Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrik su aidat temizlik malzemesi eleman gideri hesaplamamış. Yazmış Türk kahvesi 2.5 tl kâr x30 ay sonuna 29.000 diye. Oh ne ala anasını satıyım pek güzelmiş bu işler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi ve 3 aylık stopaj'ını da düşün. Bunlar maliyetli olacaktır. İş yeri sahibine elden vermeye ikna et bankaya yatırma.
  • Bu işlerden çok anlamam hocam Allah yolunu açık etsin, inşallah gönlündekine kavuşursun. DH üyelerine indirim bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTunahanKK

demek istediğinizi anladım, benim kafamdaki taslak: İnterneti hızlı, masa başı prizleri olan, 52 okey tavla oynanabilen, TV'li -belki ilerleyen zamanda lig TV-, ucuz bi öğrenci mekanı. Kendimi düşünüyorum, çayın 2 lira, tostun 3 lira olduğu ve rahat rahat oturabileceğim bi yer olsa neden starbucks'a gideyim, neden simitle doymaya çalışayım? Bütün gün bilgisayarımla oturur, keyfimce yer içer max. 20 lira hesapla çıkarım. Yanlış mıyım ya da atladığım nokta var mı?

Kardes fazla hayal kuruyorsun. Dediğin gibi butun gun musteri kalkmazsa, bir tost, 2-3 cay icip butun gun takilirsa ve bu tip insanlar dukkani doldurursa ne yapacaksin? Ki bu en iyi senaryo bu durumda. Mekan gayet ufak cok fazla hayal kuruyorsun, sonunda uzulen sen olacaksin. Bu isin vergisi var suyu elektrigi kirasi var. Oyle kolay isler degil bunlar.

Ayrica ben resimlerini attigin mekanda oyle saatlerce oturmak, nargile yapmak da istemem. Bu isler icin ufak bir yere benziyor, uzgunum.

Yani o daracik yerde, ufacik yerde gunde 200 çay, 70 fincan kahve, 50 tostluk bir sirkulasyonu nasil saglayacaksin cok merak ediyorum. Fiyatlar ucuz, ama mekan da kucuk. Simit sarayi degil ki bu arkadasim. Masallah 50 tane su da satmissin, bir o kadar da portakal suyu satmissin

Nargile demissin, masalar arasi 1 metreden biraz daha fazla var, o mekani istedigin kadar havalandir, bu tikis tikis mekanda nargile kokulari, sigara kokulari ve surekli yapilan tost kokusu iceriyi ne hale getirir dusunebiliyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 24 Mayıs 2016; 9:38:57 >

• Duvarlara vs bol bol yazılar yaz, genç kesim için güzel bir ortam kurman gerekiyor. Öyle her yer ışık olmasın mesela, yer yer güzel ışıklar olsun.

Birde hizmet çok önemli. İyi davranman, yeri gelince 50 kuruş 1 liranın lafını etmemen çok önemli.

Birde bir tahta al kafenin dışına as. Her gün bişeyler normalden ucuz olsun. Mesela Sakarya'da merkezde bu tarz şeyleri çok iyi yapan bir kafe var ne zaman çıksam gider otururum. Nargile+2 çay 11 lira gibi mesela.

Bir de müzik seçimin çok önemli. Sakın pop vs türler açma. Çok sesli müzikte olmasın. Kolay gelsin.

• Sermayen az tek başına o parayla bu tecrübeyle baş edemezsin öğrenciyim demişsin bence paran kenarda dursun önümüz yaz gir bir kafeye çalış bak gör nasıl oluyormuş o kafe işleri millet çok kolay sanıyor ancak gerçekten hem beceri hem zevk hem çalışkanlık hem azim kısaca her özelliği ister kafe işletmek. Çok para kazansan bile giderin çoktur. Ani yüksek kişisel harcama yaptığın anda batarsın. Çok disiplin ister. Kesinlikle girme bodozlama yazık günah parana. Önce gir bir kafeye çalış bak gör müşteriyle nasıl konuşulur hangi tarz insanla ne tarzda konuşulur bunları öğren ondan sonra açarsın.
  • Guzel fikir hayirlisi olsun

• No Pain No Gain...
    Kaybedecek bişeyin yok yaşın genç dene derim.
  • Eyvallah, iş yeri sahibiyle yüz yüze bi görüşme yapacağım. O zaten tecrübelidir kira felan meselelerinde

• Mekan büyük olsa dediklerin olur ama ben olsam sıcak havada bu tıkış tıkış olan yere gitmem boğucu bir havası var ayrıca tost kokusu falanda içeri dolacak bu konuda yenilik yapman lazım

• Açıklamada bahsettim zaten, onları katmadan bi hesap olduğunu. Aylık 30 bin - 50 bin getirisi olsa açılıştan herkes bu işi yapar. Zaman içerisinde gelişecek, güçlenecek.

• MuscleTower kullanıcısına yanıt
    Tost kokusunu cidden dikkate almam gerek. Bi de fiyatlar uygun olursa içerisi tamamen boğuk olur. Sigara mevzusu ayrı dert, içeride olsa sıkıntı, olmasa sıkıntı.

• Bulshizza kullanıcısına yanıt
    Hizmette kusur olmaması için çok gayret göstereceğim. Özellikle elemanların üstünde çok duracağım. Müziği tv den number one felan çalar çok gürültü yapmadan.

• Valla biz zamanında masalara konan tabletlerle sipariş işini halledelim, garson masrafını ortadan kaldıralım diye düşünmüştük ama bizim insanımız garsonla kamki olmadan edemeyeceğinden bıraktık. Ha birde rica ediyorum yemeklerin sunumuna ve tadına dikkat edin.
    Oyun masaları beşiktaş civarında görmüşsündür liseli çekiyor. Batak, monopoly, tabu gibi oyunları bol bol oynuyorlar oralarda. Masalar içinde min. 25tl adisyon ücreti belirlenmiş. Altı durumlarda saat başına dönüyor.
    Şimdi cafenin albenisi için yapabileceklerine geliyorum
    Adam gibi tasarımlara bakıp butik bir cafeye çevirmen. En basitinden iki metal aydınlatma ve edison ampulleriyle bir hava katabilirsin. Duvar kağıtlarıyla krem tonları yakalayıpta gidebilrisin maksat içersinin rahat bir ortam olduğunu göstermen.
    Tatlıların kesinlikle el emeği ve güzel olmalı. Hazır olarak getirilenlerle müşterinde tatlısı güzel gidelim mantığı oluşturamazsın. Cafe masa ve müşteri sayın kısıtlı zaten böyle tatlılarla zarar etmezsin. Brownie olsun bir cheesecake olsun bunları çok kolay şekilde halledebilrisiniz.
    Çay içenlere bulaşık suyu verme. Maliyet değil zaten.
    En basitinden tost. Onu güzelce süsle.
     Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!!

Bu tarz ama tek yanı kapalı bir şey içine bile konulabilir. Bir arkadaşım tostu kahverengi bir kağıda çapraz sarıp hasır iple bağlamıştı. Gerçekten ürün ben tostum demiyordu.
    Ufak ekstralarla satış yapacağın şeyleri göze güzel hale getirebilirsin. Cafe tasarımınıda güzel yaparsan gelen müşterilerin burası farklıymış deyip keşfetmek ve göstermek için sürekli gelirler. Herşey gönlünce olsun.
    Ha birde örnek görmek istersen taksim galata civarında bir sürü butik cafe var. İncelemende fayda var.

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Aynen biz de gidince genelde kivi, oralet, karadut felan iciyoruz. Simit poğaça aklıma yattı, bi mikrodalga fırın olur ısıtıp ısıtıp veririm ama tost cok koku yapacak küçük yer kafam karışık o konuda. Mekanda aspiratör de yok

• Ramazanda komilik yapmanı tavsiye ederim. Daha iyi olumlu veya olumsuz fikirler oluşur kafanda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostomer G kullanıcısına yanıt
    Çok güzel fikirler verdin, sağol dostum. Küçük ekstralarla müşteri çekmek en önemlisi dediğin gibi ama kafe tasarımı konusu sıkıntı olabilir benim için sonuçta mekan kiralık ve benim de sermayem belli. Tutturamazsam ve kapatmak zorunda kalırsam durduk yere bakım masrafları da çıkmış olur. Onu 3. 4. Aylarda is oturunca yapsam sıkıntı olur mu? İç mimarla felan anlaşıp.

• sabah moonwalk keyfi kullanıcısına yanıt
    Müşteriyi biraz da oradan vurmayı planlıyorum. Bölgede TTNet Hiper var ama paketleri hep akk li gerekirse 300 500 verip adam gibi internet alacağım. İşi olan gelsin, sonuçta manzara yok, bahçe yok.

• Hayırlı olsun , hibe işi çok iyiymiş

• Askerlik?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.