Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Computerce

Kardeş bunun aylık elektriği, suyu, çalışan maaşları nerede? Tek kişi mi yöneteceksin kafeyi ?

3 ortak olabiliriz duruma göre. Yazdım onları saymadığımı ama faturalar ne kadar tutacak 3-4 bin? eleman maaşları 4-5 bin. kira 5 bin. Muahsebe, vergiler 3 bin total 10 bin? yanlış mı hesap?
  • Dogadan cay 15 tl 4 kg tek sargılı küp şeker 18 tl 24 adet damla su 4 tl geliş fiyatları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • red_blow R kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim nerede o fiyatlar? Listeye ekleyim de ona göre tekrar bi maliyet hesabı çıksın

• işlek bir yere mekan açmayacaksan %100 batacak.İşlek yer olacak ve insanların pinti olmadığı bir yer olması lazım.
  • Bak aylık 5000 lira kira vericeksin 24 saat açık kalıcaksa en az 6 elemana ihtiyacın var günlük bu elemanlara en kötü 50 tl versen aylık 9 bin tl eleman gideri olucak aylık 2 bin tl de ısıtma soğutma giderin olsa en kötü ihtimalle aylık 16 bin lira bunlara giderin olucak 30000 bin tl ile işi kurdun müşterinde hazır olmıyacagı icin baya bi zorlanırsın

• Her şey hesapladığın gibi olmayacak büyük ihtimalle ki olmasını da daha ilk defa böyle işlere giren birisi için beklememek normal değil. Belki batarsın belki çıkarsın. Fakat inan ki zararlı olmayacaksın. Demişsin ben maaşlı çalışmak istemiyorum diye ne güzel. Aç mekanını baktın zarar ettin, battın iş bitti gitti. Kazandığın çok şey olacak. Tecrübe kazanacaksın. Bir daha ki sefere çok daha iyisini yapacaksın. Ve zaten riskte alman gerekiyor mecburen ki kazanasın, risk almaktan korkarsan bu işleri daha zor başarırsın. O yüzden git sen yerini aç, git batır işi bir şey kaybetmezsin merak etme.
  • Sandalye ve masalar çok çirkin be abi.
    Ortaköy de mekan açıyosun biraz daha konsept düşün liseliler falan gelicekse eyvallahta şahsen ben oturmam ucuz bir mekan gösterir.
    Adisyonu ben androidle yap çünkü kağıtlar bir yerden sonra karışıyor(Ünime yakın kafeler de genelde posa, adisyonlara hükmeden insan olduğum için biliyorum)
  • Babam 3 sene kafe işletti bende başında durdum garsonluk yaptım felan.Sana tek tavsiyem burdaki kimseyi dinleme kimse kudura bakmasın ama bu işlerde sen hayırlısıyla kepenkleri aç yavaş yavaş rayını oturtursun.1-2 tavsiyede ben vereyim ayıb olmasın

İstanbulu ben bilmem ama istanbulda hiçbir kafe boş kalmaz.Müşteriye karşı iyi olunca sıkıntı yaşamazsın.

Sigara içmeye uygun yerlerin olsun.Biz bizim kafede hergün sigaradan ceza yiyorduk ama durum böyle.Üniversiteli genç çayının yanında sigarasını içer.Bu sigara öyle birşeyki çaysız içilmez.Kışın bile gençler gelip dışarısı dolu olunca "usta sigarasız çay içmeyiz biz içeri oturalım ama dışarda nasa boşalınca haber ver" derler hep.

Öyle okey tavla işi sonradan getirirsin.Mekan bi anda erkek dolmasın.

Işıklandırmalarını felan kaliteli ama ucuA yap.Yani dışardan geçen biri sevgilisiyle oturmak istesin.

Fiyat konusu istanbulsa nasıl bilmiyorum.Çay 2.5tl heryerde sen ilk aylar ucuza ver ama 1tl yede verme.

• Ortaköyde 1.5 TL'ye çay satarsan, çok sürmez altı aya kapatırsın dükkanı.
  • Yaşayan Canlı kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah razı olsun. Bu sabaha kadar işi full kar görüyordum, aylık 40 bin - 50 bin kazanıcam diyodum. Zamanla zamanla realist dünyaya döndüm herkesin yardımıyla ama giderek iş karamsal bi hal almaya başlamıştı ve şevkim kırılmıştı haliyle. Batacağım gerekirse, batmam demiyorum. Çok fazla iş olacak da demiyorum ama elimden geleni yapacağım. Yaşım 19, Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümünde okuyorum.Bana inanılmaz bir hayat tecrübesi olacak, belki de KOSGEB'den gelen 50.000 hibe zararımı 0'layıp en sıkışık zamanımda ek destek olacak. En kısa zamanda mekanı kiralayıp işe başlıyorum. Babam hep kendi işimi kurmamı istedi, annem üniversite okumamı. Şimdi ikisini de mutlu etmek için uğraşıyorum inşallah.
  • unfortunately kullanıcısına yanıt
    hocam müşteri olsun da gerekirse zamanla 2 liraya çıkartırız :)
  • Hocam o mekana o masa ve sandalyeler olmaz gibi geldi bana. Daha böyle koyu kahvetengi tarzları seçebilirsin. Bu arada yerin varsa ufak bir de kütüphane dergilik gazete vs koyabilirsin -eğer amacın fastfoodcular gibi yiyen kalksın değilse-. Kolay gelsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reisiflamingo kullanıcısına yanıt
    güncel dergi gazete!

hocam giderek şekil alıyo kafe gerçekten güzel bi fikir daha. kahverengini pek sevmiyorum ama dükkanın sarımsı havasına daha iyi gidecek gibi haklısın, o modellere bakıp editleyeyim konuyu eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: TTunahanKK

işine girmek? bitmiş bilmek? hocam anlayamadım :) iyi bi şey mi dediniz, mekanın bitmesi batması mı :D

Açmak istediğin mekanlarda çok bulundum,özellikle nargile ve lig tv işini yaparsan Çomar doluşur içeri.Mevzu olur elin kolun bağlı kalır,bişey yapamazsın

Öğrenci mekanlarında bi dinginlik,bi sükunet olmaz.Ergen ergen konuşmalar,küfürler,karı kız muhabbetleri eksik olmaz.Ortamın kalitesini düşürür.Şahsen Ortaköy'de dolaşsam senin tasvir ettiğin mekana uğramam açıkçası.Art niyet olarak algılama hocam ufak bi eleştiri

• Lopster kullanıcısına yanıt
    sonuna kadar haklısın hocam bu dediğini değerlendirmem lazım ama nasıl? kızların daha çok gelmesi lazım :) apaçi ve kıraathaneci okeyci dayıların doluşmaması lazım. Fiyatları daha yükseltsem bi elek görevi görür aslında ama o da müşteriyi kısar
  • Bimden su al sat

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTunahanKK

sonuna kadar haklısın hocam bu dediğini değerlendirmem lazım ama nasıl? kızların daha çok gelmesi lazım :) apaçi ve kıraathaneci okeyci dayıların doluşmaması lazım. Fiyatları daha yükseltsem bi elek görevi görür aslında ama o da müşteriyi kısar

En basitinden her gelen insana okey tavla uzatma ,bir okey ile 5-6 saat mekanda kaldığımı bilirim,boşa yer işgal ederler kahvehane havası

hatta bana göre hiç kağıt,okey,tavla,langırt,boks makinesi işine girme.Bunlar mahalle araları işleri,Oraya yakışmaz.Mekana sıkıntılı tip sokmamam lazım,yandaki hatuna salyaları akarak bakmayan tipleri kastediyorum.

Mekanda marjinal müzikler çal sürekli,huzur veren parçalar olsun.Çalışanlara gerekirse fazla ver efendi bakımlı insanlar seç.Bu Edebali'nin söylediği söze benziyor "halkı yaşat ki devlet yaşasın" , " elemanı yaşat ki mekan yaşasın

• menü zengin değil
  • Öğrenci bazlı düşünüyorsan sosyal medyayı da iyi kullanmalısın bence. Mesela check-in yapanlara bir şey vaat et şu şu dakikalar arası. Mekan popüler mekanlar arasında gözüksün millet gelsin.

Okey düşüncen güzel ama mesela bizim üniversitenin içindeki mekanlardan örnek vereyim, okey kağıt oyunları falan var mekanda ama öğrenci olduğu için millet oturuyor bir çay içip saatlerce oynuyor. Bu mekanlardan biri dayanamadı saatte bir sipariş zorunluluğu getirdi mesela. O yüzden okeyi ilerleyen zamanlarda düşün derim.

Umarım her şey istediğin gibi olur, hayırlı olsun şimdiden.
  • hocam çigköfteci mekanı gibi bir yeri kafe yapmak da zor iş valla. bence tutmaz burası. benim kafeden beklentim geniş ferah alan. sigarası nargilesi her şeyinin serbest olması lazım. ayrıca sandalye masa fix olayı da baydı bence. starbuckstaki gibi koltuk şeklinde olsa daha iyi olur. okey falan olunca kıraathaneye dönmez bence. sonuçta görüyorum kafelerde kızlar erkekler herkes oynuyor bu oyunu. air hockey ( galiba böyleydi) , bilardo ve langırt gibi oyunların da olması lazım mekanda. yani böyle büyük bi şey olması lazım. bana kalırsa kar oranını düşünme başlarda 5 bin değil gerekirse 10-15 bin kira ver ama adam akıllı bi yer tut. bu mekanı açarsın kafe olarak 1 ay sonra çiğköfteci afişleri olur buranın camında

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.