yazıyor.

Bu durumda bende TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE başvurabilirmiyim ve başvurmam halinde lehime bir sonuç çıkar mı ?

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: loveco2001

quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

ARKADAŞLAR ŞUNU DİYEBİLİRİM Kİ EĞER TAAHÜTNAMESİNDE 4.24. MADDE YANİ "ADİL KULLANIM KOŞULLARINA TABİDİR" DİYE BİR MADDE GEÇMEYEN HERKES TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURSUN. KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE SİZDEN AKK Yİ KALDIRACAKLARDIR.

ESKİDEN 4.23. MADDENİN ARKASINA SIĞINIYORLARDI AMA O İŞ ARTIK GEÇTİ. 4.24Ü MADDEYİ KODYUKLARINA GÖRE DEMEKKİ O MADDEDEN BİRŞEY ELDE EDEMİYORLAR. BU DURUMDA BENDE DAHİL OLMAK ÜZERE 4.23 MADDEYE İMZA ATAN HERKES TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNDE VE MAHKEMEDE HAKLI ÇIKACAKTIR. DAHA FAZLA BEKLEMEDEN İTİRAZLARINIZI YAPIN. HERŞEY ZOR GELMESİN ARKADAŞLAR. ALT TARAFI BİR DİLEKÇE DOLDURUP İLÇENİZDE BELEDİYE BİNASINDA OLAN KAYMAKAMLIĞA VERECEKSİNİZ. SONRASINDA İSE 3-4 AY İÇİNDE ADİL KULLANIMDAN MUAF TUTULACAKSINIZ. DAHA NE BEKLİYORSUNUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM.

bendeki sözleşmede 4.23 ve 4.24 maddeleri şu şekilde yazıyor.

4.23 ABONE, işbu sözleşmeyi imzalayarak, TELLCOM'un websitesinde yayınladığı "kullanım koşullarını" kabuly etmiş sayılır.
    4.24 ABONE, TELLCOM'un işbu sezleşme kapsamında vereceği katma değerli servislere ilişkin bilgilerewww.superonline.net sitesinden ulaşabilir ve onay vermesi halinde söz konusu hizmetlerden yararlanabilir.

şeklinde yazıyor.

Bu durumda bende TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE başvurabilirmiyim ve başvurmam halinde lehime bir sonuç çıkar mı ?

Teşekkürler.

Evet benim taahütnamem ile aynı şekilde senin ki de. Zaman kaybetmeden biran önce başvur. Dilekçe örneklerinede aşağıdaki siteden ulaşabilirsin. Facebookta da grubumuz var oradan da gündemi takip edebilirsin.

http://www.superoffline.net/

http://www.facebook.com/#!/groups/370912814935/

• Yahu benim modemle ilgili sıkıntılarım vardı superonline ile çok şükür değiştirildi hiçbir sorunum yok şimdilik...
    Kendi açtığım konuyu takip ederken dikkatimi çekti bu adil kullanım kotası.
    Ben 3.5 senedir kullanıyorum fiberinterneti...Ben kullandığım zaman tellcom/superonlineydı adı sanı, Turkcelle bağlantıları falan yoktu. İlk bağlantım 10Mbit kota,indirme sınırı falan yoktu. Ardından Turkcelle birleşme oldu, çevremede benden sonra yeni bağlatanların hızının en düşük 20Mbit olduğunu gördüm M.h aradım hızım aynı fiyata ücretsiz olarak 20Mbit'e yükseldi. Şuana kadar da herhangibir hız düşümü yaşamadım. 100Gb'ı aştığım aylar çok fazla ki zaten böyle bişey başıma gelse 1dk durmam. Benim anlmadığım bu kota uygulaması hangi zamandan sonra üye olanları kapsıyor.? Neden böyle bi ayrım var yada ayrım varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

Yahu benim modemle ilgili sıkıntılarım vardı superonline ile çok şükür değiştirildi hiçbir sorunum yok şimdilik...
    Kendi açtığım konuyu takip ederken dikkatimi çekti bu adil kullanım kotası.
    Ben 3.5 senedir kullanıyorum fiberinterneti...Ben kullandığım zaman tellcom/superonlineydı adı sanı, Turkcelle bağlantıları falan yoktu. İlk bağlantım 10Mbit kota,indirme sınırı falan yoktu. Ardından Turkcelle birleşme oldu, çevremede benden sonra yeni bağlatanların hızının en düşük 20Mbit olduğunu gördüm M.h aradım hızım aynı fiyata ücretsiz olarak 20Mbit'e yükseldi. Şuana kadar da herhangibir hız düşümü yaşamadım. 100Gb'ı aştığım aylar çok fazla ki zaten böyle bişey başıma gelse 1dk durmam. Benim anlmadığım bu kota uygulaması hangi zamandan sonra üye olanları kapsıyor.? Neden böyle bi ayrım var yada ayrım varmı?

15 NİSAN 2010 tarihinden itibaren kayıt olan abonelere için uygulandığı yazıyor sizin 3-5 sene olduğuna göre sizde bi sıkıntı yaratmaz.

• Anladım, son bi sorum olacak. Şimdi dediğim gibi ilk abone olduğum zaman 10mbit bağlantı hızım aylık 49Tl ve kota,a.k.n falan yoktu. Ardından yine yukarıda dediğim gibi çevremde yeni bağlayanların en düşük hız olarak 20mbit olduğunu gördüm. M.hlerini arayıp hızımı 2 yıllığına ücretsiz olarak 20mbit'e çıkardılar. Gelen faturalarda 69 tl- 20 tl iskonto yasıyor yani gene 49tl ödüyorum. Fakat 2 yıl bitince ki 1 yılı gitti sayılır... Sanırım faturam 69tl'ye çıkacak.. buraya kadar ok. Fakat ben 69tl ödemek istemiyorum 49 tl'ye olan 20mbit a.k.n olan paketleri kesinlikle kullanmam... Ya bana eski paketim gibi 49Tl'ye 10mbit kota,a.k.n olmayan pakete çevirecekler ki en düşük hız 20mbit oldu sanırım 10mbit'e düşürebileceklermi bilmiyorum. Ya da iptal ettiricem. Ne olur acaba ? Gerçi daha 1 senem var kim bilir o zamana kadar neler değişir :)
  • Arkadaşlar bir sorum olucak benimde 100 gb kotalı ancak bu kota ne zaman sıfırlanıyor ayın başındamı yoksa 15indemi?Birde eylem falan varsa destekliyelim,lanet olsun böyle işe

+ Olarak 100 gb aşınca yalnızca download hızımı düşüyor yoksa upload hızıdamı düşüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReoxTR -- 11 Şubat 2012; 4:14:14 >
  • AKN her ayın 1'inde sıfırlanır. 100GB akn kullanıyorsanız, 100gb download ve ya 50gb upload değerlerinden herhangi birisini aşmanız durumunda hızınız 1024/256kbit olarak ayarlanmaktadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

AKN her ayın 1'inde sıfırlanır. 100GB akn kullanıyorsanız, 100gb download ve ya 50gb upload değerlerinden herhangi birisini aşmanız durumunda hızınız 1024/256kbit olarak ayarlanmaktadır

Hocam bu değerleri nereden takip edebilirim?teşekkürler
  • Online işlem merkezinde Fatura ve Kullanım Bilgilerim > Kullanım Bilgilerim kıvrımından kota göster bölümünü kullanarak belirlenen tarihler arasındaki kullanım bilgilerinizi görebilirsiniz.
  • daha geçeli 5 gün olmadı ki hızım 1 mbps...aha cacıgı yedik işte...sayfalarda bile zor dolanıyorum..kafama tükürüm nasıl onay verdim böle bişeye...lanet olsun görevlinin kapı zilini çaldıgı ana..daha önce 4-5 defa geri çevirdim ama son eleman beni kandırdı..bide site güvenligi filn kolay kolay almazdı bunları içeri ama girmiş işte çakal...artık olan oldu 2 yıl taahhüt de var tam zokayı yuttuk..yazıklar olsun be...şu an perişan durumdayım...
  • yanlış anlamayın ama bir yanlış olmasın nasıl 1mbps olur anlayamıyorum ki bir kere fibere aykırı birşey bu
  • Arkadaşlar Bu 28 sayfa yazının sonunda çıkarttığım özet iki üç cümle ile şu.İster TT Net,İster Super Online,İster Uydu net olsun hızları indirme güçleri ping leri bölgeye göre değişiyor.Yani şimdi a şehrinde ki kişi super onlinedan memnun değilken bizzat ben b şehrindeki kişi olarak çok memnunum.C şehri TTnetten memnunken d şehri uydu netten memnun değil.VS VS VS.Sonuç nedir yeterli alt yapı heryere tam olarak hazırlanmadan satışa başlanmış.Ben istanbul Mimarobada oturuyorum en az bir yıl fiber kablo döşemeleri devam etti belki daha fazla bile olabilir ve ben suğper onlinedan memnunum.Ama burada ki konu memnun olma veya olmama değil ki yav.

.SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI.Bu konuda yazılar yazalım arkadaşlar bu konuya nasıl çözüm bulabiliriz.100Gb 20mbps limitsiz kullanıyorum snt 49TLye 2 yıl taahhütlü neden 100 gb bunu konuşalım kaldırtabilmek için ne yapmak gerekiyor onu yazalım o kötü bu kötü başka sayfalara yazın lütfen o yazıları yav.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

Arkadaşlar Bu 28 sayfa yazının sonunda çıkarttığım özet iki üç cümle ile şu.İster TT Net,İster Super Online,İster Uydu net olsun hızları indirme güçleri ping leri bölgeye göre değişiyor.Yani şimdi a şehrinde ki kişi super onlinedan memnun değilken bizzat ben b şehrindeki kişi olarak çok memnunum.C şehri TTnetten memnunken d şehri uydu netten memnun değil.VS VS VS.Sonuç nedir yeterli alt yapı heryere tam olarak hazırlanmadan satışa başlanmış.Ben istanbul Mimarobada oturuyorum en az bir yıl fiber kablo döşemeleri devam etti belki daha fazla bile olabilir ve ben suğper onlinedan memnunum.Ama burada ki konu memnun olma veya olmama değil ki yav.

.SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI.Bu konuda yazılar yazalım arkadaşlar bu konuya nasıl çözüm bulabiliriz.100Gb 20mbps limitsiz kullanıyorum snt 49TLye 2 yıl taahhütlü neden 100 gb bunu konuşalım kaldırtabilmek için ne yapmak gerekiyor onu yazalım o kötü bu kötü başka sayfalara yazın lütfen o yazıları yav.

Katılıyorum, biraz aklı başında bir şeyler yapmak lazım.www.superoffline.net sitesindeki arkadaşımız oldukça gayretli bu konuda, takip etmenizi öneririm ;) Ayrıca 1mbit yerine daha makul bir seviyeye inse hız bu derece isyan olmayacak. Hızın 20de1 oranında düşmesi saçmalık. Şöyle 4-5 Mbit olsa en azından günlük kullanımı etkilemeyecek düzeyde sorun kalmayacak gibi geliyor bana.

• Bu sayfanın amacı zaten AKK saçmalığından nasıl kurtulabiliriz'i bulmaktır. Ara sıra da internetle ilgili sıkıntılar gündeme gelmiş olabilir ama esas amacı unutmamak gerekir.

Superonline Firması açık bir şeklide müşterilerini kandırarak para kazanmaya çalışan bir şirket halini almıştır. Öyleki firma 1-3-5-10Mbps hızlarda hıza limit koymaksızın internet paketi sunmak yerine tamamen lafta kalan 20Mbps limitsiz hız diyerek reklam yapmakta bu şekilde müsteri kazanmaktadır. Son 2 yıldır da büyük tepki toplamaktadır.

Ben kendim bu pazartesi Tüketici Sorunları Haken Heyetine şikayetle ilğili dilekçemi takdim ettim. Olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyorum. Ne kadar çok başvuru yapılırsa o kadar iyi olur çünkü şikayet çok olursa buna kayıtsız kalamazlar.

Bu konudan şikayetci olanlarwww.superoffline.net sitesini ziyaret etmeli yasal prosedürler takip ederek şikayerlerini ilgili TSHH ne yapmalıdırlar. Sitenin sahibi Bülent bey bana yardımcı olduğu gibi sizde yardımcı olacaktır sorularınızı direk kendine sormak isterseniz sitesinde mail adresi mevcut kesinlikle cevap verir. Buradan da bu konu hakkında zaten bilgi alışverişi içindeyiz. Facebook Grubu da mevcut oradan da paylaşım yapılıyor.

Bzı arkadaşlar bari 5 e düşürseler gibi düşünceler öne sürüyorlar bu tamamen yalnış bir düşünce tarzı belki 5 e düşürseler birçoğumuzun sesi çıkmaz ama 20 denildiyse 20 hakkımızdır onu alalım daha düşüğüne razı olmayın hakkınız neyse ne söz verilmişse söke söke almasını bilelim.

Dilekçenizi yazarken bence şu konulara değinin
    25GB ı neye göre belirlediler?
    Hız neden yarıya inmiyor da 1Mbps ye düşüyor.
    25 GB 2,7 saatte indirilebiliyor.
    Ortada Adil Kullanıma tabi bir hizmet varsa 199TL lik pro paket neden var? ve ayrıca neden paraya göre adil kullanım uygulanıyor?
    25 GB pakette Aylık hızınız ortalama 1,1Mbps oluyor. (teorik hesaplama)

• quote:

Orijinalden alıntı: seferii

detaylı anlatım için teşekkürler. geçen ay banada bir bildiri gönderdiler aylık adil kullanım kotası hakkında. bende gereğini yapacağım.

Merhaba,eğer sözleşmeniz kotasız üzerine ve size kota dayatmaya kalkıyorlarsa sakın işin ucunu bırakmayın.Adresinize yeni bir sözleşme falan da gönderirlerse sakın imzalamayın.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.