Şimdi Ara

Suriye'ye müdahale edilecek!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Bu arada çözüm önerisi olan var mı ? Bugün Esad zalimi 38 kişiyi daha öldürdü, Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalma mümkün değil. Muhalefet zayıf olduğu için Esad daha kolay zulmediyor. Erdoğan'ı eleştirmek kolay, bende eleştirebilirim, gidip ABD'de ile müzakere etmesini hoş karşılamam fakat maalesef reelpolitik bu, dünyanın jandarmalığı rolü ABD'nin elinde . Adam ne yapsın, siyasi konjoktür böyle, tek başına kafa mı tutsun, Egemen güçleri hesaba katmadan yapılacak bir girişimin getireceği sonuçlar ortaya çıktığında burada Erdoğan'ı işbirlikçi ilan edenler o zaman yanında olacak mı ? Erdoğan'ı savunmak adıan sormuyorum, gerçekten merak ediyorum..

İRAKTA 1.5 milyon sivil hunharca katledildi.
    1 milyon kadına tecavüz edildi.
    Hükumet ne yaptı ?
    Olay insanların öldürülmesi değil ABD nin çıkarı olmasa Esad mezbahane kurup insanları doğrasa ABD tinlamaz bile.
    Ama sen hala yok 38 kisi oldu filan diyorsun olayı çözememissin kusura bakma.
    Türkiye ABD ye sormadan adım atamıyor Suriye'de insanların ölmesi bir Bahane bunları anlayın artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan
    Yarın öbürgün Tayyip çıkıpta Türkler demokrasi yüzünden sürekli geri kalıyor bu yüzden demokrasiyi kaldırıyorum dese isyan edermisin?
    Diktatöre kılıf uydurmaya çalışıyorsun farkındamısın?
    Suriyenin durumu iki ucu b..klu bunun farkındayım ama kimse diktatörü savunamaz komik duruma düşer.

Tunus'a, Mısır'a, Libya'ya, Irak'a ne kadar demokrasi geldiyse Suriye'ye de o kadar gelir. Bugünlerini mumla ararlar. WirlieBen olayı çözmüş. El emaneti ile gerdeğe girilmez. Demokrasi Arap coğrafyaları için hayal ötesi bir kavram. Belki yüz yıl sonra geçerli olabilir. Suriye 30 yıldan fazla denedi ama başaramadı. Oysa Türkiye bunlardan farklı, çok daha gelişmiş bir ülke. Türkiyede demokrasi var da sanki diktatörlükte değil miyiz? Erdoğan diktatör değil mi?

Ülkede seçim var galiba ? beğenmiyorsan seçme.
    Tutup diktatörü savunuyorsunuz esat diktatör ülkeyi zorla yönetiyor halk da gitmesini istiyor. Bunu anlamak bu kadar mı zor onun yüzünden nato ülkeye girecek arabların hiç biri tutup da yardım etmedi ordaki halka beğenmediğiniz nato bunu yapıyor tabi onlarda karşılığını alıcak peki bu kimin yüzünden esatın ülkesini seven adam bunları düşünür

ha bazıları demiş çin rusya bu ülkeler bişe yapamaz natoya savaş açıcaksa açsın ama hiç bi şansları yok yazdıklarıma ister gülün ister dalga geçin bunlar gerçekler

• Diktatörler ısrarla koltuğu bırakmıyor.
    Halk batının tecavüzüne uğrayacağını bile bile yılana sarılıyor.
    Sanırım uzun süre aynı koca olunca monotonluk yaratmış birde onu deneyelim her iki durumdada düdükleniyoruz zaten mantalitesi oluşmuş Arap halkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydeprem

quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

Yarın öbürgün Tayyip çıkıpta Türkler demokrasi yüzünden sürekli geri kalıyor bu yüzden demokrasiyi kaldırıyorum dese isyan edermisin?
    Diktatöre kılıf uydurmaya çalışıyorsun farkındamısın?
    Suriyenin durumu iki ucu b..klu bunun farkındayım ama kimse diktatörü savunamaz komik duruma düşer.

Tunus'a, Mısır'a, Libya'ya, Irak'a ne kadar demokrasi geldiyse Suriye'ye de o kadar gelir. Bugünlerini mumla ararlar. WirlieBen olayı çözmüş. El emaneti ile gerdeğe girilmez. Demokrasi Arap coğrafyaları için hayal ötesi bir kavram. Belki yüz yıl sonra geçerli olabilir. Suriye 30 yıldan fazla denedi ama başaramadı. Oysa Türkiye bunlardan farklı, çok daha gelişmiş bir ülke. Türkiyede demokrasi var da sanki diktatörlükte değil miyiz? Erdoğan diktatör değil mi?

Ülkede seçim var galiba ? beğenmiyorsan seçme.
    Tutup diktatörü savunuyorsunuz esat diktatör ülkeyi zorla yönetiyor halk da gitmesini istiyor. Bunu anlamak bu kadar mı zor onun yüzünden nato ülkeye girecek arabların hiç biri tutup da yardım etmedi ordaki halka beğenmediğiniz nato bunu yapıyor tabi onlarda karşılığını alıcak peki bu kimin yüzünden esatın ülkesini seven adam bunları düşünür

ha bazıları demiş çin rusya bu ülkeler bişe yapamaz natoya savaş açıcaksa açsın ama hiç bi şansları yok yazdıklarıma ister gülün ister dalga geçin bunlar gerçekler

Araplarda oyle bir kabiliyet olsa 10 devlet,yeni kurulmuş İsrail'e yenİlmezdi.
    NATO'nun çıkarları olmasa umrunda bile olmaz demokrosiylemi yönetilmiş dikta rejimle mi.

• quote:

Diktatörler ısrarla koltuğu bırakmıyor.
    Halk batının tecavüzüne uğrayacağını bile bile yılana sarılıyor.
    Sanırım uzun süre aynı koca olunca monotonluk yaratmış birde onu deneyelim her iki durumdada düdükleniyoruz zaten mantalitesi oluşmuş Arap halkında.

Girmeyen kalmadı İsrail bir yandan NATO bir yandan.
  • Benim merak ettiğim bir başka konu, Suriye'ye bizden, Nato'dan yada ABD'den gelecek bir müdahaleye karşılık İran'ın ve İran halkının bunu nasıl karşılayacağı. Malum sıra yavaş yavaş kendisine geliyor ve Ahmedinejad'da bunun farkında. İran zaten bundan birkaç sene önce bir seçim krizi yaşamıştı. Şimdi ne yapacaklar acaba ?
  • Bi konuda anlaşalım.Dünyanın bir çok yerinde katliam oluyor ama batı çıkarı olduğu yerde insan hakları diyerek zırvalamaya başlıyor.Kamboçyada,Ugandada vb. bir çok batının işine yaramayan ülkelerde katliam olurken abd neredeydi.Başbakan bopun eş başkanlığını çok güzel yerine getiriyor.Çünkü o tükürdüğünü yalamaya alışık..Örnek vermek gerekirse;

Çözüm isteyenler olmuş.Biz Suriye ile köprüleri hemen atmayacaktık.Ara buluculuğu sonuna kadar deneyecektik.Bu sayede en azından tarafları seçime yönlendirebilirdik.Tabi biz ne yaptık.Suriyeyi bir kaç kez uyardık ve sonra köprüleri attık.Peki şimdi ne olacak.BM den karar çıkmıyor ve Abd bizim üzerimizden nato bahanesiyle Suriyeye müdahale edebilecek.Esad öyle yada böyle rejimini korumaya çalışıyor.Ama şu bir gerçekki gerçekten halkın çoğunluğu Esadı istemeseydi Esad bu kadar dayanamazdı.Suriyedeki olaylar özellikle batı medyasında çok abartılıyor.En son CNN in yaptığı oyun ortaya çıkmıştı.Hatırlayanınız vardır.Bide Suriye ile kendimizi kıyaslıyorum.Şimdi Bdp doğuda büyük kitleli gösteri yaptığı zaman 1-2 kişi ölüyor.Bunların çoğu polis müdahalesiyle ölüyor.Peki bi gün olduda kürtler topluca ayaklandı.Çünkü 90 lı yıllarda doğuda çok pis işler yapıldı.Biz bu ayaklanmayı şiddetle mi bastırırız yoksa devletin bölünmesine göz mü yumarız.Bence şiddete başvururuz.Uludure olayında basın 12 saat boyunca bir haber bile geçemedi.Hükümeti bekledi.Çünkü şuanki iktidartın gazabından korktular.Suriyedeki olayları bizim bu kadar karşı çıkmamızın temel nedeni Esadın alevi,katliama uğrayanların ise sunni olmasıdır.İranın Esada destek vermesindeki mantıkta buradan gelir.Bi örnek daha verim.Irakta şiiler daha güçlü ve Abd çekildikten sonra Irak resmen İranın eline kaldı..Maliki Abd çekilince ilk iş olarak Haşimiyi tutuklu olarak yargılatmaya kalktı..Bizde tabiki Haşiminin yanında olduk..İddaa ediyorum Irak sunnilerin elinde olupta Haşimi aynısını Malikiye yapsaydı sesimizi bile çıkarmazdık.Bizler batının iki yüzlülüğünü eleştirirken kendimizinde onlardan pek bir farkı olmadığını göremiyoruz..

• İran'a Rusya ve Çin desteklerini sürdükleri sürece müdahale edilemez. BM Güvenlik konseyinden İran aleyhine kararları geçirmezler. NATO'nun müdahalesini de Türkiye veto eder zaten. Bu süre zarfında da İran Nükleer Silahını yapar , Shahab 4 ve 5 i üretir. İngiltereyi bile vurabilir. Tabı öyle bir şey olmaz caydırıcılık amaçlı. O zaman da kimse İran'a müdahale etmeyi göze alamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Peki madem daha ne olup bittigini bile bilmeden (bilgi sahibi olmadan) gozu kapali elestiriyorsunuz, ortaya bir cozum onerisi koyun. Siz bugun Turkiye'nin basbakani olsaniz tam olarak ne yapardiniz?

Suriye'nin durumu yukarısı bıyık aşağısı sakal meselesi. Esad durdurulmazsa tüm isyancıları yok edecek. Şayet ki durdurulursa, durduracak güç dolaylı yoldan da olsa Emperyalizm olacağından bu sefer de başka Suriyeliler katledilecek.

Burada en önemli nokta şu, Esad mı daha çok katleder; yoksa Emperyalizm mi? Esad katlederse sonucu ne olur; Emperyalizm katlederse ne olur? İlk sorunun cevabı belli, Emperyalizmin katliamı daha büyük olur. İkinci soruda Esad katlederse ne olur bilmem ama, Emperyalizm katlederse ne olacağı belli(bknz: Irak, Afganistan..).

Bazı arkadaşlar iki ucu ..klu değnek tabirini kullanmış. Benim üzerinde durduğum mesele ise hangi ucunda daha fazla var.

Ben Türkiye'nin başbakanı olsam Emperyalizmin amacına ulaşması için gerekli olan kapıyı açmazdım. Bir insanlık katliamını önleyeyim derken daha büyük insanlık katliamına göz yummazdım. Eğer Emperyalizm o ülkeyi ele geçirirse, insanların kendi ülkelerinde köle olacaklarını bildiğimden kısmen daha küçük olan katliama göz yummak zorunda kalırdım.

Peki emperyalistlere o kapıyı açmadığında ülkene yapılacak yaptırımlar karşısında ne yapardın?

Özellikle de ekonomi alanındaki yaptırımlar sonucu ülkenin gireceği ekonomik krizde ne yapardın?

Onların sözlerini dinlemedin diye ülkendeki terör örgütünü kullanarak onlarca yerde patlatacağı bombalar karşısında ne yapardın?

O bombalardan ölen halkın ailelerini sakinleştirmek için ne yapardın?

Tüm bunları fırsat bilip "arapları korumak için kendi halkını öldürttün" diyen muhalefet karşısında ne yapardın?

Bu dünyada illaki birilerine taraf olucaksın, amerikaya sırt çevirip irandan yana olduğunda "şeriat geliyor" diyenlere ne yapardın?

...

Yani demek istediğim bekara karı boşamak kolaydır.

Birileri dibimizde ülke yıkıp ülke kuruyor bizse ağzımız açık bakıyoruz. Zamanında ırak içinde aynı şeyi yaptılar. Onlar bizim din kardeşimiz dediler. Halbuki yine zamanında pkkya yardım edenler yine o din kardeşlerimizdi. Irağa girip türkmen vatandaşlarımızı korusaydık, 2-3 petrol kuyusu da biz alsaydık fena mı olurdu?

Herkes işine geldiği gibi konuşuyor. Amerikaya yaklaştığında amerikan kuklası diyenler irana yaklaştığında ise laiklik elden gitti diye yakarmaya başlıyor.

Gerçekleri görmek lazım artık. Bu ülke ya amerikanın yanında yada müslümanların yanında olucak. İkisine de karşı gelirsek işgal edilme sırasının bize gelmesini beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

Iraktan bize ne dedik şimdi de suriyeden bize ne diyoruz. Biz böyle pasif olduğumuz sürece sıra bize geldiğinde Türkiye için bize ne diyecek bir ülke kalmayacak malesef ve bugün Türkiyenin taraf olmasına karşı çıkanlar o gün geldiğinde yine suçu başkalarında bulacaklar.

• Suriye'de ortalık toz duman. Rejim karşıtlarının homojen bir yapısı olmadığı gibi birbirlerine şüpheyle bakıyorlar. Bu nedenle ilk dönemlerdeki direniş ruhu kırılmış durumda. Özellikle de "Suriye alevilere mezar olacak" tarzı söylemler, işkence edilerek öldürülen devlet görevlileri, vahabi-selefi terörist grupların vahşi eylemleri sayıları Tunus ve Mısır'daki kadar olmasa da gerçekten demokratik bir rejim isteyen grupların ürkmesine neden olmuş durumda.
    Malesef ülkede yaşanan çatışmalar mezhepsel ayrılıkları derinleştirecek gibi görünüyor. Ülkenin bu duruma düşmesi üzücü.

Türkiye'nin işi çok zor. Esad'ı desteklemek mümkün değil. Tarafsız kalmak da bir çözüm değil. Diğer yandan birçok ülke kendi çıkarları doğrultusunda müdahil olmaya çalışıyor ve buna bağlı olarak onlarca farklı silahlı grup oluşmuş durumda. Esad'ı devirmek için hangi gruplar desteklenecek işte bu Esad sonrası dönem için çok önem taşıyor.

Yaşanan durumu Mete Çubukçu'dan okumanızı tavsiye ederim:
    http://t24.com.tr/yazi/suriyede-muhalifler-de-rejim-de-direniyor/4775

Şu herşeyin özeti aslında;

quote:

Bir üçüncüsü birçok Suriyeli gibi çıkış yolu arayanlar ve kendini ortada bulanlardan. Semtteki yoksulluğu anlatıyor, ayaklanmanın tek gerekçesinin siyasi olmadığını söylüyor. “Bu sistem değişmeli ama silahlı muhalefete güvenemiyorum. Irak gibi olmak istemiyoruz” diyor. “Sünni misiniz?” diye soruyoruz. “Evet” yanıtı veriyor ve ekliyor: “Eskiden biz bunları sormazdık.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 27 Mart 2012; 3:42:07 >

• Hala Zülüm diyorlar, Oradaki olayların iç yüzünü hanginiz biliyorsunuz ki? Biz sadece medyanın bize servis ettiği yalan yanlış olayları biliyoruz. Suriye'ye bir müdahale gelecek ve Türkiye'de katılacak bu müdahaleye , kamaoyu oluşturmaya çalışıyorlar şu an.
  • Amac belli suriyedende buyuk kurdistan icin bir parca koparmak suriyeden

Hukumet emparyalist abd nin emir eri olmus

Dahili ve harici dusmanlar meselesi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Peki madem daha ne olup bittigini bile bilmeden (bilgi sahibi olmadan) gozu kapali elestiriyorsunuz, ortaya bir cozum onerisi koyun. Siz bugun Turkiye'nin basbakani olsaniz tam olarak ne yapardiniz?

Suriye'nin durumu yukarısı bıyık aşağısı sakal meselesi. Esad durdurulmazsa tüm isyancıları yok edecek. Şayet ki durdurulursa, durduracak güç dolaylı yoldan da olsa Emperyalizm olacağından bu sefer de başka Suriyeliler katledilecek.

Burada en önemli nokta şu, Esad mı daha çok katleder; yoksa Emperyalizm mi? Esad katlederse sonucu ne olur; Emperyalizm katlederse ne olur? İlk sorunun cevabı belli, Emperyalizmin katliamı daha büyük olur. İkinci soruda Esad katlederse ne olur bilmem ama, Emperyalizm katlederse ne olacağı belli(bknz: Irak, Afganistan..).

Bazı arkadaşlar iki ucu ..klu değnek tabirini kullanmış. Benim üzerinde durduğum mesele ise hangi ucunda daha fazla var.

Ben Türkiye'nin başbakanı olsam Emperyalizmin amacına ulaşması için gerekli olan kapıyı açmazdım. Bir insanlık katliamını önleyeyim derken daha büyük insanlık katliamına göz yummazdım. Eğer Emperyalizm o ülkeyi ele geçirirse, insanların kendi ülkelerinde köle olacaklarını bildiğimden kısmen daha küçük olan katliama göz yummak zorunda kalırdım.

Peki emperyalistlere o kapıyı açmadığında ülkene yapılacak yaptırımlar karşısında ne yapardın?

Özellikle de ekonomi alanındaki yaptırımlar sonucu ülkenin gireceği ekonomik krizde ne yapardın?

Onların sözlerini dinlemedin diye ülkendeki terör örgütünü kullanarak onlarca yerde patlatacağı bombalar karşısında ne yapardın?

O bombalardan ölen halkın ailelerini sakinleştirmek için ne yapardın?

Tüm bunları fırsat bilip "arapları korumak için kendi halkını öldürttün" diyen muhalefet karşısında ne yapardın?

Bu dünyada illaki birilerine taraf olucaksın, amerikaya sırt çevirip irandan yana olduğunda "şeriat geliyor" diyenlere ne yapardın?

...

Yani demek istediğim bekara karı boşamak kolaydır.

Birileri dibimizde ülke yıkıp ülke kuruyor bizse ağzımız açık bakıyoruz. Zamanında ırak içinde aynı şeyi yaptılar. Onlar bizim din kardeşimiz dediler. Halbuki yine zamanında pkkya yardım edenler yine o din kardeşlerimizdi. Irağa girip türkmen vatandaşlarımızı korusaydık, 2-3 petrol kuyusu da biz alsaydık fena mı olurdu?

Herkes işine geldiği gibi konuşuyor. Amerikaya yaklaştığında amerikan kuklası diyenler irana yaklaştığında ise laiklik elden gitti diye yakarmaya başlıyor.

Gerçekleri görmek lazım artık. Bu ülke ya amerikanın yanında yada müslümanların yanında olucak. İkisine de karşı gelirsek işgal edilme sırasının bize gelmesini beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

Iraktan bize ne dedik şimdi de suriyeden bize ne diyoruz. Biz böyle pasif olduğumuz sürece sıra bize geldiğinde Türkiye için bize ne diyecek bir ülke kalmayacak malesef ve bugün Türkiyenin taraf olmasına karşı çıkanlar o gün geldiğinde yine suçu başkalarında bulacaklar.

Benim bu mesajınıza cevap olarak yazacaklarımı zaten kendiniz söylemişsiniz: Sıra Türkiye'ye doğru geliyor. ABD'nin yanında olsak da olmasak da müttefikimiz dediğimiz ülkeler bizi sıraya koymuş ülkeler. Bizim ABD'nin yanında olmamız sırayı biraz uzatacak, ama sıra bize geldiğinde çevremizde hiç kimse kalmayacak. Dört bir yanımız ABD'nin sömürge yaptığı ülkelerle dolu olacak.

Tüm bunlar ortadayken 2-3 petrol kuyusu diye bizi topun ağzına koyan ülkelere mi yaranalım, yoksa topun ağzındaki diğer ülkelerle bir ortaklık kuralım?

Ayrıca demişsiniz ki muhalefet şeriat geliyor derse.... Muhalefet bu tip söylemleri yıllardır yapıyor zaten. Pek etkili oldukları söylenemez. Hem ben başbakan olsam sabah kalkar kalkmaz "İran'la müttefik olduk" diyecek kadar acemi olacağımı sanmıyorum. Şimdiki başbakanımızın bir sözü var: "Sindire sindire...".

• Haçlı savaşları hala devam ediyor ama farklı yollardan.
    Mısır,Tunus,Libya,Suriye,İran bu isler sırasıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Bi konuda anlaşalım.Dünyanın bir çok yerinde katliam oluyor ama batı çıkarı olduğu yerde insan hakları diyerek zırvalamaya başlıyor.Kamboçyada,Ugandada vb. bir çok batının işine yaramayan ülkelerde katliam olurken abd neredeydi.Başbakan bopun eş başkanlığını çok güzel yerine getiriyor.Çünkü o tükürdüğünü yalamaya alışık..Örnek vermek gerekirse;

Çözüm isteyenler olmuş.Biz Suriye ile köprüleri hemen atmayacaktık.Ara buluculuğu sonuna kadar deneyecektik.Bu sayede en azından tarafları seçime yönlendirebilirdik.Tabi biz ne yaptık.Suriyeyi bir kaç kez uyardık ve sonra köprüleri attık.Peki şimdi ne olacak.BM den karar çıkmıyor ve Abd bizim üzerimizden nato bahanesiyle Suriyeye müdahale edebilecek.Esad öyle yada böyle rejimini korumaya çalışıyor.Ama şu bir gerçekki gerçekten halkın çoğunluğu Esadı istemeseydi Esad bu kadar dayanamazdı.Suriyedeki olaylar özellikle batı medyasında çok abartılıyor.En son CNN in yaptığı oyun ortaya çıkmıştı.Hatırlayanınız vardır.Bide Suriye ile kendimizi kıyaslıyorum.Şimdi Bdp doğuda büyük kitleli gösteri yaptığı zaman 1-2 kişi ölüyor.Bunların çoğu polis müdahalesiyle ölüyor.Peki bi gün olduda kürtler topluca ayaklandı.Çünkü 90 lı yıllarda doğuda çok pis işler yapıldı.Biz bu ayaklanmayı şiddetle mi bastırırız yoksa devletin bölünmesine göz mü yumarız.Bence şiddete başvururuz.Uludure olayında basın 12 saat boyunca bir haber bile geçemedi.Hükümeti bekledi.Çünkü şuanki iktidartın gazabından korktular.Suriyedeki olayları bizim bu kadar karşı çıkmamızın temel nedeni Esadın alevi,katliama uğrayanların ise sunni olmasıdır.İranın Esada destek vermesindeki mantıkta buradan gelir.Bi örnek daha verim.Irakta şiiler daha güçlü ve Abd çekildikten sonra Irak resmen İranın eline kaldı..Maliki Abd çekilince ilk iş olarak Haşimiyi tutuklu olarak yargılatmaya kalktı..Bizde tabiki Haşiminin yanında olduk..İddaa ediyorum Irak sunnilerin elinde olupta Haşimi aynısını Malikiye yapsaydı sesimizi bile çıkarmazdık.Bizler batının iki yüzlülüğünü eleştirirken kendimizinde onlardan pek bir farkı olmadığını göremiyoruz..

2. Video bir insanın karakterini belli ediyor izleyin.

• Bazılarına kalsa aman bize ne tarzında tırsak bir devlet olarak, devamlı pasif bir şekilde devam ederiz. Etrafındaki gelişmeler ile bir bakarsın yarın senin kapına güçlü bir şekilde dayanmışlar. Milli meselelerin siyaseti olmaz. Sırf hamaset yapacağım diye bop hop aman ha diye sloganlar atmak bizi kedi devlet pozisyonuna sokar. Hükümet maalesef pasif kalıyor. Şimdiye kadar aktif pozisyon alacağımız, haritayı değiştireceğimiz pek çok fırsat vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Bazılarına kalsa aman bize ne tarzında tırsak bir devlet olarak, devamlı pasif bir şekilde devam ederiz. Etrafındaki gelişmeler ile bir bakarsın yarın senin kapına güçlü bir şekilde dayanmışlar. Milli meselelerin siyaseti olmaz. Sırf hamaset yapacağım diye bop hop aman ha diye sloganlar atmak bizi kedi devlet pozisyonuna sokar. Hükümet maalesef pasif kalıyor. Şimdiye kadar aktif pozisyon alacağımız, haritayı değiştireceğimiz pek çok fırsat vardı.

Peki bay "Doktor. Z"asıl mesele şu Türkiye bunu özgür hür ve kendi çıkarları için mi yapıyor-yapacak sizce yoksa Amerika ve diğer dış güçlerin çıkarları için mi?

Bu konuda "Türkiye kendi çıkarları için yapacak hür ve bağımsız bir ülkedir."Diye biliyor musun?

Ona göre eğer böyleyse senle aynı fikirde olurum ama;
    -Bence değil.

• Esed Annan planını kabul etmiş hadi hayırlısı.
    http://www.haberler.com/suriye-annan-planini-kabul-etti-3484312-haberi/
  • quote:

Esed Annan planını kabul etmiş hadi hayırlısı.

Saddam da nükleer tesislerin incelenmesini kabul etmiş, ardından da Irak'a gelen uzmanlara tesisleri açmıştı. Uzmanlar Irak'tan ayrılınca "Silah üretimine uygunluk" açıklaması yapıp ABD'nin önünü açtılar. ABD Irak'a girdikten bir süre sonra aynı uzmanlar, yalan söylediklerini itiraf ettiler ama Saddam'ın başı vücudundan ayrılmıştı artık.

Suriye için de çok farklı bir son söz konusu değil bana göre. Oradaki isyancı gruplar (Halk diyip durmamak lazım) bir türlü dizginlenemeyecek ve sonunda da Suriye'ye demokrasi gelecek.

Benim tahminim bu yönde...

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Esed Annan planını kabul etmiş hadi hayırlısı.

Saddam da nükleer tesislerin incelenmesini kabul etmiş, ardından da Irak'a gelen uzmanlara tesisleri açmıştı. Uzmanlar Irak'tan ayrılınca "Silah üretimine uygunluk" açıklaması yapıp ABD'nin önünü açtılar. ABD Irak'a girdikten bir süre sonra aynı uzmanlar, yalan söylediklerini itiraf ettiler ama Saddam'ın başı vücudundan ayrılmıştı artık.

Suriye için de çok farklı bir son söz konusu değil bana göre. Oradaki isyancı gruplar (Halk diyip durmamak lazım) bir türlü dizginlenemeyecek ve sonunda da Suriye'ye demokrasi gelecek.

Benim tahminim bu yönde...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.