Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lagari Hasan Çelebi kullanıcısına yanıt
    ordaki menü biraz temsili de ilk aydan latte - americano espresso felan işine de giremiyorum hem makineleri pahalı hem de herkesin yapabileceği şey değil. 2 3 aydan sonra tecrübe kazanınca onlar :)
  • Lopster kullanıcısına yanıt
    okey felan değil de bi tavla koyarım o zaman çiftler felan oynarlar bi de millet vakit öldürmeye gelir, mekan dolu olsun da başlarda sık sipariş olmasa da olur yani :) şu olsun en azından kanka nerdesiniz x kafe oturuyoruz felan mesela :D hatta aklıma şu geldi gündüz, her masaya 200 liralık android tabletlerden koysam millet ordan kendi siparişini verse felan hem değişik olur hem de amcalar dolamaz :)
  • adrasa A kullanıcısına yanıt
    vay bak bu check-in işi de harika fikir bunu da yazdım kafaya :) foursquare'da, zomato da felan 5 yıldız verene yaş pasta ikramımız olsun mesela :D içeriye yazarız böyle böyle diye yapan yaptım der getirir veririz hem de bi samimi hava katar :D happy hour tarzı mesele yapabiliriz tenha vakitlerde %50 indirim adisyonlarda felan
  • alınma ama iğrenç bir menü oluşturmuşsunuz portakal suyu şişe ile bardak suyu kaldır, mekanınıza gelseydim bardak su ne alaka derdim.(kahvenin yanında bardak su ücreti kesersen o müşteri birdaha gelmez). ayrıca tostlara ayvalık ekle güzel kar edersin sucuklu falanda eklemelisin yardımcı olabilirim uzun süredir ticaretle uğraşıyorum konuşabiliriz bu konuda. Mekana gelecek olursak liseli mekanına dönebilir, küçük duruyor 10 çalışan çok fazla 2 ayda mekan batabilir.Çay ücretini 2 liraya çıkar kahvehaneye döner o mekan 30.000 lira normal bir para aslında bir kafe açmak için, gelir tablonu inceledim ama biraz hayalci duruyorsun 1 günde o kadar türk kahvesi satamayabilirsin ve de portakal suyu çabuk vitamini kaçan bozulan bir içecek türü kimse sıkma taze portakal suyunu şişe olarak almaz senden

• quote:

Orijinalden alıntı: TTunahanKK

okey felan değil de bi tavla koyarım o zaman çiftler felan oynarlar bi de millet vakit öldürmeye gelir, mekan dolu olsun da başlarda sık sipariş olmasa da olur yani :) şu olsun en azından kanka nerdesiniz x kafe oturuyoruz felan mesela :D hatta aklıma şu geldi gündüz, her masaya 200 liralık android tabletlerden koysam millet ordan kendi siparişini verse felan hem değişik olur hem de amcalar dolamaz :)

Bu gayet mantıklı teknolojiyi görüp kaçan çok insan olur

Yalnız en önemli işlerden biri masa sandalye,o yukarıda attıklarını kesinlikle alma derim.Starbuckstaki koltuklar ve masalar olsa tadından yenmez.Hafif peluşlu falan olsun,entellektüel gözükmesi için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• A ®h Pozitif kullanıcısına yanıt
    doğru söze ne hacet bardak su öyle değil küçük paketler var ya tek kişilik 200 300 cc lik restaurantlarda kullanılıyo, karı çok değil ama çeşit olsun diye yazmıştım pek de aklıma yatmamıştı zaten. Türk kahvesi içilmez belki de fiyatı 3 lira olunca latte felan yerine gider gibi :) herkes çay içecek değil ya tost konusunda haklısın çeşit arttırmam gerek tam tost hesabına başlamıştım maliyet kar zarar bakımından DH aklıma geldi sonra kaldı gerisi. Fiyatlar uygun olduğu için çok sirkülasyon 7/24 çalışma bi de 10 eleman 1 aylık yeter gibi 6 gündüz 4 gece gibi. Şişe de biraz fantezi meselesi

• Lopster kullanıcısına yanıt
    teknolojiyle 0 olan adamlar manitaya felan rezil olurlar

amacım 90 m2 yere çok sığdırmaktı da koltukları daha pahalı bakacaz artık :) hele depozito ve emlak ücreti olmazsa değme keyfime
  • quote:

doğru söze ne hacet bardak su öyle değil küçük paketler var ya tek kişilik 200 300 cc lik restaurantlarda kullanılıyo, karı çok değil ama çeşit olsun diye yazmıştım pek de aklıma yatmamıştı zaten. Türk kahvesi içilmez belki de fiyatı 3 lira olunca latte felan yerine gider gibi :) herkes çay içecek değil ya tost konusunda haklısın çeşit arttırmam gerek tam tost hesabına başlamıştım maliyet kar zarar bakımından DH aklıma geldi sonra kaldı gerisi. Fiyatlar uygun olduğu için çok sirkülasyon 7/24 çalışma bi de 10 eleman 1 aylık yeter gibi 6 gündüz 4 gece gibi. Şişe de biraz fantezi meselesi

sonuçta sende ticaret yapacaksın esnaflıkta fantezi olmaz mekanda çok lükse kaçmana gerek yok öğrenci mekanı olsa bile iyi para kazandırır,
    bu devirde bir üniversite öğrencisi asgari maaş alan adamdan daha çok harcıyor acele etmemeni öneririm 7.250 tl emlakçı ücreti çok saçma geldi %50 istese anlarım %20 istese anlarım
    7.250 tl nedir ya mekanı açarken sakın 10 eleman birden işe alma yürüyecek yer kalmaz orada çok kalabalık gösterir ayrıca 10 elemanın günlüğü 400 lira nerden baksan, oraya 2-3 eleman yeter kasada sen durursun.
    arkadaş çevren nasıl ? sosyal bir insanmısın ? bunlar çok önemli işine yansır bizim burada bir arkadaş kafe açtı karının büyük bir bölümü türk öğrencilerden geliyordu günlük minimum ( tahmini ) 300-400 lira türk öğrencilerden çıkarıyordu
    bardak su yerine küçük su 200ml gibi bir ibare koy faydasını görürsün

• Bir kaç garson ve bar kısmında duracak barista
    İçin sigortalarını yatırsan iyi olur onun dışında diğerlerini gündelikçi olarak gösterebilirsin zaten, tüm garsonlara aynı gün izin veremezsin, cafelerde 2 vardiya vardır, biri açılış diğeri kapanış. Garsonların hepsini aynı anda açılışa veya kapanışa bırakamazsın.Adisyon işini ilk başlarda düz kağıt kalemle halletsen yararına olur.Eğer iş tutarsa ipodlara adisyon yazılımı yükleyen firmalar var bunlardan 3-4tane alırsın birde kasaya monitör koyarsın ayrıca barda duran barista içinde monitör koyarsın, barista siparişleri görsün diye, sende hangi masaya sipariş açılmış nr kadar ücret tutmuş kasadaki monitörden görürsün.Ama bı ipodları sigortalı garsonlara verirsin.Meyveli yoğurt koyarsan çok kar edebileceğini düşünüyorum. Hatta yoğurtla değişik tatlar deneyin isimleri değişik şeyler olsun daha çok ilgi çeker merak edip denemek isteyenler olur. Son olarak iş yeri açma belgen vardır umarım, ve gıda sektöründe olacağın için yine bazı belgeler alman gerekiyor,çünkü kahvehane açmıyorsun.Bulaşıkçı alman gerekecek birde bulaşıkçının ücreti herkesden fazla olacak çünkü günde 12-13saat çalıştırcaksın.Benim sana tavsiyem bu işe girişmeden bir kafeye girip garsonluk yapman çünkü neyin nasıl olduğunu anlarsın.

• emlak ücretini hallettik gibi dükkanın yanındaki amcayla konuştum sahibini tanıyorum ben hallederim salla emlakçıyı dedi depozitoyu da halledecek büyük ihtimal karşılığında 3 5 bişey veririm ya da aylık 5.500 veririm mesela 3 4 ay öyle kapatırız mevzuyu :) menüyü oluştururken sağlam bi şey yapacağım ya tabela gideri olacak bi yandan. Masaları daha kaliteli pofidik istiyolar onu göz önüne alıyorum aynen elemanları da 1 2 hafta sentez yaptıktan sonra ne zaman iş oluyo ne zaman olmuyo görür ona göre alırım ramazanda zaten gündüz tenha olur iftardan sonra doldururum milleti gibi

• 24 saati filan boşver gece 3 ten sonra sabah 12 den önce kimse olmaz zaten paranı 24 saate harcayacağına şunlara önem ver. Bir iç mimara danışıp konsept bir yer yapmaya çalış bi kenarda kitap, dergi vs, bir yanda tabu, jenga vs elit oyunlar. Daha modern masa sandalye seçimi ve en önemlisi bana göre mutfak bölümü esnaf çaycısı gibi görünmemesi lazım. Elemanlar için de tek tip tarz kıyafet, şapka mekanı daha elit gösterir.

Hala cevap bekliyor yazdığın sorular için de
    Adisyon tarihi oldu kıraathaneler kullanıyor sadece masalara numara verip siparişleri elektronik ortama kaydetmelisin
    Ramazan cafeleri pozitif etkiler. Gece insanlar evde durmak yerine dışarıda vakit geçiriyor sahura kadar dışarda gençler.
    Oyun olarak kıraathane oyunları yerine tabu, jenga gibi oyunlar koyabilirsin

Bunları yaptığın taktirde mekanın tutmaması için bir sebep yok. Tutan mekanlardan edindiğim izlenimler bu şekilde konsept mekan her zaman tutuyor. Muhit bu tarz bir cafeye uygun değilse hiç açma başka mekan bul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ziya126 -- 23 Mayıs 2016; 23:38:04 >

• Öncelikle hayırlı olsun. Bir kaç sorum ve tavsiyem olacak.
    1-Dükkanı kiraladığınız zaman devretme hakkı sizde olacak mı?
    2-Krediyle bu işe gireceğiniz için risk olabilir.Tüm olasılıkları değerlendirmek gerek.Eğer devretme hakkınız olacaksa sorun olmaz diye düşünüyorum.

• let her go kullanıcısına yanıt
    çok açyklayycy olmus eyvallah adisyon olayyny kagit kalem en mantikli duruyo ba?larda. Benim disimda kimsenin sigortasi olmayacak hepsi gündelikçi begendiklerimi sabitlerim ve prim sistemine geçirebilirim elektronik adisyonla beraber belki 3. 4. aydan sonra. Meyveli yogurt aklima yatti özellikle yaz aylarinda kafeye gidince insan diyet biseyler ariyo light yogurt meyveli felan olursa hem hararet alir hem kalori hesabina uyar çogu kisinin. is yeri açma belgesi felan 1500 2000 tutuyo resmiyette. Artik onu muhasebeciyle oturup halledicez zamanla. Bulasiyklar için makine düsünmüyorum elinde yikasin ilk aylarda bulasikci. Zaten çok tabak çanak tava olayi yok çay bardagi fincan portakal bardagi agirlikli ki sermayede yeri büyük züccaciyenin sikisacagini sanmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TTunahanKK -- 23 Mayıs 2016; 23:40:28 >

• quote:

çok açyklayycy olmus eyvallah adisyon olayyny ka?yt kalem en mantykly duruyo ba?larda. Benim dy?ymda kimsenin sigortasy olmayacak hepsi gündelikçi be?endiklerimi sabitlerim ve prim sistemine geçirebilirim elektronik adisyonla beraber belki 3. 4. aydan sonra. Meyveli yogurt aklyma yatty özellikle yaz aylarynda kafeye gidince insan diyet bi?eyler aryyo light yo?urt meyveli felan olursa hem hararet alyr hem kalori hesabyna uyar ço?u ki?inin. Y? yeri açma belgesi felan 1500 2000 tutuyo resmiyette. Artyk onu muhasebeciyle oturup halledicez zamanla. Buls?yklar için makine dü?ünmüyorum elinde yykasyn ilk aylarda bula?ykçy. Zaten çok tabak çanak tava olayy yok çay barda?y fincan portakal barda?y a?yrlykly ki sermayede yeri büyük züccaciyenin syky?aca?yny sanmyyorum.

Çok sayıda eleman yerine asgari ücretli sigortalı 2 veya 3 eleman yetecektir. Asgari ücretin altında çalışacak eleman güler yüzlü olmayacak işini zorla yapacak bu da müşterilere yansıyacaktır. Kosgeb desteklerinde eleman destekleri filan var onları araştır.

• Arman-i A kullanıcısına yanıt
    emlakci dukkanla ilgili biseyler dedi de pek kulak asmamistim 10 yildir satilikmis bina eger satilirsa ben cikacakmisim felan. Zaten emlakciyi devre disi birakacagiz devretme hakkini üstüme alirim tavsiye icin sagolun
  • Ziya126 kullanıcısına yanıt
    dogru ama en iyi elemani bulmak icin sürekli deneme yanilma yapmak gerek zaten cidden iyi adam bulursam kacyrmam bol veririm fazlasiyla. Kalifiyeli eleman nadir su vakitte
  • Ziya126 kullanıcısına yanıt
    eyvallah tabu jenga aklıma gelmemişti daha güzel olu bu. Fikirlerinin hepsi altın niteliğinde. Hepsini not ettim kullanacağım da iç mimar olayı biraz masrafa kaçar ilk aydan benim için. Dükkanın içi bakımlı geldi bana zaten ısıklandırması felan güzel :) modern masa sandalye arayacagım insallah bulurum aklımdaki tarzı uygun fiyata
  • Adisyonu şu şekilde yap. Adisyon kağıdı kasada olsun masa numarasına göre sipariş alan garson masanın kağıdına işaretlesin. Hesap isterse yada kasaya gelirse kağıdı çıkarıp hesabınızı yaparsınız. Masaya kağıt koymak bence biraz basit oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Antares kullanıcısına yanıt
    evet bu da sağlam fikirmiş. Peki kafeler hangi teknolojik sistemi kullanıyorlar? Android, iOS adisyon için hangi sistemleri kullanıyolar ve maliyetleri nasıl?
  • quote:

eyvallah tabu jenga aklıma gelmemişti daha güzel olu bu. Fikirlerinin hepsi altın niteliğinde. Hepsini not ettim kullanacağım da iç mimar olayı biraz masrafa kaçar ilk aydan benim için. Dükkanın içi bakımlı geldi bana zaten ısıklandırması felan güzel :) modern masa sandalye arayacagım insallah bulurum aklımdaki tarzı uygun fiyata

Etrafta açılan konsept mekanlar bedava açılmıyor. Geçenler bulunduğum şehre bir kahve dünyası açıldı, sahibiyle denk geldik. Kahve dünyası gibi bir markadan franchise şeklinde bayilik almanın 1 trilyona yakın maliyeti varmış. Ne özelliği var isim, iç mekan, menüler, havalandırma, ışıklandırma vs. parayı veriyorsun adamlar gelip komple konsepti kurup gidiyor. Peki sonrası şuan mekanda oturacak yer yok her zaman ağzına kadar dolu çay 3 lira diğer yiyecek içecekleri sen düşün biliyorsundur aşa yukarı fiyatları. Bunu bir iç mimarla oturup düşünmek tasarlamak çok da zor olmasa gerek. Mekan sonradan düzeltilmez nasıl açarsan öyle gider ilk açıldığı gün karşıdan baktığında, içeri girdiğinde belli olur tutup tutmayacağı.

Eleman konusunda asgari ücret ve sigorta yapacağını söylersen başvuracak kişi bunun bilincinde olarak çalışacaktır.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.