Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Emmanuel Goldstein Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.165
Cevap
56
Favori
89.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şurdan bir bakın bakalım prime saat aralığında.

https://www.meter.net/ping-test/

Mesela şu an saat gece 1 oldu ve çat diye düzeldi. Poe2'de ping göstergesi 400-500'lerden bir anda sabit 45'e indi, yaptığım test de düzeldi, görüntülü görüşmelerim de düzeliyor bu saatlerde

01:00'dan sonra

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi

20:00 - 01:00 arası

20:00 - 01:00 arası Poe 2

01:00’dan sonra Poe2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 24 Ocak 2025; 1:12:14 >

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

Sıçrama olmayan oyunlar nedir?

Çünkü bazı oyunların TR serverları var, PoE 2'de olduğunu zannetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

lol euw, cod black ops 6 mp.

akşam prime time da arkadaşın paylaştığı linkten test yapacağım bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 24 Ocak 2025; 13:29:17 >

Bir tek PoE mi sorun çıkarıyor? Oyun sırası bağlandığınız IP ve hostname'leri not alıp hangi datacenter veya ISP'ye bağlı olduğunu kontrol edin, muhtemelen kasıtlı yavaşlatma yapıyorlar onlara belli saatler arası.

https://browserleaks.com/ip

Buradan IP'yi girin, sonra Country, ISP, Organization ve Network değerlerini sorun çıkaran ve çıkarmayan oyunlar ile karşılaştırın. Yavaştan bir resim çizilmeye başlanır böylece.

ekostros arkadaş için de geçerli bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 24 Ocak 2025; 13:33:54 >
  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

"Oyun sırası bağlandığınız IP ve hostname'leri not alıp hangi datacenter veya ISP'ye bağlı olduğunu kontrol edin"

bu işlemi nasıl yapacağım? oyunun ip bilgilerini nasıl görebilirim?

Wireshark programı ile. Ama oyun sırası olabildiğince her programı kapayın PC'deki. Çünkü spesifik aplikasyona göre trafik kayıt etme diye bir şey yok. O network interface'de gelen giden her trafiği kayıt altına aldığı için sadece oyun açık olsun Wireshark kullanırken.

Oyun trafiğini tespit ettikten sonra Destination IP'yi not alın. Sonra bunu o linke yapıştırın ve o dediğim değerlere bakın.

Muhtemelen UDP protokolü paketleri olacağı için tespit etmesi çok kolay olur. Zaten saniyede bir sürü paket gidip geliyor olacak.

Hatta IP'yi burada paylaşın, bizde ping ve traceroute gibi testler yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 24 Ocak 2025; 14:4:35 >
  • @ekostros

hocam bende 20:50 gibi başladı bugün. dediğin gibi sorun prima time sorunu. deli gibi anlık sıçrama yapıyor gene PoE2'de. işin ilginci dediğim gibi başka hiç bir oyunda bu denli sıçrama görmüyorum. heralde PoE2'nin ping göstergesinin response time'ı acayip düşük saliselik sıçramaları bile gösteriyor. o yüzden anlıyoruz. ama verdiğin sitede de zaten sıçramalar belli oluyor. gün içinde sitedeki teste iyiydi şimdi başladı orada da hafif sıçramalar.

@Alphonsus

şu an uğraşasım gelmedi hocam programla vs. belli zaten sol düdüğünden sıkıntı. uğraşmak istersem denerim bir ara bahsettiğin programla.

İkimiz de aynı ilçedeyiz bir de bizim burada prime time sansürü uyguladıkları kesin ben acaba sadece benim mahalle mi böyle diyordum çünkü Adnan Kahveci istanbul’un en kalabalık mahallesi demekki tüm ilçede limitliyorlar. Zaten oyun dışında görüntülü görüşmeşler de prime time’da ses görüntü kesik ve robotikleşiyor sürekli. Cs ve Cod’da ben de ping artışı görmüyorum ama oyunu herkesten geç gördüğümü hissediyordum bir sıkıntı vardı mermiler falan işlemiyor dediğin gibi Poe2’nin hassas göstergesi sayesinde görüyoruz gerçeği. Bu sorun düzelir mi sanmıyorum sen bir de cgnat değildin sanırım değil mi? Geçenlerde günlük sabit ip denedim işe yaramadı bende.

• ekostros kullanıcısına yanıt

aynen ben bir de sözde cgnat'da değilim. sorun yok zannediyorum. bende PoE2 ile aydınlandım. deme ya statik ip bile çare etmedi he. vay arkadaş. hani senin altyapı yenilendi bir de. benim aşağıdaki dandik switch'lere bahane bulsam kurtarmıyor, dandik kablolamaya bahane bulsam o da olmuyor.

tamamen SOL'ün sansür mü desem prime time'da yurt dışı çıkışlarının çökmesi mi desem artık bilmiyorum. iyice sıktı artık valla. kaçışta yok VDSL dışında. evi sattıracaklar en sonunda.

Hocam gectigimiz gunlerde ben de farkına vardım ve yazdım artık ister sabit ip olsun ister cgnat da olmayın farketmiyor karşı sunucuya host a tek tek yuksek ihtimal ip adreslerini blok girmişler burdan çıkarken de dolandırarak size cikis veriyorlar ve direkt karşı target domain adresime baglanmanizi engelliyorlar ya da aşırı derecede yavaslatiyorlar kısaca köreltme yapıyorlar tabiri caizse gizli sansür ve engelleme yapıyorlar tek çare vpn lakin yüksek ihtimal onda da ilerleyen günlerde engelleme yapma ihtimalleri cok yuksek arti kesinlikle bunun dışında omurga yetersiz cikislar kapasiteyi karşılamıyor akşam herkesin hızının düşmesi ve genel anlamda bamt daraltmasi uygulanmasının yegane sebebi bu arti Türkiye deki peering noktaları da yetersiz gelmeye başladı kalite olarak Turk Telekomünikasyonun yanına bile yaklaşamaz ya kapasiteyi artıracaklar ya abone sayısı azalacak ya da ilerleyen haftalarda daha da yavaş daha da iskenceli bir internet bizleri bekliyor olacak uc ihtimalden biri, zamlari yuzde yuz ellilere varan oranlarda artırmayı biliyorlar elbette altyapı kapasite artışları ona paralel hatta yarısının yarısı hızda bile gitmiyorlar açıkça gördüğüm bu durumdan da hiç de şikayetçi değiller beğenmeyen çeker gider diyorlar...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 100d/20u paketteyim ve haftasonları yoğun upload ihtiyacım oluyordu yıllardır da gayet güzel kullanıyordum, geçen aydan beri bu bant daraltma olayından uploadı hiç kullanamaz hale geldim allahtan türkiyede bir datacenter'da yedek sunucum vardı da ona openvpn kurup o şekilde kendi vpn'imi yaparak çözdüm tam seviniyordum iyi bari uploadımı öyle ya da böyle düzelttim diye, bugün bir de ne göreyim :D Turbo yükle fiyatı 30TL'den 100'e çıkmış :D Pes artık, %350 zam ney...

• Süperonline fiber kurulumunda nokia modem getirmişlerdi tp link ile değiştirttim iyi mi yapmışım? En iyi modem hangisi? Hangi modem ile sansürü daha kolay delerim?

• valla b*ku çıktı bu işin. bende az önce PoE2'de ki anlık takılmalardan gına geldiği için bi statik ip alıp deneyeyim dedim.

anlık statik ip ile durum bu.

@ekostros hocam denemişti gerçi ama dedim belki statik ip'nin de vasatı iyisi vs. vardı. ama yok. gram fayda saylamıyor akşam saatlerinde yaşanan ping sıçramalarına. her sene taahhüt yenilemem diyorum. sonra bir şekilde düzeliyor bu sıkıntılar uzun bir süre olmuyor ama illa bir nokta da gene patlıyor altyapı.

• Gün içi 45ms olan World of Warcraft server'ı hep akşam 8'den sonra 75ms oluyor. Microsoft tarafından milyarlarca dolara alınmış Blizzard server'ları yüzünden olamaz bu...

PoE2 sorunun benzerini yaşıyorum gibi. Anlık fırlamalar yok ama sabit 75ms. Olmaması lazım.

https://www.meter.net/ping-test/

buradan frankfurt - vps.net olan ile test yapın hocam bakalım değerler nasıl sizde de sıçrama gözüküyorsa benzer sıkıntıdır..

Rezillik.

CoD falan da oynanmıyor, alman server olduğu için. Statik IP bir de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 26 Ocak 2025; 23:58:23 >

yok ya genel bir sıkıntı var şuan akşam saatlerinde yükü kaldırmıyor, yurt dışı çıkışları patlıyor.

dediğim gibi. zaten 4-5 ayda bir olan bir olay artık superonline da. biraz duruluyor gene oluyor illa ki.

hani desem bölgesel bir sorun. eğer sizin profilde yazan konum doğru ise ataşehir nere beylikdüzü nere.

belli ki genel bir sıkıntı var. ama bunu SOL ne zaman anlar da aksiyon alır artık Allah bilir. artık ben şikayet kaydı oluşturmaya yoruluyorum bu firmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 27 Ocak 2025; 0:2:32 >

Ben de quick net döneminden beri Superonline'dayım Türkiye'de fiber internetin ilk yılı falandı sonra Turkcell satın almıştı quick net'i. 10+ yıl oldu fiyat+hız avantajı ve en azından mağdur etmeyen, sınırda bir hizmet alıyorduk ama şu an ki hali ile devam edebilmek mümkün değil, prime time'da internet kullanamıyoruz olacak iş değil. Bunlar interneti instagram'da video izlemek sanıyor. Bir arkadaş upload hızından dert yanmış konuda bahsi geçmiyor ama o konuda da bir sansür var. Google hizmetlerinde upload hızı normal iken mesela twitter'a video upload etmeyi deneyin 200 mb'lık dosyaya 35 dakika gösteriyor ben twitter'a video yükleyemiyorum artık. Vodafone mobil internetimin 10 saniyede yüklediği dosya 500/50 mbit superonline internetinde 35 dakika. Bu sadece bir örnek upload'un böyle limitlendiği kim bilir başka neler var. Fiber kablomu kesip modemi camdan fırlatmamak için kendimi zor tutuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 27 Ocak 2025; 0:10:16 >

• ekostros kullanıcısına yanıt
    Çok iyi anlıyorum. Sizin yaşadığınız upload sorunu gene iyi hocam ben bu Sol’de şunu bile yaşadım zamanda.

Resmi GeForce sitesinden kart için gelmiş en son driverı indireceğim. İndirmeyi başlatıyorum atıyorum şuan 600MBlik driver için yarım saat falan gösteriyordu. Bir kaç kere indirme işlemi iptal edip tekrar başlatmıştım ama yok. Sürekli benzer süreleri gösteriyor. Merak edip tarayıcıya eklenti olarak kurduğum basit bi Vpn vardır onu aktif ederek indirmeyi başlattım 1-2 dakika da mı ne indirmişti. O zaman ben notu vermiştim artık Sol’un bittiğine. Hep diyorum gene diyeyim. Lanet olsun ki alternatifi yok oturduğum yerde. Bu gün başak bir iss’nin fiber hizmeti gelse taahhüt yakar gene geçerim. Artık o denli sıkıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 27 Ocak 2025; 0:28:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sahilli S kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.