Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Menü kötü olmuş açıkçası bu fiyatlar lehine değil aleyhine olur. Bardak suyu kaldır, menüde sadece Su yaz yanına ml olarak belirt ve bardak su ver. Kar hesaplaman çok uçuk olmuş günde 100 çay satsan iyidir. İlk aylık kârın 20 bin tl yi bulursa öp başına koy, sonra zamanla yükseltmeye çalışırsın. Her zaman hesap yaparken en kötüsünü hesapla zamanla iyisini hayal et. Baştan yüksek gidersen batma riskin artar. Fiyatları da dengeli yap mekanını ucuz gösterir bu menü ve fiyatlar. Fincan kahveyi 4 tl yap. Bardak suyu 2 lira, çayı 3 lira yap. Diğer fiyatları da bu yazdığım miktara göre oranlı olarak arttır. Masa ve sandalyeleri de daha konsept farklı tarzda seç. İnsanlara yenilik getirmezsen yeni bir konsept sunmazsan bu piyasada tutunman zor çünkü büyük oyuncular var. Gerekirse bir iç mimar ile anlaşıp konsept planlaması yap ya da görüş al.




  • Yıl 2009 bizim mekan var. Günlük 12-13bin cüro.
    Şimdi öyle mekan 1-2 dir. Riskli iş kiralar yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulda türk kahvesini ilk defa 3 görüyorum bari 4 yapın, takipçiyim aklıma geldikçe yazarım
  • hocam o fiyatlarla da başta müşteri çekmekte zorlanmaz mıyım? zaten benim bütçem belli, mekanımın durumu belli. Şişe su 1 çay 2 lira olsun kahve 4 yine. Menengiç 5 lira. Portakal 3 4 5 iyi değil mi bu şekilde. yanlarına çerezdir, dondurmadır zamanına göre. belki taze kuru pasta felan maksat çeşit olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marsel221

    hocam nargile düşünüyormusunuz ? Sırf nargile için gelecek çok kişi olacak . Cafelerde minimum 15 lirayken siz 10 liraya sunun. Bir hazır narglenin tütünü kömürü filan maksimum 2 lira . Tabi olacaksa cafeye 15 20 tane nargile şart . Ben sırf nargile için giderim gittimi cafeye

    Hocam nargileyi herkes güzel yapamaz. Bilen adam almak lazım ki o adamlar satılan nargile başına para istiyor. Nargile zahmetli iş hem, 24 saat açık mekanda onun hortumunu marpucunu değiştirecek vakit olmaz fazladan eleman çalıştırmak gerekir ki bu da fazladan çıktı demektir. O kadar zahmet etmeye gerek yok bence. Ama olacaksa da en iyisi olmalı tütünleri közleri falan. Köz demişken bi de közcü gerek tabii, masaları gezecek köz isteyene yeni köz götürecek. Açma makinesi gerekir elektrikli süpürge gibi bişey ama duman arkasından çıkar. Marpuca sarılacak şekilde buz bulunması gerekir, dumanı sıcak nargile beğenilmez bi işe de yaramaz. İstanbul'da olsaydım yardımcı olabilirdim konu sahibi arkadaşa. nargilecide çalıştım ben de o işleri biliyorum şu an eryamanın büyük ve duyulmuş kafelerinden birinde nargileci olarak çalışıyorum yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben işletmeci olarak müşteriyi düşünüyorum, siz müşteri olarak beni düşünüyosunuz tamam 4 yaptım fincanı ama yanına lokum vereyim, çay 2.5 olsun ama yanına kuru pasta vereyim fena mı olur
  • TTunahanKK T kullanıcısına yanıt
    lokum güzel fikir yanına bir tane iliştirirsiniz ama çayın yanına bir şey vermenize gerek yok
  • Vereyim ya müşteri özel hissetsin kendini arada masaları gezeyim çerez ısmarlayayım samimi bi ortam oluşturayım. Adam gelince naber tunahan kardeşim desin mekanın sahibi tanıdık desin arkadaşını getirip hava atsın. diyim ben gençler aquacy abinize iyi bakın esas müşterimdir felan
  • TTunahanKK T kullanıcısına yanıt
    Bence ortaköy için gayet iyi. Benim çalıştığım yer çayı 2.75den veriyorlardı ocakta 3.00 oldu. Hocam öğrenci mekanlarında nargile olmazsa olmaz. Düşünürseniz nargile, tütün ve köz temininde yardımcı olurum. Küçük ve kalabalık alan nargileyi boğar zaten o konuda sıkıntınız olmasın kafe içinde değil kapı önünde izin verirsiniz. Ekstradan kazanç olur. Şöyle ki sürahiye doldurduğunuz suya, marpuca sardığınız buza kadar hesaplarsak dürüst olayım toplam 3.75-6.00 arası bir fiyata mâl oluyor. Tek tütüne 14 karışığa 16 dersiniz. Ordan da sağlam bir kazanç sağlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla resimlere bakınca oradan düşündüğün tarzda cafe olmayabilir çünkü masa sandalye tarzı daha çok fastfoodcuya benziyor genelde öyle cafelerde koltuk kanepe tarzı yere daha yakın daha geniş alanlı yerde yapılır en azından benim kafamda böyle canlanıyo çok zorlarsan en azından sandalyelerini daha rahat olan birşeyle değişhttp://www.furniturefashion.com/20_different_outdoor_furniture_shapes_to_consider_when_decorating_a_patio/ burdakiler gibi.bide listeni artırmalısın kızarmış patates gibi.okeyi cok uygun bulmuyorum ama tavla olması gerekli birde nargile kesinlikle nargilende olması lazım.




  • Balgambaz B kullanıcısına yanıt
    doğru hocam nargilede olunca yok yok tarzı olur müşteri düşünmeden gelir ancak nargilenin közü, tütünü, marpuçu, kendisi, ustası felan derken ilk ay için aşabilir beni. Bi piyasayı yoklayıp girsem daha iyi olur nargile
  • Kafe açmak girişimcilik mi oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    ne oluyo memuriyet mi oluyp
  • stuff2 kullanıcısına yanıt
    haklısın hocam daha maliyetli kollu koltuklara bakıyorum başta biraz dokunur fiyatı ama konsepti tamamen değiştirir ki amacımız bu zaten
  • TTunahanKK T kullanıcısına yanıt
    Meraba benimde tavsiyelerim var.

    Niye senin kafene gelsinler ?
    Senin kafene gelince mutlu hissediceklermi?
    Senin kafenin diğerlerinden ayıran özelliği nedir?i
    Senin kafende niye çok zaman geçirmek istesinler?
    Vs Vs diye gider.Bu sorulara SOMUT cevaplar vermen gerekiyor.

    Aslında insanlar günümüzde ürünlerden çok duygulara bakıyor.Yani sen kafende sadece çay kahve değil, "Duygu" satıcaksın.Bu işin formülü budur.Sizler hiç bir ürünü sadece kaliteli diye aldınız mı ? Örneğin adidas kalite olarak birebir aynı hatta dahada kaliteli olan markalar var.Niye adidas alıyor millet. Çünki adidas SPORCU duygusu aşılıyor.O ürünü alınca sporcu olucam diye düşünüyor vatandaş.
    Seninde hangi duyguyu SATICAĞINI belirlemen gerekiyor.Ona göre orjinal mekan tasarımı yapman satıcağın mamülü/ürünü ona göre seçmen gerekir.




  • TTunahanKK T kullanıcısına yanıt
    İstanbul'daki binlerce kafeden biri oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam benden söylemesi ortaköy gibi bi yerde ucuz fiyat yapıyım olaylarına girersen seni rahat bırakmazlar başına bela alırsın. fiyatları çevrene göre ayarlamalısın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Minus40

    hocam benden söylemesi ortaköy gibi bi yerde ucuz fiyat yapıyım olaylarına girersen seni rahat bırakmazlar başına bela alırsın. fiyatları çevrene göre ayarlamalısın

    Bu adamı dinle , bu arada mekanın tasarımını beğenmedim ilkokul kantini gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quesnay

    Batacaksın bence girme bu işe.

    risk olmadan bu hayatta başarılı olamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradaki öğrenci işi kafelerde kivi nar portakal vs gibi sıcak içecekler satılıyor. bildiğin oralet. farklı meyveleri var. hem de maliyeti çok düşük. sıcak suyun içine tozu at karıştır. millet de bunları çok seviyor ve içiyor. bu oraletlerin çeşitleri metro markette satılıyor. ayrıca kafeler genelde metro market gibi yerlerden alışveriş yapıyor. çünkü toptan satışı ve vergi lehvası olanlara indirimli satışı var.
    bu arada yiyecek olarak en azından sabahları simit poğaça koy. normal zamanlarda dandik de olsa hamburger, patates kızartması, sosisli gibi şeyler koy.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.