Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tamamdır :) bi açalım hayırlısıyla
  • V.Vasquez V kullanıcısına yanıt
    önü açılabilir cam, sigara sıkıntı olacağını sanmıyorum içeride.
  • zorradam kullanıcısına yanıt
    :) ahaha emlak işini de düşündüm de çok rant var orada. remax, tuyap felan 2 3 büyük firma ele geçirmiş her yeri, adam sırf Beşiktaş'ta 23 tane danışman çalıştırıyo
  • Batacaksın bence girme bu işe.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda yiyecek içecek sektöründe iflas edenini görmedim hiç düşünme bence
  • Quesnay kullanıcısına yanıt
    işi benimsersem neden batayım hocam, bildiğim gördüğüm bütün büyük yerler tek noktadan başlamış, starbucks aynı şekil. Bi yerden başlamak lazım, maaşlı iş bana göre değil
  • Elit bir mekan yapmadığın sürece maks 2-3 ay ekmek yersin sonra iti kopuğu dolar. Herkesi alma güler yüzlü olmaya dikkat et. Kendine özgü içeceklerin tatlıların olsun

• teşekkürler :) bu Ortaköy beşiktaşın insanı zaten 3 e 5 bakmayan keyif düşkünü kişiler biraz da. Fiyatların maku olması da her kesime hitap ettirir. Reklam olayını atlamazsak olmayacak iş değil
  • BitterliLokum kullanıcısına yanıt
    Başta kısıtlı sermaye ile çay, türk kahvesi (Arçelik telve ile), menengiç kahvesi, portakal suyu ve tost üzerine hesap yaptım. Yanına Coca-cola dolabı gelir ki su, kola felan ama planım 2. ay ev hanımlarına pasta, börek, muffin felan yaptırmak. Zaten şu an 400 lira bursla yaşıyorum ve kar etmek değil amacım hemen. İşi büyütmek.
  • TTunahanKK T kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde büyütemezsin böyle aradı kalmış işletmeler açıldıktan 4-5 ay sonra batıyorlar. Başlangıcı nasıl yaparsan öyle gider. Biraz borca girersin ama iyi bir mekan yaparsın o zaman o parayı 2-3 ay gibi kısa bir sürede toparlarsın eyer öyle ev yemekleri felan diyorsan ya fast food mekanı aç yada o paraya nargile yeri aç. Bu benim görüşlerim ama dediklerimi yabana atma PM yolu ilede daha yardımcı olabilirim

• Öğrencinin işine girdiğin Zaman mekanı bitmiş bil

• Tostun yanına söyle ayran-kola lazım.Portakal suyu tutar mı emin değilim o satış miktarlarına ulaşır mı bilmiyorum.Çay 1tl,Kahve 2.5tl Menengiç kahvesi 3-3.5tl.Kaşarı toptan 1kgsu 16 ya alsan 75gr koysan 1.2tl,ekmeği de halep ekmeği tarzda olsa onu da 0.3e falan alsan etti sana 1.5tl yağ da 10kuruş olsun =1.6tl Sat 2.75t hadi 3tl olsun :D 3tllye 75 gr kaşar az da olmuyor.1 400gramlık kaşarı 5e böl bol kaşarlı yapmış olursun hatta Her gelen tost yer :D senin hesaptaki kaşarlı tostun maliyesi 0,61tl içerisinde 10gr kaşar falan anca var galiba : D

+İçeridekiler ne yapmaya gelecek senin kafene ? Birşeyler koyman lazım içeriye.Nargile koyacan muhafazakar olan insanla nargile ne alaka sigara içmiyor mu muhafazakar insanlar nargile çok mu farklı.Nargile koyarsan iyi para gelir.Tv koyup üstüne maç zamanları için lig tv alırsan o da güzel olur.Wi-fi zaten şart şöyle sağlam bir üst sınırlarda hızı olan fiber olan bir wifi,ki bazı "beleş downloadçı tayfa" 3tlye tost yanına 75 kuruşa ayran içip 3.75 tl verip hem karnını doyurup hem de bir kaç gblık oyunlarını,dizilerini indirmiş olur.

Nargile ile ilgili simdi su yorumu gördüm bir sayfada :
    "nargile tütünden değildir. şeker kamışından yapılmıştır. sigaranın tütünü ile nargile tütünü çok farklıdır. nargile şeker kamışıyla belli aromaların (kavun,karpuz,üzüm,nane) karışımından yapılır. yani ben tarlama şeker kamışını dikip elmayla karıştırıp nargile tütünü yapsam gayet doğal olur. ve artık aroma taşları çıktı nargile tütünü yok oldu artık. kısacası nargile sigarayla aynı değildir. 1 nargile takımı 10larca paket sigaraya bedel diye bir şey yok. aksine nargileyi içen adam cigerlerine nargilenin dumanını göndermez. akcigermiş karaciğermiş hiç bir şekilde dumanla temas etmez. nargile vucuda zararı oldukca azdır"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 23 Mayıs 2016; 14:32:44 >

demek istediğinizi anladım, benim kafamdaki taslak: İnterneti hızlı, masa başı prizleri olan, 52 okey tavla oynanabilen, TV'li -belki ilerleyen zamanda lig TV-, ucuz bi öğrenci mekanı. Kendimi düşünüyorum, çayın 2 lira, tostun 3 lira olduğu ve rahat rahat oturabileceğim bi yer olsa neden starbucks'a gideyim, neden simitle doymaya çalışayım? Bütün gün bilgisayarımla oturur, keyfimce yer içer max. 20 lira hesapla çıkarım. Yanlış mıyım ya da atladığım nokta var mı?
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    kardeşim başta bu kadar ilgin için teşekkür ederim mutlu ettin :) dilim kaşarlar 5 grammış, 20 gram koydum ben :) coca Cola'da dolap alacağız da tam fiyatını bilmiyorum onun o yüzden tabloda yeri yok şmdilik :D nargile çok ayrı konu ya ailem büyük sıkıntı yapar ona şimdilik ister istemez durur o kenarda :) ben de sigara içmem nefret ederim ama nargile haftada 1 banko :) hesaplarında da gördüğün gibi çok karlı her açıdan :D
  • Lopster kullanıcısına yanıt
    işine girmek? bitmiş bilmek? hocam anlayamadım :) iyi bi şey mi dediniz, mekanın bitmesi batması mı :D
  • hocam lig tv olursa maçlarda iyi iş yaparsın süper lig bitti şimdi almana gerek yok ama yukarıda okuduğum yorumlarına göre yaparsın bizde açmıştık internet kafe-kafe iyi satışı oluyordu sonra babam emekli olmak için devren sattı. Tost içinde malzemeyi güzel ayar çekersen sıkıntı olmuyor biz sebze isteyene koyuyorduk yumurtanın vs her çeşidi çıkıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lemansky -- 23 Mayıs 2016; 14:31:55 >
  • Lemansky kullanıcısına yanıt
    hadi ya kötü olmuş :/ lig tv yıllığı 15 bin lira ve bu civarda 15 liradan az değil bi maç ücreti. Biz de beleş olur :D ya anlamadığım nokta en basit yerde bile su 2, çay 4, maç 15, nargile 45, kahveler 12 13 lira ve tıklım tıklım dolular. Bu adamlar ne kadar kar yapıyolar? Ben mi olayı çok basit görüyorum, attığım resimdeki hazırladığım excel programında en kötü satışları alıyorum, çay 1, su 1, kahve 3, tost 3 liradan sayıyorum sadece bunlarla bile aylık 5 bin para kalıyor cebe
  • TTunahanKK T kullanıcısına yanıt
    Eyer öğrenci mekanı yapacak isen köfte ekmek-tost bu ikisini iyi ve doyurucu yaparsan olabilir ona biraz daha büfe diyelim yapacağın mekana bir lise yakınına yaparsan daha iyi olur.

• Hocam eğer yeniliklere açık,hizmet sunduğun tüketici portföyünü sağlam hazırlarsan(senden ürün alacak kişilerin senin dükkanından neleri istediğini araştırmak),tüketiyici elinde bulundurursun.Kısacası günümüz keko kızlarının sevgilisine sorduğu "Neden ben aşkım?" sorusunu senin kendine "Bu kadar kafe varken neden benden alışveriş yapacaklar ? Onlardan değil de benden alışveriş yapmalarını sağlayacak olan şey-şeyler neler olabilir? " sorusunu sorman gerekiyor.

Ve en önemli şey severek yapmak.Bir işi severek yapan herkes başarılı olur.Zoraki severek yapmak değil bu gerçekten severek yapmak.Bunun en büyük örneği okul okumamış adamların bulduğu icatlar.

Bu işi severek yaptığında işini yaparken mutlu olursun olumlu gözükürsün bunu müşterilere de yansıtırsın,sadece kendi iyiliğini kendi menfaatini değil müşterilerin menfaatini vesaire de düşünerek birşeyler yaparsın işi o yönde geliştirirsin ve bu müşterilerin gözünde pozitif bir yer tutar ve aynı özelliklere sahip yan yana iki kafeden sahibi ve çalışanları müşterilere olumlu enerji vereninkini tercih etmelerini sağlar.Çalışanlar da önemli,çalışanlara hakettiği ilgiyi hakettiği parayı vereceksin.Empati kurma özelliğin olacak.Kendini çalışan kişinin yerine koymayı bileceksin yeri geldiğinde.Ki bu şekilde çalışanların gözünde "biz sadece para karşılığı ona hizmet eden boş kişileriz" tarzı düşünceler oluşturmayacak şekilde davranacaksın,ki bu sayede onlar da pozitif şekilde işlerini yapabilsinler ve aynı sekilde müşterilerin gözünde olumlu pozitif bir izlenim bırakabilsinler.

Bu işler sadece kar marj işlerinden ibaret değil.Ticareti birebir yapacağın bir işletme açıyorsan insan ilişkileri de çok önemli bir yer tutar.Müşteri ile kim temas ediyorsa insan ilişkileri yönetiminde iyi olması gerekiyor işleri ilerletebilmesi için.Ben gittiğimde garson bende olumlu bir izlenim bırakmazsa hatta olumsuz bir izlenim bırakırsa 1tl fazladan verip yandaki kafeye gidebilirim.Sırf o olumsuz negatif enerjiyi almamak 1tl için stres olmamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 23 Mayıs 2016; 14:45:57 >

Ortaköy cafeler bölgesini biliyor musunuz bilmiyorum da yakınında Galatasaray üniversitesi, Kabataş lisesi ve 2 3 lise daha var yani sirkülasyonun yüksek olduğu bi bölge
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.