Şimdi Ara

Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
14
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam İstanbul lu değilim ama dediğiniz liseleri az buçuk duydum zengin öğrenci kesimi diye biliyorum. Eyer öyle ise orada gelen olacağını sanmıyorum onun ünide zaten cok uygun fiyatlara yemek çıkıyor kalabalık bir lise yani bulabilirseniz daha karlı olabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTunahanKK

bi bardak çayın maliyeti 9 kuruşken neden 4 liraya içeyim ve neden 1 liradan fazla satayım? olay bu açıkcası 2 haftalık araştırmalarım
     Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!!

90 metrekarelik alanda bu kadar satış ?

2 - 3 katlıysa belki
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    tamamen doğru hocam özellikle cafe işine girince tanıdık olması, selamlaşma bile cok etki eder müşteriye. Eskişehirde gittiğimiz bi yer vardı küçük pahalı bi yer ama her gittiğimizde mekan sahibi yanımıza gelir hal hatır sorardı sırf o abi hatrına giderdik bazen çerez felan ikram ederdi :) halbuki çayın maliyeti 9 kuruş yediğimiz 2 fıstığın 20 30 kuruş ama yeri çok büyüktü o tabağın ve kat kat fazlasını kazandırıyoduk adama :D mekanda en çok özen göstereceğim şey kaliteli elemanlar -gerekirse 2 katı para veririm zaten adam bana 10 20 katını kazandırır-, ve ikramlar -yeri gelir masalara çerez dağıtırım ikram, yeri gelir oturur müşteriyle 2 muhabbet edip birer kahve ısmarlarım :D toplasan bana 5 liraya mal olmaz ama ayak alışkanlığı kazanırım
  • quote:

bi bardak çayın maliyeti 9 kuruşken neden 4 liraya içeyim ve neden 1 liradan fazla satayım? olay bu açıkcası 2 haftalık araştırmalarım
     Sürekli Güncel! ÖGRENCIYIM, CAFE AÇACAGIM, TECRÜBESI OLAN HERKESE IHTIYACIM VAR!!

şimdi maliyetlere eklenmemiş ama giderlere eklemen gerekli en azından. mesela 1 bardak çayın maliyeti
    çay+su+şeker şeklinde değil
    +çay
    +çayın ıskartası( demlenen bütün çay bitecek değil, bayat çayla müşteri kaybedersin)
    +çay kazanı maliyeti (kazan ömrünü toplam kaç kere çay demlenip satılabilir)
    +çay kazanı tadilatı (ömrü dışında belirli aralıklarla yapılacak tadilatı da o zamana kadar kaç çay satıldıysa ona bölünmeli)
    +çay kazanı yakıtı ( sonuçta bir şeyler yakıyor bunu da eklemek lazım)
    +çay bardak tabak kaşık vs ücreti( bir bardak kaşık tabakla kaç kere çay verilebilir ona göre hesaplanmalı)
    +çay bulaşığı (bunun için bulaşıkta harcanan su ve deterjan giderleri)
    +çay dağıtacak kişiye verilecek para( bir kişi günlük/aylık kaç çay dağıtabilir? çay başına ne kadar maaş+sigorta düşer)
    +çay dağıtacak kişiye verilecek yemek( bir kişi günlük/aylık kaç çay dağıtabilir? çay başına kaç paralık yemek yer)
    +çay için verilecek vergi (KDV sinden tut çalışanın maaşındaki vergiye ruhsatına bütün vergilerin eklenmesi)
    +çay için ödenecek kira (aylık kiranın çay başına düşen miktarı)
    +çay başına ödenecek genel giderler (elektrik su internet vs gibi dükkanın diğer giderleri olsa da sattığın malzemeye yansıtılmalı)
    +çay başına yapılan ördek ( babanın oğlunu çalıştırmayacaksın sonuçta gerçi o bile olsa indiregandi yapılacak ama bunu satışlarından düşmelisin)
    +şeker
    +su

biraz esprili yazmış olabilirim ama gerçekten de maliyeti bu şekilde hesaplayamazsan önünü göremezsin ne kazanacağını ne kaybedeceğini bilemezsin. önemli olan bir yer açmak değil orayı işletmektir.

edit: bunları kattıktan sonra hesaplanacak maliyetle belki de 5 tl ye mal ederek 4 tl ye satıp çaydan zarar eden ama diğer kalemlerinden kar etmeye çalışan işletmeler bile olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 23 Mayıs 2016; 14:57:17 >

• 35000 kullanıcısına yanıt
    fiyatlar bu piyasanın 3 te 1 i felan ve 7/24 açık olacağız. Reklam promosyon olayına önem vereceğiz. İstanbul Avrupa da günlük ortalama satılan çay 302 adetmiş pazar araştırmasına göre. Bunun içinde 1 lira olan yer de var 4 lira olan yer de. Ben de ona dayanarak öyle yazdım ki internet priz bedava lig tv felan olursa neden olmasın?
  • davidddd kullanıcısına yanıt
    ahahaha tamam hocam olsun 11 kuruş değil 30 kuruş 40 kuruş. 1.5 liradan yine dünya para etmez mi :)
  • quote:

hadi ya kötü olmuş :/ lig tv yıllığı 15 bin lira ve bu civarda 15 liradan az değil bi maç ücreti. Biz de beleş olur :D ya anlamadığım nokta en basit yerde bile su 2, çay 4, maç 15, nargile 45, kahveler 12 13 lira ve tıklım tıklım dolular. Bu adamlar ne kadar kar yapıyolar? Ben mi olayı çok basit görüyorum, attığım resimdeki hazırladığım excel programında en kötü satışları alıyorum, çay 1, su 1, kahve 3, tost 3 liradan sayıyorum sadece bunlarla bile aylık 5 bin para kalıyor cebe

Hocam çalışanların ücretlerini göremedim ?
  • quote:

ahahaha tamam hocam olsun 11 kuruş değil 30 kuruş 40 kuruş. 1.5 liradan yine dünya para etmez mi :)

etmez arkadaşım çünkü sadece personel ücreti desen, asgari ücretle çalışan gündüz 6 gece 4 toplam 10 kişiye asgari ücret vergi ve gider hesaplasan o senin 28bin kârının 20 bini bu adamlara gider. gerçekten çok önemli bunları es geçme
  • 35000 kullanıcısına yanıt
    kaç kişi çalışacağını kestiremediğim için yazamadım onu da şimdilik kafamda 2 servis, 1 bulaşık, 2 ocak şeklinde günlük 40 ar liradan 200, gece gündüz ve kasada katarsak günlük bi 500 lira felan :'(
  • Arkadaşım kafe açtı. 100 m2 bir alana. 60 m2 terasıda vardı. Sadece masası sandalyesi dekorasyonu 20.000 'i geçti.

6 ay sonra zarar etmeye başladı kapattı.

İnşallah sen başarılı olursun. Kafesine langırt almıştı. Konuştuğumda aylık 600-700 lira kalıyormuş langırttan. Nedense zarar etti arkadaş. 1 lirayla onanayan box makinası langırt vs alabilirsen boş yerin varsa ek gelir sağlar hiç olmassa.

• davidddd kullanıcısına yanıt
    aynı zamanda, aynı hesabı yapmışız :) olsun be hocam iş otursun da bi raya yeter ki aylık 8 10 da yeter yeter de artar. 7/24 boş kalmasın, adamlar kaliteli olsun. Bi de çalıştıracağım kişiler hep günlük olacak, sağlam adam olursa aylığa bağlarım. Resmiyette nasıl göstereceğiz bunu. Sonuçta zabıta geldiğinde sigortasız işçi olacak onlar. Başta ihtar mı verirler direk ceza mı yazarlar?
  • çok güzel fikir verdin ekledim listeye boks makinesidir langırttır kapı önüne eyvallah kardeşim :) arkadaşın için üzüldüm ve telaşlandım neden zarar etti, nerede yanlış yapmış ya da problem nerde çıkmış? tecrübeyi tecrübe etmek ahmaklıktır aynı hataya düşmek istemiyorum asla
  • Mekan dışardan bakınca modern gözükmesin , oturaklı , eski gözüksün. Mesela mado gibi modern gözükmesin bilmem anlatabildim mi ?
    Masaları sandalyeleri özenle seç ki adamın kıçı ağrımasın.
    Temiz olmalı , mekan içinde sigara kesinlikle olmamalı.
    Yiyecek çeşitini fazla yapma , mesela tost yap ama güzel yap.
    Evdeki hesap çarşıya uymaz benden bu kadar...

• quote:

çok güzel fikir verdin ekledim listeye boks makinesidir langırttır kapı önüne eyvallah kardeşim :) arkadaşın için üzüldüm ve telaşlandım neden zarar etti, nerede yanlış yapmış ya da problem nerde çıkmış? tecrübeyi tecrübe etmek ahmaklıktır aynı hataya düşmek istemiyorum asla

Hocam arkadaşım kafe'yi İstanbul\Eyüp'te açmıştı. Liseye güvenerek açtı biraz ara sokakta kalıyordu.

İlk aylar çok zarar etmesede son aylarda iyice zarar ettiğini anlatıyordu. Yaz gelince müşterisi daha da azalmış. Bu yüzden kafeyi kapatmak zorunda kaldı.

Muhtemelen yanlış yer seçtiği için bu şekilde oldu. Neyseki kalan eşyaları 2. El olarak satınca zararını toparladı biraz.

Geçen günlerde konuştum oto yıkama açacağım merkezi bir yerde diyor. Araç başı maaliyet 3 liraymış. Bir araç yıkamak 20 lira. Günde 30 araç yıkansa aylık 15,000 lira kazanırım diyor. Nasip kısmet işi ticaret.

Bir arkadaşım 6.000 lira sermaye ile gitti ayakkabı alıp internetten satmaya başladı 6. Ayında kendine seat leon aldı.

Ne olacağı belli olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakıltaşı__1 -- 23 Mayıs 2016; 15:20:51 >

• belki fiyatları Eyüp'e pek uygun değildir özellikle liselilere. çok masraf etmediğine sevindim. Ben de maliyeti min tutayım diyorum ama masa sandalye emlak depozito felan derken 20 nin altına inmiyor. Tam benim girişimci kafadan arkadaşın :) varsa sermayesi söyle girelim beraber :D
  • quote:

belki fiyatları Eyüp'e pek uygun değildir özellikle liselilere. çok masraf etmediğine sevindim. Ben de maliyeti min tutayım diyorum ama masa sandalye emlak depozito felan derken 20 nin altına inmiyor. Tam benim girişimci kafadan arkadaşın :) varsa sermayesi söyle girelim beraber :D

Senin için arayıp sorayım hocam. Konuştuktan sonra yazarım.

• Sen bu fiyatlarla açarsan her haftasonu sendeyim

• Bİ DE ADİSYON İŞİNİ NASIL YAPAYIM? El terminalleri çok pahalı, android programlar var bu statüde terminalle aynı görevde, yoksa kahvehane tarzı kağıt adisyon yeterli olur mu?
  • Bir de sigara havalandırması önemli, sigara içmeyen biri dumanaltı bir yerde bir gidince ikinciye gitmiyor. Sadece sigara içenlerden de para kazanmak istemezsin.

• farukayaz F kullanıcısına yanıt
    Eyvallah :) Amacım zaten müşteri bağlamak fiyattan :) Kendimi düşünüyorum sürekli, ben olsam gider miyim diye. Aslında hitap ettiğm kesim tam benim düzeyim olacak ve açıkçası istanbulda kafede oturmak lüks değil ihtiyaç artık özellikle bu fiyattan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.