Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben yıllarca kafelerde çalıştım ve cefelerin nası musteri kazandığını ve nasıl ayakta kaldıklarını bilirim.
    Benim çalıştığım mekanlar deniz kenari yazlik oldugu icin ve günlük cirolari yüksek olduğu için onun üzerinden yorum yapmayacağım.Sana diyeceğim şu mekanında sanırsam pencere yok.ve ayrıca terasta yok.bu şunu Gösteriyi ya yol kenarı büyük bi çay ocağı gibi yada hem mekan dar hemde ferah gözükmüyor havalandırma sıkıntısına olabilir.yani 10 kişi gelse otursa şanki başka yer kalmiyormus gibi gözüküyor. Ayrıca dar olduğu için küçük fast-food culari bilirsin hani şu 3 liraya döner satanlar aynı onun gibi duruyo mekan.ve dediğim gibi mekanda açık yer yok sigara içmek isteyenler sıkıntı olacak.mekanda pencere yok sanırsam bu da sıkıntı. 200 bardak çay 50 tost 40 Türk Kahvesi demişsin. Emin ol çalıştığım mekanda 80 masa 250 sandalye var şıkır şıkır o kadar tost gitmiyor.yani sana cafe diyince şunu belirtmek istiyorum hevesini kırmakta istemem cafe dediğin ferah geniş olur rahat rahat sigara içersin kalkıp dolajirsin garsonlar rahat servis yapar.senin mekan öyle rahat durmuyor gibi.Ortaköy gibi lux bi yere deil de Ege'de deniz kenarı daha ucuza bulunur kafe kiralari.çünkü senin mekana dar geniş bi yer lzm cafe için. 10 kişilik öğrenci grubu gelse başka yer kalmıyor millete.öğrenci dediğinde 1er çay içer wifi yi meşgul eder giderler abi.sana tavsiyem şu sermayeyi büyüt çünkü baya kafaya koymus sun sen bu işi Azmin sevdim.100 bin sermaye yap sadece öğrenciye deil herkese hitab et.önceliğin elit kesim olsun.onlar her türlü şeyi yer ücreti dusunmezler.sonuca bağlamak gerekirse bu işlerin içinde olmuş biri olarak sana tavsiyem şu geniş ferah terası veya bahçesi olan bi mekan bul.mekanıni altınla kaplasan mekan dar kardeşim.Yani umarım buralardan kendine bi anlamlar çıkarabilirsiniz.kime hitab edeceğine karar ver.öğrencimi elit kesimmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KazuYA18 -- 24 Mayıs 2016; 21:54:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu mekana kafe degilde börek salonu açsan daha kar edersin gibi. Sadece tost çay yapacaksan 5 eleman + sen fazla. zaten hepiniz aynı anda dükkanda olursanız müşteriye yer kalmaz. 30k ile 5k kirası olan yere gireceksin. ilk aylar müşterinin seni öğrenmesi gerekecek iş yapamıyacaksın. Çok zor o parayla tutturman. Umarım yapabilirsin. Bol şans.
  • Fiyatlar üniversitedekiler kadar neredeyse. Yani yüksek. Bir de öyle bu kadar satsam falan olmaz bu iş. Bombanın patladığı hafta Beşiktaş'ta esnaf yamuldu. Meydanda insan yoktu. Tekrar olmayacağı kesin değil. Tutmaz, girdiğin borcu çıkaramazsın.
  • 25 bin liralık kafeye aylık 27 binlira kar :) güzel hayal :)

Günlük 1.000 tl kazanan bir mekanı çok rahat 500 binliraya devredersin arkadaşım öyle kolaymı

Ayda 3 5 binliraya kazan yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarxtanbuL -- 25 Mayıs 2016; 1:03:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla süper bi kafede açsan insanları alışkanlıklarından vazgeçirip başka şeyler denetmelisin. Adam her zaman gittiği yeri bırakıp seni denemeli. Bu iş de sadece ucuz olmakla olmaz. Bir şekilde hitap etmeli bir kesime ki en azından onlar denesin sonra yayılsın. Yani mekanın bir konsepti, teması olsun. O tema ne olur ben bilmem ama sen düşün işte.

• Yazilanlarin hepsini okumadim fakat en onemli tavsiyeyi tepede goremedim.

" Kesinlikle bir cafede 3-6 ay calismalisin. "

On gormedigin bir cok detayi goreceksin ogreneceksin.

Simitci bile olacaksan eger o isi bir kac ay yapmalisin ki deneyim kazanabilesin.

Dukkani acarken ve isletirken devlete odeyecegin paralara sasiracaksin.

• Kiraathane olur bu anca. İs bilmeyen insan hikayesi...

• O kafeye kimse gitmez millet boğaz kenarında instagrama resim için gidiyor ortaköye arasokakta milletin havası bozulacağından dükkanına uğramazlar. Fakir fukara ayak takımı toplanır o kadar onda da bedavaya çalışmış olursun üstüne zarara bile girebilirsin. Ya tam caddede olacan ya hiç açmayacan arası yok bu işin.
  • Üniversite yakınlarına açmanızı tavsiye ederim. Geçen sene bir tane abla okulun 100 metre ilersine bir tane cafe açtı. İlk aylarda çay 1 TL idi bizde sürekli gider olduk ve Wifi'da çekiyor. Sonra baktık yer bulamıyoruz. Geçen bi gidelim dedik Çay 3 TL olmuş ama hala full.
  • Çook yanlış hesap yapmışsınız,
    bu hesaba güvenerek kesinlikle bu işe girmeyin,
    senelerce yaptığınız zararı ödemek zorunda kalırsınız ...
  • Dostum koydugun fotograflara bakarak bu mekandan cafe olmaz diyorum, olsa da ortakoyde tutunamazsin. Insanlar ortakoye gittiginde boyle basik, dar bir mekanda takilmayi tercih etmeyecektir. Bosuna sermayeni cop etmis olursun. Hesap yaparken de ayaklarinin yere basmasini tavsiye ederim yoksa cok uzulebilirsin. Bunlari bu islerin icine kisa sureligine de olsa girmis biri olarak soyluyorum

• 3 ay sonra gelecek edit = Merhaba arkadaşlar 3 ay önce bu konuyu açmıştım kafemiz açıldı. Açıldığı gibide battı. Şuan bir mağazada çalışıyorum kredi borcunu bitirmeye çalışıyorum. Kısmet :D :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisArt5k -- 25 Mayıs 2016; 16:50:30 >
  • Su 6.5 lira olurmu yuh artık bari suyu ucuz tutta diğer mekanlardan bir farkın olsun maks 3 lira olmalı su

• Kaçırdınız çocuğu yav.
  • Hayırlısı olur inşaAllah nedir son durum?

• Up. Son durum nedir
  • Hocam allah kolaylık versin de emlakçı daha kafe açılmadan kar etmiş. 7.200 lira komisyon nedir işi iyice baltalamış.

Sanırım konuyu hortlattım :D son durum hakkında bilgi verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zx6r -- 1 Haziran 2017; 23:1:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.