Son gelen bilgilere göre Esad Şam'ı terk etmiş. İran'a kaçmış durumda. İrandan askeri destek isteyecek anlaşılan. Çünkü tutunabileceği tek dal o kaldı. Suriye'nin resmi devlet başkanı kağıt üsttünde olsada. Ve İran'dan resmi olarak bir Askeri güç askeri destek isterse ve İran'da buna okey verirse ne olur buna bakmak lazım önümüzdeki süreçte. ( Okey verse bile arada Irak var tank asker sevkiyatı olamaz. Kara gücü aktarana kadar on kere düşer Şam. Hava kuvveti desteği vereyim dese oda sıkıntı ABD ve İsrail hava kuvvetleri ile hava savunma sistemleri onları keklik gibi avlar. Büyük ihtimal Esad İran'a iltica edecek. ( Ben Rusya'ya sığınır diyordum ama Putin'e trip atıyor anlaşılan. ) |
Suriyeli muhalifler yeni bir devlet kurarsa yönetim sekli nasil olur ? (2. sayfa)
-
-
Irak gibi darma dağın bi coğrafya olması isteniyor.
sonra İran da o hale getirilecek.
sonra Türkiye.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Suriyede rejim veya muhalifler turşu bile kuramaz.
-
Şurada yorumlara baktın hemen hiç kimse olayın ciddiyetinde değil.
Bir kere şunu yazalım. Muhalif dediklerimiz kim. Htş gibi gruplar ise bunlar bir düşman bulamadıkları zaman kendi kendilerine saran bir yapı. Bakın 3 5 ay önce Esad ile Erdoğan görüşecek dendiği zaman afrinde bayrak yakan bu gruptu. Hiç düşman bulamazlarsa döner türkiyeye satasirlar o halde bunlarla bir sonuç elde etmek zordu. Aralarından ikisi rastgele dini sohbet yapsin 1 saat sonra biri diğerini öldürür. Böyle de abartarak yazayım.
Öyle yada böyle Türkiye Suriyede artık egemen olmuştur. Oradan çıkmaz. Belli bir toprak parçasında kibrisvari bir yönetim olacaktır. Türkiye himayesinde. Belli kısımda Rusya egemen nusayri devleti. İsrailin egemenliğinde bir kürt devleti ve amerikan himayesinde bir Sünni devleti bence aşağı yukarı böyle bir şey olur. Devleti devleti dediğime bakmayın federasyon olur ya da başka şey.
Neyse önemli olan bu değil. 4 e değil 5e bölünür. 5 e değil 2 ye olunur farketmez. Hatta bölünmesin yine sundan sonra yazacaklarım değişmez. Türkiye eksen değiştirdi. Her anlamda. Bu durumun etkilerini göreceğiz. Çok kısa sürede çok ilgi siyasi gelişmeler yaşanacağını düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir çöp ülke daha oldu, Türkiye'ye yapışmış huzursuz, kimin ne b..k yediği belli olmayan terörist ülkeler. Türkiye'nin sonunu buna benzetmek için her türlü proje devreye sokuldu.
-
Muhalifler diyerek şirin göstermeye çalışmayın, muhalifler dediğiniz yapı içinde el-nusracı ve el-kaidecilerin olduğu yeni ismiyle htş terör örgütü.
-
Hepsi radikal degil sonucta öso Türkiye devletinin kontrolünde böyle diyerek Türkiyeyi sanki teröre yardim ediyormus gibi gösteriyorsunuz.
-
Cihatçılar şeriat isteyecektir ama ülkenin tamamında şeriat için bir talep var mı? Bu önemli. Şeriata tamam diyecek Suriyelilerin hepsi Türkiye’de zaten. Şam daha düne kadar Avrupa şehri gibiydi orada böyle bir talep bence yok. Cihatçılar rejim için şeriat istiyorlarsa bence TR’deki Suriyelilerin geri dönmelerini sağlamak zorunda..ya da taliban tarzı İran tarzı faşist-dikta ile yönetebilirler onların bileceği iş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiyeye bagimli öso suriye milli ordusu falan Türkiyenin böyle bir devlet kurulmasina izin verecegini pek zannetmem.
-
Onların ne kadar sözü geçer belli değil. Cihatçılar PKK’ya tek kurşun sıkmadılar, sıkmadıkları gibi diyalog ve işbirliğinden bahsediliyor. O köprünün altından çok su akar ama ilk yapılması gereken şey TR’deki Surilerin defedilmesi sonra ne yapıyorlarsa yapsınlar. Rejimi ABD - İsrail düşürdü artık onların sözü geçer. İran dönemi kapandı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ne olduğunu anlamak zor fakat pyd pkk ülkenin yarısına el koymuş durumda. Petrol yataklarıda orada. Zaten Amerika nın hiç karışmamasını şimdi daha iyi anladım. İnşallah bu işin içinde İsrail olmaz! Sanki Bob yürüyor sanki
-
1923 den önce dünya toz bulutuydu adem cennetteyken havvayı bekliyordu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X