Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bak kardesim seni benden iyi anlayabilicek adam yok.Burda sert yazan beceremezsin diye adamlara siz görürsünüz size göstericem diyosun içinden ama öyle olmuyor.Üniversite 1.sınıftayım bende.Bi kafe işi denedim Mecidiyeköy'de.Kafe vardı bi tane adam 120 bin tl istiyordu.Gittim mekana içi 150 küsür m2 dışı 250m2.Giydim takım elbisemi.Adama dedim ki ben bu 120 bin tl yi bu mekandan 6-7 ayda kazanırım.Sende paranı alır çıkarsın.Adama kabul ettirdim başladık.Söylemesi ayıp baya da geniş çevrem var(Beşiktaş,Ortaköy,Bau,Marmara,Mecidiyeköy,Gülbağ,Gültepe,Taksim).Senin gibi hesaplar yaptım.Şu kadar çay şu kadar nargile.2-3 gün denedim cebimden malzeme aldım.Uzun planlarla girdim mekana.Bak ilk gün geldi millet sonraki gün gelen oldu.2-3 masa oldu 30ar lira çıkmadı masa başından.Öyle kafandan planlarla giremezsin kafeye.Ortaköy de kafem var demek ayrı bir hava kadar zenginlik katar ama bu iş öyle kolay değil.Kimse Ortaköy'de 5 bin tl ye mekan vermez.Deniz kenarındakileri bilirsin.Nasıl iş yapar nasıl eder.Öyle ara da bi yerde mekan yürütmek dediğin gibi olsa adam devretmez zaten.Bak bu işin rajonunu yazıyım sana;

1-Babanı katmıcaksın,adama kredi çektirip ömrünü riske atmıcaksın.
    2-Sermayen olucak,okulunu bitirip çalışıcaksın para biriktiriceksin.
    3-Kafende çalışıcaksın 1 sene.Öyle işçi alırım falan geç o işleri.Masraflar inan dükkanın kirasını bile kurtaramazsın.

Bak zaman ayırdım yazdım,millet keriz arıyor bu işlere.Yazıp devredenin işini bozmak pek olmaz ama aynı hale sende geliceksin.Bu işi 1e 1 deniyen bi insan olarak sakın deneme.Tutmaz yürümez.Ama atıyorum Çanakkale'de olursun Üni yanı.O zaman olur ama şuanki durumlarda imkansız.Babanı borca sokma,aşırı yıpranırsınız ailecek.Bende 19 yaşında kendi büyük paralarımı kazanmak istemiştim.Aileme destek olmayı arkadaşlarıma iş vermeyi.Ama hayallerdeki gibi olmuyor herşey.Benim aklımda şuan başka bişey var.Mesaj at sana onu dmden anlatıyım.Bu işe sakın girme,çok yıpranır üzülürsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim tam aradığım cevap, aradığım tecrübe. Özelden anlatmanı merakla bekliyorum, resmen kendimi buldum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

bölgedeki iş yerleri için öğle yemei menüsü çıkart. Bende ortaköyde çalışıyorum hergün 15-20 lira öğle yemeğine harcıyoruz

en mantıklı öneri bu olmuş. her dükkanı bağlarsın günlük kişi başı 2tl kart etsen 100 kişi bağlasan ayda 3000tl cebine kalır. hem dekorasyona ve diğer şeylere para vermezsin. yemekleri dışarda pişirip burda sıcak tutan ocakta bekleteceksin.

Diğer türlü batarsın hem para çok az, hem dekorasyon lazım, hem mekan küçük, nargile yok, patetes ve sosis kızartması yok. kimse gelmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımın kafesi var gidip geliyoruz gördüklerimden bir kaç şey söyleyeyim. Tavsiyem okey ve 52 nin olmaması olur size. O zaman kıraathaneye döner dediğiniz gibi. Kendi fikrim ve gördüklerim çerçevesinde konuşuyorum. Gelen genç tavla istiyor artık. Onun dışında arkadaş ortamıyla gelindiği zaman tabu ve jenga revaçta. Bu 3 oyunuda bulundurmanızı tavsiye ederim. Ayrıca arkadaşlarında dediği gibi nargile işi iyi olur. İki kişi tavla oynarken 2 nargile istiyor yanına 2-3 çay gayet güzel kazanç bence maliyetine göre. Yinede tecrübeli arkadaşlar daha çok yardımcı olacaklardır
  • Bizde bu sektordeyiz oncelikle acacagin dukkanin bir albenisi olacak belli bir tasarim ve prestij sart ve fazla urun yelpazesini dallandirmadan belli bir urun gaminda uzmanlasmalisin. Ayrica senin gida sektorunde musterilerle birebir iliskin cok cok onemli . Patronda olsan herzaman musteri haklidir. Dukkandaki durusun karizman cok onemli. Musteriye bunu hissettirebilirsen sirtin yere gelmez insallah. Dedigim gibi dukkanin ufak yada buyuk farketmez belli bir ozgun tasarim ve kalitesi olmak zorunda yoksa piyasada tutunman cok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TTunahanKK

Çok güzel fikirler verdin, sağol dostum. Küçük ekstralarla müşteri çekmek en önemlisi dediğin gibi ama kafe tasarımı konusu sıkıntı olabilir benim için sonuçta mekan kiralık ve benim de sermayem belli. Tutturamazsam ve kapatmak zorunda kalırsam durduk yere bakım masrafları da çıkmış olur. Onu 3. 4. Aylarda is oturunca yapsam sıkıntı olur mu? İç mimarla felan anlaşıp.

iş oturunca tekrar dükkanı kapatıp tadilata girmek çok iyi fikirmiş... lütfen ailenin parasını batırmadan önce tekrar ve tekrar düşün. üstelik kredi çektiriyorsun babana
  • Ortama göre olan bölgeye göre müşteri çekme potansiyelin değişir. Örnek vereyim. Bizim buralarda birisi 2 katli bir dönerci açtı. Görsen bölgenin en kaliteli mekanlarından biriysi. Mekanin tasarimi vs. Tabaklari bile tahtadan, soslar en iyi markalardan vs. idi. Çok klas ve nezih bir yer yaratmıştı adam. Fiyatlari ise siradan sokak donercisinin fiyat araligindaydi. Fakat ne oldu adam aylarca denedi mekanı boş kaldi. Bölgedeki ondan kötü mekanlar daha fazla müşteri buldu. O bölgeye belkide fazla geldi bilemiyorum. Ben bile ilk giderken gitmekte tereddüt ettim kesin bir yersen geçirirler vs. düşündüm. O yüzden piyasa araştırmasıni saglam yap, potansiyeli vs. cok cok iyi düşün.

• 1. si Öğrenciye hitap eden işlerde kar bekleme.
    2. si Ortaköy gibi bir yerde diğer kafelerle rekabet etmen çok zor.

Tecrübelerle sabittir.
  • quote:

KOSGEB
    -------> Devletin taze girisimciye -benim gibi- verdigi 50.000 hibe, 100.000 faizsiz kredi.
    --------> Kosulu: 70 saat girisimcilik egitimi al, isini kur, masrafini yap. Mekanini gelip begenirsek masrafini karsilayalim.
    ----------> Derse yazildim, sira bekliyorum. O da olursa 0 sermaye ile baslamis olacagim.

birşey üretmeden kosgeb kredi vermiyor bildiğim kadarıyla.
  • Kesinlikle akinsoft kullan ben suan int cafemdede akinsoft kullaniyorum en iyisi o pahalida degil lisansi simdiden hayirli olsun ama kosgebe baglama kendini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknolojiye ayak uydurmak lazım. hızlı ve sade bi android yapılması iyi olur. kagit mi kaldi artık
  • Gerçekten de fiyat az olunca insanlar gelmeye çekiniyor, çok olunca da öğrenci gelmiyor. Bu sorunu çözmek için ürün çeşitlendirmesi yapabilirsin. Şahsen söyle bir durumla karşılaşmıştım: Bir yere oturdum ve dürüm söyledim, 10 lira falan tuttu, aynısı menüde tabağa dağılmış bir halde de vardı, yani dürümün içindeki her şey -köfte, domates, patates vs.- tabağa yerleştirilmiş, pidesi bile kenara konmuş, fiyatı 40 liraya yakındı. İçerik tamamen aynı, sunum farklı, fiyat farkı ortada. Buna benzeyen bir uygulama yap, öğrenciler durumu farkedip atıyorum dondurmayı cam kasede iyi bir sunumla almak yerine plastik kapta havada tutarak almayı tercih edecektir, pahalı olan iyidir diyenler de aynı dondurmayı cam kasede yiyip mutlu olacaktır

Edit: reklam konusunda broşür tavsiye etmiyorum, kulaktan kulağa yayılmasını sağla bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F047747E -- 24 Mayıs 2016; 14:10:17 >
  • Bende bir öğrenci olarak konunuzu inceledim, inanın o fiyatlara Ortaköy'de mekan açılmaz. 1,5 TL ye çay, 0,5 TL ye bardak su insan düşünür burası malzemeyi nerden alıpta yapıyo diye. Bence fiyatları yüksek tutun, menengic kahvesine bayılan biri olarak şu zamana kadar 8 TL nin altinda hic bir mekanda gormedim, o kahveyi hakkiyla yapabilirsen arada bir mekanina gelip bende musterin olurum Dedigim gibi ama bence fiyatlari yuksek tut, ama ikramlari her daim yap, bir musterinin en cok hosuna giden sey ikramdır bence. Şahsen benim öyle oluyor :) Çerez, patlamış mısır, ufak meyve tabağı, lokum, cayin yaninda biskuvi, kurabiye tarzi seyler musteriyi gercekten memnun edecektir. Bence yazdiklarimi bir dusunun cunku inanin ucuz fiyatli mekanlara Ortakoy gibi bir yerde "burasi ucuzdur kalitesizdir" gozuyle bakilir, baska bir semtte acsaniz fiyatlar iyi ama Ortakoy icin bence dusuk kaliyor, bide mekani actiktan sonra fiyatlar cok degismemeli cunku insanlar alisiyor belli bir mutce ile oraya geliyor, sonradan zam yapinca ister istemez soguyor insan. Simdiden basaripta acabilirseniz hayirli ugurlu olsun, mekani actiginizde bende arada gelip musteriniz olurum

• Hocam yanlış anlama ama 30 bin lirayla ortaköyde kafe açamazsın. Arkadaşların da dediği gibi sen şimdi günde 200 barfak çay vs planlar yapmışsın ama zor cidden. Maddi kısmının yanında bir de sinek avlamanın vereceği moral bozukluğu var. Sermayen en fazla 2 ay idare edecek seni ve tutunamayınca masrafları ödeyemeyeceksin. İşçi maaşları, sigortaları var bugün asgari ücretle çalıştırılan işçinin işyerine aylık masrafı 2000 lira zaten. Kaç kişi çalıştırmayı planlıyorsun?
    Tavsiyem bölge olarak daha uygun kirası daha uygun bir yer tutup daha düşük tahmini ama realistik bir kar marjıyla işe girmen. Ayrıca sadece bu iş için değil genel anlamda bir iş kuruyorsan işin başında duracaksın başkasına emanet ettin mi olmuyor.

• İstediğin bir tasarımı sonuna vector koyarak bulabilirsin tribal vector gibi tasarımlara dikkat et hocam tablo falan da yaptır

• Bulshizza kullanıcısına yanıt
    Hocam sakaryada neresi acaba, adres verebilirmisiniz. Daha çoğu yeri bilmiyorumda

• Hocam Sakarya'da Çark Caddesinde baştaki büyük Burger Kingin aradan girin 50 metre sonra solda altta. Bodrum tarzı biyer, tam olarak bu arkadaşın anlattığı fikirlerle kurulmuş biyer. Adı Kardeş Payı. Googleada yazdığınız takdirde çıkıyor.

• Bak yeni gördüm 50 bin de hibe alacakmis taze girisimciymis devlet her önüne gelene hibe mi veriyor zannediyorsun cafe fikri ile alsan alsan 0 faizli kresi alirsin en fazla,hibe alman için yaratıcı biseyler ile basvurman lazım

Bunları yazalim yazalim ki ne yaptigini bilmeden biseyler yapmaya kalkismasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 24 Mayıs 2016; 15:58:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corleone.

Bak kardesim seni benden iyi anlayabilicek adam yok.Burda sert yazan beceremezsin diye adamlara siz görürsünüz size göstericem diyosun içinden ama öyle olmuyor.Üniversite 1.sınıftayım bende.Bi kafe işi denedim Mecidiyeköy'de.Kafe vardı bi tane adam 120 bin tl istiyordu.Gittim mekana içi 150 küsür m2 dışı 250m2.Giydim takım elbisemi.Adama dedim ki ben bu 120 bin tl yi bu mekandan 6-7 ayda kazanırım.Sende paranı alır çıkarsın.Adama kabul ettirdim başladık.Söylemesi ayıp baya da geniş çevrem var(Beşiktaş,Ortaköy,Bau,Marmara,Mecidiyeköy,Gülbağ,Gültepe,Taksim).Senin gibi hesaplar yaptım.Şu kadar çay şu kadar nargile.2-3 gün denedim cebimden malzeme aldım.Uzun planlarla girdim mekana.Bak ilk gün geldi millet sonraki gün gelen oldu.2-3 masa oldu 30ar lira çıkmadı masa başından.Öyle kafandan planlarla giremezsin kafeye.Ortaköy de kafem var demek ayrı bir hava kadar zenginlik katar ama bu iş öyle kolay değil.Kimse Ortaköy'de 5 bin tl ye mekan vermez.Deniz kenarındakileri bilirsin.Nasıl iş yapar nasıl eder.Öyle ara da bi yerde mekan yürütmek dediğin gibi olsa adam devretmez zaten.Bak bu işin rajonunu yazıyım sana;

1-Babanı katmıcaksın,adama kredi çektirip ömrünü riske atmıcaksın.
    2-Sermayen olucak,okulunu bitirip çalışıcaksın para biriktiriceksin.
    3-Kafende çalışıcaksın 1 sene.Öyle işçi alırım falan geç o işleri.Masraflar inan dükkanın kirasını bile kurtaramazsın.

Bak zaman ayırdım yazdım,millet keriz arıyor bu işlere.Yazıp devredenin işini bozmak pek olmaz ama aynı hale sende geliceksin.Bu işi 1e 1 deniyen bi insan olarak sakın deneme.Tutmaz yürümez.Ama atıyorum Çanakkale'de olursun Üni yanı.O zaman olur ama şuanki durumlarda imkansız.Babanı borca sokma,aşırı yıpranırsınız ailecek.Bende 19 yaşında kendi büyük paralarımı kazanmak istemiştim.Aileme destek olmayı arkadaşlarıma iş vermeyi.Ama hayallerdeki gibi olmuyor herşey.Benim aklımda şuan başka bişey var.Mesaj at sana onu dmden anlatıyım.Bu işe sakın girme,çok yıpranır üzülürsün.

Hocam değerli bir tecrübe paylaşmıssınız, bu konuda zamanında ben de çok düşünmüştüm. Artısı eksisi ile çok iyi değerlendirmek gerek.

• Kaç kişi çalıştıracağını ve bu kişilere sigorta yapıp ay sonunda yatıracağın tutarı da masrafa ekle. Çalıştıracağın kişi sayısı fazla ise belini büker. Dikkat et. Her türlü gidere hazırlıklı ol. Primi vergisi muhasebecisi vs elinde sermaye yok ise ay sonunu getiremezsin.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.