Şimdi Ara

Superonline fiberden millenicoma geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraserdar -- 8 Mayıs 2019; 16:37:44 >

• Ben 1 yıldır kullanıyorum memnunum hiçbir sorun yok, zaten süperonline üzerinden erişim sağlıyor sadece sağlayıcı değişmiş oluyor.

Millenicom yeni abone 1 ay hediye Kampanya kodu 3EC83A04
  • SOL fiber üzerinden hem Millenicom hemde VDF hattı kullanıyorum.
    Millenicom'da CGNat olayı var, bazen dandik IP havuzuna düşebiliyorsun ama ONT'yi kapatıp açınca genelde IP havuzun değişiyor.Ben mesela Bursa'da olmama rağmen Gaziantep, Kahramanmaraş gibi lokasyonlarda gözüküyorum ama ONT'yi kapatıp açınca Kocaeli, İstanbul gibi lokasyonlara geri geliyorum.
    Nadir de olsa hız ve ping dalgalanmaları yaşadım ama online oyun oynayan birisi olmadığımdan beni pek rahatsız etmedi açıkcası.Mesela hız 100 Mbps'den 70-80 lere, pingin de 50-60 ms'den 80-90 ms'lere dalgalandığını anlar yaşıyorum ve bununda sebepinin CGNat olduğunu düşünüyorum.
    Sonuç olarak çokta rahatsız etmiyor beni ancak bunları bilmende de fayda var.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam,
    Bu konusu değil ama, SOL üzerinden VDF kullanmayı düşünüyorum da. Özellikle Türksat Kablo TV ile anlaşmalarından dolayı beni cezvetti. Hız, CGN İP tarzında bir problemle karşılaştınız mı? Veya hız düşüklüğü, kesinti vs. yaşadınız mı?
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
    Hayırlı günler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Hocam diğer konulara değinmeyeyim arkadaş cevap versin ancak, Vodafone'u SOL fiber üzerinden alırsanız yanına Kablo TV alamıyorsunuz. Kablo TV için Türksat altyapısından hizmet almanız gerekiyor diye biliyorum. Ve SOL Fiber yerine Türksat tercih etmenizi tavsiye etmem. Özellikle online oyun oynayan biris iseniz Türksat altyapısı kullandığınız zaman minimum +10ms daha fazla değer alırsınız.
  • Selamlar Hocam,
    Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Aslında ben uzun yıllardır SOL kullanıyorum ama VDF saha elemanı SOL altyapısından kablo TV hizmeti veriyoruz deyince ben de geçsem nasıl olur acaba diyordum. Sanıyorum evimize çok yakın olan Turksat altyapısını kullanarak bize hizmet verecekler.
    Online oyun pek tercih etmiyorum ama tabiki. Özellikle torrent, video ve ses streamming tarzında uygulamalar çok kullanıyorum. KabloNet altyapısı çok problem çıkartır mı bana?
    Tekrar teşekkür ediyorum.
    Hayırlı günler.

• Merhaba,

VDF hattımı SOL Fiber üzerinden kullanıyorum ve CGNat olayı yok.Pingler aynı SOL hattından gelen Millenicom'a göre genelde 10 ms gibi daha iyi.Hız düşmesi, ping dalgalanması gibi bir durumu hiç yaşamadım diyebilirim.
    @HHsungur dediği gibi Kablo TV kullanmak isterseniz VDF'nin Türksat Kablo üzerinden verilen hizmetine abone olman gerekiyor diye biliyorum.Son 1 yıldır Türksat Kablo kullanmıyorum, neler değişti/değişmedi bir bilgim yok ancak şunu söyleyeyim;Yaklaşık 20 yıl Türksat Kablo kullanmış birisi olarak ping değerleri her zaman sorunluydu.Hat stabil, paket-fiyat uygun diyerek bunca sene idare ettim ama 100 Mbps sınırsız VDF fiber hizmetini kullanınca Türksat'a artık güle güle deme vaktinin geldiğini anladım.
    Ping olayı ve modem/router konusunu çok dert etmiyorsanız Türksat Kablo'da bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.(Tabi bölgeden bölgeye değişiyor).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TurkNet VDSL Geçiş
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Selamlar Hocam,
    Ben normalde SOL'dan şimdilik memnunum. Ancak fiyatları çok yüksek. Ayrıca Turksat Kablo TV'de BeinSports kanallarının olması çok güzeldi. Yoksa ben değiştirmeyi de düşünmüyordum. VDF saha elemanı kafamı karıştırdı.
    Peki hocam, VDF 'in SOL altyapısı üzerinde kullandığı bir İPTV hizmeti var mı? Çünkü Vodafone TV var vs. diye söylemişti saha elemanı. Eğer TV hizmeti de Turkcell TV+ gibiyse, geçebilirim.
    Saygılarımla...

• OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Vodafone TV diye birşey var ama mobil uygulama üzerinden izleyebiliyorsun yani TV+ gibi birşey değil ama yeni farklı bir servis başlattılarsa bir bilgim yok.Maç seyretmediğim için BeinSports kanalları benim için pek önemli değil açıkcası, normal çanak antenle D-Smart CI modül kullanıyorum Aile+Sporsever paket diye yıllık ₺70'e.Benim için S-Sport, SporSmart ve belgesel kanallarının olması yeterli çünkü.
    Selamlar Hocam,
    D-Smart güzel bir TV içeriği. Ancak hem evde 2 tane Digiturk olduğu için D-Smart'ı da çanak üzerinden çekemem. Ayrıca İPTV hizmeti olmadığı için internete de bağlanmıyor. Dolayısıyla ben internet üzerinden bir TV hizmeti almak istiyorum.
    Bütün cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.