Şimdi Ara

Sürekli patlayan farlardan bıktım!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Citroen c3 1.4hdi 2011 model aracım var. 2 yıldır ben de, 2-3 ayda bir sürekli kısa far ampülleri patlıyor. Bir sağ patlıyor bir sol patlıyor. Uzunlar, stoplar ya da diğerlerinde birşey yok sadece kısalar patlıyor. Bikaç ay önce markadan mı oluyor diye bosch marka aldım ikisini de onlarda 3 ay da ruhunu teslim etti. Acaba ne yapmalı? Servise sordum gezdiğin yerler kasisli ise ondan oluyodur diyor ama kasis falan yok bildiğin normal asfalt her yer zaten. Görüşü olan var mı acaba?

• Yüksek akım etkilemiştir belik. Sigortası uygun ve sağlam mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Yüksek akım etkilemiştir belik. Sigortası uygun ve sağlam mı?

Valla yetkili serviste bakıma girdi o zaman bişey demediler sigorta vs sorun olsa çıkardı galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Yüksek akım etkilemiştir belik. Sigortası uygun ve sağlam mı?
    Farkları arabayı çalıştırdıktan sonra aç kapatırkende aynı şeyi yap önce kapat sonra stop et bu farın ömrünü uzatır eğer farlar açıkken çalıştırırsan farların ömrü kısalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Farkları arabayı çalıştırdıktan sonra aç kapatırkende aynı şeyi yap önce kapat sonra stop et bu farın ömrünü uzatır eğer farlar açıkken çalıştırırsan farların ömrü kısalır.

Hocam arabanın özelliğinden dolayı zaten marş yaptıkdan sonra yanıyor farlar. Yani far açık olsa bile marş yaparken yanmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadarına bakmazlar diye tahmin ediyorum. Zira ampul o kadar sık patlamaz. Çin malı Xenon'u bile 2-3 sene kullandı bizim arkadaş. Sigorta paneline bir bakın. Eğer uygun değilse kılavuzda uygun değer verilmiştir, ordan değiştir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beslemede bir sorun var. Yüksek voltaj veriyor büyük ihtimal. İyi bir elektrikçi, sorunu çözer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kronik bi sorun olabilir mı?
    Diger c3 kullanıcılarına bi sorun isterseniz. Çünkü citroen in bi modelinde boyle bir sorun olduğunu okumuştum bi yerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: drtsubasa

Citroen c3 1.4hdi 2011 model aracım var. 2 yıldır ben de, 2-3 ayda bir sürekli kısa far ampülleri patlıyor. Bir sağ patlıyor bir sol patlıyor. Uzunlar, stoplar ya da diğerlerinde birşey yok sadece kısalar patlıyor. Bikaç ay önce markadan mı oluyor diye bosch marka aldım ikisini de onlarda 3 ay da ruhunu teslim etti. Acaba ne yapmalı? Servise sordum gezdiğin yerler kasisli ise ondan oluyodur diyor ama kasis falan yok bildiğin normal asfalt her yer zaten. Görüşü olan var mı acaba?

2003 2010 arasi 193.000 km ibiza kullandim bi sefer belki iki sefer degistirdim.2010 dan beri exeo var gecen ay ilk defa sag ampul gitti bes sene sonra.kasis filan hikaye baska bi sorun vardir.
    ampulun camina el degmemesi lazim buna dikkat ediyormusun?eldeki yag orda yaninca isigi iceri yansitip isinin daha fazla artmasina sebeb oluyormus.ustalar bunu bildigi halde mahsus elliyorki patlasin geri degistir.
    her iki farida yenile ama ampul camina kesinlikle el degmesin.sorun cozulmezse far ici isi cok yukseliyor tasarim hatasi var demektir.arkasindan su almiycak yerinden bir iki ufak delik actirmak aklima geliyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Orijinalden alıntı: drtsubasa

Citroen c3 1.4hdi 2011 model aracım var. 2 yıldır ben de, 2-3 ayda bir sürekli kısa far ampülleri patlıyor. Bir sağ patlıyor bir sol patlıyor. Uzunlar, stoplar ya da diğerlerinde birşey yok sadece kısalar patlıyor. Bikaç ay önce markadan mı oluyor diye bosch marka aldım ikisini de onlarda 3 ay da ruhunu teslim etti. Acaba ne yapmalı? Servise sordum gezdiğin yerler kasisli ise ondan oluyodur diyor ama kasis falan yok bildiğin normal asfalt her yer zaten. Görüşü olan var mı acaba?

2003 2010 arasi 193.000 km ibiza kullandim bi sefer belki iki sefer degistirdim.2010 dan beri exeo var gecen ay ilk defa sag ampul gitti bes sene sonra.kasis filan hikaye baska bi sorun vardir.
    ampulun camina el degmemesi lazim buna dikkat ediyormusun?eldeki yag orda yaninca isigi iceri yansitip isinin daha fazla artmasina sebeb oluyormus.ustalar bunu bildigi halde mahsus elliyorki patlasin geri degistir.
    her iki farida yenile ama ampul camina kesinlikle el degmesin.sorun cozulmezse far ici isi cok yukseliyor tasarim hatasi var demektir.arkasindan su almiycak yerinden bir iki ufak delik actirmak aklima geliyor...

Cevap için teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi ne kasismiş arkadaş habire ampul patlatacak ayrıca sadece benimkini patlatıyor iş yerinde apartmanda hiç ampul değiştiren yok benim gibi. Daha bugün değiştirdim ampülü ama dikkat etmedim usta değiştirirken camına dokundu mu diye. Bir daha ki patladığı zaman ikisini birden değiştirip dediğiniz gibi el değmeden takmasını söylerim bakalım nolucak gene patlarsa delik açma meselesi de mantıklı olabilir

• Hocam akim ile ilgisi olmaz.cunki arabada mars motoruna yetecek gucte akim zaten var.her cihaz kendi ihtiyaci kadar akim kullanir gucune gore.voltaji olcturun ama onunda fazla olacagini sanmam.sigorta akimi dusurmek icin degildir.lambanin kullanacagindan fazla akim gecerse bi terslik oldugunu anlayip teli eriyip atsin diyedir.akim degil voltaj fazla ise patlatir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 hdi c2 lerde de ayni sorun var motorun titresimi fazla etkiliyor...Psa yeni nesil araclarda yok ama eski jenerasyonda ampul patlatma olayi var cunku motor titresimini saseye fazla aktariyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

1.4 hdi c2 lerde de ayni sorun var motorun titresimi fazla etkiliyor...Psa yeni nesil araclarda yok ama eski jenerasyonda ampul patlatma olayi var cunku motor titresimini saseye fazla aktariyor .
    akü amperi yüksek geliyor olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

üzerindeki orjinal aküsü ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

üzerindeki orjinal aküsü ama

Alıntıları Göster
    Aracınız kaç model. Daha evvel farklı marka araçda başımıza gelmişti, Şarj dinamosu aküyü aşırı şarj ediyordu, Sizinki gibi far ampulleri kısa zanada palatıyor , silecekler çok hızlı çalışıyordu.

Akü ye 2. defa saf su eklerken şüphelendik (normal şartlarda akü suyu kolay kolay eksilmezdi o yıllar akülere safsu ekleniyordu susuz yani calsium aküler yaygın değildi). Servise gittiğinizde bir ölçtürün, şarj dinamosu veya konjektör arızası olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Aracınız kaç model. Daha evvel farklı marka araçda başımıza gelmişti, Şarj dinamosu aküyü aşırı şarj ediyordu, Sizinki gibi far ampulleri kısa zanada palatıyor , silecekler çok hızlı çalışıyordu.

Akü ye 2. defa saf su eklerken şüphelendik (normal şartlarda akü suyu kolay kolay eksilmezdi o yıllar akülere safsu ekleniyordu susuz yani calsium aküler yaygın değildi). Servise gittiğinizde bir ölçtürün, şarj dinamosu veya konjektör arızası olabilir

Alıntıları Göster
    sebebi belli.Voltaj ve besleme hatası.partner tepee de yapıyordu.hatta bir sağ patlıyordu bir sol.Sonunda satıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

sebebi belli.Voltaj ve besleme hatası.partner tepee de yapıyordu.hatta bir sağ patlıyordu bir sol.Sonunda satıldı.

Şuan satmayı düşünmüyorum ama yok mu bir çaresi :)
  • 2004 model vw passat aracımın herhangi bir lambası patlamış değil.Trafikte 2013 2014 model yeni araçların bazı lambalarının yanmadıgını görüp sebebini düşünüyorum bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadbul

2004 model vw passat aracımın herhangi bir lambası patlamış değil.Trafikte 2013 2014 model yeni araçların bazı lambalarının yanmadıgını görüp sebebini düşünüyorum bende.

b5.5 passat gerçekten kaliteli malzeme kullanılan bir araç hocam şimdiki hangi marka olursa olsun kalite yerlerde
  • :) satın diye söylemedim.Yani uğraşacak zaman kalmadı manasında söyledim onu.Çözüm olarak aküden farlara hat çekip far kolundan gelen elektiriği tetikleyici olarak kullanmak gerekir ama bence sağlıksız bir çözüm.Ve uğraş isteyip orjinalliği bozar.Belki diyot ve alternatör kontrolü yapılırsa sorun bulunabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.