Şimdi Ara

Suriye'ye müdahale edilecek!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Bu arada çözüm önerisi olan var mı ? Bugün Esad zalimi 38 kişiyi daha öldürdü, Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalma mümkün değil. Muhalefet zayıf olduğu için Esad daha kolay zulmediyor. Erdoğan'ı eleştirmek kolay, bende eleştirebilirim, gidip ABD'de ile müzakere etmesini hoş karşılamam fakat maalesef reelpolitik bu, dünyanın jandarmalığı rolü ABD'nin elinde . Adam ne yapsın, siyasi konjoktür böyle, tek başına kafa mı tutsun, Egemen güçleri hesaba katmadan yapılacak bir girişimin getireceği sonuçlar ortaya çıktığında burada Erdoğan'ı işbirlikçi ilan edenler o zaman yanında olacak mı ? Erdoğan'ı savunmak adıan sormuyorum, gerçekten merak ediyorum..

ABD müdahale etse daha mı iyi? Burada hepimiz biliyoruz, Türkiye'nin müdahale etmesi NATO'nun müdahalesine bahane olacak. Çünkü BM'den istediklerini alamadılar, bu yüzden NATO'nun devreye girmesinin şimdilik tek yolu Türkiye'nin saldırması.

Esad'ın katliamlarından kurtulan Suriyelier bu sefer de Haçlıların zulmüyle baş başa kalacak. Ben yönetimimize kızıyorum, çünkü Emperyalistlerin önünü açıyoruz.

Bu sefer Esad dünyanın gözü önünde bir tek muhalif kalmayıncaya kadar katledcek, iki ucu b.klu değnek, bende şaşırdım ama sizde haklısınız..

• Hainler dünyanın her yerinde hak ettikleri sona ulaştırılır ve bu katliam olarak değil gereklilik olarak tanımlanır.
  • 3. dünya savaşının kıvılcımları bunlar diğer dünya savaşlarında olduğu gibi bunda da aynı şey geçerli
    gruplaşmalar oluyo iranla suriyede tutuşmaya hazır zaten

türkiye usa israil fransa vs.1.taraf

iran suriye rusya ve diğerleri de bi tarafta ama türkiyenin fransa ve israille problemlleri olduğu için karşı tarafa da geçebilir tarafsız da kalabilir....
  • Bunları ve yerel işbirlikçilerini öldürmesinde beslesin mi Esad?

quote:

Suriye'ye müdahale edilecek!!

Lübnan’da yayınlanan Daily Star gazetesi Humus’ta 13 Fransız askerinin yakalandığını yazdı. Libya’da da başta İngiliz komandolar olmak üzere, yabancı güç askerlerinin işbirlikçi isyancılara eğitim verdiği ortaya çıkmıştı.
    http://www.guncelmeydan.com/anasayfa/index.php?option=com_content&view=article&id=3185:fransa-askeri-suriyede-ne-aryor&catid=1:son-haberler&Itemid=201

• quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

Hainler dünyanın her yerinde hak ettikleri sona ulaştırılır ve bu katliam olarak değil gereklilik olarak tanımlanır.

Babadan oğula geçen ve yönetim şekli diktatörlük olan bir ülkede baş kaldırmak hainlikmidir?
  • quote:

Hainler dünyanın her yerinde hak ettikleri sona ulaştırılır ve bu katliam olarak değil gereklilik olarak tanımlanır.

"kindar"
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Babadan oğula geçen ve yönetim şekli diktatörlük olan bir ülkede baş kaldırmak hainlikmidir?

Arap coğrafyalarının hiç birinde demokrasi yaşayamaz. Emperyalizm demokrasiyi kullanarak bu coğrafyaları sadece parçalar. Suriye demografik yapısı nedeniyle demokrasi ile yönetilemez. Fransa mandaterliğinden çıkmalarından sonra her yıl başbakan değiştirdiler. Ülke onlarca yıl siyasi kaos yaşadı. BAAS ile istikrar kazandılar ve kötüde gitmiyorlar. Ayrıca Beşar Esad anayasayı değiştirerek Mayıs ayında seçime gidileceğini de açıkladı. Muhalifler madem kendilerine güveniyorlar öyleyse seçimle gelsinler. Başaramayacaklarını bildikleri için işbirliği yaparak Amerikanın iğfaline razı oluyorlar. Bu gerçekler ışığında bu ülkede başkaldırmak hainliktir.

• Bende söylemiştim.

Ortadoğu insanı yapısı gereği mazoşist şiddeti seviyor o yüzden demokrasi falan hikaye.

Yoksa ırakta bir birlerine taş atar gibi bir gün sünniler bir gün şiiler bir gün türkmenler birbirlerinin mahallelerinde bomba patlatıyor.
  • Peki madem daha ne olup bittigini bile bilmeden (bilgi sahibi olmadan) gozu kapali elestiriyorsunuz, ortaya bir cozum onerisi koyun. Siz bugun Turkiye'nin basbakani olsaniz tam olarak ne yapardiniz?
  • quote:

quote:

quote:

Arap coğrafyalarının hiç birinde demokrasi yaşayamaz. Emperyalizm demokrasiyi kullanarak bu coğrafyaları sadece parçalar. Suriye demografik yapısı nedeniyle demokrasi ile yönetilemez. Fransa mandaterliğinden çıkmalarından sonra her yıl başbakan değiştirdiler. Ülke onlarca yıl siyasi kaos yaşadı. BAAS ile istikrar kazandılar ve kötüde gitmiyorlar. Ayrıca Beşar Esad anayasayı değiştirerek Mayıs ayında seçime gidileceğini de açıkladı. Muhalifler madem kendilerine güveniyorlar öyleyse seçimle gelsinler. Başaramayacaklarını bildikleri için işbirliği yaparak Amerikanın iğfaline razı oluyorlar. Bu gerçekler ışığında bu ülkede başkaldırmak hainliktir.

Yarın öbürgün Tayyip çıkıpta Türkler demokrasi yüzünden sürekli geri kalıyor bu yüzden demokrasiyi kaldırıyorum dese isyan edermisin?
    Diktatöre kılıf uydurmaya çalışıyorsun farkındamısın?
    Suriyenin durumu iki ucu b..klu bunun farkındayım ama kimse diktatörü savunamaz komik duruma düşer.

• esed'in gözleri mavi bakıyor
  • Bosa palavra sıkmayın Türkiye böyle bir durumda gangbang olur.
    Suriye-İran-Rusya arasında.
  • quote:

Yarın öbürgün Tayyip çıkıpta Türkler demokrasi yüzünden sürekli geri kalıyor bu yüzden demokrasiyi kaldırıyorum dese isyan edermisin?
    Diktatöre kılıf uydurmaya çalışıyorsun farkındamısın?
    Suriyenin durumu iki ucu b..klu bunun farkındayım ama kimse diktatörü savunamaz komik duruma düşer.

Tunus'a, Mısır'a, Libya'ya, Irak'a ne kadar demokrasi geldiyse Suriye'ye de o kadar gelir. Bugünlerini mumla ararlar. WirlieBen olayı çözmüş. El emaneti ile gerdeğe girilmez. Demokrasi Arap coğrafyaları için hayal ötesi bir kavram. Belki yüz yıl sonra geçerli olabilir. Suriye 30 yıldan fazla denedi ama başaramadı. Oysa Türkiye bunlardan farklı, çok daha gelişmiş bir ülke. Türkiyede demokrasi var da sanki diktatörlükte değil miyiz? Erdoğan diktatör değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Bende söylemiştim.

Ortadoğu insanı yapısı gereği mazoşist şiddeti seviyor o yüzden demokrasi falan hikaye.

Yoksa ırakta bir birlerine taş atar gibi bir gün sünniler bir gün şiiler bir gün türkmenler birbirlerinin mahallelerinde bomba patlatıyor.
    :)

neverlate,
    ben girmez ama girenleri desteklerdim. ha ne olur, en fazla sınırdan 3-5 kilometre
    içeri birliklerimi koyardım. çünkü savaş durumunda benim sınırlarımında güvenlige ihtiyacı var.
    sözde muhaliflere silah taşınmasına yardım ederdim.
    kaçanlarada şuanki destegi yine verirdim.

not,
    ben esada ve a.nejada gercekten cok saygı duyuyorum.
    umarım mevcut sorunlarının altından kalkarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet3595

3. dünya savaşının kıvılcımları bunlar diğer dünya savaşlarında olduğu gibi bunda da aynı şey geçerli

iran suriye rusya ve diğerleri de bi tarafta ama türkiyenin fransa ve israille problemlleri olduğu için karşı tarafa da geçebilir tarafsız da kalabilir....

Türkiye NATO ülkelerinden dogu blogunu savunma gibi bir şansı var mı?
    ABD,gerekirse Azerbaycan'ı vur derse vurmazsa şerefsizim.
    Bunun ornekleri çok dünyada bizle hiçbir ilgisi olmadıgı halde askerlerimiz var Afganistan,Sırbistan-Kosova,Güney Kore buralara neden girdi ? zamanında kardeşimiz dedikleri nasıl vurdurdular.
    Türkiye tiyatroda kendine biçilen rolü oynayan bir oyuncu.
    ABD ise yönetmeni...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Peki madem daha ne olup bittigini bile bilmeden (bilgi sahibi olmadan) gozu kapali elestiriyorsunuz, ortaya bir cozum onerisi koyun. Siz bugun Turkiye'nin basbakani olsaniz tam olarak ne yapardiniz?

Suriye'nin durumu yukarısı bıyık aşağısı sakal meselesi. Esad durdurulmazsa tüm isyancıları yok edecek. Şayet ki durdurulursa, durduracak güç dolaylı yoldan da olsa Emperyalizm olacağından bu sefer de başka Suriyeliler katledilecek.

Burada en önemli nokta şu, Esad mı daha çok katleder; yoksa Emperyalizm mi? Esad katlederse sonucu ne olur; Emperyalizm katlederse ne olur? İlk sorunun cevabı belli, Emperyalizmin katliamı daha büyük olur. İkinci soruda Esad katlederse ne olur bilmem ama, Emperyalizm katlederse ne olacağı belli(bknz: Irak, Afganistan..).

Bazı arkadaşlar iki ucu ..klu değnek tabirini kullanmış. Benim üzerinde durduğum mesele ise hangi ucunda daha fazla var.

Ben Türkiye'nin başbakanı olsam Emperyalizmin amacına ulaşması için gerekli olan kapıyı açmazdım. Bir insanlık katliamını önleyeyim derken daha büyük insanlık katliamına göz yummazdım. Eğer Emperyalizm o ülkeyi ele geçirirse, insanların kendi ülkelerinde köle olacaklarını bildiğimden kısmen daha küçük olan katliama göz yummak zorunda kalırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

quote:

3. dünya savaşının kıvılcımları bunlar diğer dünya savaşlarında olduğu gibi bunda da aynı şey geçerli

Bunun ornekleri çok dünyada bizle hiçbir ilgisi olmadıgı halde askerlerimiz var Afganistan,Sırbistan-Kosova,Güney Kore buralara neden girdi ? zamanında kardeşimiz dedikleri nasıl vurdurdular.
    ABD ise yönetmeni...

Afganistan harici bir fikrim yok lakin Afganistanda bulunma nedenimiz el kaide ile savaşmak değil oradaki halka askeri eğitim ve sağlık konusunda oradayız diye biliyorum.Çıkacak olası suriye savaşı benim fikrimce 3.dünya savaşını başlatmaz libyada yapılan müdaheleden fazlası olmaz en fazla budur.

• 7 kere Emperyalizm sözünü kullanmışım, farklı bir sözcük bulmam lazım ilgili devletleri kapsayan. Sömürgeci desek garip kalıyor, mandacı desek cuk oturuyor ama geçmişte kaldı gibi. Direk ABD desem diğer kan emicilere haksızlık olur

Not: Bunla beraber 8 oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReservoirDogs

quote:

quote:

ABD ise yönetmeni...

Afganistan harici bir fikrim yok lakin Afganistanda bulunma nedenimiz el kaide ile savaşmak değil oradaki halka askeri eğitim ve sağlık konusunda oradayız diye biliyorum.Çıkacak olası suriye savaşı benim fikrimce 3.dünya savaşını başlatmaz libyada yapılan müdaheleden fazlası olmaz en fazla budur.

Libya'da daha ne yapılmasın Libya'nın suan tüm kaynaklarını Fransız firmalar sömürüyor.
    İraktaki petrolü ABD lo şirketlerin sömürmesi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReservoirDogs

quote:

quote:

ABD ise yönetmeni...

Eminim bir Fransız'da kendi ordusunu o amaçlar için gitti diye biliyordur:)

*Fransız'ı rastgele seçtim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.