Şimdi Ara

Sürekli Mavi Ekran Hatası Alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar imzamdaki sistemi kuralı 2 gün oldu hiçbir sorun yokken sabah F.E.A.R. oynadıktan sonra pc hata verdi ve masaüstüne döndü sonra msn falan kullandım ve mavi ekranda bilgisayarınız risk altında olabilir yeniden başlayacaktır diye bir yazı yazdı 2 kere bu böyle devam etti sonra daha koyu bir mavi (mor gibi bir renkti) ekranda sürekli sys uzantılı dosyalarla ilgili sorunların oluştuğu bildiriliyor windows başlarken......

Bilgisayara format atıp denemek istedim ilkinde tam dosya kopyalarken mor ekran çıktı daha sonraki denememde tam dosyaları kopyalama sırasında cd'den bazı dll dosyalarını okuyamıyor ama diğer bilgisayarımda kurmaya çalıştım cd'de herhangi bir sorun yok sorunsuz kuruluyor diğer pc'de.....

Sorun neyden kaynaklı olabilir arkadaslar harddiski eski sistemime taktım normal olarak çalışıyor ben ram'den şüpheleniyorum en kötü ihtimal aldığım yere geri götürücem pc'yi.....

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar bu sorun neden kaynaklanabilir acaba???

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.....

• eger elinde xp cdsi varsa kurtarma konsolundan chkdsk c: /p yaz entera bas yoksa xp'de dos ekranina bas sonraki yeniden baslatmaya ayarla.
  • ekran katının driverını kaldır yeniden kur. bi de driverın güncelini bul onu yükle directx i ni de kurmayı unutma.
  • En son verdiği hata şu şekildeydi arkadaslar

Bir sorun algılandı ve windows durduruldu.

Teknik bilgiler

STOP:

hidusb.sys - Adress F894FE54 base at F894FE54,dateStamp 0000000

Böyle bir hata verdi daha sonra IRQ'larla ilgili bazı hatalarda verdi.....

Format attığım için diskte windows kurulu değil olsa bile zaten güvenli mod veya kurtarma konsoluna ulaşmama izin vermiyor direk mor ekranda hata veriyor..........
  • bilgisayar acilirken F8 tusuna basip Bilinen Son Iyi Yapilandirmayi sec bakalim olackami
  • Öyle de denedim serji hoşgeldiniz yazısına gelmeden önce mor ekran çıkıyor ve yeniden başlıyor pc.....
  • o zaman eger mumkunse bilgisayarndaki butun parcalari cikar yalnizca ekran karti ve bir ram kalsin ve de hdd kalsin. usb fln ne varsa cikar. sonra bi ac bakalim sorun varmi.

EDIT: Uyardigi icin kayzen'e tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serji -- 21 Eylül 2006; 18:27:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serji

o zaman eger mumkunse bilgisayarndaki butun parcalari cikar yalnizca ekran karti ve bir ram kalsin. usb fln ne varsa cikar. sonra bi ac bakalim sorun varmi.
    Bu ne icin serji anlamadim ben hdd olmassa INSERT SYSTEM DISK END PRESS ENTER diye bi sorun olmazmi neyi amacliyoruz bu mudale ile yazarsan iyi olur bilgimiz olur bab
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kayzen
    Bu ne icin serji anlamadim ben hdd olmassa INSERT SYSTEM DISK END PRESS ENTER diye bi sorun olmazmi neyi amacliyoruz bu mudale ile yazarsan iyi olur bilgimiz olur bab

yaw kayzen hakliisn dostum saol valla uyardigin icin. aslinda demek istedigim yani butun extra parcalari cikar tabiki hdd kalsin
  • Denedim sonuç ayrı usb'leri kapadım falan ama değişen bir durum olmadı arkadaslar..........
    Başka neden kaynaklanabilir bu sorun çünkü ilk kurduğumda hiçbir sorun yoktu bir anda böyle bişey çıktı karşıma.....
  • guvenli modda baslatabiliyormusun bilgisayarini?
  • Hayır güvenli modda başlatmaya çalıştığımda da aynı şeyi yapıyo mavi ekran

edit:

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL bu mavi ekran hatası bu hatayıda alıyorum............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakeTR -- 21 Eylül 2006; 19:52:59 >
  • sanirim bilgisayrinda ethernet karti var yada tumlesik olaarak. onu devre disi birakip (bios'tan) oyle girmeyi dene buyuk ihtimal sorun duzelecektir.
  • benim o kadar kritik bi sorunum yok.bende hata çıkıyo sora resetliyorum geçiyor.bide 10 saat civarı açık bırakınca kapatırken oluo.mavi ekranda da en son yüklediğiniz programlarda sorun olabilir dio.ya güncelleyin yada silin dio.Ben bu arkadaşın bilgisayarına sadece adsl modem kurdum.önceden onunkide vardı.Zaten yüklerken normalde olmayan sorunlarla karşılaştım.(mesela yükledim modemi kaldıramıyorum).Acaba onunkiyle çakıştımı noldu?ama hata kodu aynı DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
  • evet adsl modem ag bagdastiricisi oldugu muhtemelen sebebi odur. ayrica kendi surucunu ve digerini kaldirip tekrar kurmayi dene
  • Ethernet kartı var onboard olarak...birde onu devre dışı bırakıp deniyim bakalım teşekkürler serji.....
  • Sorunlardan biri de o zaten.Benim modem inca adsl modem sistemden kaldırılmıyor.Kaldırılması için başlattan uninstall yapmam gerekioyor ama burda uninstall bölümü yok.
    (program ekle kaldırı ve agıtı kaldırı da denedim.Aygıt kalksada program kalıo)
  • rica ederim dostum ins duzelir
  • dostum yeni bilgisayarın için saçma bi cevap olacak ama başka bir hdd yi kullanmayı denedin mi örneğin 10 gb lik br hdd ye bir windows kurarak deneyebilirsin. yada kendi hdd ne başka bilgisyarda windows kurmayı dene. belki yardımı olabilir.
  • Sorun hala mevcut işe yaramadı maalesef serji....

alone_boy07 başka hdd ile denedim olmadı sistemimdeki hdd'yi diğer sistemime taktım sorunsuz windows kuruldu....

Sorun nedir anlamış değilim yarın pc'yi aldığım yere götürücem birde onlar baksın ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum arkadaslar........
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.