Superonline 100 Mbps Fiber kullanıcısıyım. Son 3 aydır Netflix'te inanılmaz bir hız kısıtlaması yaşıyorum. Filmi başlattığım anda kalite 144p'ye düşüyor, bir daha da yükselmiyor ve aşırı derecede donuyor. Fast.com'dan hız testi yaptığımda hız kısıtlanması net bir şekilde belli oluyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda da modeme res atıp bir sorun gözükmüyor diyorlar. Bir de nedense Speedtest sitesinde hızım hep 2 katını gösteriyor, normalde 100 mbps olan internetin Speedtest'te 200 mbps'ye kadar çıkıyor nedense ama bir film bile izletmiyor. Bu yaptıkları hız kısıtlaması yasal mı veya bir çözümü var mıdır? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badgame33 -- 16 Mart 2021; 16:29:0 > |
Superonline Netflix Hız Kısıtlaması
-
-
Altyapılarına mı güvenmiyorlar artık bilemiyorum ama en ağır sansür uygulayan isslerden birisi SOL farklı modem kullanamama netflix ,twtich gibi sitelerde hız yavaşlatma vs vs. Bi btk ya şikayet yazın belki bir sonuç çıkar.
-
CGN kaynaklı olabilir yönlendirmeleri çok saçma çalışıyor...
-
netflix yönlendirmeleri her ip bloğu için farklı çalışıyor, Turkcell'in BGP tablosu o kadar kötü ki çalışsın yeter kafasındalar, normal şartlarda Avrupa sunucularına bağlanması gerekirken ABD sunucularına bağlanmış sizin hattınız, farklı ip bloğunda deneyin belki düzelir. -
WiFi den bağlıysa 5 ghz kullan yada kablolu. Ben 10 mbps fiber üyesiyim netfilix te 2160p de izlemeye bile yetiyor nadiren 1440p ye düşüyor.
Bende aynı sorunu yaşıyordum 2.4ghz bandında netfilix can çekişiyordu. 5ghzden bağladım sorun kalmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 16 Mart 2021; 8:8:59 > -
adamlar ftp upload hızlarına dahi kısıtlama koymuşlar. superbox'ta akşamları limitleniyor mesela 2-3mbitlere düştüğü zamanlar oluyor.
"varlık" fonuna devredilen bir şirketten söz ediyoruz. TR gibi bir ülkeye girecek yabancı bir şirket tarafından yatırım alır mı zor gibi? tünelin sonunda ışık görünmüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 16 Mart 2021; 10:28:22 > -
Bende bir problem yok şimdiye kadar böyle bir kısıtlamada hiç yaşamadım.
-
Aslında pek CGN kaynaklı değil, diğer servis sağlayıcılarda CGN olsa bile yüksek hızlara erişilebiliyor çünkü.
Turknet'in 35mbps VDSL'i ile CGN ip ile 4K video izliyoruz ofiste, hatta videoların çoğu yüksek band genişliği ile açılıyor hemen.
Yine comnet'te de cgn ile bir problem yok.
-
212 ile başlayan iplerde sıkıntı yok diyorlar baktım hızım normaldi... CGN... + 2.4Ghz vede client router... HG253s hız sabit değil...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugah6aiw -- 16 Mart 2021; 11:9:41 > -
Pek bilgim yok da farklı bir ip bloğuna nasıl geçerim. Eğer modeme res atarak geçiliyorsa zaten şimdiye kadar 100 defa atmışımdır hiçbir şey değişmedi. 5 Ghz ile bağlanıyorum zaten yani o da çözüm değil. Şimdi tekrar test yaptım bu sefer 25 MBPS gösteriyor ve yine aynı US sunucusuna bağlanıyor. Bence akşam saatlerinde bilerek hızı kısıtlıyorlar. BTK'ya şikayet etmeyi deneyecem bakalım ne diyecekler.
-
-
Aynı durum bir süredir akşamları bende de var. Lokasyon İzmir, bağlantı fiber. Gündüzleri 25 mbit akşamları 100 mbit olan bir paket kullanıyorum. Gündüzleri 4K netflix izleyebilirken, akşamları 480p civarında geziniyor. -
Cumartesi günü 35mbit GPON fiber bağlattım, ilk ay 100mbit dediler.
Hız testinde kablosuz 96mbit çıkıyor. Verdikleri modem de Huawei Wifi 6 modem.
Ancak işin ilginci 3 gündür TV'de netflix te görüntü çamur gibi. Sürekli donuyor, kalite yerlerde. Youtube açıyorum onda sorun yok.
Wifi iyileştirme yaptılar sözde hiçbir şey değişmedi. Hız testi normal ama Netflix berbat.
TV'yi cep telefonuna bağlıyorum cam gibi görüntü geliyor, wifi ile bağlanınca çamura dönüyor.
Eğer düzeltmezlerse iptal edeceğim bağlantıyı böyle rezalet iş olmaz.
Aynı altyapıyı kullanan Vodafone net te idim, o dandik İSS de bile böyle bir şey yaşamamıştım.
-
-
Çözüm çok basit Netspeed'te yerel ağdaymışım gibi izliyorum
-
Superonline eskiden çok güzel bir firmaydı. Ama artık TurkTelekomdan bile beter halde. İnternet hızı speedtestte çıkandan ibaret değildir. Siz 100-200mbit internetleriniz ile netflix bile izleyemiyorken TurkNet kullanıcıları 35mbit ile neler neler yapıyor. Superonline kullanmak pişmanlıktır.
-
-
-
Geçen ay bağlantının ilk haftasında çamur gibiydi netflix, sonrasında düzeldi ama 2 gündür yine berbat. İyi ki bir yıllık taahhütle aldım, eski kalitesi asla yok. Ülkenin her kurumu bozuk, özel firmalar dahil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X