Şimdi Ara

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.400
Cevap
87
Favori
315.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu arada kullandığın modem kötü bir modem değil, hangi bağlantı türünde hızın yavaş, kablolu mu kablosuz mu ? Eğer kablosuz ve evin geniş (100 m² üzeri) ise modemi değişmek yerine 2 veya 3 lü mesh sistem almak daha mantıklı olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • juveline J kullanıcısına yanıt

hocam hala memnun musunuz halo h80x’ten. benim de superonline 1000 mbit internetim var. ben de almayı düşünüyorum. dubleks evim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreeSmskk kullanıcısına yanıt
    Aslına bakılırsa 100mbit iken nerdeyse tüm evde 90+ alıyordum ancak 1gbit e geçince iş değişti. Ekran görüntülerini ekliyorum.

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

1) Ana mesh in olduğu oda

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

2) Ana meshin kapsama alanındaki en uzak nokta

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

3) 2. Meshin bulunduğu oda

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

4) 2. Meshin kapsama alanındaki en uzak nokta

100mbit de sorun yoktu mükemmel diyebilirim ama 1gbit de durum çok iyi değil aslına bakılırsa benim işimi görüyor, şöyleki Max hıza ihtiyacım olan yer PC, ona da ethernet ile bağlı ve indirme 950+, yükleme 90+ alıyorum. 2. Halonun bulunduğu yer salon, orada 4k TV var, kesintisiz izleyebiliyorum. Ancak dubleks evde durum ne olur kestiremiyorum.

hocam hızlarınız benim icin de tatminkar. benim de büyük hız beklentim yok. ki zaten tplink deco ürünlerinde de bu ürünlerde de 2. ünitede hızın yarıya düşmesi normal karşılanıyor. ve cogu kisi sizin durumunuzu yasıyor okudugum yorumlarda. 100 mbit internette her herde aynı hızı alıyorlar. giga internete gecince hızlar da düsüs oluyor. bunu ben normal iss modemiyle de yasamistim. 2 ay öncesine kadar turknet 100 mbit kullanıyordum. wifi 5 zte modem vermislerdi. modemin olduğu katta hemen her yerde 110 mbit tam hız alıyordum. üst kata extender kurmustum ki 100 mbit hıza gore 20-30 mbit hız yeterli oluyordu yukarıda da. ta ki superonline gigafibere geçince modemin olduğu odada 700-800 hız alırken kablosuz bir yan odada 400 bandına dusuyor hız. yani diyeceğim hangi ürünleri kullanırsak kullanalım giga hızlar da bu düsüsler kablosuzda normal heralde. bence 3 ünite yeterli olur gibime geliyor bana halo h80x için. her kat 160 mkare civarı. siz tek ünite için kapsamı alanı test etmis miydiniz? superonline modeminden daha iyi mi acaba kapsaması? cünkü benim evimde su an modemin olduğu katta hemen her yerde sinyal alıyorum. sadece bir uç nokta var orda kopmalar oluyor. modemde evin merkezi sayılacak bir yerde. eğer bu cihazlarin tek ünitesi bile iss modeminden daha iyiyse kapsama alanı olarak bir ünite bile beni bir kat için kurtarır. ama her halukarda tabii iki ünite koyarım. üst katım su an aktif degil. aktif olduğunda da 3. üniteyi oraya koyar yeterli gelmemesi durumunda ek üniteler alabilirim. kısacası genel stabilite anlamında memnunsanız, kopmalar vs olmuyorsa ben de alıp bir denemek istiyorum.

• sabah ilk tv yi açtığımızda tv den youtube netflix izliyoruz sıkıntı yok ama tv yi kapatıp 1 saat sonra açınca internet hızı çok yavaş oluyor

telefondan test yapıyorum 100mb tv den test yapıyorum 10mb

tv ye reset atıyorum hız tekrar düzeliyor ama bu sefer de habire fişi çıkar reset at olayı oluyor

nasıl çözebilirim fikri olan var mı?

2.4g 5g olayındn dolayımı oluyor ki başkada aklıma bir şey gelmiyor

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

Daha önce forumda yazmıştım, tekrar anlatayım. Benim evin şekli üstte çizdiğim gibi, modem fiber hattı eski uydu kanallarından geliyor ve direk en köşedeki odaya geliyor bu nedenle modem orada merkez de değil. Ana mesh cihazını kablo ile modeme bağlamak gerektiği için ben yanyana koydum, kablo ile başka bir odaya taşımam pek mümkün değil. Son olarak wifi ağında parazit olmaması için Modemin wifi çıkışlarını kapattım, modemden sadece Lan kablosu ile PC, TV ye internet alıyorum, Wifi ise sadece Mesh sistemden 5ghz olarak alıyorum, 2.4ghz ise kapalı çünkü ona ihtiyacı olan cihaz yok.

Ayrıca birkaç bilgi daha ekleyeyim. Bu kullandığım mesh sistem zaten hali hazırda bir router ve bu sistem de "mesh" kurmak için en az 2 adet ikiz cihaz gerekiyor yani tek cihaz yok, olsa da bu mesh sistem olmaz bu ancak range extender olur. "Mesh vs range extender" olarak Google da aratırsanız sistemin çalışma farkını görürsünüz. 160m² x 2 olduğu için bence 3 lü sistem daha makul olabilir yine de odaların konumları önemli, ytube da dubleks, tripleks evlerde yapılan testler var, izlemen faydalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juveline -- 13 Ağustos 2024; 11:53:41 >
    Anladım hocam. Ben zaten deco x60 da alsam iki ünite alıp altlı üstlü koyduktan sonra menzilin yetmediği yerler için daha uygun fiyatlı x20 ekleyerek sistemi genişletirim diyorum. Ama işte bu bağlamda maliyet çok artacağından 3’lü bir halo h80x f/p olarak işimi daha çok görür heralde. Ama kime sorsam halolar ısınıyor malzeme kalitesi iyi degil vs deniyor ve deco almam gerektiği söyleniyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim kullanım tecrübem 1 yıla yakın, tabiki 3-5 yıllık tecrübe sahipleri kadar yorum yapamam ancak aldığım ürünün aynı özelliğe sahip TP link markalı deco lar %50 daha pahalıydı, yabancı forumlara araştırdım ürün kalitesi olarak pek farkı olmadığını gördüm (vestel, regal gibi) Tabi ki araştırarak almak en güzeli, bütçeye uyan içine yatan ürün olmalı. Bu arada halo cihazı sıcaklık ölçümü yaptım 40-41 C de çalışıyor, aynı ölçümü fiber modeme yaptım 46 C , modem kadar sıcak değil ki ikisi de 7/24 çalışıyor.SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM 

teşekkürler yorumlarınız için. amazondan 3’lü halo h80x alarak bir deneyeceğim. memnun kalmazsam iade ederim zaten.

• Merhaba, Superonline Fibere yeni geçtim bu modemden kullanıyorum. IPhone telefonum ekran kapanınca wifi kopuyor. Telefonda bir sorun yok işyeri gibi farklı wifi'larda kopma sorunu yaşamıyorum. Çözümü bilen var mı?

• H3600 modemin wifi gücünden hiç memnun değilim.modemle (koridorda) bulunduğum oda arasında 8 m var.oda modeme köşede kalıyor ve 2 duvar kesiyor.wifi da bağlantım sürekli kopuyor, 2.4ghz ,5ghz arasındaki bağlantılarda geziniyor.evde telefonu kullanmak eziyet oldu.modem ayarlarından kanal ve frekans değişikliklerinide yaptım ama fayda etmedi

Müşteri hizmetlerinin umrunda değil.bu durumun arıza sayılabilmesi için wifi ın değil, kablolu bağlantımın gün içinde hergün 6 ve üstünde kopması gerekiyormuş.ancak o zaman arıza sayılabilir ve ücretsiz servis gönderebilir ve modem değiştirebilirlermiş.yoksa ücretli servis gelecekmiş eve istersem.sözleşmede yazıyormuş.

Ne güzel bktan modem dağıt, sözleşme varde kestir at.

H3600 kullananlar sizlerde wifi da durum nasıl.memnunmusun, sorun benim modemdemi

Modemde yapılabilecek farklı bir ayar, alınacak yetki varmı

• cce kullanıcısına yanıt

2.4, 5ghz kanallarını ayırarak kullanın. Verdikleri ürün tam aksine gayet iyi bir ürün. Eğer yetersiz geliyorsa, mesh vs gibi çözümleri denemelisiniz. Bu sorun tamamen evinizin büyüklüğü, modemin yeri vs ile ilgili bir sorun.

• Gilth kullanıcısına yanıt

Ayırdım zaten durum değişmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: cce

Ayırdım zaten durum değişmedi

5ghz kapatıp denediniz mi? Bir de telefonda wi-fi kopmuş gibi gösteriyor ama internet bağlantısı devam ediyor. Bunu cihazda hücresel’i kapatıp deneyebilirsiniz. Ben de aynı model modemi 2 yıldır kullanıyorum, telefon ekranında yukarıda wi-fi kopmuş gibi görünüyor ama cihazım internete bağlanmaya devam ediyor. Hücresel kapalı olduğu için wi-fi bağlı kaldığını anlayabiliyorum.

• cce kullanıcısına yanıt

Evimin plani yan yana dizilmis odalardan olusuyor. Ben orta odaya kurulum yaptirdim. 2 duvar arkasinda salonum var. Orada kendi samsung telefonum sadece 5ghz ayarladigim agda 250-300 mbit alabiliyorum salondaki Miboxta 100 civari oluyor hizim. Modemin oldugu oda da 800-900 mbit hiz aliyorum. Diger tarafin 2 duvar arkasinda yatak odam var. Orada da benzer hizlari aliyorum.

Ama misafir gelmisti. Iphone 15 plus var. Sadece 5ghz olan wifida surekli kopma yasadigini soyledi. Karma wifi soyledim ancak oyle duzeldi. Telefonla cihazlar arasi uyumsuzlukmu var bilmiyorum. Ama bende durum ozetle bu sekilde. Cok buyuk problemim yok ozetle.

Modemin cok yakininda elektronik bir cihaz yok. Bazen modemin bir sekilde acisi degistiginda bile miboxin hizi cok dusebiliyor. Mibox maksimum hizdan calissin diye modemi dondure dondure test bile yapmistim.

Evden eve bu isler cok degisebilir. Sizin evde perde duvara denk geliyordur belki. Sinyal cok dusuyordur. Benim bahsettigim duvarlar normal tugla duvar. Boyle bir senaryonuz varsa mesh sistem kurmak disinda alternatifiniz olmayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul615 -- 18 Ağustos 2024; 20:39:34 >

• tt38 T kullanıcısına yanıt

IPhone kullanıyorum tuş kilidi olunca wifi simgesi gidiyor ama internet de kopuyor hocam, whatsapp mesajları vb gelmiyor. 5Ghz kapatıp sadece 2.4'den denedim durum yine aynı.

• tt38 T kullanıcısına yanıt

hücreseli kapattığımda da durumum aynı, 2.4 ghz ve 5 ghz ayrı kanallar , öncesinde bunlar birdi, ancak müşteri hizmetlerine bağlanıp ayrı hale gitirtilebiliyorlar , ayırttım onları dolayısıyla birbirlerine etki etmemesi lazım.ama 5ghz yi modemden tamamen kapatıp denemedim.denerim.çözüm o olacaksa faydası yok.çünkü bu sefer 5ghz den faydalanamayacağız evde

• istanbul615 kullanıcısına yanıt

sanırım perde duvara , ölü noktaya denk geliyorum.sanırım bu durum ancak modemin wifi gücü yükseltilebilerek aşılabilir.o da mümkün mü bilmiyorum

mesh sistemlere para harcamak istemiyorum.

• selamlar herkese, yeni bir eve taşınıyorum ve taşındığım yerde bugün superonline kurulumuna geldiler.

HG8245X6-10 dahili ONT'li modemi kurdular, fiber kablo direkt olarak routera giriyor.

Şimdi benim hiçbir şekilde bu router'ı değiştirmem mümkün değil sanırım şifresini öğrensem bile zira harici bir ONT cihazı kullanmak istemiyorum ve zaten sanırım bu ONT'nin aynı bölgede kullanılmış bir ONT olması gerekiyor, imkansıza yakın benim için.

Benim derdim şu, herhangi bir daha güçlü antene sahip bir router alsam, SOL routerdan ethernet ile bu yeni routerı ana router yapabilir miyim ? Yoksa bu tarz basit bir işlem içinde yine WAN id pw ister mi ?

• 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.