Şimdi Ara

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.502
Cevap
88
Favori
327.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yazdığınız şemayı pek anlayamadım açıkçası. Pc nin bu omurgada bir uçta olması lazım sonuçta ortada nasıl olacak? Ben kullandığım setup ı anlatayım en iyisi.

HG8245X6'nın GPON portuna tekli fiber kabloyu bağladım. Fiber kablonun diğer ucu media converter'a bağlı. Media converter'ın ethernet portuna bağladığım kablounun diğer ucunu da bilgisayarın ethernet portuna bağlayarak dinleme yaptım ama wireshark'a bile hiçbir şey düşmedi. Hayal aleminde mi yaşıyorum yoksa fiber kablonun dalga boyun değeri uyumsuz olabilir mi bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ematrix1 E kullanıcısına yanıt

MitM uygulamak için ortada olmanız gerekiyor. fibere 3 türde aradaki adam saldırısı yapabiliyorsunuz. ilki optik kabloyu kırıp ışığın "saçılan" kısmını kopyalayacaksınız clip on kuplörler var bunun için ama çok pahalı ve kabloyu bükerken doğru açıyı yakalamazsanız üzülmeniz çok muhtemel. kısacası çok zor bir yöntem. ikinci yöntem fbt ayırıcı kullanacaksınız. bu yöntemi forumda birisi router değiştirmek için kullanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. 3 te de yapmaya çalıştığınız yöntem var. OLT'den gelen fiber kabloyu pasif medya dönüştürücüye gireceksiniz, ordan pc çıkışı alacaksınız, pc çıkışından aktif dönüştürücü ile tekrar fiber çıkış alıp gateway'inize gireceksiniz. çalışmama nedeni büyük ihtimalle optik güç ve gönderiminizi gateway'inizin ONT'unun görmemesi. siz wan bağlantılı gateway'lerde büyük ihtimalle bilgisayarınıza turkcell omurgasından mobil internet verdiniz. burada aradaki adam saldırısı yapabilmeniz için OLT ile haberleşme yapmanız gerek. dalga boyu konusuna gelecek olursak huawei altyapılarda evinize single mode 1310nm geliyor olması gerek. dönüştürücünüzde bu ayarın olduğundan emin değilim ama.

düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 12 Temmuz 2024; 0:2:15 >

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

mitmproxy için çok haklısınız man in the middle pozisyonu için arada, ortada olmak lazım. Ama ben yukarıdaki yazdığım setup'ta aslında bu soket dinlenebiliyor mu ona baktım. Yani sadece modemin gpon soketindne paket logu alabiliyor muyum diye denedim. Hiçbir log üşmedi. "enoymuss" isimli arkadaşla tecnopatta da tartışıyoruz bu yapılabilir mi diye? O da bir yazı paylamış. Linkini aşağı bıraktım.

Alıntılıyorum: "Bu cihazdan iki tanesini karşılıklı olarak haberleştirebilmem en azından bu şekilde mümkün değildi. İşletim sistemi ve yazılımlar tamamı ile ONT-OLT arası bağlantı prensiplerine uygun şekilde tasarlanmış oldukça kapsamlı bir mimariye dayanıyordu."

O forumda yazdığımı da burada aynen yazıyorum.

"Dahili ont li cihazlar sonuçta mimari olarak harici ont ve router ın birleşmiş hali. Halihazırda WAN port u olmasa da pppoe bilgilerini bir şekilde acs.superonline a gönderiyor. Yazılım olarak bir wan portumuz olmadan da acaba donanım katmanında cihaz içinde ont ve router arasına bir girişim yapabilir miyiz? Aklıma gelen bu. Anakart üzerinde Ont ve router arasına bir ek aparat mesela konabilir mi?

Bir de şöyle bir şey aklıma geliyor. Benzer donanımın firmware i flash lanarak HG8245X6 da root aktifleştiren arkadaşların attığı bir görselden upstream port configuration yapılabildiği gözüküyor. Yani lan port larından birini wan portuna çevirmeyi mümkün kılıyor. Bunu cihazın için açarak ve kurcalayarak donanımsal olarak yapabilir miyiz acaba?"

Haa anladım ama fiberoptik bağlantının auth ve handshake işlemleri gereği bu gateway ont modundayken fiberi sonlandırmadan herhangi bir veri çekemezsiniz. Hardware moduna gelecek olursak ont kısmının işlemini de gateway cpu su yapıyor. Veriyolu üzerinden gücü kesebilirsiniz pcb yi kazıyarak ama kernel seviyesinde ethernet portlarından birine l3 wan görevi verilmediği sürece ont tan veri beklemeye devam edecektir. Otomatik olarak lan lardan birini wan a çevirmiyor cihaz eğer anlayabildiğim kadarıyla sorduğunuz bu ise. Sniffing konusunda ont ve gateway arasından veri almayı düşünüyorsanız bütün veriyolları üst katmanda mı bilmiyorum. Hiç bu seçeneği düşünmediğim için dikkat etmemişim. Onu bir araştırmam lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HUAWEİ LG8245X6 bu modemi satıyorum.Bunu herhangi bir fiber abonesi alıp direk kabloyu takıp kullanabilirmi?

Alacak arkadaşın şu anki kullanımı aşağıdaki resimdeki gibi,

Kullandığı modemde;

wifi 6 bu modem en son sistem ama gizlilik hatası var sitelere girişlerde zaman. zaman yapıyor,saçma bir hata yoksa bağlantı vs çok iyi diyor.Bunun çözümü varmı?

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

hocam wlan girişi göremedim v6 aynı kodla arama yaptım bu eski versiyon sanırım fıberden geleni nereye takıyoruz ? . 200 mb fıber destekliyor mu diye soruyor.

Bu modem/routeri fiberde kullanan arkadaş varmı?Dahili ont olan model diye biliyorum.Bilgi verirse sevinirim.

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 15 Temmuz 2024; 13:56:11 >

• İşaretli yer çıkıyor mu?

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
  • çıkıyor.Bu modem routeri ben ap olarak kullanıyorum.Fiber abonesi bunu alıp direk kabloyu takıp kullanabilirmi?

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 15 Temmuz 2024; 13:57:58 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

Oraya takılıyor herhalde.

Burada konusu var.

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEMtechnopat sosyal
    Çözüldü: Superonline Wi-Fi 6 modemi altyapınız desteklemiyor diye kurmuyor
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/superonline-wi-fi-6-modemi-altyapiniz-desteklemiyor-diye-kurmuyor.2014196/page-2

Nokia/ericsson altyapıda huawei ont kullanamazsınız.

Nokia/ericsson altyapıda olup olmadığını nasıl bilecek?HUAWEİ LG8245X6 dahili ont li modemi hangi süperonline altyapıda kullanabilir?

Arkadaş taşınırken ont eski evde kalmış atmışlar.Şu an süperonline fiberi kullanamıyor. Hattına uygun ont cihazı arıyor.

Benim sattığım dahili ont li HUAWEİ LG8245X6 modeme gelen fiber kabloyu taksa k.adı ve şifreyi modeme girse kullanabilirmi?

Vdsl kullanıyorum.Fiber hiç kullanmadım.HUAWEİ LG8245X6 satıyorum.Alacak arkadaşlara daha net bilgi verebilmek için soruyorum.

Elinde sadece adapörü var.Bir de aşağıdaki resimdeki modem var.

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Temmuz 2024; 23:42:26 >

En kolay yolu superonline kullanan komşularına kullandıkları sistemleri sormak ya da kilidi açıksa bina altındaki dağıtıcının markasına bakmak. Bu arada lg8245 ler dahili gponlu cihazlar değil, anlamanın en kolay yolu ise lg8245 in arkadaki lan1 soketinin üst köşesinde mavi bir kare var. Hg8245 te bu belirteç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 21 Temmuz 2024; 20:25:0 >

Fiber hiç kullanmadım.Bu fiber modem/routerleri ara sıra alarak vdsl hattımda ap olarak kullanıyorum.Satıyorum. HUAWEİ LG8245X6 benim cihazda dahili ont var diye biliyorum.Arkasında wan girişi yok,resimdeki kapak altındaki bu giriş nedir?

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

Hocam bu cihaz lg değil hg, arkasında da yazıyor. Arkasındaki de optik giriş. Komşularına sorsun ont ları huawei ise bu cihazı kullanabilir yoksa kullanamaz.

Teşekkür ederim hocam.

hocam Nokia (G-2426G-A) için root şifresini yazılımdan nasıl çekebilirim? yazılım linkini buraya bırakıyorum:

• superonline 1000 mb-gpon'a yeni geçtim. superonline'ın verdiği modemlerden hangisinin wifi performansı daha iyi? zte h3600 kullanıyorum ve vasat, değiştirme imkanım oluştu.

• Arkadaşlar 1000mb zte h3600 v9 var Ont ile. Kullanici adi sifrem var. Router tavsiye edebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombero -- 24 Temmuz 2024; 21:35:27 >
  • Turkcell'in kafasına dank etti ve nihayet sitenin alt yapısını güncellemeye karar verdi. Ay sonu aktif olacak 1000mbit. Bunların verdiği modemlerden hangisi iyi ? Parasını verip değiştireceğim. Bari istediğimi getirsinler.

• 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.