Şimdi Ara

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.762
Cevap
8
Favori
171.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, yapabileceğimiz bir şey yok mu? Böyle devam edecekse kimse kusura bakmasın 1mbit için 50 tl ödemem. Şimdiden alternatif şirketleri araştırmaya başladım. Çok üye kaybedecek superonline çoook....
  • Arkadaşlar iki genç kapıma geld, dediler böyle böyle, sizin buraya Superonline olarak hizmet getirdik, Süper hızlı fiber internet limitsiz... Dediler vaktiyle Türk telekom bize dava açmış o yüzden 25GB downloadı geçince hızınız 1 mbit olabiliyor ama olmayabilir de, çünkü formalite icabı alınmış bir karar... iyi dedim abone oldum ne elimdeki broşürde ne kampanya şartlarında yazmadığı halde 50gb bir upload kotası varmış, upload hızım da 250kbit oldu... Aradım, dediler sayfamızda sıkça sorulan sorular bölümünde yazıyor! Müşteri nereden bunu görecek bilecek? Bir de limitsiz diye (adil kullanım)kotalı bağlantı almak zoruma gitti, sordum kotasız 20Mbit bağlantı 190 lira dediler... Türkiye'de internet servis sağlayıcısı diye bir şey yok...
  • Arkadaşlar ne yapacağınız konusunda karar veremiyorsanız, veya nerden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizlere çok yardımcı olacak iki adres veriyorum. Bazılarınız belki biliyordur ama bilmeyenler için:http://www.superoffline.com vehttp://www.facebook.com/groups/370912814935/10150656693734936/?notif_t=group_activity herkesin birbirine yardımcı olduğu grupta çözüm bulacağınıza eminim.

Ben açtığım davayı kazandım. Sizde kazanabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi restof -- 8 Mart 2012; 22:46:26 >

• Bu Superonline kadar adi firma görmedim. Adamları 2 ay önce iptal ettirdim son faturayıda geçen ay ödedim baktım telefona mesaj geldi faturanız var diye. Aradım ne faturası diye. Resmen şok oldum. 150 lira fatura çıkarmışlar. MH ile görüştüm neymiş ben kampanya iptal ettirmişim :) Kampanyadan falan yararlandığım yok kurulum ücreti aktivasyon ucretini ilk faturada ödedim 10mbps internet kullanıyordum. AKK başlayıncada iptal ettirdim zaten. Dedim ilk faturama bakarmısın ben ne kadar ödemişim. baktı 230 lirayı görünce ık mık etti. Dedim ne dolandırıcı firmasınız arkadaş. Bakalım fatura itiraz bilmenne zımbırtısı açtı sinirden adı aklıma gelmiyor. Modemi iade ederken de allahım kurtuldum üç kağıtçılardan demiştim yok bir şekil yakanıza yapışıp para koparmaya çalışıyorlar... Bunlar AKK yi tamamen kaldırsada TTNET i bırakıp dönmem bu dolandırıcılara..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahir40

Arkadaşlar iki genç kapıma geld, dediler böyle böyle, sizin buraya Superonline olarak hizmet getirdik, Süper hızlı fiber internet limitsiz... Dediler vaktiyle Türk telekom bize dava açmış o yüzden 25GB downloadı geçince hızınız 1 mbit olabiliyor ama olmayabilir de, çünkü formalite icabı alınmış bir karar... iyi dedim abone oldum ne elimdeki broşürde ne kampanya şartlarında yazmadığı halde 50gb bir upload kotası varmış, upload hızım da 250kbit oldu... Aradım, dediler sayfamızda sıkça sorulan sorular bölümünde yazıyor! Müşteri nereden bunu görecek bilecek? Bir de limitsiz diye (adil kullanım)kotalı bağlantı almak zoruma gitti, sordum kotasız 20Mbit bağlantı 190 lira dediler... Türkiye'de internet servis sağlayıcısı diye bir şey yok...

iş yerimize süper gelince sormultum kota mota cart curt var mı diye.yok demişlerdi.hakkaten yokmuş.upoad bile kotalı arkadaş nedir bu.alt yapıya yatırım yapmadan kazanma sanatı galiba.çook değişik acayip bi buluş

• Ocak 2010da hizmeti almaya başlamışız, evde ki sözleşmeyi inceledim ve akk hakkında herhangi bir madde bulunmamakta. Ancak, 10mbitten 20mbite geçerken, "koşulları kabul ediyorum" diye bir ibare söyletmişler sanırım. Bu başımıza bir iş açar mı? Yoksa elimizde ki imzalı sözleşmeyi mi esas alacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Ocak 2010da hizmeti almaya başlamışız, evde ki sözleşmeyi inceledim ve akk hakkında herhangi bir madde bulunmamakta. Ancak, 10mbitten 20mbite geçerken, "koşulları kabul ediyorum" diye bir ibare söyletmişler sanırım. Bu başımıza bir iş açar mı? Yoksa elimizde ki imzalı sözleşmeyi mi esas alacağız?

10mbit'ten 20mbit'e geçerken imzaladığınız sözleşmede AKK maddesi var mı? Eğer varsa kendiniz onay verdiğiniz son sözleşme geçerli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Ocak 2010da hizmeti almaya başlamışız, evde ki sözleşmeyi inceledim ve akk hakkında herhangi bir madde bulunmamakta. Ancak, 10mbitten 20mbite geçerken, "koşulları kabul ediyorum" diye bir ibare söyletmişler sanırım. Bu başımıza bir iş açar mı? Yoksa elimizde ki imzalı sözleşmeyi mi esas alacağız?

10mbit'ten 20mbit'e geçerken imzaladığınız sözleşmede AKK maddesi var mı? Eğer varsa kendiniz onay verdiğiniz son sözleşme geçerli olacaktır.

İşte onu bilmiyorum. Babamın adına kayıtlı olduğunda, onayı o verdi. Öğrenmek gerek. Teşekkürler cevabınız için.

• Twitter eylem için hala mükkemmel bir yer olduğunu düşünüyorum , ünlü haberciler , radyocular , siyasilere tweet atabilirsiniz bolca yada buradan belirlenecek birkaç isme gönderilebilir.Maalesefki bu kadar insanın çıkarttığı sesi duymazlıktan geliyorlar fakat bir kamera önü ve takipçisi yüzbinlerce olan tek bir insanın a demesine bile şakıyacaklarını düşünüyorum..
  • Çukurova holding önünde 1 kere eylem yapılsa çözülür bu iş,böyle bir toplanma olabilir mi,olursa kesinlikle varım! koskoca! çukurova holding önünde 200 300 kişi toplansa bile ses olur ki ciddi bir buluşmayla 1000 kişi bile bulunaiblir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alykayhan

Çukurova holding önünde 1 kere eylem yapılsa çözülür bu iş,böyle bir toplanma olabilir mi,olursa kesinlikle varım! koskoca! çukurova holding önünde 200 300 kişi toplansa bile ses olur ki ciddi bir buluşmayla 1000 kişi bile bulunaiblir diye düşünüyorum

300 den fazla insan gelecektir.Tam bir örgütlenilme olsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chamdar

Twitter eylem için hala mükkemmel bir yer olduğunu düşünüyorum , ünlü haberciler , radyocular , siyasilere tweet atabilirsiniz bolca yada buradan belirlenecek birkaç isme gönderilebilir.Maalesefki bu kadar insanın çıkarttığı sesi duymazlıktan geliyorlar fakat bir kamera önü ve takipçisi yüzbinlerce olan tek bir insanın a demesine bile şakıyacaklarını düşünüyorum..

önce imzaladığınız anlaşamalrı okuyun.size tam koptasız ve hız kesilmesi olmadan 10-20 mbit söz vermişlerse bunun için 300-500 dilekçe gönderin.ortak bi dilekçe zor okacaıtr.ama sağdan soldan yağması noluyo dedirtebilir.eylem için elinizde belgeler olmalı.hem anlaşamda geçen maddeler hemde kota miktarınızı gösteren resimelr alıp hızınızda datbiki emniyetten de izin alıp eylem yapabilirsiniz.hızımız çıksın diye nezarethaneye gtmeyin.ayrıca güvenlik görevlileri sizi susturmaya kalkıştığında yanınızda polis bulunur.basın açıklamsıda hazırlayıp tüm kanallara gönderebilirsiniz.tabi kanallarda çıkaağını sanmam.çünkü bu adamlar öyle küçk bişey değil.ortaklıklar vb var.başta digiturk gibi dolandırıcı bi şirket le ortaklık oaliblir.nedne dolandırıcı dediğimi lig t vyi paylaşımda kapatıp diğerlerine ellememlerine söylüyorum.çünkü onlarda biliyor herkes kaçak izliyor yada evinde paylaşım yapıp bir kaç kanal izliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Orijinalden alıntı: Chamdar

Twitter eylem için hala mükkemmel bir yer olduğunu düşünüyorum , ünlü haberciler , radyocular , siyasilere tweet atabilirsiniz bolca yada buradan belirlenecek birkaç isme gönderilebilir.Maalesefki bu kadar insanın çıkarttığı sesi duymazlıktan geliyorlar fakat bir kamera önü ve takipçisi yüzbinlerce olan tek bir insanın a demesine bile şakıyacaklarını düşünüyorum..

önce imzaladığınız anlaşamalrı okuyun.size tam koptasız ve hız kesilmesi olmadan 10-20 mbit söz vermişlerse bunun için 300-500 dilekçe gönderin.ortak bi dilekçe zor okacaıtr.ama sağdan soldan yağması noluyo dedirtebilir.eylem için elinizde belgeler olmalı.hem anlaşamda geçen maddeler hemde kota miktarınızı gösteren resimelr alıp hızınızda datbiki emniyetten de izin alıp eylem yapabilirsiniz.hızımız çıksın diye nezarethaneye gtmeyin.ayrıca güvenlik görevlileri sizi susturmaya kalkıştığında yanınızda polis bulunur.basın açıklamsıda hazırlayıp tüm kanallara gönderebilirsiniz.tabi kanallarda çıkaağını sanmam.çünkü bu adamlar öyle küçk bişey değil.ortaklıklar vb var.başta digiturk gibi dolandırıcı bi şirket le ortaklık oaliblir.nedne dolandırıcı dediğimi lig t vyi paylaşımda kapatıp diğerlerine ellememlerine söylüyorum.çünkü onlarda biliyor herkes kaçak izliyor yada evinde paylaşım yapıp bir kaç kanal izliyor.

Eylem yapıldığında istenen sayı ulaşılabilirse.Tv kanallarının hepsiyle ortaklıkları yok sonuçta Sağlam 1-2 eylem yapıldığında illaki duyulacaktır.Bu sebepten dolayı geri adım atacaklar ve kullanıcılar haklı çıkacaklar.Belge filan gerekli belki ama direk firma adına yapıldığında kullanıcı kaybet korkusu onların için yeterli olacaktır.

• şunada vurgu yapılmalı 500 gb diyor mesela hız alanı bunu 8 mbitlik bağlantı ile de alaibliyorsun 1gbitikle de.fark eden ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

şunada vurgu yapılmalı 500 gb diyor mesela hız alanı bunu 8 mbitlik bağlantı ile de alaibliyorsun 1gbitikle de.fark eden ne?

Alış süresi fark ediyor.Yanlız hep yanlış noktadan olaya bakılıyor.Önce hat kapasitesi ve sunulan hızın maksimum alabileceği GB hesaplanmalı daha sonra tarifeler buna göre yapılmalı.

Bu ne demek?
    Şuan mevcut tarifelere bakıldığında yüksek hızlar ve düşük(komik) kotalar/sınırlar/AKK'ler mevcut.Önce bu kota/AKK vs.. rehabilite edilmeli.Örnek vermem gerekirse

8 Mbitlik bağlantı ile en fazla günde 80GB ayda 2,5 TB(Tera) VERİ akışı mümkündür.Bu değer teoriktir.İşte kotalar bu değerler üzerinden olmalı ve basit olmalı.

20 Mbitlik bağlantı için günde 210 GB ayda 6,3 TB'lık VERİ akışı mümkündür(teorik en fazla).

Benim naçizane önerim kota ve AKK'nin basitleştirilip maksimum kapasite üzerinden 1/3(Limitli) ,2/3(Limitli) ,3/3(Limitsiz) NET VERİ kavramının gelmesidir.Özetle 3 ana tarife olacak...

Örnek:3/1 net alan bir kişi 8mbit hız aldığında,günlük 25GB veri alabilecek,aylık 750GB veri alabilecek.Tabi kişi isterse bu 750GB'lik veriyi daha kısa sürede tüketebilir.Ama bu durumda AKK veya kotada olduğu gibi hız düşürmesi veya ek ücret talep edilecek...

Şimdi olay şu,talepte bulunurken arkadaşlar bu veri kapasitesi durumunu dikkate alarak talepte bulunmalılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 12 Mart 2012; 11:02:41 >

• doğru diyorsun güzel bir analiz olmuş.ama ortada pazarlama ve uygulama sıkıntısı var.herkes gdip sınırsız diye ve hızıda 8-10-20-100 diye aldı.şirketlerde buna göre sattı.750 gb veri az bişey değil ama şirketler aç gözlü olduğu için nereden para kaparız onun peşindeler.dial upda veir değil zmaan önemli idi.şimdi zamanın önemi kalmadı ve kullanılan veriden su çıkarmaya uğraşıyorlar.bende 14 mbit ile 1,2 tb yapmıştım.750 gb gayet tatminkar.
  • Bana gerçekten garip geldi burada yazılanlar, tamam AKK tamamen bizi sıkıntıya sokmaktan başka işe yaramayan haksız bir şey fakat size bilgi verilmemesi saçma olmuş. Ben Şubat 2010'da ilk başvurduğumda bana söyledikleri şeylerden biri adil kullanımın aynı ttnet'te olduğu gibi var olduğu idi. Tamam düzgün uygulayamıyorlardı ne TTNet ne de Supeeronline ve ben de buna güvenerek sözleşmeye imza atmıştım ki geçen aya kadar hızım falan düşmemişti Evet merak edenler için söylüyorum İstanbul Beylikdüzü'nde oturuyorum
  • Benimde bu gece telefonuma mesaj geldi ve internet hızımın düşürüldüğü söylendi kota aşımından dolayı. Fakat ben üye olurken hiçbir yerde Adil kullanım diye birşey yoktu, ben böyle bir adilik görmedim sabah olsun arayacağım konuşacağım ilk satın aldığımdaki kullanım koşullarıyla internet kullanımıma devam ettireceklerse devam edeceğim yoksa 2mbit olsun en azından EDEPLİ OLSUN! Tamam TTNET belki kazıkçı ama en azından yalan söylemiyor be arkadaş bu nedir böyle tam sınırsızdı hani içine tükürdümünün şeyi? O değil download yüzündende değil upload yüzünden doldu kotam gece bir download açıp yatsan sabaha kadar onu upload etse kotan upload yüzünden doluyor saçmalığa bak hele ya.
  • bekleyin yakinda kökten çözeceğiz bu durumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naughty

bekleyin yakinda kökten çözeceğiz bu durumu.

Ne yapacaksınız çok merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.