Bu sorun kablonet içinde geçerli, ikisi de en katı sansür uygulayan tamamen devlet kafası ile yönetilen kurumlar. POE2 içinde ping düzelmiyor ise yapacağınız tek şey tel neti ile oyuna girmek. Bende aynı ping dalgalanmaları ile daha çıkış günü uğraşmıştım. İlk başta sorun oyun ile alakalı sanıp resmi oyun forumlarında durumu paylaştım ama nafile; dns değiştirme ve en son paralı kullandığım vpn ile oyun girsem bile nasıl bir yavaşlatma uygulanıyor ise vpn bile çare olamadı. En son reddit üstünde telefon sağlayıcı üstünden oyuna girmem tavsiye edildi ve o şekilde denemem ile ortalama sorunsuz oynadığım günlerde aldığım ping +10ms sabit şekilde oyunumu oynadım. İşin özeti sansür ve online oyun bazlı prime time kesinlikle yurt dışı çıkışında yavaşlatma uygulanıyor. |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (60. sayfa)

-
-
Twitter’a şu an bant daraltması mı var?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayır X çöktü X ile ilgili sorun Superonline ile alakalı değilquote:
Orijinalden alıntı: StarveOfMurder
Twitter’a şu an bant daraltması mı var?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim herhalde vpn ile giriliyor olmasının bir açıklaması vardır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben şu anda vpnsiz direkt wifi ile girebiliyorum 😉 bugün 2 kez çöktü zatenquote:
Orijinalden alıntı: StarveOfMurder
Teşekkür ederim herhalde vpn ile giriliyor olmasının bir açıklaması vardır.
Yasal direkt browser uzerinden girilen proxy uygulamalarına da engel koymaya başladılar arkadaşlar hata veriyor sayfa Ana giriş sayfası açılıyor ama devam edemiyo.rsunuz cok şükür şimdilik gazete okuyabiliyoruz maile girip e postalara bakabiliyoruz, bir de yourube da online oyunlar için düşük ping iyi online oyun kalitesi seklinde reklam yapmaya başlamışlar tüketiciyi aldatmak degil midir bu biri beni lutfen aydınlatsın ben şikayet etmeyi düşünüyorum çünkü gıdada hile gibi hizmette ayıplı hizmet tüketiciyi aldatmaya yönelik reklam rekabete aykırı islem yapıyorlar ben mi yanılıyorum???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 12 Mart 2025; 10:10:30 >
Forumda başka konularda ve internette başka sitelerde ileride olacak ihale ilgili yorumlar okuyorum. Bazı kişiler Turkcell'in ihaleyi almasını istiyor. Bu bana bir felaket senaryosu gibi geliyor. Cahilliklerine bırakıyorum ve art niyet aramıyorum onlardan. Ama böyle düşünceler görmek beni üzüyor.
Muhtemelen milyarların döndüğü bu konuda Turkcell bu işin sonunda "başarılı" olabilir. Hükümet bir şekilde destek de olursa geçmiş olsun.
Umarım TürkNet alır.
Yoksa korku dolu bir senaryo.
-
Turkcellin bence o ihale çoktan şimdiden hepimize geçmiş olsun ben de almalarını asla istemem bunlar daha başlangıç Türk Telekom bile kat be kat daha iyidir bunlardan...
Farkındayım hocam. Benim de içime doğan his o maalesef.
Ben bütün zamanımı artık adresime TürkNet Gigafiber getirmekle harcıyorum. Bu işin tek yolu o. Mahallemde de özel afişler hazırlıyorum, yakın zamanda etraftaki site yönetimlerine de vereceğim. TürkNet'in reklamını yapacağım bedavaya.
Başka çözüm yolu yok. Türk Telekom bile fiber getirmek için 30 bin TL istiyor vatandaştan, bir de bu 30 bin'i merdiven altı birden fazla hat satışı ile alıyor sizden. İnanılmaz bir yolsuzluk var bü ülkede.
Tek yol TürkNet.
İstanbul dışında kendi altyapısı olan ve gigabit fiber veren küçük ISS'leri de full destekliyorum şahsen. Ne kadar çok opsiyon, o kadar iyi.
-
Şirketin yuzde yirmis bes gibi cok onemli bir hissesi Türkiye Varlık Fonunun Turkcell dururken Turknete verme imkanları ihtimali bence yuzde sıfır keza dikkat edin sık sık medyada bu konuda reklam, pr, çalışma yapıyorlar, nasil yıllar önce Aria vardi Vodafone dan sonra 3. GSM ihalesini almisti 4. İhale ise kamu yararı göz önünde bulundurularak yapılmamıştı bile sonrası malumunuz en çok zararlı tuketici çıkmıştı tarih tekerrürden ibaret demişler bir kere rekabet tekel için Btk nin en başta devletimizin Turkcelli ihaleye bile almaması gerek Turknet olur Socar gerçi en son Milenicomu sattı çekildi Telekomünikasyon dan Vodafone olur iki tane gitmeyecek yeri var birj Superonline biri Türk Telekom ama Türk Telekom kontrol bankalarda eskiye nazaran çok da iyi yönetiliyor devletimiz bu konuda çok akıllandı fiyatlarin pahalı olmasının nedeni zaten çok az sayıda nerseyse hic şirketin bu alanda olmaması rekabet durumun olmaması su götürmez gerçek Turkcell Superonline gerek son bir iki yıldaki fiyat skalasi ile sansür engelleme konusundaki tavrı ile acikca tutumunu belli etti boşuna aralıksız reklamları da dönmüyor normalde ihaleyi alacak son sirket olmalı tuleticin yararı için memnuniyeti için ama insallah yanılırım ok yaydan çıktı bir kere...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robocop2241 -- 12 Mart 2025; 12:41:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben de Turknetin almasının en iyisi olacağını düşünüyorum bir alsa orta vadede piyasaya girince bak fiyatlar asagiya hizmet kalitesi nasil yukari gidiyor :)))
Özelden veya buradan bir vpn önerisi verebilecek varmı , yada TR çıkışlı hosting firması önerisi vpn kurabileceğimiz.
10 seneyi geçgindir SOL kullanıyorum , eskiden çok uğraşmıştım bu ping sorunları ile ilgili sonra pes ettim . Başka altyapı da yok malesef oyun oynamayı bıraktık.
Şimdi arkadaş gurubum ile Black Ops6 oynuyoruz , 50 - 60 ping aralığı . Ne yaptıysam da düşmüyor. Eskiden şifremi almıştım , ASUS modemim var onda yüklü kullanıcı adı şifresi , o modemi de taktım yine aynı ping aralıklarında. Modem firmware değiştirerek sanki sorun düzelmiyor , en fazla müşteri hizmetleri senin modeme ulaşamıyor :)
Forumu okuduğum kadarı ile de güncel bir bilgi , gelişme de yok . Mecbur VPN e para ödeyeceğim. Önerilerinizi bekliyorum.
-
Hocam onun garantisi yok burda ve baska forumlarda cok baktım ve gördüm ucretli vpn bile Turkcell Superonline hicbir gerekçe göstermeden on uyarı yapmadan mesajla bilgilendirmeden dilediğince yuksek ihtimal data trafiğine bakarak kullandığınız vpn i bile ip numarası uzerinden black liste alabiliyor tamamen şans işi yani paranız yanmasın sonra maksimum 1 aylık üyelik yapınız sakın senelik almayınız örneğin hidemycroxpy var free en meşhur ben cok onu kullanıyordum yasal video müzik klipler izlemek için burdan açılmayan bolge kaynaklı kullanıyordum yıllarca son bir iki haftadan beri onda da sorun yaşıyorum sürekli sayfa hata veriyor onda da yuksek ihtimal data trafiğinden killanip hemen el attılar oraya ya da ben yanılıyorum ama acayip sinir bozucu birsey vdsl de ya da başka isslerde Turksat Kablo Uydunet dahil böyle birsey yok iyice işin cılkını çıkardılar sabır versin bize...
İnternette yavaşlatmam var mı? Evet OONİ PROBE gerçek hız testi sonucum çıktı. 1000 MBPS paket kullanmama rağmen gerçek indirme hızım 360 Mbps çıktı. Akşam saatlerinde hız testi sonucu düşük çıktı. Sizinde OONİ PROBE hız testi sonuçlarınızı bekliyorum.
-
Hocam olmadığı zamanlarda da Google ve windows serverleri haric asla 1000 mbps hızı göremezsiniz i7 pc desktop da daireye kadar fiber kablo direkt geliyor ethernet cat6 kablo ile gündüz saatlerinde ping atarak test yaptım gectigimiz ekimde maksimum 850 mbps görebildim genelde 700 650 ye kadar iniyordu 1000 mbps yalniz misal Google drive san dosya indirceksiniz görüyorsunuz o hizi hocam saniyede 12 mb hızla dosya indirdim ama hepsi o kadar bu tablo her hafta her ay daha da kötüye gitti 200 en fazla Turkcell Superonline da kafidir hocam 500, 1000 hic gerek yok yalnızca bu hizlar kagit uzerinde cok daha komiği su an 200 mbps yazligimda kullanıyorum gecen sene 100 mbps idi hiz daha memnundum hicbir fark yok hatta vdsl de 90 mbps hızda paketim eskiden vardı sadece upload hizi düşüktü su an 20 diye biliyorum altyapı musaitse 30 mbps gören arkadaşlarım da var ping maksimum 5 lag latency jitter değerleri muhteşem Turkcell Superonline sahsi görüşümdur ayıplı mal ve hizmet satmaktadir madem bu şekilde kısıtlayıcı engelli blokeli sansürlü hizmet verecekler bunu sözleşmelerine yazsınlar da göreyim o zaman tabii kim alır bunların hizmetini ve de hiç kimse malım kötü demez
Not 15 yıldan beri aynı adres de hizmet aliyorum ilk 10 yill harikaydı pandemi ile beraber kotulesme basladi son 2 yılda da zirveye çıktı yurtdisinda Kanada Almanya fiber kullandım hatta şu an savaştaki ülke Ukrayna da bile kullanma fırsatım oldu orada sayfaların açılma hizi online oyun oynama stream bir yapsanız aradaki farkı görürsünüz muazzam kalite farkı var, orada hizmete 10 uzerinde 10 verirsem burada en fazla 5 o da gündüz akşam 4 hatta 3 hakkediyor Turkcell Superonline fiyatlar da kazanca gore devasa yuksek olduğunun altını çizeyim takdir yorum sizlere bırakıyorum arkadaşlar...
-
60 gecikme gördüm yurtdisinda bu deger rakamla 2 ila 5, yazıyla yazıyorum iki ya da bes, bizde 12 kat yuksek ne derecede leş bir baglanti kalitesi olduğunu bile buradan çıkarabilirsiniz ben su an zaman zaman 100 bile ping görüyorum 25 mbps hızda 15 yil once hızım 3 mbps ve 10 mbps iken bu değer 2 ila 7 bazen 10 oluyordu, buradan su sonuç çıkıyor korkunç bir süzgeç band daraltmasi tünel b uyguluyorlar ve pop up noktaları altyapı bitmiş durumda bazen arkadaşlar yazıyor ya donuyor kalıyor diye net iste bundan trafik gibi düşünün kilit oluyor hersey...
-
2015'ten beri Superonline Fiber kullanıyorum. Ara ara bazı sıkıntılarım oldu ama yaklaşık 5 senedir bir problemim yok. Steam hızı olsun, torrent hızı olsun hepsi en üst seviyede. Prime saatlerde ise evde 3 kişi kullanmamıza rağmen (2 PC, 1 telefon) bir sıkıntı yaşamadım. 500 Mbit tarifesini kullanıyorum. Oyunda ping olsun, lag olsun hiç yok. LoL oynarken pingim 10-14 ms arasında değişiyor (Eskişehir'deyim).
Bunların haricinde ise gariptir ki Steam'de 700 Mbit civarlarını görüyorum. Hâlihazırda 2 sene önce 1 Gbps tarife kullanırken bile bu sorunları yaşamıyordum. Tabii ki işin aşırı detaylarını bilen biri değilim, gündelik olarak kullanıyorum. Yaptığım testlerde ise kullandığım tarife hızı çıkıyor. Bildiğim kadarıyla ortak IP havuzundayım.
Gözlemlediğim kadarıyla çok nadiren internetim gece 01:30 civarında kesiliyor. Bu kesinti bazen 15 dakika, bazen ise maksimum 1 saat sürüyor. 10 senedir internet kesinti sayım iki elin parmaklarını geçmez. Apartmanda yaklaşık 25 daire var ve bunun üçte biri Superonline kullanıyor. Bulunduğum bölge ise Eskişehir’in işlek bir mahallesi diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer -- 15 Mart 2025; 1:37:54 >
-
yeni taşındım, ilk kez tt altyapısı hariç bir şey kullanıyorum sol fiber. bir saçmalık olduğunu ilk günden farkettim, cloudflare istanbul serverları varken nerden almanyaya bağlanıyor? benim değiştiremeceğim bir şeydir değil mi bu?
-
Hocam sıkıntı zaten basta İstanbul, İzmir gibi metropellerde ve ona komsu illerde, Anadolu da keza dayimgiller Antalya da bir sorun yok, ben Kocaelindeyim inanilmayacak derecede problem yaşıyorum Turk Telekom daha düşük hizli indirme ve gönderme hizi sagladigindan hemen hemen aynı fiyatlara mecburen idare ediyoruz ve kullanıyoruz ki yalnızca bu band daraltmasi, tünel, cgnat, hiz kısıtlaması bilerek ve isteyerek İstanbul yerine once Avrupaya baglantiyi goturup ondan sonra Istanbuldan cikis yaptirip ana omurgaya baglanti vermeseler bizi bir rahat biraksalar bir sorun kalmayacak zaten keza ustte bir arkadas daha ilk günden farkına varmis cikislardaki pop up noktalarindaki taklalara, ben 200 mbps kullanıp 100 lag, latency ve jitter aliyorsam burada cok ciddi sıkıntı vardir sizin sorun yasamiyor olmaniza cok sevindim ve çok mutlu oldum, herkese kolay gelsin, teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X