hocam aynı durumdayım birebir, yukarıda da mesajım var. ax1800 hopper keenetic aldım, kurdum. maalesef mucize bir araç değil. 75 mb wireless aldığım yeri 120 mb'a yükseltebildi. arada duvar yok 15 metre vardı. (merdiven. boşluğu var) önerim mesh alman olur, ya da router alacaksan ilgili yere kablo çekip router kullanacaksın. tabi ben uzmanı değilim, tecrübemi paylaşıyorum. |
SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (112. sayfa)
-
-
hocam keenetic bende aldım markayı kötülemek istemem ama direkt 1-2 gün sonra satmıştım. ardından ax3200 xiaomi openwrt denediğimde sorun ortadan kalkmıştı hatta isp modemleri bile daha çok çekiyor. bu sorunun nedeni ise keenetic yazılımda wifi de avrupa standartları kullanması.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Ülkemizde nerede yaşarsanız yaşayın internet sağlayıcıların hepsi bir birinden berbat, yalancı, kaliteli hizmet anlayışı olmayan gözlerini daha fazla para kazanma hırsı bürümüş firmalar. Tabi bunları denetleyen sorgulayan bir kurumda olmadığı için istedikleri gibi at koşturuyorlar.
Yıllarca 8-16 Mbps internet için TTNET e para bayıldık. Sonrasında Türktelekom Fiber altyapıyı binaya çekince taahhütümde tam bitimine denk geldi. Bittiği gün TTNET e güle güle dedim.100 mbps Türknet e geçiş yaptım. 3 yıldır sorunsuz devam ediyordum ta ki biz kendimize ev alıp taşınana kadar. Taşındığımız binada Türknetin altyapısı yok, Türktelekomun 75 mbps vdsl altyapısı var. Türktelekomun fiber kutusu olmasına rağmen adamlar kutunun açılımını yapmadılar bizde mecburen Türknet 100 Mbps fiberden 75 Mbps vdsl türknete devam etmek zorunda kaldık. TÜRKNET te henüz sizin bölgenize fiber altyapı çalışmamız yok ee mecburen VDSL kullanmak zorundasın derler..Bunlarda ayrı hikaye...
Türktelekomu şikayet etmediğim yer kalmadı. Bir tek mahkemeye vermediğim kaldı. Adamların umurunda değil hattı açmıyorlar. Diyorum ki sizden internet alayım açın yine açmıyorlar. Adamların umurunda değilsin yani. Binada 6 daire var kimsede ev interneti bulunmuyor.*** Bu konuda yapableceğm bir şey var mıdır?***
Bugün Türkcel süperonline gelmiş binaya Fiber Hat çekmişler kutularını takmışlar ve kağıt bırakmışlar. lk 1 ay ücretsz 11 ay 580-TL + Modem ve kurulum ücretsiz taahhütlü paket sunmuşlar.
23 Ağustos tarihine kadar türknete peşin ödenmiş aboneliğim var. Bana mantıklı geldi. geçiş yapmayı düşünüyorum.Kabul edersem kendilerinden Marka ve model olarak modem ne istemeliyim? Bunun dışında talebim ne olmalıdır?
Değerli bilgilerinizi rica ederim.
Çok Teşekkür ederim.
İyi akşamlar.
-
Ben Huawei yi kullanıyorum çok memnunum ama diğer modemleri denemedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Kısa süre önce önce 100 mbps paketine geçiş yaptım gün içerisinde ve aynı anda farklı cihazlar dan çok farklı sonuçlar almaktayım,
Örneğin telefonumdan gündüz 40 mbps hız alırken geceleri bu hız 90 mbps seviyelerine çıkmakta
Gündüz ve gece farketmeksiniz laptop üzerinden hem kablolu hem kablosuz olarak hep 90 mbps seviyelerinde hızlar almaktayım bu konu ile ilgili ve önerirsiniz
Şuan Huawei HG255s modemini kullanmaktayım yaklaşık 8 senedir aynı modem kullanılıyor ve 1 senedir sürekli anlık kayıplar oluşmakta,
Forumda farklı kişilerden de gördüğüm üzere Huawei HG8245X6 Wifi6 veya Zte H3600 Wifi6 modemlerine geçiş yapmak istiyorum kullananlar varsa bu modemleri önerir misiniz,
Teşekkür ederim.
-
Meraba Arkadaşlar,
Yarı son gün ve geçmey düşünüyorum. Kimseden olumlu yada olumsuz bir yorum gelmed. Aracı olan personel istedğin modemi getireceğim diye söz verdi. En azından hangi modemi talep edeyim.
Teşekürler.
-
Superonline tavsiye etmiyorum
aldanmayın speedtestlerde uçtuğuna kaçtığına :)
Google a Superonline sansür engelleme yazarsan bir Sürü kaynaklara detaylara ulaşırsın şikayetlerle ilgili
mesela şu paylaştığım konuları dikkatlice okuyup anlarsanız arkanıza bakmadan kaçarsınız
https://forum.donanimhaber.com/superonline-call-of-duty-online-sorunu--157497510
https://www.technopat.net/sosyal/konu/superonlineda-ping-var.3331100/#post-25449960
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zth h3600 en iyisi. Tavsiye ederim.quote:
Orijinalden alıntı: tozdemir05Meraba Arkadaşlar,
Yarı son gün ve geçmey düşünüyorum. Kimseden olumlu yada olumsuz bir yorum gelmed. Aracı olan personel istedğin modemi getireceğim diye söz verdi. En azından hangi modemi talep edeyim.
Teşekürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tplink ex530v den daha mi iyi
tavsiye etmiyorsunuz da alternatif ne, 100 mbs hıza mahkum mu kalınsın 500e 1000 e geçme imkanı varken
-
Bence daha iyi.quote:
Orijinalden alıntı: malikanesorumlusu
Tplink ex530v den daha mi iyi
Meraba Arkadaşlar,
Çevremde kullananlardan aldığım 50/50 memnun olan olmayan ve burada yazılan yorumlara bakarak 75 mbps Türknete 499-TL vermek yerine ilk 2 ay ücretsz 10 ay 580-TL 1000 mbps aboneliğimi 2 gün önce başlattım. İnternete yavaşlama hattan düşme o bu şu görmedm. 2 kişi evden çalışan birisi olarak sorun yaşamadım. Tek bi
r sorun yaşadım mutfaktaki TV de kullandığımız wifli li Next 2000 uyduya kanallar gelmedi. Sanırım İP TV kullanıma izin vermiyor. Değişik site üzerinden hız testleri yaptım. Bu İP TV konusunda da yapabilecek bir şey var mı bilen olursa desteğinizi rca ederim.
Hız testlerini Ipone 11 Telefon le yaptım.
Teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhaba. Bana da bu modemi vermişlerdi bir ay kadar önce TPLink EX530v fakat internet hızım berbat. FTTH sistem sözde 1 gbit fakat maalesef çok kötü. Modem'de sorun olabilir mi? Zira modem arayüzüne 192.168.1.1 adresine girince güvenli değil uyarısı veriyor, acaba modem ile ilgili bir sıkıntımı genel bir durum mu? Dediğim gibi zira FTTH normalde fakat çok ağır ve testlerde 400 mbit'i geçmiyor. Modem'de sorun olabilir mi? Ayrıca Tether uygulamasına ekleyemiyorum modemi.
-
Samsung TV ye iptv kurdum wifi ile bağlanıyorum ben de sorun yok
İnternet hızının birden fazla nedeni olabilir tek tek kontrol etmek lazım. 192.168.1.1 modem arayüzü güvenli değil hatası vermesi problem değil,bazı browserlarda bu hatayı verir. alt kısımda buraya güven yada devam et gibi bir seçenek var oraya basarak kullanabilirsin yada farklı browser da hata almadan açabilirsin (opera, brave, edge gibi denemen lazım bende Chrome da hata veriyor ama opera da açıyor)
Anladım üstad. Teşekkürler, merak ettiğim son bir husus var. Şimdi ben kendim bir Wifi router satın alırsam kullanıcı adı ve şifremi girerek satın aldığım bu modemi kullanabilir miyim? Zira bu modemler çok kötü. Superonline arıza işlemlerini yapan arkadaş modemi aldığım taktirde destek verebileceklerini söylediler. Sizce inanmalımıyım?
-
Kullanıcı adı ve şifreyi öğrenebilirseniz çok daha iyi Router ile kullanabilirsiniz. Ama Superonline bu bilgileri vermiyor.quote:
Orijinalden alıntı: enjoyqualityAnladım üstad. Teşekkürler, merak ettiğim son bir husus var. Şimdi ben kendim bir Wifi router satın alırsam kullanıcı adı ve şifremi girerek satın aldığım bu modemi kullanabilir miyim? Zira bu modemler çok kötü. Superonline arıza işlemlerini yapan arkadaş modemi aldığım taktirde destek verebileceklerini söylediler. Sizce inanmalımıyım?
Superonline MH ye sorarsanız artık vermiyorlar ama teknik destek de tanıdığın varsa olabilir. Kimseye ihtiyaç duymadan da öğrenebilirsin ki bunun için linux Ubuntu kurup bir kaç sayfa komut girmen lazım yada virtual machine ile de öğrenebilirsin, kolay değil epey zamanını alabilir ancak imkansız değil, ben daha önce almıştım ama hala Superonline modemini kullandığım için kullanmaya ihtiyaç duymadım.
Çok teşekkürler üstad bilgilendirme için. Peki üstad dediğim gibi ben bu kullanıcı adı ve şifreye ulaştığım taktirde dışarıdan satın alacağım TP-Link AX80 modem ile kullanabilir miyim sizce?
-
Eğer mevcut Superonline modemin ile ONT cihazın ayrı ise evet kullanabilirsin. Fiber hattının ilk bağlandığı cihaz ayrı olmalı, eğer fiber hattın direk modeme bağlanıyorsa (tümleşik modem) maalesef, harici bir ont cihazına ihtiyacın var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juveline -- 11 Ağustos 2024; 15:29:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X