Ben İstanbul'dayım. İnstagram deneyimim şöyle. Normal SansürOnline statik IPv4 ile hiç açılmıyor. Yabancı VPN (Frankfurt, New York, Paris, vb) ile açılıyor. Yerli VPS (İstanbul, Turkcell Tier 3 Datacenter) ile açılıyor. Yabancı VPN ama İstanbul server ile de açılıyor. Zaten sansürün amacı da o. VPN ile tünel açılıp bağlantı şifrelenmediği sürece, DNS değişimi, DoH/DoT, DNSSEC, TLS 1.3, ECH, DPI bypass gibi yöntemleri engellemek. Ama TürkNet ile yıllardır yalın DNS değişimi ile gene iyi dayandınız. Dürüst olmak gerekirse alınmayın ama internette ne zaman bir sansür durumu olsa bizler bu konuda yazınca, hemen TürkNet, Türk Telekom, vb müşterileri "Kanka DNS değiştir giriliyor" diyordur. Artık sıra sizlere de geldi sanırım :D |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (62. sayfa)

-
-
Yasaklı tüm sitelere DNS değiştirip giremiyor olsaydım öyle diyebilirdik. Ama şu an Discord benzeri yasaklı tüm sitelere halen sadece DNS değiştirerek girebiliyorum. Sorun sadece Instagram tarafında.
Ayrıca şöyle bir gariplik daha var, DNS değiştirdiğim telefonumda Turknet üzerinden İnstagram mesajı atabiliyorum, yani az da olsa bir bağlantı mevcut.
Buradaki durumu ben şöyle yorumluyorum, Turknet yasak uygulamıyor ama Bant Genişliğini inanılmaz bir şekilde daraltmış durumda. Bu daraltmayı aynı bir yasaklama gibi çalıştırıyorlar ve sadece Instagram ve Twitter'a erişmemize engel oluyorlar.
Birkaç saat içinde Bant Genişliğini açtıkları zaman yine aynı şekilde DNS değiştirerek devam edeceğiz muhtemelen.
DPI değiştirmenin de sorunu çözmüyor olması benim tezimi doğruluyor gibi. Çünkü Türknet DPI yasağı uyguluyor olsaydı goodbye dpı ile girebilmem lazımdı, ama giremiyorum.
EDIT: telefondan Instagram'a girebiliyorum, pc girmiyor, kafayı yersin. İkisi de aynı ağda, aynı DNS'e sahip :D
EDIT2: çözdüm, ipv6 ile ilgidi bir sorunmuş, şu an pcde de sadece DNS ile erişebiliyorum. Ama bu sefer de Donanımhaber açılmadı. Bozmuşlar bir şeyleri ama neyse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 19 Mart 2025; 16:7:17 >
-
Instagram Meta uygulaması, WhatsApp gibi.
Ben eskiden PiHole kullanırken bazen WhatsApp'ın hem iOS DNS'ini hem de PiHole'u bypass ettiğini gördüğümü hatırlıyorum.
Meta kendi DNS'ini uygulama bazlı force ediyor bazen. Normalde kötü bir şey, ama bu durumda faydalı olabilir. Şu anki durum yüzünden yapıyor olabilirler.
Edit: Örnek, bugün Signal üzerinden foto gönderimiyorum veya indiremiyorum, ama ayarlarda "Censorship Circumvention" açıp Fransa'yı seçince tekrar düzeliyordu.
Ayrıca adamların Signal'e bile el koyması bana en büyük şok...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 19 Mart 2025; 16:8:7 > -
Selam, gibabit internet bu günden beri böyle saha ekipleri gelip değer falan baktılar neye bakıyorlar tam bilmiyorum 30-33 falan çıkıyormuş kablonun uç konnektörleri yenilediler bi şey değişmeyince kutuda sorun var dediler bu 30 falan dedikleri değer kaç olmalı normalde 25 falan olursa iyi dediler iyi mi gerçekten hat zayıflaması neyi ölçüyorlar ellerindeki sarı aletle, kablo ucu değişene kadar yine 20 mbit yazıyordu ama çoğu siteye giremiyordum yine, speed testte 100 falan çıkıyordu bide çok kolpa bir şey gerçekten
-
Superonline ile bugun herhangi bir sorun yaşamadım.
-
merhaba. gibirnet kullaniyorum. kampanya dikkatimi cekti acikcasi. 500 veya 1000 mbit alsam diyorum. evim sivasta. hep sansur, kopma problemlerinden bahsediliyor internette.
genel olarak yorumlar nelerdir? gecmem iyi olur mu yoksa kopma vs problemlerden dolayi sikinti yasar miyim?
-
Bende Sivas’ta kullandım. Sosyal medyada akşam saatlerinde yavaşlamalar olurdu.ping artışları olurdu. Ping senin için önemli ise geçme tt fiber varsa öneririm.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
anladım teşekkür ederim. o zaman gıbır ile şimdilik devam edeyim. peering olayında 1. sırada en azından
-
146.66.155.1 valve sunucusu ping tracert değeriniz nedir atarmısınız ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 20 Mart 2025; 23:53:27 > -
-
Bu Sivas'tan aldığınız değerlerse çok iyi bende türk telekom fiber kullanıyorum. Şuan 63 ping ama birkaç hafta öncesine kadar 41 ping alıyordum . Gibirnet ping değerleri hep böylemi yoksa değişiyor mu arada ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 21 Mart 2025; 0:3:17 > -
hocam peki bu test sonucunda en altta bulunan ping değerini mi referans almam gerekli?
bu testi bugün ilk defa yaptım. genel olarak ping iyi diyebilirim. gün içerisinde çok yavaşlama oluyor.
ikincisi; sitelerde garip şekilde gecikmeli açılma yaşıyorum. bunun sebebi nedir?
modem olarak keenetic hopper kullanıyorum. tt'den geleni hiç takmadım bugüne kadar. varsa ince ayar onu yapayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boogiee90 -- 21 Mart 2025; 0:6:8 > -
Evet en alttaki ping değerine bakılıyor. Yavaşlama olayı akşamları oluyorsa ilgili iss firmasının altyapı yoğunluğu ile ilgili olabilir diye düşünüyorum. Bende hopper kullanıyorum. Hiç ayar yapmadım. Gayet memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 21 Mart 2025; 0:12:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X