Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.165
Cevap
56
Favori
89.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu rezilliğe bakın. TT ve turk net kullanan arkadaşlarım aynı server'da sabit 42 ms ile oynarken ben 300-400 ms arada 2000'e fırlıyor o sırada oyun donuyor ve düzeldiğinde de ölmüş oluyorum. Üyeliğimi iptal ettirmeye karar verdim ama önce avukat bir arkadaşıma danışıcam cayma bedeli ve kusurlu hizmet mevzusunu sonrasında yeni ISS bakıcam

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma TeknolojisiWatch path lag | Streamablestreamable
    Watch path lag | Streamable
    https://streamable.com/uwc9mu
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Daha once de yazdım gene yazayim daha once 16 mbpse kadar adsl2+ 50 yıllık bakır kablolarda almış olduğum latency lag ping delay jitter değerlerim geçtiğimiz Ekim 2024 de 1000mbps daireye kadar fiber kablo geliyor bu arada altyapı da destekliyor speedtest yapıyorum uçuyor internet lakin Fast ile yaptığım testlerde en doğrusu direkt command uzerinden pcden testlerde bu arada cat6 kablolu ile yapıyorum testleri maksimum 5 ila 10 bilemedin 20 almam gereken degerler yer yer 100 çıkıyordu rezalet de ne rezalet bu resmen ayıplı mal ve hizmettir peki Turkcell Superonline nin bu umrunda mi hiç zannetmiyorum çünkü her hafta her ay yeni band kullanımını engelleyici çeşitli uygulamalari işleme alıyorlar en son harici modem kullanımını sifre ve kullanici adini bilseniz dahi engellemeye başladılar harici modem kullanimi için bir sürü çeşit çeşit ayar yapmanız gerekiyor tabiri caizse hacker olmanız gerekiyor çünkü Türkcell Superonline yalnızca onların kontrolünde ve çok kısıtlı internetinizi kullanmanızı istiyor tek diyeceğim imkanı olan varsa kaçsın kurtulsun...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• robocop2241 R kullanıcısına yanıt

Benzer şeyi yaşıyorum. Benim yaşadığım mahallede 100 mbit üzeri veremiyorlardı. Geçtiğimiz Mart ayında alt yapı yenilemesi yaptılar FTTH geçişi için eve geldiler doğrudan fiber kablo çekip gpon taktılar yine sorun yoktu o dönemler. 500 mbit'e geçiş yaptıktan sonra başladı bu rezillikler. Yaşadığım mahallede her hız paketine bu bant daraltma uygulanıyor mu yoksa yüksek hız alanlara mı yapılıyor ondan emin değilim 500'e geçmemle bir alakası da olmayabilir belki tesadüftür ama 3-4 aydır bu rezilliği çekiyorum artık oyunlar oynanamayacak seviyeye geldi.

200 mbps üstünde daha fazla sorun çıktığını hem burada hem baska yerlerde sıkça duydum gerçi ben 25 mbps kullanıyorum bende de aynı sorunlar var genel olarak son bir iki yıl icinde iyice suyu çıktı bu işin son raddeye taşıdılar ben şükür ki online oyun oynamıyorum ip tv kullanmıyorum netflix amazon akşamları modemi aç kapa yapıp farklı ip alınca biraz kendine geliyor hiz onun dışında video stream gerektiren uygulamalar twitch ya da benzeri hiç kullanmıyorum youtube bakiyorum onda bile videolar hep 360p otomatik açılıyor normalde 1080p açılması gerek burda da sorunu premium müşterisi olup videolari indirmekle çözdüm torrent olsun onu unutun bile yassakkk kardeşim arti Sony olsun baska platformlardan dosya da indirmiyorum yalnızca Google ve Windows serverlerini kullanıyorum henüz ona yavaşlatma yapmadılar ama eli kulagindadir geriye ne kaldı haaa vpn de kullanmıyorum direkt online ücretsiz proxy uygulaması kullanıyorum bi de paketim cok uyguna taahhutsuz her ihtimale karsilik yeri geldi mi kaçmak için geriye ne kaldı ki 200 mbps ya da 500 mbps kullanacağım bu şekilde engel olacak cildirirdim vallahi iyi dayanıyorsunuz en acısı dediğim gibi 1000 mbps ben de bir ay denedim ve şaka gibi en son kullandığım 75 mbps vdsl ile aralarında bir farkı göremedim normalde fersah fersah fark olması gerekiyordu sahsi görüşüm 100 mbps bile değil 50 mbps üzeri Turkcell Superonline a para verilmez ve son bomba TTnet vdsl dahil tüm 50 mbps üstü kullanıcılara ilerleyen haftalarda upload hızıni da 50 mbps yapmaya planlıyormus fakat kesin bilgi değil düşünün 50 mpbs kullanıyorsunuz upload hızınız 50 simetrik internetiniz oluyor paha biçilemez Turkcell Superonline 1000 bile kullanırken 45/47 mbps gönderme hizi sağlayabiliyordu sorum şu neden bu kadar cimrilik neden bu kadar engelleme njye bu zorluk ve son olarak yavaş yavaş müşteriler kaçıyor zaten en son daha kaç sene önce nette araştırıp bulmuştum abone kapasitelerinin yüzde 25 ini kullanabiliyoruz millet talep göstermiyor diye şikayet ediyorlardı ki gectigimiz gunlerde de yetkili en yukarlardan yuksek hizi zaten kullanicilar talep etmiyor diye basina demec vermisti bu sartlarda kim talep etsin ki sormak gerek neyse konumuz bu degil zaten şimdi olsa olsa yüzde elli doluluk vardir ve bu kitleyi elde tutmak için hicbirsey ekstra islem yapmiyorlar tam tersine kaçırıyorlar zorlaştırmak için mevcut almış oldukları hizmeti ellerinden geleni yapıyorlar inanılır gibi değil cok buyuk bir şaka olmalı bu kolay gelsin bol şanslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 12 Ocak 2025; 23:55:59 >

• Akşam 19:00'a kadar sabit 42-45 ms. 19:00 olduğu an 500 ms'ye çıktı başladı sansür,kısıtlama,band daraltma her ne yapıyorlarsa artık. 19:00 - 02:00 arası devam ediyor sansür aylardır

hocam yanlış anlamayın tabi ki ücretini ödediğiniz servise ekstra ücret ödemenizi normalde önermem.

fakat sorun bazen cgnat kaynaklı olabiliyor. 1-2 günlük statik ip talep edip durumu gözlemleyin.

eğer sorun çözülüyorsa statik ip ile cgnattan çıkmak için baskı kurun.

ben zamanında sorunlarımın büyük bir çoğundan cgnat belasından çıkarak kurtuldum.

şimdi sorun olsa bile çok anlık oluyor.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

statik ip ile bile cgnat çıkamama saçmalığı var şaka gibi

Inspection steering ve abone yükünden omurga kaldırmıyor artık. En son rota iyileştirme ve altyapı genişletme çalışmasını ne zaman yaptıklarını hatırlıyorlarsa iyi Prime time aralığında Türkiye'den yurt dışına çıkışı olan vpn kullanın.

• Ya böyle bir şey olabilir mi abicim YapıKredi mobil açılmıyor, VPN ile açılıyor, lütfen biri sırf ben olmadığımı söylemesin, kafayı yemek üzereyim.

• Bir tek sen değilsin, bende de bir kaç gündür enpara, finansbank, garanti ve akbank uygulamaları inanılmaz yavaş açılıyor 15-20sn bulabiliyor açılması

• En son 2 yıl önce sorunlardan sonra izmirdeki network ekibini bilgisiz düşürüp göt edip çıkmıştım, berbat.

@Sahilli forumda sizi görüyorum ve Superonline’ı önermediğiniz için sizi tebrik ederim, Tüplü Ferrari demişsiniz, fakat Superonline tüplü Tofaş bile değil
    Çin malı core router’larla, Huawei santrallerle bu kadar oluyor zaten. Zaten Huawei’yi sansür için kullanıyorlar. Yurtdışı çıkışları Seabone ve Tata gibi dandik hatlardan, tam bir facia.
    Dpi desen zaten tuzu biberi, kendilerini bile etkiliyor.

Kullanıcı tarafı derseniz oltlere ilkokul mezunu ekip hız profili tanıyor, burstlu hız buffer yapıyor kısacası içine ediliyor.

Yatırım sıfır, core bağlantılar omurga yetersizlikten ağlıyor. İzmir’de Turkcell Dataya 10 km mesafede Cloudflare POP var, ama peer yok. Cimrilikten kendilerini yiyip bitirip batacak zaten boktan şirket.

Az bütçeli küçük türknet bile cimri değil, core routerlar zyxel sahalar zyxel kaliteli, heryere peer var. Tebrik etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenjesii -- 17 Ocak 2025; 3:40:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kenjesii K kullanıcısına yanıt

puhahaha Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi  ANLAMIYORLAR

yine iyi niyetimle tüplü ferrari dedim siz tüplü Tofaş diyorsanız doğrudur inkar edemem inkar edecek dal yok o kadar kötü anlatılmaz yaşanır ama ben düşmanıma bile önermiyorum Süperonline ı

https://www.technopat.net/sosyal/konu/fiber-internet-baglattiktan-sonra-mermiler-gitmiyor.2986383/#post-23283670

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 17 Ocak 2025; 10:49:1 >
  • Arkadaşlar bana bir yol gösterin, ben bu adamların teknik ekibine nasıl ulaşabilirim? Hala daha oyunlarda bağlanma problemi yaşıyorum, VPN ile girdiğim zaman en ufak problem yok. 1 aydır var bu sorun sadece, kendim yöntem buldum onunla idare ediyordum artık o yöntem de iş yapmıyor. Hiçbir online oyunu oynayamıyorum artık, 2. bağlantı isteğinde patlıyor hepsi.

Arıyorum, ön plana çıkan müşteri temsilcisi hız testi yapıyor, hızınız normal olduğu için sistem bana teknik ekibe talep açtırmıyor diyor. Başka sorun yaşayamaz mıyız illa hız mı olması lazım bu saçmalık ne diyorum, sistemin yönlendirmesi lazım diyor. Uygulamalarından ulaşıyorum, aynı şeyi onlar da yapıyor ve söylüyor değişen hiçbir şey yok. Şikayetvar'a yazdım, cevap olarak bana birkaç işlem yapıp uygulamamız üzerinden talep açarak gönderin diyor. Uygulama üzerinde talep açma diye bir şey yok, 5 sene önceki şeyi kopyala yapıştır yapıyor. Hiçbir şekilde teknik ekiplerine ulaşamıyorum, bu sorunu bi tek onlar çözebilir. Daha önce yaşayanlar hep teknik ekibe ulaşarak çözebilmiş ama ulaşmak bu dönemde artık ölüm olmuş, ulaşamıyoruz.

Cayma bedeli olarak 1.800 tl para çıkarıyorlar bi de utanmadan, ne yapacağım ben şimdi böyle anlayamadım ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 19 Ocak 2025; 13:30:34 >

• Kage. kullanıcısına yanıt
    Bulunduğun bölgede muhakkak bir çalıştıkları is ortaklari vardir misal izmit de Cellnet var önce bunu çağrı merkezinden ya da internette araştırma yaparak öğreneceksin burası tüm kurulum teknik ekip olsun bulunduğun bölgede dağılima gittikleri yer olur karargah gibi düşün oraya sabah 08:00 gibi gideceksin onlar sahaya çıkmadan önce bu şekilde direkt onları şahsen yakalayabilirsin lakin çağrı merkezine seni yonlendireceklerdir kayıt açtır diyebilirler çok iyi sor çünkü ücret alınıyor kayıt açılıp eve geldiklerinde donanımsal bir sorun kendilerinden kaynaklı bulamadiklarinda bunu kabul etme modem kablo hersey düzgün kontrollerini yaptım benim sorunum yazılımsal online oyunda de açıklamasıni da yap hatta ekipten online oyin oynayan muhakkak vardir birisini bul onu yakala ona anlat derdini ve ne yapıp edip onları ikna et, oradan direkt sisteme bağlı pc uzerinden baglantin ile işlem yapabiliyorlar hattınla ilgili iyileştirme talep et muhakkak yapabilecekleri birsey vardir tek çözüm su an için benim aklıma bu geliyor kolay gelsin Allah yolunu açık etsin, bizi de bilgilendirseniz cok mutlu oluruz esen kalınız hoscakalin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 19 Ocak 2025; 13:57:47 >

Hocam konu donanımsal değil ki, VPN açtığımda düzeliyorsa bunun nesi donanımsal olabilir. Tamamiyle bana sundukları internette bir sıkıntı var, IP olabilir DNS olabilir Port olabilir. Adamlara talep açmak istiyorum diyorum bu kadar basit bir şey bak talep açmak. En dandik tt alt yapısını kullanan firma bile müş temsilcisine bağlanmaya gerek kalmadan, uygulamaları üzerinden talep açtırıyor. Sen sorunu detaylıca talebe yazıyorsun, teknik ekipleri bakıyor. Superonline'da bu mümkün değil, teknik ekipleri sanki firmanın CEO'suymuş gibi ne olursa olsun açtırmıyorlar. İlla internet hızında bir problem ya da internette kesinti vs yaşanması gerekiyormuş, öyle açabiliyorlarmış talep. Onun haricinde yaşanan hiçbir sorunu kabul etmiyormuş sistem, sorun yokmuş gibi görüyormuş. Hayatımda böyle bir saçmalık daha önce hiç duymadım.

1 ay önce ilk yaşadığımda ulaştım, şansıma sistem "hız" da yavaşlık tespit etmiş. Talep açabildikten sonra teknik ekiplerinden bir hanımefendi ulaştı, ben gereken şeyleri yaptım vs dedi, düzelmezse bana yeniden ulaşın dedi daha da ulaşamadım, ulaşılmıyor ki kendilerine. Bir arkadaş BTK şikayeti yapmamı söyledi, gereken ekran görüntülerini aldım konuşmadaki, hiçbir şekilde talep açıp yardım etmediklerini ve üzerine 1.800tl cayma bedeli cıkardıklarını vs. Şimdi BTK ya resimlerle şikayette bulunacağım belki dönüş sağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 19 Ocak 2025; 14:6:29 >

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160440923

Allah sabır versin yardımcın olsun işin zor

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 19 Ocak 2025; 14:7:48 >

Ustam ben donanımsal demiyorum ki yazılımsal diyorum sizin gibi yazımı cok dikkatlice okuyunuz lutfen onlar donanımsal olduğunu hatta iddia edeceklerdir kabul etmeyiniz diyorum bu şekilde ben yıllar önce yaşadığım teknik sorunu cok hızlıca cozmustum ilgilenmislerdi de hiçbir sıkıntı daha sonra kalmamıştı şimdi sadece yuksek fiyatlardan şikayetçiyim baska olumsuz durumları da var elbette sineye çektim hepsini onceki mesajlarimda yazdim detaylica hatta acik acik online oyun icin vdsl i tercih etmeniz daha fazla sizin yarariniza olur bile dedim, online oyun oynamiyorum ben zaten, zira bağlantım hicbir zaman kopmuyor gitmiyor taahhut ettikleri hizi fazlasiyla aliyorum dalgalanma hızda olmuyor ya da ne diyim vdsl gibi 3/4 ay 80 mbps kullanıp daha sonra hiz dususu bölgede abone sayısı artışından dolayı gibi sudan sebepler gösterilerek hiz dususu ve sıkıntı yaşamıyorum modemim ZTE, Huaweiden kurtuldum çekim gücü olsun çalışmasından oldukça memnunum hersey acik ve net Allah bozmasın diyorum...

600TL para istedi kadın bugün konuştuğumda, sorun sizden kaynaklı ve benden ücret mi talep istiyorsunuz diyorum doğrudur diyor. Bi de utanmıyor doğrudur diyor.

Az önce BTK şikayeti oluşturdum, hiçbir şekilde yardım alamadığımı belirttim, tek isteğim talep açabilmek ki teknik ekiplerinden birisi ile konuşabileyim, çözenler bu şekilde çözüyor dedim. Gereken resimleri de ekledim yardımcı olmadıklarına dair. Bakalım bir sonuç çıkacak mı, hayatımda cidden böyle bir saçmalık görmedim hani her şey bi kenara, tamam zaten berbat bir sağlayıcı da. Talep açmak kadar basit bir şeyi mümkün kılmamaları kadar saçma bir şey de yeni seviye tamamen. Sanki ben adamların ceosuna ulaşmaya çalışıyorum ulan orda teknik işlere bakan insanlara ulaşmak istiyorum, ön plana koydukları müşteri hizmetlerinin en ufak yetkisi yok. Açılan taleplere bakan insanlar yetkili olanlar, bu insanlar uzaktan ip adresi değiştirme yapabiliyor, port değişimi yapabiliyor farklı işlemler yapabiliyor. Amacım bu insanlara ulaşmak bu kadar zor olamaz yani. Gerçekten çok saçma bir mevzu, umarım BTK dan sonuç alabilirim bakalım.

Kimi kime şikayet edeceksin diyeyim siz anlayın :(

bunlara elini veren kolunu kaptırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 19 Ocak 2025; 14:39:51 >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.