Ana decoyu ethernet ile modeme baglamaniz lazim. Sonra da diger deco ya, ana deco kablosuz baglanir. Ben evde 2li deco x50 seti kullaniyorum. En uc odaya 150 hiz aliyorum 160 mhz de. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (121. sayfa)
-
-
Anladim ex530v modemde tplink oldugu icin mesh te destekliyorya tek deco alarak işi ucuza kapatabilirmiyim acaba diye dusundum a.a olmuyor heralde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediginiz gibi destekleyebilir, ben denemedim. Tekli de deco x50 satiliyor.
Bende tek cihazla işi çözebilirmiyim diye uğraşıyorum.TP-LINK EX530v router salonda TP-LİNK AX3000 ARCHER AX53 Wİ-Fİ 6 routeri ona kablolsuz olarak bağlamak ve kablosuz ağ genişletici olarak kullanmak,1000 mbps hızımı olabildiğince ev içerisinde yüksek ve stabil hızlarda kullanmak istiyorum.Uğraştım ama AX53 routerde ağ arama kısmını bulamadım.Uğraşırken 2 router mesh veya wps ile bir şeyle bağlandı net geldi ama kablosuz hız düşüktü.Bağlantı şekliniz görmek için AX53 ün ayarüzüne girmek istedim ama bağlanamadım.Sıfırladım.Bir dahada yapamadım.
Deco stabil ve güzel cihaz vdsl aboneliğimde kullandım. Tekrar almak istiyorum.Ama diğer routerler gibi tek kablosuz olarak diğer odada kullanılmıyor.Tv + için süperonlinenin kendi routerini kullanıp mecburen 2 li deco alacaksınız birini de routerinize bağlayacaksınız bu da garip geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 28 Kasım 2024; 9:37:8 >
-
Ben de ayni sekilde TP-LINK EX530v router ile TP-LİNK AX3000 ARCHER AX53 routeri birbirine EasyMesh yapmaya calisacagim. Yalniz wifi kullanarak yapilan mesh pek saglikli olmuyor anladigim kadariyla, o nedenle salon ve oda arasinda TV+ icin hali hazirda cekilmis ethernet kablosu var, onu kullanarak iki routeri birbirine ethernet backhaul yapmak istiyorum. Anladigim kadariyla iki router da ethernet backhaul'u destekliyor, ama Superonline EX530v'nin bu ozelligini kapatmis olabilir. Router degisimi yapilinca gorecegiz, calisacak mi.
-
https://forum.donanimhaber.com/ax53-wi-fi-6-routeri-tp-link-ex530v-routeri-kablosuz-baglama-konusunda-yardima-ihtiyacim-var--160106608#160107303 açtığım konuda arkadaş:
TP-LINK EX530v'yi ana router ve TP-LINK AX3000 ARCHER AX53'ü genişletici olarak kullanmak EasyMesh sistemiyle mümkün değil. EasyMesh ağı oluşturmak için AX3000 ARCHER AX53'ü ana router olarak kullanmalı ve EX530v'yi genişletici olarak yapılandırmalısınız. Bu şekilde, ana router işlevi AX53 tarafından yerine getirilirken, EX530v Wi-Fi kapsama alanını genişletecektir.
diye cevap yazdı ama TP-LINK EX530v büyük ihtimalle kısıtlıdır,öyle pek işime yaramayacak. Bir de bana EX530v nin wifi çekim mesafesi AX53 den daha iyi gibi geldi. TP-LINK AX3000 ARCHER AX53 satıp kablosuz genişletici özelliği olan router alacağım.
-
TP-Link EX530v'yi ana router, Archer AX53 ise access point olarak wifi uzerinden EasyMesh ile kurmayi basardim. Superonline'in verdigi EX530v'nin web arayuzunde Mesh bolumu var, oradan mesh cihazi ekle opsiyonu acik. Archer AX53 routeri access point modunu aldiktan sonra, WPS tusuyla wifi olarak eklemeyi denedim, fakat 5-6 kez basarisiz oldum. Sonrasinda Ethernet kablosuyla Ex530v'nin LAN portunu Archer AX53'un LAN portuna bagladim ve WPS tusu yerine tarama secenegini kullanadim, bu kez EX530v Archer AX53'u mesh cihazi olarak tanidi ve ekledi.
Maalesef, bu noktada wifi internet gitti ve Ethernet kablosunu cikarmak zorunda kaldim. Ethernet kablosunu cikardiktan sonra wifi geldi ve iki router birbirlerine wifi uzerinden mash ile baglandilar. Asagida iki router'in birbirine bagli sekillerini ekledim. Iki router ayni odada yan yana iken sinyal gucu 5 ve link rate 2161 Mbps gorunuyor. Iki router birbirinden uzak konuma alinirsa sinyal gucu 3'e dusuyor ve link rate 576 Mbps oluyor.
Bende 1000 Mbps internet var, ethernet kablosuyla 950 Mbps civari goruyorum. Wifi'dan ise EX530v'nin hemen yaninda en fazla 500 Mbps gordum. Daha uzaktaki ikinci router Archer AX53'un yaninda ise wifi hizi olarak 200 ile 300 Mbps arasinda aliyorum. Her iki router'a da uzak olan odada ise en fazla wifi hizi olarak 100 Mbps civari gorebildim. Benim gozlemim EX530v'nin wifi performansi AX53'e gore biraz kotu. EX530V 1000 Mbps interneti 500 olarak yayarken, AX53 576 Mbps interneti 300 Mbps civarinda dagitiyor. Daha once mesh baglantisi oncesinde 1000 Mbps interneti ethernet kablosuyla AX53'e gondermistim ve yakin cevresinde 750 Mbps civari wifi hizi gormustum. Yani AX53 wifi performansi EX530V'den biraz daha iyi gozlemledigim kadariyla.
Bu iki routeri wifi uzerinden EasyMesh baglayabildim, fakat benim merak ettigim ethernet kablosu uzerinden EasyMesh saglanabilir mi? TPLink'in websitesinde ethernet backhaul destekleyen routerlar goruluyor ve Archer AX53 onlardan biri, fakat EX530V'den emin degilim. Zira bu router listede yok. Belki ilerde bir firmware update alirsa ethernet uzerinden EasyMesh destekleyebilir. Bir forumda once wifi uzerinden EasyMesh yapin, sonra ethernet kablosunu takin ve baglanti modu ethernete gecer diyor, ama bende boyle bir sey olmadi.
-
Tebrikler.Bende deniyeyim.Mesh iyi olursa kullanırım.
Tp link deco mesh cihazları bu konuda oldukça başarılı, vdsl kullanırken almıştım. Oldukça stabildi.
1.000 mbps fiber abonelikte ne kadar başarılılar deneyip görmem lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 29 Kasım 2024; 23:44:3 >
AX53 access point moduna almadan EX530v lan/lan kablo ile bağladım. Mesh taramayida, wps de denedim.Bir ara internet gidip geldi.Mesh oldu.
Kablolu test yaptığım pc de yeterli olmayabilir. Artık hıza takılmıyorum.50-55 mbps vdsl den sonra bu hızları görmek güzel.600 mbps de alsam 940 mbps de alsam ev içi net kullanımı belli benim işimi fazlasıyla yetiyor. Kablolu hız testinde daha önce 940 mbps leri görüyordum ama bugün modemin yanında kablo ile en fazla 630-670 mbps arasında görebildim.Wifi ile sağlıklı test yapabileceğim telefonum yok.
Archer AX53 internete bağlı EX530v aynı odada yan yana ama bağlantı oranı 0 -172 mbps göüküyor ama nette sorun yok.
Meshden önce TP-Link EX530v ile androd cihazlarda kablosuz 300-400 mbps alıyordum. İşimi görüyordu.Notebookta 2,4 ghz wifi kartı var ve wifi ile 50-60 mbps alabilyordum. Bunu artırmak için ax 53 almıştım.
Modamele aynı odada kablo 666 mbps görürken Yan odada pc eternetle ax53 bağlı 744 mbps hızları gördüm.Gayet güzel.Bunu yapmaya çalışıyordum.
-Arayüzde Archer AX53 ipi EX530v de 192.168.1.9 gözüküyor access point modundamı diye bakacağım ama ulaşamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Kasım 2024; 13:16:38 >
-
Merhaba. Dün TP-LINK EX530v kurulumu yapıldı. Kurulumu yapan personele wifi adı ve şifresini değiştireceğimi söylediğimde, değiştirmeyin, değiştirince sorun çıkan performans kaybı yaşayan olmuş şeklinde söylemleri oldu. Kendilerine de mantıksız gelmiş ama tavsiye etmediler. Böyle bir sorunla karşılaşan yada duyan oldu mu acaba?
-
ssid+pass değişimi ile "performans kaybı" yaşanan durum olacağını düşünmüyorum. protokol/güvenlik protokolü değiştirmediğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız.
-
Teşekkürler hocam, bana da mantıksız geldi.
-
Mesh olunca TP-Link EX530v ve Archer AX53 arayüze modemin yanında iken bağlanabiliyordum ax53 ve pc yi yan odaya getirince bağlanamaz oldum .Çözümünü bilen varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Kasım 2024; 19:11:23 > -
TP-Linkin forumlarinda yazdigini gore bir router X'i baska bir router Y'ye mesh yaptiktan sonra, router X'in web arayuzunu ulasmak mumkun degil. Sadece ana router Y'nin web arayuzune ulasabilirmis ve oradaki ayarlar X icin de gecerli oluyormus. Bazilari, ya X icin bir firmware update yaptirmak istersek ne olacak diye sormuslar, fakat cevap olarak bunu yapabilmek icin router X'in mesh baglantisindan cikarilmasi gerek olmus. Yani mesh yapmadan once router X'in tum ayarlarini ve firmware guncellemelerini yapmakta fayda var.
-
Sıfırlasam diyorum ama mesh için epey uğraştırıyor. Wps,mesh tarat ,kablo bağla çıkar nasıl yaptığımı bile tam anlayamadım. Mesh oldu.Diğer odada Huawei ax 2 router var.Ax53 ile yan yana ax 53 ün wifi hızının ax 2 den düşüklüğü sebebi ne olabilir?Ax53 donanımı iyi yan odada sadece pc de eternetle yüksek hızlar için kullanmak istiyorum.2 android cihaz var ax 53 takınca onlarında wifi hızı düşüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Emin değilim fakat her iki router da 2.4 Ghz'den bağlanıyorsa ve birbirlerine çok yakınsa kanal çakışması olabilir. Huawei AX 2'yi kapatınca da aynı sorunu yaşıyor musunuz?
Bildiğim kadarıyla iki router'ın da wifi üzerinden başka bir üçüncü router'a bağlanması ve birbirine çok yakın olması pek istenilen bir durum değil. Hangi router daha iyi wifi alıyorsa sadece o router kullanilabilir. Eğer ethernet port sayısıyla ilgili bir sıkıntı varsa ethernet splitter denenebilir.
-
Mümkünse TP-Linkin forumların linkini verebilrmisiniz bende gelişmeleri takip edeyim.
Çok yakın değil.Ana routerin durduğu salon ile diğer routerin ax53 ün durduğu oturma odası arasında 7-8 mt mesafe arada da 2 duvar var.Meshden önce huawei ax 2 kapatıp açtığımda sorun yoktu.Şimdi ax2 yi kapatsamda ana routere bağlanamıyorum.Yarin pc yi ana routerin yanına taşıyıp eternetle bağlayıp arayüze bağlanmaya çalışacağım.Bağlanırsam mesh routeri silerim. Yine bağlanamazsam ana routeri sıfırlamammı gerekiyor?Kullanıcı adı ve şifremi biliyorum tekrar girerim. Sıfırlarsam internetimde kesilme vs sorun olurmu?
Benim amacımda yan odada hem eternetle hemde ana routere göre daha iyi wifi alan cihazı tespit edip kullanmak istiyorum.
Tp linkin meshi yazılım olarak ya tam oturmamış veya başka bir sorun var.
Tp link deco ve openwrt destekli routerler kullandım.Arayüze bağlanmada sorun yaşamıyordum. Gayet güzel çalışıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Kasım 2024; 22:28:5 >
-
TPLink Community sayfasında yüzlerce konuda forum başlıkları açılmış.
https://community.tp-link.com adresinden istediğiniz soruyu yazarak bu forumlara ulaşabilirsiniz. Mesela ethernet backhaul için şu forumda oldukça faydalı bilgiler var: https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/611832
Anladığım kadarıyla sizin Ana Router TPLink EX530V salonda, diğer iki router TPLink Archer AX53 ve Huawei AX2 ise aynı odada, salondaki ana router'a wifi üzerinden bağlı. Sanırım TPLink Archer AX53 ayrıca wifi mesh bağlantısına sahip. Bu kurulum, Huawei AX2 dışında benimkiyle aynı. Benim evimde sadece iki router var ve AX53'e hem wifi hem de ethernet kablosu kullanarak erişebiliyorum. Sizin neden erişemediğinizi anlayamadım.
Ana router'ın arayüzüne bağlanıp hala AX53'ü mesh olarak görüyor musunuz bir bakın derim. Mesh routerı (yani AX53iü) kaldırabilirsiniz tabi, ama ben de eklerken baya zorlanmıştım. Ana routera yani EX530V'ye reset atmanızı tavsiye etmem, çünkü bu router'a modemden ping gönderilmesi gerekiyor ve bunu Superonline kurulum sırasında yapıyor. Reset atarsanız bu pingin tekrar gönderilmesi gerekebilir ve müşteri hizmetlerini aramanız gerekebilir.
-
wifi 6 teknolojisi bayağı yaygınlaştı cihazlar uyumluysa performans çok iyi bende kullanıyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X