Şimdi Ara

Suriye’nin 30 yıllık hava savunma sistemi ABD’nin saldırısına karşı koyabildi mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
6.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tomahawk değil mi bunlar ben öyle okumuştum yada önüne gelen her füze medyaya göre tomahawk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tomahawk değil mi bunlar ben öyle okumuştum yada önüne gelen her füze medyaya göre tomahawk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sistemler doğru düzgün çalışıyor mu pek emin değilim fakat amerika,fransa,italya,ingiltere,çin veya rusyadan veya başka ülkelerden bir şekilde ve en yakın zamanda hava savunma sistemleri satın almalıyız.kendi hava savunma sistemlermizi de bir an evvel geliştirmeliyiz.bildiğim kadarıyla 100 küsür adet f35 savaş uçağı siparişimiz askıya alındı.gerekirse benzer son teknoloji savaş uçakları da başka ülkelerden temin etmeliyiz.ırak ve suriyeden sonra fiilen sıra bize gelecek gibi duruyor maalesef ./ bu tarz bir savaş durumlarına mutlaka hazırlıklı olmalıyız. zaten şuan ekonomik olarak sıkıştırılıyoruz.alım gücü her geçen gün düşüyor maalesef.

• Helal olsun Turkiye'ye bilmem kac milyar dolar vererek yine en dogru hamleyi yapti ve bu ulkenin gucunu tum dunyaya gosterdi!
    Dolar olmus comolokko, euro olmus ebesinin sol dumbelegi, dunyanin en cok deger kaybeden ikinci para birimiyiz, her gun 30 kurus zamlanan 6 lirayi gecen benzin kullaniyoruz ama bunlar onemli degil onemli olan s400 e milyarlarca dolari baymis olmamiz dunya lideriyiz dunya lideri hulooggghh

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye' nin münafığı bir başkadır, her ülkede münafık olur, ama ülkemizin münafıkları bulabildikleri her haberde ülkelerini karalama becerisi gösterebiliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

bu ülkede Atatürk tanımı görüşleri bile çağa ve zamana gore sözde atatürkçüler tarafından bile değişime uğruyor kafaya ruh haline gore kafaya gore Atatürk çiziyorlar bazı yorumlara yarılıyorum cidden, 90 larda batıcı olmayan abd ci olmayana yobaz gerici gözüyle bakılıyordu bu ülkede hiç unutmam 98 filandı herhalde, ozaman oyle popstar yarışmaları modaydı ha işte biri madonnanın erotic showunu taklit etmeye çalışıyordu baştaki jüride keşke ülkemiz abd gibi olsa vajinasına parmak sokup sahnede mastürbasyon yapıp show yapabilse bir kadın demeye getirdi, Atatürk de bunu isterdi demişti 100 ce şuursuz da bunu alkışlamıştı yav he he eskiden Türkiye çok antiemperyaldi israili ilk devlet olarak tanıyan ülke olarak
    90+ yıllık bu ülkenin cumhuriyetin en anti emperyal zamanı? hiç bir zaman anti emperyal olmadıda en azından eni diyelim....ecevit 1970 ler donemi, rte akp 2013-2016 sonrasıdır...
    Atatürkemi gelelim atatürk savaşta asker olarak anti emperyaldi ülkesini kurtarmak adına başarılı bir komutandı, siyasette batıcının dibiydi alasıydı ....ideolojik at gözlüklerinizi biraz aralayın...

aaa sıkıyon atıyon derseniz akpli cahil lobsuz moron derseniz buyrun izleyin montajdır belki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2018; 14:56:0 >

• Teknoloji sitesi mi haber sitesi mi diyen neyin kafasinda ?

Konu disi bolumu, siyaset bolumu donanimla teknolojiyle alakasi olmayan onca bolum neci o zaman ?

Editorler haber yapinca mi farkina variyorsunuz

• Asıl konu Suriye yönetimi kimyasal silah kullandı mı? Esad rejimi diyip duruyorlar. Suriye'yi sağdan soldan çekiştiriyorlar. Kendi sınır komşuları söz konusu olduğunda rejimi ne olursa olsun o ülkenin meşru yönetimiyle uyuşan batı Suriye'ye gelince işine geldiği gibi keyfi davranıyor. Ama Türkiye bataklığa gömülüyor. Çünkü Türkiye PKK'dan şikayetçi olduğu halde Suriye'nin muhalif gruplarıyla işbirliği yapıyor. Suriye yönetimini yıkmaya çalışmanın sınır güvenliğini mahvettiğini biliyorlar. Türkiye çelişkiler içinde yönetiliyor. Aslında PKK Türkiye tarafından da beslenen bir örgüt. Gerekli bir araç. Politik dengesizliği beslemesi için üretilmiş bir araç.

• Ciddi ciddi Rusya'nın propagandasına inanan var mı? Tüm hedefleri vurdu adamlar. Rusya istediği kadar kıvırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybey

Egemen bir devlet, emperyalist haçlılar ve her sürev/zaman haçların hıyar demesi ile eline tuz alıp koşan araplaın şakşağı ile Suriye vuruluyor, sanki savunma strateji dergisi gibi ahkâm kesip, çeviri haber yayımlıyorsunuz!

Suriy'de olaylar nasıl başladı? Bayramdan bir kaç gün önce, polis veya asker otobüsünün önü kesildi (Ki Türkiye de de benzeri eskinden olmuştu, çoğunuzu yaşı o dönemi hatırlamay yetme) kolluk gücülerini -silahsız olmasına rağmen- elleri ayakları kesildi. 100 kişinin üzeridne kişi katledildi. Normal bir devlet bu duruma derhal tepki verir sorumluları yakalar ve cezalandırı. Ancak sorumlular, devletin resmi gülerine silahla karşılık verince çatışmalar başladı. Bizim çok milli akp hükümeti vay efendim halk katlediliyor dedi (KOmjonktür çok milli hükümetimizin pkk'ye açılıp saçıldığığı, aponun dindar çocuktu,bilge adamdı, Türkiyenin önünü açıyır dedikleri dönemdi. Hatta o ara Türkiye demeyelim anadolu birleşik devletleri diyelim, bayrak da değişsin, adıda,Türk ne lan, öyle birşey yok dedikleri dönemdi)

Biz ki emperyalizm yüzüdnen son büyük imparatorluğu kaybetmiş bir halk olarak, emperyalistlerin Suriyede yaptıklarına şakşak tutar ve hatat bıraksalar emevi camşnde namaza bile duracaktık.... Hatırlayın küçük enişte; ne var canım surieyden iki füze sallatırız savaşı başlatırız diye holiyvooood tarzı senaryolar yazarken CIA piyonlarının dinlemesine yakalanmıştı. Fetö ile çok sevişiyorlar, pkk yi tanık,TSK'yi sanık yapıyorlar, Türkiye bağrısaklarını temizliyor diyen Arınça Suikast yapıyor ayakları ile Türkiyenin Savunma sırlarının tutulduğu Kozmik odaya Baibakan emir ile giriliyor, dosyalar Fetöcülerce abd'ye kaçırılıyordu.

Şimdi yine Müslümanalr için önemli bir günde elin gavuru bir müslüman ülkeye bomba yağdırıyor ve daha önce bayramda ırak işgal edilirken, abd asgerine ahyır duası eden başbakanımız, şimdi CB olarak; 'az bile yapıldı, haketmişti'' diyor.

Adama sorarlar, sen emperyaliz jetskysiyle bu akdar etrafa hayt huyt dersen, yarın senin terörle mücadelene bir şey demez mi bu adamlar?

BOB eşbaşkanıyım diyen kişşiye oy veren ÇOK millici arkadaşlar bunu biliyor mu?

Ve geldiğimiz duru: 15 Temmuz oldu ve biz yurt severler dedik ki; hooopppp bu adam iyi yada kötü, abd beslemelerinşn oldu bittisi ile sen Türkiye cumhuruiyetinin saygınlığı ve şerefi ile oynamazsın!

Bu yazdıklarımı CumhurBaşkanını sevenler için yazıyorum: Suriye düşerse ve düşmeden de Rusya ve veya İran ile Tükiye'yi sıcak savaşa sokabilrise batı; istediğine çok kolay bir şekidle ulaşcak ve ne yazık ki TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANINA hakert kabul edeceğimiz Diktatör etiketni yapışıtıp ülkemize müdahale edecektir! İçerde ve dışarda bunun propagandası zaten yapılıyor! Fetö darbe yapcak dediğimizde bize gülenler: Hayır elimizde geleceği gösteren bir alet yok, az okuyun o saksınınzıın içinde birazcık beyin var azıcık çalıştırın uyanacaksınız!

Bak tekel 230 milyon ile peşkeş çekildiktn birkaç ay sonra birbşakasına 800 milyon bir iki yıl sonrada 2.5 milyar dolara el değiştirildi. Bak gördün mü tütün piyasan tamamn emperyalist devletlerin eline geçti. Aynısı Şeker fabrikaları için de yapılıyor sen hala avem avel mevzuyu şzliyorsun. Bak eti, sütü en pahalıya sen tüketiyorsun.
    Düne kadar kötü şeylerin sorumlsuu Ameriğha idi sana öyle söylüyorlardı, şimdi alkışlıyorlar.
    Jöleli bile abd eleştiriken bir anda ingiliz beslemesi diye düşmanı ingiltere gösteri verdi. İyide hacı İngiliz Vatandaşını Ekonomi bakanı yapan ben miyim yaw?

Canım kardeşim kalpten geçenlere ve yaşanılıp da aklımızdan çıkaramadıklarımıza tercüman olmuşsun, sevgi ve selam ile...

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    S500 zor

Şanslıysan biraz voltaj ile s450 olarak kullanabilirsin

• @Kerimcem Benim yaşım 37 Muhtemelen ağabeyin yaşındayım. Yaş olarak denksen de kusura bakma...

Ağabeyim ben Esat demedim... Sen diyorsun halkın bütyük bir çoğunluğu müslüman ama Esad Alevi(!)
    1.si Alevilik Bİr TÜRK mezhebidir, araplar kendilerini ''nusayri'' olarak tanımlar. Bizim burada bilgisizler öyle diyor diye öyle olmuyor o işler.

2.Ölümlerden bahsetmişsin! Tabiki kedni halkı bu işi düzeltmeli, Elin Hristiyan'ın(Dinlisi-Dinsizi) gavuru denilenlerin tomahawk'ı ile gerdeğe girilirse, her sürev/zaman o el tomahawk'ı aranır. Sen gavur basının uydurma haberlerine ve yalanları ayan beyan ortaya çıkan beyaz miğferli denilen batı beslemesi basın-yayın yalan bilgi kaynaklarından takip ediyorsun. Bu tip haberlerindeki yalanlarından dolayı(ki bizzat kendi hakları ve bağımsız basın yayın kurumları tarafından ortaya çıkarıldı, anımsayın lütfen pkk'aynısını burada yaptı; Filistin'de İSRAİL Ülkesinin/devletinin öldürdüğü bebekleri, TSK öldürdü diye dünyaya duyurmaya çalıştılar)
    Ki kuranda; Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır. (İsra 36) yazar. Aman diyim...

3. Ne yazık ki son 100 Yıl içinde Atatürk'ten daha büyük bir önder dünyaya şu ana kadar gelmedi!.. Bu ndenle bu büyük isnana öykünen, iyi kötü yüzbinlerce insan vardır.
    Korkuyorum ki ; ''Keşke yunan galip gelseydi'' dieycek kadar akıl yoksunu feslinin görüşlerine yakın gbisiniz. HA bu tarh bilmez şey, delikanlı gibi sağda solda, yalan yanlış sıktığı mavraların ardında ERKEK gibi duramayıp, içerde yatmamak adına, deli raporu alacak akdar düşük profilli biri. Askerden kaçamk için pembe teskere almayı göze alanalr var ya....

4. Deli kanlı gibi şu yazdığın altına imzamı atıyorum :''dünyadan haberi olmayan tiplerin kör ideolojik ütopik dünyalarında mutluluklar dilerim''

5.@Statistik: PKK'yi baba Esat besledi, apoyu tuttu, o dönem ciddi savaş tehdidinde bulundu Türkiye, nasıl bırakacaklarını şarşırdılar. Ama ben Esat yönetimini destekler bir yazı kaleme almadım. Hadi aldım desen; Tayyip Erdoğan'ın başbakanken, ''kardeşim Esad'' diyerek, fenerbahçeyi suriyedeki stdadın açılışına götüren, Türkiye'de birlikte tatil yaıp, Surieyde sarayında kalan da ben değildim, öyle değil mi?

6.Batı bir ülkeyi,sistemi/düzeni yıkmak bozmak isterse önce içeride karışıklık başlatır, kardeş kardeşi boğar, neredeyse tek kurşun atmadan istediği değişimi yapar! yeri gelir 15 temmuz darbesi, yeri gelir arap baharı, yeri gelir Turuncu Renkli veya Adı gül olan devrimeri... Ciddi ciddi düşünmeden mi yazdığımı sanıyorsun?

7.Irak Halkı diyor ki: Keşke saddam olsaydı! O gitti yüzlerce saddam geri geldi. HErşey bozuldu, o dönem saddamdan korkuyordum şimdi herşeyden... Libya: Kaddafi devrilmeden Evlenlere Ev, beyaz eşya parası, okumak isteyene yurt dışı bursu vs... Suriye halkının büyük çoğunluğu 5 yıl öncesine göre Esat gitsinden ölümüne Esat noktasına geldi.

8.Bizim Suriye gerginliğimiz 30 Yıl öcnesine dayanır. Bil diye yazayım!Fransız mandası suriye kukla devleti Hatay üstünde hak iddia etti. Hatay bir süre kendi başına cumhuriyetini ilan etti, Frasnzı askerinin gölgesinde! Atatürk'ün üstün taktiği ile kararıdna uygulanan gerginlik poltiaksı, Frasnız dış işleri ve Başbakanlığı pazar günü tatilindeyken, Bir gün önce yedikleri notayı yarabbi şükür diyw yalayarak, Türk askerinin Uygun adımla, frasnzı askerinin gözünün içine bakarak tek kurşun atamdan İŞGAL edildiğini bile biliyro olabilirsin. Suriyenin ezikliği o güdnen. İşte senin hatırladığın ise 20 yıl önceki 1998 tarihidne ortaya çıkan apo gerilimi...

9.Eğer o bizi bunu yaptı, şu bize bunu yaptı deyip Atatürk dünyaya bizi kapasaydı Kuzey Koreyi anadoluda yaşıyro olursun! İnsan biraz utanır! Emperyalist olmaması(!) -ki em yalan, hem de dinen gerçeğin üstünü örtmek küfür sayılır- ile eleştirenlerin, Devlet-i Aliye (Batının OSMANLI dediği) son döneminde, para karşılığı satılan topraklar mı ararsın, Devlet-i Aliye yıkılması diye gözünü Trablusgarp'da, canını Çanakkale'de bırakma pahasına, Doğu cephesinde sağlığından vazgeçmezdi! Ki o dinlense en azında halep'den kerküğe elimizde kalabilirdi. Silah ile korunan sınırlar yerine, Dil ile Korunan sınırlara çekilmeyi yalvarırcasına istemiş fakat şu an bir çoğunuzca milliyetçi(Türkçülük anlamında) sanılan Enver Paşa(Yurt Severdi bundan şüphem yok ama Türkçü değildi) tarafından ütopik ve hayalci ülküler nedeni ile kabul edilmedi!

10. Allah aşkına doğuda, orta asyada 1 tane numunelik demokrasi vardı da Son BAŞBUĞ, Gazi, Mustafa Kemal ATATÜRK onu ülkü/hedef göstermedi, örnek almadı? Ya kabile devleti, ya madan/sömürge... Yani ya hiç okumuyorsunuz veya bilerek çarpıtıyorsunuz!

11. Bir mümin olarak çok üzülüyorum. İlk suresi OKU! olan bir dinin insanları okumuyor, kuranda söylediği gibi durup derin derin düşünmüyor...

12.Çapsızları Atatürk ile kıyaslamayınız lütfen...(Bu herkese)

13.Evet egemen devlet! Emperyalistler ortalığı karıştırıp bebelerin, kadınların gençlerin ölmelerine neden olup ülkeyi bu hale soktular diye egemenlik haklarını yok sayacaksanız bir şey diyemem de. Hukuken bu böyle!

Allah muhafaza bir önceki stratejik sığlık savunucusu başbakanın döneminde açılım sonucunda devlete karşı kalkışmaya tutuşan pkk ortalığı Suriye'deki gibi karıştıramadı. Ama ya öyle olsaydı? O sürev biz de mi egemenlik hakkı olamayan ülke/devlet olacaktık? Yani terörden canı yanan bir ülkenin yurttaşı olarak bunu yazmanız gerçekten çok enteresan...

Demogojiye götürmezseniz cevap veririm. Hakarete varısa yasal haklarım saklı kalmak üzere gereğini yaparım!

Beğenen, beğenmeyen herkes sağ olsun! Bizim insanımızın sorunu söylememek! Toplum olarak iyi de de, kötüde de hep söyleniyoruz! Söylenmeyin, Söyleyin!

Beni eleştren @kerimcem ve @statistik 'i uygar cesaretlerinden dolayı kutlarım! Sayelerinde konuyu biraz daha açmama olanak tanıdılar. Umarım konuyu daha iyi anlatabilmişimdir.

@sendemail Eksik olmayın! Bence görüşlerinizi siz de yazın

Tengrinin/Allahın Barışı,Esenliği, herkesin eşit ve özgürce yaşadığı düzen Üzerinize olsun
    Selamın Aleyküm derken bunu dediğinizi bilin istedim. TENGRİ BİZMENEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 15 Nisan 2018; 22:13:59 >

• Mazot benzin zam haberi olmayınca gündem değiştirme diyorlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: aybey

@Kerimcem Benim yaşım 37 Muhtemelen ağabeyin yaşındayım. Yaş olarak denksen de kusura bakma...

Ağabeyim ben Esat demedim... Sen diyorsun halkın bütyük bir çoğunluğu müslüman ama Esad Alevi(!)
    1.si Alevilik Bİr TÜRK mezhebidir, araplar kendilerini ''nusayri'' olarak tanımlar. Bizim burada bilgisizler öyle diyor diye öyle olmuyor o işler.

2.Ölümlerden bahsetmişsin! Tabiki kedni halkı bu işi düzeltmeli, Elin Hristiyan'ın(Dinlisi-Dinsizi) gavuru denilenlerin tomahawk'ı ile gerdeğe girilirse, her sürev/zaman o el tomahawk'ı aranır. Sen gavur basının uydurma haberlerine ve yalanları ayan beyan ortaya çıkan beyaz miğferli denilen batı beslemesi basın-yayın yalan bilgi kaynaklarından takip ediyorsun. Bu tip haberlerindeki yalanlarından dolayı(ki bizzat kendi hakları ve bağımsız basın yayın kurumları tarafından ortaya çıkarıldı, anımsayın lütfen pkk'aynısını burada yaptı; Filistin'de İSRAİL Ülkesinin/devletinin öldürdüğü bebekleri, TSK öldürdü diye dünyaya duyurmaya çalıştılar)
    Ki kuranda; Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır. (İsra 36) yazar. Aman diyim...

3. Ne yazık ki son 100 Yıl içinde Atatürk'ten daha büyük bir önder dünyaya şu ana kadar gelmedi!.. Bu ndenle bu büyük isnana öykünen, iyi kötü yüzbinlerce insan vardır.
    Korkuyorum ki ; ''Keşke yunan galip gelseydi'' dieycek kadar akıl yoksunu feslinin görüşlerine yakın gbisiniz. HA bu tarh bilmez şey, delikanlı gibi sağda solda, yalan yanlış sıktığı mavraların ardında ERKEK gibi duramayıp, içerde yatmamak adına, deli raporu alacak akdar düşük profilli biri. Askerden kaçamk için pembe teskere almayı göze alanalr var ya....

4. Deli kanlı gibi şu yazdığın altına imzamı atıyorum :''dünyadan haberi olmayan tiplerin kör ideolojik ütopik dünyalarında mutluluklar dilerim''

5.@Statistik: PKK'yi baba Esat besledi, apoyu tuttu, o dönem ciddi savaş tehdidinde bulundu Türkiye, nasıl bırakacaklarını şarşırdılar. Ama ben Esat yönetimini destekler bir yazı kaleme almadım. Hadi aldım desen; Tayyip Erdoğan'ın başbakanken, ''kardeşim Esad'' diyerek, fenerbahçeyi suriyedeki stdadın açılışına götüren, Türkiye'de birlikte tatil yaıp, Surieyde sarayında kalan da ben değildim, öyle değil mi?

6.Batı bir ülkeyi,sistemi/düzeni yıkmak bozmak isterse önce içeride karışıklık başlatır, kardeş kardeşi boğar, neredeyse tek kurşun atmadan istediği değişimi yapar! yeri gelir 15 temmuz darbesi, yeri gelir arap baharı, yeri gelir Turuncu Renkli veya Adı gül olan devrimeri... Ciddi ciddi düşünmeden mi yazdığımı sanıyorsun?

7.Irak Halkı diyor ki: Keşke saddam olsaydı! O gitti yüzlerce saddam geri geldi. HErşey bozuldu, o dönem saddamdan korkuyordum şimdi herşeyden... Libya: Kaddafi devrilmeden Evlenlere Ev, beyaz eşya parası, okumak isteyene yurt dışı bursu vs... Suriye halkının büyük çoğunluğu 5 yıl öncesine göre Esat gitsinden ölümüne Esat noktasına geldi.

8.Bizim Suriye gerginliğimiz 30 Yıl öcnesine dayanır. Bil diye yazayım!Fransız mandası suriye kukla devleti Hatay üstünde hak iddia etti. Hatay bir süre kendi başına cumhuriyetini ilan etti, Frasnzı askerinin gölgesinde! Atatürk'ün üstün taktiği ile kararıdna uygulanan gerginlik poltiaksı, Frasnız dış işleri ve Başbakanlığı pazar günü tatilindeyken, Bir gün önce yedikleri notayı yarabbi şükür diyw yalayarak, Türk askerinin Uygun adımla, frasnzı askerinin gözünün içine bakarak tek kurşun atamdan İŞGAL edildiğini bile biliyro olabilirsin. Suriyenin ezikliği o güdnen. İşte senin hatırladığın ise 20 yıl önceki 1998 tarihidne ortaya çıkan apo gerilimi...

9.Eğer o bizi bunu yaptı, şu bize bunu yaptı deyip Atatürk dünyaya bizi kapasaydı Kuzey Koreyi anadoluda yaşıyro olursun! İnsan biraz utanır! Emperyalist olmaması(!) -ki em yalan, hem de dinen gerçeğin üstünü örtmek küfür sayılır- ile eleştirenlerin, Devlet-i Aliye (Batının OSMANLI dediği) son döneminde, para karşılığı satılan topraklar mı ararsın, Devlet-i Aliye yıkılması diye gözünü Trablusgarp'da, canını Çanakkale'de bırakma pahasına, Doğu cephesinde sağlığından vazgeçmezdi! Ki o dinlense en azında halep'den kerküğe elimizde kalabilirdi. Silah ile korunan sınırlar yerine, Dil ile Korunan sınırlara çekilmeyi yalvarırcasına istemiş fakat şu an bir çoğunuzca milliyetçi(Türkçülük anlamında) sanılan Enver Paşa(Yurt Severdi bundan şüphem yok ama Türkçü değildi) tarafından ütopik ve hayalci ülküler nedeni ile kabul edilmedi!

10. Allah aşkına doğuda, orta asyada 1 tane numunelik demokrasi vardı da Son BAŞBUĞ, Gazi, Mustafa Kemal ATATÜRK onu ülkü/hedef göstermedi, örnek almadı? Ya kabile devleti, ya madan/sömürge... Yani ya hiç okumuyorsunuz veya bilerek çarpıtıyorsunuz!

11. Bir mümin olarak çok üzülüyorum. İlk suresi OKU! olan bir dinin insanları okumuyor, kuranda söylediği gibi durup derin derin düşünmüyor...

12.Çapsızları Atatürk ile kıyaslamayınız lütfen...(Bu herkese)

13.Evet egemen devlet! Emperyalistler ortalığı karıştırıp bebelerin, kadınların gençlerin ölmelerine neden olup ülkeyi bu hale soktular diye egemenlik haklarını yok sayacaksanız bir şey diyemem de. Hukuken bu böyle!

Allah muhafaza bir önceki stratejik sığlık savunucusu başbakanın döneminde açılım sonucunda devlete karşı kalkışmaya tutuşan pkk ortalığı Suriye'deki gibi karıştıramadı. Ama ya öyle olsaydı? O sürev biz de mi egemenlik hakkı olamayan ülke/devlet olacaktık? Yani terörden canı yanan bir ülkenin yurttaşı olarak bunu yazmanız gerçekten çok enteresan...

Demogojiye götürmezseniz cevap veririm. Hakarete varısa yasal haklarım saklı kalmak üzere gereğini yaparım!

Beğenen, beğenmeyen herkes sağ olsun! Bizim insanımızın sorunu söylememek! Toplum olarak iyi de de, kötüde de hep söyleniyoruz! Söylenmeyin, Söyleyin!

Beni eleştren @kerimcem ve @statistik 'i uygar cesaretlerinden dolayı kutlarım! Sayelerinde konuyu biraz daha açmama olanak tanıdılar. Umarım konuyu daha iyi anlatabilmişimdir.

@sendemail Eksik olmayın! Bence görüşlerinizi siz de yazın

Tengrinin/Allahın Barışı,Esenliği, herkesin eşit ve özgürce yaşadığı düzen Üzerinize olsun
    Selamın Aleyküm derken bunu dediğinizi bilin istedim. TENGRİ BİZMENEN
    Merhaba kardeşim alevilik türk mezhebi demişsin

Aciklarmisin bilgimiz olsun.

• Rus ve suriye kaynakları kiviriyor adamlar bildiğin harabeye çevirdiler vurdukları yeri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aybey A kullanıcısına yanıt
    aramızda çok yaş farkı yok esadın inancı kendini bağlar esad alevide değildir aleviliği türü karışık + hristyanlık içeren bir öğreti ayrı bir din...ben alevileri hedef alan birşey yazmadım...islamla çok farklı zaten...kendinden olmayan herkesi tüm dinlerdeki insanların hayvan leşlerinde zulum göreceğini sanan garip bir din inanç tipi..kendinden olmayan herkesde köle ve hizmetkardır...orda bir kürt olarak doğsan ne bir kimliğin ne bir sigortan nede bir emekliliğin olcaktı..yeryüzüne akp inmeseydi bile orda savaş kaçınılmazdı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Nisan 2018; 22:53:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ECDAD_OSMANLI

Merhaba kardeşim alevilik türk mezhebi demişsin

Aciklarmisin bilgimiz olsun.

Alıntıları Göster
    Burada açıklanabilecek bir konuş değil! Ben mezhepçiliğin Allah katında -Kuranda yazdığından- (Rum 32 Onlardan ki, dinlerini parçalayıp hizipler/fırkalar haline geldiler. Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünür.) yasaklandığını düşünüyorum. Din ve Mezhep konusu çok hassas bir konu... Kuran okumamış ve bu konuda araştırma yapmamış kişilere anlatılmasının güç olduğunu veya bazı kişilerin aşırı alınganlık göstereceğini biliyorum..
    Enam 159, Müminun 53, Ali İmran 105,Şura 13,Enam 153 vs...

Şunu yazayım: Şiilik ile Hazreti Ali ve 12 imam dışında, birkaç ritüel dışında pek bir ortak noktaları yok! Araplar kendilerine Alevi demezler, Nusayri derler.

T24
    Arap Aleviliği (Nusayrilik) Anadolu Aleviliğinin nesidir?
    http://t24.com.tr/haber/arap-aleviligi-nusayrilik-anadolu-aleviliginin-nesidir,212539
    fena olmayan bir kaynak.
    Aslında Etimolojisine kadar da inerek örnek veririm ama önce siz bir okuyun. Çok yüzeysel olarak anlatılmış burada...

Devlet-i Aliye de ilk başta da Alevilik içeren ve Şiiliğe daha yakın bir sistem olan Bektaşi idi. Yavuz Selim döneminde, Safeviler(Bugünkü iranın temellerini atan TÜRK Ülkesi/devleti) ile girilen rekabet nedeni ile bir anda Araplar ve Kürtler arasında yaygın olan Sünniliği sahipleniyor ve daha çok imam Hanefi'yi benimsiyoruz.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    @kerimcem Bey, Alevileri aşağıladığınıza dair en ufak bir düşüncem olmadı.
    Nusayrilik Alevilik değildir yazmaya çalıştım. Zaten Nusayriler kendilerine Alevi demez! İlerde ihtiyacınız olur belki, bir okuyunuz.
    T24
    Arap Aleviliği (Nusayrilik) Anadolu Aleviliğinin nesidir?
    http://t24.com.tr/haber/arap-aleviligi-nusayrilik-anadolu-aleviliginin-nesidir,212539

Ne yazık ki insanı hayvandan ayrına çok ince bir çizgi, her mezhep, bir diğerini ve hepsi birden bir başka dini, o dinin inananları kendilerinden başka herkesin cehennemde yanacağını iddia eder. Ancak Suriyenin tamamı Nusayri değil. Nusayrilik devlet memurluğunda ve yükselmesinde bir ayrıcalık tanımıyor. Baas'ın yürütme konseyi, ordu, ülkenin önemli bakanlıkları, milli istihbarat örgütünün başkanları dahi Sünni! Yani bizde bir genel kurmay başkanı Alevi diye etiketleseler kıyamet kopar. Ama bir çok arap ülkesinde Hristiyanlar bile çok yüksek kademelere yükselebiliyor.

Eleştirim: Ulan adamalra demekrasi getirmeye çalışan ülkeler arasında presnlkle yönetilen BAE, Krallıkla yönetilen Katar ve S.Arabistan var. Ki arabistan o kadar ileri demokrasi yaşıyro ki; prensşern alayını paketlediler lüks otelde toplayıp tutukladılar, parasını ödeyeni serbest bıraktılar.

Bu genele: Yani Türkiye cumhuriyetinin son 16yılındaki ortadoğu veya batı politikasını bana anlayan biri özetlesin! benim eleştirim buna... Devlet-i aliye'yi çökerten bu çapsızlıktı. Benim yazdıklarımı söylediklerimi o dönemde yazıp, söylüyordu! Dinlense böyle olur muyudu? Kimse üzülmesin ama bilim ortada. Koltuk kollamaktan öte yurt severlik yapılmış o dönem, 1.Dünya savaşının sonunda dahi Atatürk'ü Vahdettin dinlediğide, Atatürk'ün dedikleri yapılsaydı-Hem vallahi, hem billahi- Devlet-i Aliye'nin saltanatı Dolmabahçede devam ediyor, prenseslerinin, şehzadelerinin gece kaçamaklarının haberlerini okuyor, izliyor olacaktınız.

• O konuda bence geç kaldık.Bunun yerine savaşı kendi sahamızda kabul etmek yerine saldıran ülkelere taşıyacak basit sistemler lazım bize.
  • %70 oranında imha ettiği söyleniyor ki bence yalan. Tomahawk'lar neredeyse yüzeyi yalayarak geçiyor yaklaşık 20 metre yükseklikten uçan bir füzeyi uzak mesafelerden tespit etmek kolay değil. En iyimser tahminmle 40-50 km mesafede tespit edilibiliyor füzenin engellere karşı rotasını değiştirmesi gibi bir sürü özelliğide var EH'ye karşı dayanıklı olmasıda önemli. Seyir füzelerini engellemenin en iyi yolu katmanlı hava savunma sistemi kurmaktır. Özellikle radar ağı güçlü olmalı. S-400 hava araçlarına yönelik bir sistem. Bizim acilen BF savunması için Fransa ve italya ile anlaşmamız lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.