Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TTunahanKK T kullanıcısına yanıt
    Hevesini kırmak gibi olmasın ama yaptığın tablodaki satış kar verilerine baktım. Yazdıklarına göre en az 350 kişi gelmesi lazım. Bence bu kadar müşteri çekmek zor. İyi düşün derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snowor kullanıcısına yanıt
    Şunu çok iyi anladım.Bu ülkede kafe,inşaat işidüşünmeyen adam yok.Çünkü çok kolay para.Bi bina dikiyosun 5 milyon tl ye 100 daire alıyosun.500.000 den sat 45 milyon tl kâr.Kafe de öyle,maliyetsiz çaylar nargileler.Kolay para derdinde herkes.Ben değilim desem yalan olur.Ama biraz benli düşüncelerden çok bizli düşünceler lazım.Tarım gibi hayvancılık gibi.Bu alanlar benden çok bizi kalkındırır,dünyayı kalkındırır.Organik bir şey kalmadı dünyada.1900'lü yıllarda nasıl Etiler,Ortaköy değersizse şuan değerliyse.Bugün yediğimiz elmalar,içtiğimiz sütler hepsi ilerde trilyon edicek.O yüzden geleceği gören insan lazım.Makineleşme sanayi göz boyama.İnsan hep özüne döner doğaya döner.Yaşlılıkta şehirden kaçma sebebi bu işte.İleride bizim şuan can attığımız kafeler,evler,arabalar değersiz olucak.Şehirler o kadar kalabalık olucakki,İstanbul 30-60 milyona çıkıcak.O zaman Anadolu değerlenicek işte.Bugün yaptığınız her hareket 7 düvel torununuzu etkiliyor.Ben bu şehirden gidip organik tarım da hayvancılıkta şansımı denemek istiyorum.Herşeyden önce 40 yaşımda ölüceğime 60 da ölürüm.Herşey para değil.Herşey taş,makine de değil.Hayat görüşünüzü değiştirin.Bu ülkede 1 tane koç var 1 tane sabancı var.Siz de bu yollardan deneyin sonra görün aileniz soy isminiz kaç bin kişiye imkan verip ülkesini kalkındırıcak.Kağıt kalem değil,sahaya girip savaşmak lazım aç kalmamak için..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cafe su an acik mi? Sabahtan karsina git aksama kadar izle. Gireni cikani say. Kaldirimdan insan geciyor mu? Mcdonalds vb yerler kaldirimdan geceni sayarlar mesela. Kriterlerini karsilamassa acmazlar o caddede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzde kafeler nasil yapalimda iteleyelim mantigi üzerine calisiyor. Kafe demek itelemek demek.

    Sudan itelerler. Çaydan itelerler. Adamı ayar ediyorlar. Milyarder olsam kafeye gitmem. Oturuyorsun mekana. Adam bimden 35 kurusa aldigi suyu 6 liraya geliyor masaya indiriyor.

    Hele bazi kendini entel zanneden icindeki tiplerle dolu yerler daha fena. Minik cam şişe içinde ayri ayri iteliyorlar suları tanesi 5 lira.

    Kafeye giden kerizdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük maliyetten;
    Elektrik, Su, Kira, İşçi Maaşları, Vergiler, Sigorta Primleri, Malzeme maliyetleri vesaire derken öyle ayda 10-15 bin lira kazanman falan pek mümkün değil.
    Ayda kazanacağın maximum para 5 bin lira. O da maximum.

    30 bin lirayla mekan dizaynını asla oturtamazsın. Önce iç tasarım oturacak. Kaliteli bir iç mimar ile birlikte çalışacaksın ve mekanın iç dizaynını oturtacaksın.
    Taban ve tavan zemin kaplamaları, duvar boyası ve kaplamaları,ışıklandırmalar, masalar, sandalyeler, olursa puflar vesaire derken alıp yürüyecek.
    Kaliteli menüler, şık bardaklar, kaşık ve çatallar, güzel bir personel üniforması çok önemli şeyler.

    Fiyatlar ne çok düşük tutulup fiyat öldürülmeli, ne de çok yüksek tutulup el yakmalı. Ortası bulunmalı açıkçası.
    Benzeri cafelerde uygulanan fiyat tarifelerinin %20-25 altında fiyat belirlemek, müşteri kitlesi kazanma noktasında çok önemli.

    Bir de altın tavsiye : Hafif getto bir mekan yaratmanı tavsiye ederim.




  • Konunu okumadım. Ama kısa bi olaydan bahsedeyim tecrübe olarak mı görürsün ne görürsen gör artık.

    Müşterilerin mekana sadece çay limonata için gelirse sıkıntı olur senin için. Müşterilerine yemeklerinin güzel taze olduklarını ve bunun yanında pahalı olmadığını hissettirmelisin. Gördüğüm kadarıyla içecek üzerinden düşünüyorsun bi bu seni sıkıntıya sokar. Mekana gelen insanın yemeğe de yönelmesini teşvik etmelisin. Sadece çay kahve olarak düşünürsen kıraathane gibi bir şey olur. Mutfağa yaptığın yiyecek masrafın da sıkıntıya girer. Mekan tıklım tıklım olsun mesela herkes çay içiyor olsun. Ve dışardan biri yemek yemeğe gelicek ama mekan dolu olduğundan oturamıyor. O gelecek kişi yemek yiyip güzel bi adisyon bırakıcaktı. Ama içerdekiler sürekli çay içip oturduğu için yer bulamadı ve giremedi ve bu seni zarara soktu. Mantık bu. Bilmiyorum anlatabildim mi acelem var belki ilerde daha detaylı yazarım




  • Her işe giriş planı yaparken, muhakkak bir de çıkış planı yapın arkadaşlar. Girmek için olduğu kadar çıkmak için de gücünüz olsun.
  • Kafe açacaksan muğla köteklide aç kesin tutar tek tavsiyem bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 saat açık olacak yazmışsında, belediye sana verecekmi o 24 saatlik ruhsatı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bise sorcam belki bilen vardır
    Latte mocha espresso tarzı kahveler 8-10 tl arası oynuyor bunlarin maliyeti nedir tam olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla abicim çok okumadım bir iki göz gezdirdi.O ara aklıma takılanları söyliyim.Okeye gerek yok ama genclere nargile ve tavla dedinmi biter.Tavla mutlaka koy.Her yaştan oynayanı oluyo.Kıraathane değil sonuçta.Şunu söyliyim yanlız ben 18 yaşındayım 4-5 yaşımdan beri babamla inanılmaz sayıda kafe-bar restaurant işlettik.SEnin yaptığın hesaplar hergün aynı çıkmaz.Hatta bazen siftah yapamadığında olur.Bazende tahmininden daha çok alırsın.Ama söyliyim yani günde 300 bardak çay çıkartırsın belki ama 50 kaşarlı tost fazla.Eğer üniversite yakınındaysa anca çıkarırsın onuda gerçek ayvalık tostu yaparsan kare tostları müşteri beğenmez almaz.Genç olanların ilgisi mutlaka çay-kahve-tavla-nargiledir.Sadece şunları yapsan güzelde müşterin varsa mekanın yarısı dolsa seni götürür.Masa sandalye olayını canlı bişeyler seçKlasik mekan olmasın.Popüler stil yani daha canlı cıvıl biyer olsun.Özellikle ışıklandırmayıda değiştir çok sarı kahve gibi olmamış.Şuanlık gördüklerim bunlar.




  • Genelde makinalıysa 4 lira makinasızsa latte mocha espresso nestle ile anlaşmalı olursa toz şeklinde geliyo yapanında eli yetenekliyse bol köpürtür anlayamassın.Makinasız olanlar toz olanların maliyetide 2-3 diye değişir.Bide elde yapanlar var tabi onlarınki uğraş gerektirir.
  • İnşallah hakkında hayırlı olur.
  • Bir öğrenemediniz suyu bedava satmayı suya para mı verilir
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne olursa olsun sıfır sermaye ile hiçbir işe başlanmaz. yinede bol şans dilerim,her şey gönlünce olsun.
  • Adam gibi internet bağlat en az 24 mbit. Çok kötü olmasına rağmen interneti iyi diye çevremde o kafeyi tercih edenler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun umarım islerin yolunda gider.

    Dostum ben gittiğim kafelerde sandalye konforluna dikkat ederim . Senin koymuş olduğun sandalyeler insanın popusunuz bir müddet sonra yorar güzel bir koltuk daha iyi giderdi. Masalar ise bana kalırsa gene olmamış . Sandalye ve masalar okul kantini havası katmış dekorasyona gelecek olursak insan o loş ortam da mayışır . Sadece bu düşünceleri dile getirirken böyle mekanlar da hissettiğim seyleri yazıyorum . Yeniden hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1)Sandalye konforu
    2)Mekanin havasi(havasiz olmayaca)
    3)zaten bi kafede tatli felan yemeye kalksam min 7-8 tl veriyorum dilimine.10 lira yap en iyisinden ver pastanin cay ver yanina bizden olsun vs. Kucuk kiyak musterinin hosuna gider
    4) cayin yaninda kuru pasta ver ama tadimlik sart degil ama.
    5) güleryuz sohbet cok onemli
    6) temizlik!
    7) çay 2 lira olmali kahve max 6tl
    8) oralet cesitleri
    9) ortamda guzel muzikler calmali ama rahatsiz etmemeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -----> Ortaköy gibi bir yerde ucuz demek, adi manasina gelebilir. Buna dikkat etmek lazim zaten gelen müsteri 70-100 lira hesap ödemeyi gözü alip geliyor, çaya 1 lira demek, o müsterinin mekani es geçmesi demektir.
    ------> Fiyatlary ucuz tutmam ama yanynda çerez, kuru pasta, lokum felan ikram edersem mü?teri kendini özel hisseder.
    -----> Dükkanin önüne boks makinesi, langirt felan koyarak hem daha ögrenci mekani havasi verebilirim hem de ek gelir elde ederim.

    Öncelikle Allah utandırmasın inş istediğiniz kazancı sağlarsınız.

    Dikkatimi çeken bir çelişki var. Mekanınız daha çok kime hitap edecek? Öğrencileremi yoksa 70-100 tl bırakan kalbur üstü kesimemi? Bence bunu belirleyip fiyatlarınızı ona göre revize etmelisiniz. Öğrenci olupta 70-100tl bırakan adam az vardır sanırım. Yada öğrenci olmayan biri olarak baktığımda kız arkadaşımı yada arkadaşlarımı alıp gelip mekanında yediğim içtiğim şeylere 70-100 tl verdiğim zaman, o mekanda boks makinalarının sesini, langırt sesleri, ergen öğrencilerin küfürlerini duymak istemem.

    Kime hitap edeceksiniz banamı yoksa ergen öğrencileremi?

    Not: Banamı derken örnek verdim normalde kendim 70-100 tl vermem onuda söliyim :D




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.