Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.306
Cevap
57
Favori
97.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kendi verdiklerini kullanıyorum hocam TP link ex530v, il ordu fatsa komşularda yaşayan yok sanırım kapıcıya sordum kimse Bi şey dememiş gruba yazdım oradan da ses yok sabit ip falanda almıştım onuda iptal ettim Bi şey değişmedi, gecikmeye nasıl baktınız hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • brnk kullanıcısına yanıt
    Hocam çok özür dilerim baska mesajdaki resmi sizin gönderiniz sanmışım düzeltiyorum hocam

ping test internet yazınız Google çıkan ilk sonuçtan test yapınız lutfen oradan daha dogru ve net sonuca ulasirsiniz

O zaman hocam yazılımsal modemle ilgili ya da donanımsal bir sorun olabilir muhakkak bir yerlerde olumsuz bir durum vardir

• robocop2241 R kullanıcısına yanıt

Şu an yine akşamki gibi oldu hocam düzeldi biraz, bilmiyorum nasıl sorun var bu hızlarıda vermez diye düşünüyorum başka sıkıntı olsa garip gerçekten

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi
  • google ve speedtest sonuçları. bu kadar fark varmı cidden yav. google test değerimi doğru şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzenon -- 27 Mart 2025; 0:0:5 >
  • 1000/50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 27 Mart 2025; 2:10:38 >
  • kzenon K kullanıcısına yanıt
    Merhaba evet Google test sonucu dogrudur

Hocam anlaşılan Turkcell Superonline daki sorunlar tüm ülke geneline yayılmış maelesef ne yazık ki...

Bu pingle basta online oyun olmak üzere çok şeyi unutunuz hocam baglanti hızınız yuksek olsa dahi hat kaliteniz baglanti kaliteniz aynen benimki ve diğer Turkcell Superonline fiber kullanıcıları gibi tek kelimeyle çöp

• kzenon K kullanıcısına yanıt
    Soyle durumu izah edelim sizin basta mailinize bakma video izleme youtube amazon netflix olsun hepsi yurtdisinda data serverleri olduğu için ve bunlar bağlanmak için en yakın Bulgaristan ve Avrupa ülkeleri uzerinden bunlara ulaşmanız gerektiğinden serverlerin cok onemli bir kısmı basta Almanya ve Ingilterededir bu arada kısmen Fransa ve Hollanda gibi diğer AB ülkelerinde de bulunmaktadır dolayısıyla bunlara ulaşırken her zaman handikaplisiniz bu konuda devletimiz zaman zaman gündeme geliyor Türkiye de çok önemli bir kullanici var pazar var buraya taşıyın diye bir kısmını serverlerin ne yazık ki elbette doğal olarak adamlar buna yanaşmıyor hem maliyeti var hem baska sosyoekonomik sebepler var hem bize vergi vermek istemiyorlar durum bundan ibaret...

• Kerros kullanıcısına yanıt
    Hocam mobilden yaptınız degil mi testi cep telefonunuz donanımsal olarak bu hızi destekliyor mu, ben destekleyen pc desktoptan i7 son çekirdek bilgisayardan ethernet cat 6 olmasi gerek kablolu baglanti ile test yaptım asla 1000 mbps e ulaşamadım en iyi durumda 850 mbps a ulaştım elbette Google ve windows serverlerinde bu hıza ulaşırsınız onlarda musluk acik onun dışında Turkcell Superonline 1000 mbps kagit uzerinde okey teoride var gerçekte yoktur hocam ben başaramadım lakin Turknet ile ulaşani gördüm onda sorun yok

• Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisialaaddin corleoneyoutube
    ÇOK İÇMEE ORHAAAAANNNNNN
    https://www.youtube.com/watch?v=m3OEo0S_dBw

Kaç yıl oldu hizmet kalitesi de git gide daha kötüleşti.

Zaten s*nsür ve engellerden bahsetmiyorum bile. Adamakıllı satın aldığınız VPN'i bile kullanamaz haldeyiz.

TürkNet geçsem mi diyordum ancak artık herkes yaşamaya başlamış aynı sorunları.

Bakalım sonu ne olacak bu işlerin.

• robocop2241 R kullanıcısına yanıt

Hocam hatam olduysa affola ama testleri mobilden yapmadım, ethernet Cat7 kablo takılı halde, i9 üst seviye sayılacak bir bilgisayar üzerinden yaptım.

Test yaptığım bilgisayarda microsoftun tüm apır sapır iletişimleri de modlu halde.

Mor renkli test sonucu enteresan zaten.

Speedtest 1000mbit, Fast 800 civarı veriyor.

Tabi ben buna inanıyor muyum? Hayır inanmıyorum.

Almanyadaki herhangi bir sunucuda test sonucu 50-100mbit veriyor.

Ben bu durumu bilerek abone oldum ama keşke 1000mbit almasaydım da diyorum ara sıra. Onu da belki diyerek aldım, hani 1000mbit kullanıcısı diye kırpmazlar diye.

Biraz da mimli bir SOL abonesiyim, daha önce firmware falan atarak TR069'u kapattığım biliniyor SOL tarafından. Bana getirip OLT cihaz verdiler, elim kolum bağlansın diye.

Bayramdan sonra operasyon yapacağım, onu da ONT ile değiştirtmeye çalışacağım. Gerçi elimde ONT ve SOL fiber modem de var, önceki abonelikten çökmüştüm :))

Çalıştıramadım gerçi ama uğraşmadım da detaylı.

Bakacağız.

• Kerros kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam ne demek ne hatası olur mu hic canınız sagolsun bilinçli kullanici zaten siz ve bizler gibi herseyin farkındayız itirazımız sadece paranızın karşılığını ve bize denilenin tam karşılığını almamız 1000 mbps denilip bırakın 1000i hızım 800lerde gezinip genel olarak 600lerde bir hızla net kullanıyorsam hatta streamden oyun indirirken hizim sabit 30 mbps i geçemiyorsa ben bu durumu kabullenmem itiraz ederim ve sizin gibi bu engeli aşmak icin bildiğim herseyi de uygulamaktan geri durmam. Konu basligindali ultra engelleme ve yavaslatmalari neden Turknet, Uydunet, Turbonet, Ttnet yapmiyor da sen neden ve niçin yapiyorsun ki almış olduğun hizmet bedelleri de hic de cüzi degil son bir iki yılda zammı dayadikca dayadin karşılığı daha iyi hizmet olacakken tam tersi daha da düşük kalite hizmet vermeye başladın, herseyi gecelim fiber demek en düşük kayıpla pingle baglanti kalitesi demek, vdsle adsl onlarca yıllık 1950lerin basindaki bakır kablo ile nasil ben daha iyi düşük pingli kayipli internet baglanti hizi kalitesi aliyorum ve sende nasil tüm değerleri bu kadar yüksek degerlerde kotu olabiliyor arkadaşım adama soranlar nasil bunu basariyorsun Isin gercegi yurtdisinda fiber kullanınca anlaşılıyor ki ben kullandım Kanada ve Almanya da hatta Ukrayna da, uçuyor arkadasim net oyle böyle degil, karşılaştırma yapacak olursam orada uçak hizi var sen helikopter hizini bırak otobanda 150 km hıza ulaşan araç hızıyla takılıyorsun o derece fark var oyle böyle degil buradan bile nasil bir blokaj hiz engellemesi yaptıklarını engelleme yaptıklarını acikca anlayabilirsiniz bana bizim burada yapılan speedtest uzerinden yanıltıcı bilgilerle gelmesinler Oyun serverleri amazon Google serverleri Windows serverleri Ankara ya da İstanbul'daki mi ben mi yanlış biliyorum sen kime neyi nasıl ve niçin neden yanlış anlatıyorsun ve gösteriyorsun arkadaşım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 28 Mart 2025; 20:55:53 >

• Yaşadığım oyunlara bağlantı problemim hala daha çözülmediği için mecburi olarak statik ip aldım bir aylık deneyeyim diye. Fakat hemen işlemedi, müş hizmetlerinin onayı falan mı gerekiyor? Bir mesaj vs de gelmedi, her şeyi onayladıktan sonra direkt ana sayfaya attı, ilginç bir şey.

• superonlinela oyun falan oynanmıyor, yurtdışı çıkışları ve routing leş ötesi. 75mbit vdsl netspeed kullanıyordum hiçbir problemim yoktu taşınınca 1gbps sol fiber aldım ama almaz olaydım ben böyle berbatt bir broadband internet hayatımda kullanmadım (dialup sonrası 128kbit adsl kullanmış insanım, o bile bu kadar kötü değildi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silphatos -- 6 Nisan 2025; 15:2:34 >
  • Silphatos kullanıcısına yanıt

Bunun sebebi ortak ip kullanılmasından. Özellikle akşamları kötü CGNAT lara düşerseniz ne websitesi yükleniyor ne pingden oyun oynayabiliyorsunuz. Ben Statik ip aldım kurtuldum bu problemlerden.

• cgnatla alakası yok tt altyapısındaki netspeedde de cgnattaydım ama packet loss çok nadir görüyordum. superonlineda neredeyse her saniye packet loss var, fiberde optik değerlerim vs çok iyi yani benim altyapımdan olamaz. problem sol yurtdışı çıkışlarının telekoma göre daha kötü olması, routingin yine çok kötü olması (aynı adrese hop sayısı ttye göre 2 hatta 3 kat fazla), yine telekoma göre çok daha ağır deep packet inspection ve bw throttling yapması. kısaca statik ip belki bazı şeyleri kurtarır ama %100 kurtarmaz bunu.

türkiye lokasyonlu bir vps ile wireguard vpn kullanmayı deneyeceğim bakalım 1 ay o da kurtarmazsa caymayı verip kapatacam en sonunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silphatos -- 6 Nisan 2025; 19:18:39 >
  • Silphatos kullanıcısına yanıt

Benim şansımadır bilmiyorum packetloss olayı yaşamıyorum ama verdikleri modem yüzünden azıcık modeme yüklenince başlıyor problemler. Fiber altyapı olarak SoL var sadece TT olsa ona geçerim ama mahkum gibi bir şeyiz. DPI ve neredeyse her vpnin yasaklanması çok can sıkıcı bundan önce Turknet kullanıyordum Dns ile neredeyse bütün sitelere erişebiliyordum.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.