Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
57
Favori
94.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vpn ile olabilir ama parayla satın aldığınız vpn bile Turkcell Superonline tek taraflı engel ip yapabiliyorlar genel olarak yapabileceginiz birsey yok ama dns olsun Turkcell Superonline da hicbirsey degistirelemiyor, bir ihtimal yeni fiber modem alacaksınız orda da şifreyi kullanici bilgilerinizi size soylememekte israr ediyorlar bastan herseyi Manuel gireceksiniz proxyler dahil kendiniz vpnden aldığınız ip numaralari uzerinden kopru yapacaksiniz biraz ugrasmaniz gerekiyor ondan sonra sikıntı kalmayacaktir lakin Turkcell Superonline ONT kutusuna giden sinyali tek taraflı yaptığınız mudahaleleri gerekçe göstererek sinyali kesebilir hizmeti sonlandirabilir tek taraflı fesih yapabilir ama yapmiyor genelde youtube da ve burda aciklamalar var onları detaylıca okuyunuz ve inceleyiniz lutfen ona göre bir strateji gelistiriniz ve yol haritası uygulayınız, kolay gelsin, rastgele...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi

Hocam bakiniz kanlı canlı örneği Turkcell Superonline nasıl değerlerle oynuyor yanlis bilgilendirme yapiyor ve bizi yanıltıyor bir test direkt speedtest uzerinden orda bakınca net uçuyor oysaki gercek bir test yapınca bağımsız gecikme ping 85, indirme hızı 25 bile değil, vdslde aynı paketi kullansam 26/27 hatta yer yer 30 mbps hızı bile görüyordum gönderme de her daim 10 mbps idi, Turkcell Superonline üzerine düşen yükümlülük ve taahhütleri yerine getirmiyor hocam...

• Lucifer kullanıcısına yanıt
    Bu gündüz testleri siz bir de iftar sonrası görünüz ping direkt 100, indirme 20, gönderme 7, yer yer net tamamen gidiyor not olarak daireye kadar fiber kablo geliyor apartmanda toplam 6 daire var altyapı muazzam ve kusursuz ama cikislar internet sorunlu ve kusurlu

• Lucifer kullanıcısına yanıt
    Son olarak hocam yalnızca subat ayının son iki haftası ust ustte gece 02:00 de net gitti, ayri ayri 2 saat toplam 4 saat net gelmedi bilgilendirme yok özür yok haber verme yok, gun ici onlarca defa netin donmasini gitmesini saymıyorum bile inanilmayacak derecede sinir bozucu can sıkıntısı ve çok çirkin bir durum youtube videolar bu hızda bile 1080p otomatik açılması gerek 480 ile açılıyor o da yeni daha gectigimiz gunlerde 360p ile açılıyordu keza 1080p alırsam akşam saatleri takılma oluyor netflix amazon blu tv akşam saatleri görüntü kalitesi 480p ye donuyor modemi aç kapa yapınca düzeliyor bolge taşeron firma ile görüşüyorum mh çağrı merkezi arıyorum cevap hep aynı hadi speedtest yapalım sonra sorun yok hersey mukemmel harika müthiş zamanım olsa videoya çek noterden zapt altına al sonra tuketici hakem heyetine basvur gerekirse dava aç ama kim uğraşacak kolay iş değil bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 15 Mart 2025; 16:4:23 >
  • 1 hafta önce Pazar akşamı packet loss vardı. Sabah baktım packet loss kaybolmuştu. Gerçek internet hızını değiştirmek için Amnezia - More than a VPN kullanmak ve İstanbul lokasyon çıkışlı yüksek hıza sahip VDS kullanmak sansüre tamamen dayanıklı VPN servisidir. Genellikle çözmeleri bölgesel taşeron firmalara veriyor sorunu çözmeleri için. 1. Sınıf ekipman kullanması gerekiyor.

• novaz kullanıcısına yanıt
    Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi

• Peki ben bu sorunlari nasıl asıyorum online oyun oynamıyorum, stream gerektiren uygulamalar kullanmıyorum, online serverlerdan oyun olsun video olsun yasal yerlerden elbette indirmiyorum, peering tarzı torrent diye tabir edilen uygulamalar asla kullanmıyorum, yasaklı yerlere asla girmiyorum, Google ve windows serverleri haric asla veri indirmiyorum ve göndermiyorum, her akşam modemi netflix amazon ve blu tv izlemek için ac kapa yapıyorum, bağlantımı komsular dahil kimseyle paylasmiyorum şifremi vermiyorum, youtube tarzı uygulamalarin video hizi her daim 480p ya da 360p açılıyor Manuel hizi 720 ya da 1080 yapıyorum sürekli müdahale ediyorum hiz kaybı yaşamamak adına gerektiğinde pc, desktop ve laptopa ethernet kablosuyla baglanti yapıyorum wifi özelliğini kapatıyorum vs.vs.vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 15 Mart 2025; 21:0:46 >
  • Aksamlari oyun oynuyorum, platform ps5

Ortak bir sunucu alip vpn kurmak isteyen var mi? Zaten servis saglayiciya bir dunya para ödüyoruz, bari yükü hafifletelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semin1907 S kullanıcısına yanıt

Ben bunu yaptım. Yerli VPS kiraladım ve kendi WireGuard server'ımı kurdum.

Cloudflare DNS server'ları Frankfurt veya Budapest yerine İstanbul'a bağlanmaya başladı. 4chan falan açılmaya başladı. Ortalama kullanım tecrübesi çok daha iyi oldu. SOL kullanılabilir oldu.

Ama sonra faturayı ödemeyi bıraktım ve servis kesildi. Belki tekrar başlayabilirim.

İşin komik tarafı, VPS Turkcell'in kendi Tier 3 datacenter server'larındaydı.

Yani adamların ev kullancılarına ve SuperOnline internet kullanıcılarına kasıtlı yavaşlatma ve DPI yaptığının kanıtı.

Bu cidden inanılmaz.

• Alphonsus kullanıcısına yanıt
    Eksisozluk açınız lütfen orada son sayfa entrylerden geriye doğru okumaya başlayiniz resmen evlere şenlik arada sırada elbette memnun olanlar da var olacaktir da muhakkak ama özellikle eksisozluk için konuşuyorum lafım asla bizim burası için değil burda yazan arakadaslarin samimiyetine dürüstlüğüne kefilim onlara saygım sonsuz ama orası için Allah günah yazmasın bana cok memnunum deyip cok detaylica biyografi anlatir gibi detay verip yazanlar da troll gibi geliyor millet bu kadar söverken herseyi kusursuzca anlatıp noktasjna kadar hersey harika mukemmel müthiş harikulade demek pek inandırıcı samimi ve doğru gelmiyor takdir ve yorum sizlere ait arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 16 Mart 2025; 12:4:52 >
    Hocam ben daha ilgincini soyleyim misal hattinizla ilgili o ay ozel bir durum oldu yuksem data kullanımı yaptınız elbette bu durum Turkcell Superonline nin gözünden kaçmıyor nefesleri zaten ensemizde attığınız her adımı izleyip sizi kaydediyorlar o yaptığınız data trafiği ile ilgili karşı server kaynaklı ip kaynaklı lokasyon uzerinde ekstra yavaslatma yapıyorlar band daraltmasi uyguluyorlar hiz kisitlamasina gidiyorlar sahsi görüşüm hukuksuz bir süreç olduğunu düşünüyorum tek hedef var mümkün olduğunca az trafik yapmanız ve bunu onların istediği şekilde yapmanız hersey kontrol onlarda, Turkcell Superonline ne diyorsa o...

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 16 Mart 2025; 12:16:36 >

• ipv6 için talep ilettim, hemen aradılar biz herkese açınca geçersiniz dediler

• TRUPROX kullanıcısına yanıt

Ya ne IPv6'miş abicim 90'lardan beri standard olarak var, 2012'den beri "Turkcell IPv6 test etmeye başladı" diye haberler okuyorum.

Çıkıp da biri demiyor "Bu herkese açma zamanı ne zaman? 2012'den beri bekliyoruz, 13 yıldır herkese açamadınız, ne zaman açacaksanız, bir 13 yıl daha mı bekleyeceğiz?"

Yemin ediyorum Turkcell sadece müşteriye kasıtlı ne zorluk çektirebilirse çektirmeye çalışıyor. 13 sene sonra 2038'de halen FTTB 100 Mbps switch ve sadece IPv4 olursa şaşırmam.

İhale falan yalan, bu adamlar kötü niyetli. İhaleyi Turkcell alırsa şimdiden herkese geçmiş olsun.

Alıntı

metni:
    "Biz herkese açınca geçersiniz"

Hayatımda gördüğüm en büyük yalan. Resmen oyalıyorlar.

• bugun youtube ve whatsapp sayın SOL kullanıcılarına yasak :)

herşey yolunda ........... :)))))

hocam vps nereden kiraladınız ? bende bir kaç ay deniyeyim yoksa oyun oynanmaz oldu

• semin1907 S kullanıcısına yanıt

Yani hocam bu senaryoyu kaç kez gördük. Malum olaylardan sonra şaşırmadım zaten ama sırf SOL kaynaklı değil.

Evet SOL en öncüsü hep sansürün, hatta BTK'nın haberi olmadan bile bu işlere atladığı oluyor ama sorun mevcut genel olarak ülkeyi etkiliyor. Sırf adamlara faturalamak doğru olmaz.

Lakin hem yabancı VPN hem de yerli VPS ile her şey olduğu gibi devam ediyor...

Benim en merak ettiğim şey TürkNet Gigafiber kullanıcıları ne durumda. Son bir kaç aydır adresime Gigafiber getirmek için uğraşıyorum. Ne durumda çok merak ediyorum.

Biz SansürOnline kullanıcıları DNS-over-HTTPS veya DNS-over-TLS, ECH, TLS 1.3, DNSSEC kullansak bile çoğu site açılmıyor. Ama bildiğim kadarıyla TürkNet ve Türk Telekom kullanıcıları yalın şifrelenmemiş Google veya Cloudflare DNS değişimi ile çoğu siteye ulaşabiliyor. Acaba bugün de durum öyle mi merak ettim.

• Kısıtlamayı uçurdular bugün olaylar yüzünden. 2 dakika vpne bağlanmam gerekiyordu, hiçbir vpn çalışmıyor inanılmaz bi zamanlama.

GigaFiber'de de sıkıntı var, olay çok garip. Turknet kullanıcısı olarak şimdiye kadar yıllardır sadece DNS değiştirerek her siteye giriyordum. Bugün ilk defa DNS değiştirmeme rağmen İnstagram yüklenmiyor, telefonda az da olsa çalışıyor ama bilgisayarda Instagram.com'a giremiyorum.

İşin daha ilginç yanı şurada başlıyor, GoodbyeDPI ile de giremiyorum, yani normalde sansüronline'da bile goodbyedpı açınca yasak siteler açılıyordu ama şu an İnstagram'ı goodbyedpı ile bile açamıyorum.

Yani İnstagram için bir sansur uygulamak yerine sanırım instagram.com alan adına erişimi kökten kapatmışlar gibi, VPN harici erişemiyorum İstanbul'dan.

İşin daha ilginç tarafı bu yasağın sadece İnstagram ve Twitter için geçerli olması, yan sekmede po...ub.com açıyorum o sorunsuz açılıyor :D

Yan ekranımda Discord açık, o açılıyor ama İnsta açılmıyor.

Yani nasıl başardılar bilmiyorum ama İstanbul'dan İnstagram'a VPN'siz şekilde erişemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 19 Mart 2025; 15:27:17 >

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Bende sorun yok; Open DiEnEs ( Açık Dns)Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.