Nasil bir yönetim sekli izlerler iran afganistan gibi seriatmi olur yoksa daha ilimli bir yönetim seklimi ? |
Suriyeli muhalifler yeni bir devlet kurarsa yönetim sekli nasil olur ?
-
-
Demokrasi olmayacağı kesin. Ortak düşmanları ortadan kalkınca kendi aralarında taht kavgalarına tutuşacaklar. Sonrada muhtemelen Türkiye'den her türlü desteği alıp her türlü düşmanlığı yapacaklar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiyenin bazı tuzaklara düşmemek için bazı gruplara yardım yapmaması gerekiyor. Radikal olanlara yapmasak iyi olur. Sonra katliam falan yaparlarsa bizi sorumlu tutarlar.
Irak gibi olursa iyi olur onlarda şuan iyi kötü işleyen bir demokrasi var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Irak'da neyin demokrasisi var? Her etnik grubun partisi, silahlı militanı ve bölgesi var. Irak bir devlet bile değil. Suriye'de öyle olursa bu Türkiye için hiç iyi olmaz. Bari olacaksa YPG'nin gücü alabildiğince azaltılsın diyeceğim de o da pek mümkün gözükmüyor.
-
Trump gelene kadar evcilik oynuyorlar çadır bile kuramazlar.
Şeriatla yönetilen bir ülke kurup, kurdukları ülkeden var gücüyle, Türkiye yada avrupaya kaçarlar.
-
Youtube videolarını izleyerek ekonomi yönetmeye çalışmazlar kesinlikle
Açıkçası bölgeyi YPG-PYD-PKK ya kaptırmasınlarda onlara karşı bir tampon bölge oluşturup Fırat'ın doğusuna hapsetsinlerde nasıl bir yönetimleri olursa olsun bize ne ? Veya BANA Neee...
Orada denize ulaşacan bir Terör devleti kurulacağına içinde veya yönetiminde Türkiye yanlısı muhaliflerin olacağı hatta Türkmenlerin ve bölge insanının olacağı bir yönetime ben razıyım. Yönetim şekillerinede kendileri karar versin ondanda BANA NE... İsterse şeriaat ile yönetilsinler isterse tek adam yapsınlar isterse krallık gelsin isterse Cumhuriyet. Esad varken sanki çok demokrasi varmış gibi o bölgelerde konuşmanız gene yok mu..
Not: Ben Rusya elinde sonunda mudahale edip püskürtür bunları diyordum ama Rusya Esad'ı tek bırakıp çekildi gibi okunuyor son süreç.
-
İlk kez sana katılıyorum.
türkiye den başka hiçbir ülke umrumda değil.
-
aynen öyle. ypg ve kürdistanı yerin dibine sokacak herşey mübahtır benim için. şeriat gelsin işte mis gibi
o zaman hiç demeyecen niye bu kadar suri, afgan burada diye. komşuda pişiyor sanada düşüyor çünkü.
biz öyle kabuğumuza çekilecek konumda bir ülke değiliz. bunu hem tarihimiz, hem köklerimiz reddeder. buras ada değil ki kafana göre takılasın. Türkler her zaman bölgenin hakimi olmaya çalışmalıdır. coğrafi şartlarda bunu gerektirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 6 Aralık 2024; 23:27:48 >
Kağıt üstünde El Nusra ile bağları olmadıklarını, çok daha ılımlı olacaklarını vs söylüyorlar. Ama şu da var ki HTŞ dediğimiz yapı çok sayıda cihadist yapıların da birleşmesinden oluşuyor. Herkesi ikna edebilirler mi bilemiyorum.
Geçmişten uzun yıllar hükmettiğin, yarısına yakınında terör orgutu Ypgnin yer aldığı, en uzun kara sınırımızın olduğu ülkenin yönetimi hakkında "Benden başkası ilgilendirmez" demek komik kaçıyor.
Libya gibi olur...
Kaddafi öldü ama Libya'da halen iç savaş devam ediyor....
-
Türkiye bir bölgenin hakimi olma vasfını Akp döneminde yitirdi...
20 senedir nereye elini atsa yüzüne bulaştırıyor...
Süleyman şah türbe kaçırma ve 18 adayı Yunanlara kaptırma Türkiye tarihinin en utanç verici olaylarıdır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 7 Aralık 2024; 0:35:59 > -
siyonist çünkü alayı. abd ne derse onu yapıyoz 100 yıldır böyle
Hayır
Ikby hariç irak gayet iyi durumda anca bu kadar olur 15 20 sene evvel tastamam isgal gördülan ülke
Ha ortalama Iraklı ortalama Türkten fazla et yiyordur daha dogal ve guzel besleniyordur bunu Irak'ı bilen herkes bilir biz suan bazi noktalarda gercekten cok kötüyüz insanlar yumurtayi bolusup yemeye falan başladı ıkby'de bile halkın ciddi bir kesimi guzel yasiyor araba vergileri vs çok düşük et ucuz vs
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Suriye'de yeni bir oyun kuruluyor bu bir gerçek.
Şahsi fikrim Rusya-ABD ve Türkiye anlaştı. Esad ve İran satıldı. ( İran zaten her yerde kaybediyor buradada kaybetti.) Ukrayna'ya karşılık Rusya Suriye'yi bıraktı diyenlerde var. Veya Putin Muhaliflerden üstlerinin kalması ve Suriye'nin Rusya'ya olan dış borcunu ödemeleri şartı ile Esad'ı sattı diyenlerlerde var.
Rusya bugün vatandaşlarına Suriye'yi terk etme çağrısında bulunmuş. Hİç direnmedi veya korumadı Esad'ı. Üstüne ABD'de normalde her şeye burnunu sokar bu ilerlemelere bu çatışmalara gram müdahil olmadı oda Esad'ın düşmesini bekliyor anlaşılan.
Ayrıca diğer bir gelişme ABD başta olmak üzere bizimde terör örgütü dediğimiz AB ülkelerininde terörist dediği HTŞ lideri bugün CNN"e çıktı bildiğin başına 10milyon dolar ödül konumuş terorist denen birisi ABD'nin TV kanalında konuştu. Demekki ABD bu işe ılımlı bakıyor. Örgüt lideri yeni yönetim kurulacaksa biz HTŞ yi fesh etmeyede hazırız flan demiş sözde.
Şahsi okumam Suriye en az 3 e bölünecek. YPG-PYD'ye kürt devleti öyle yada böyle kurulacak orada. Bahçelinin çıkışları boşuna değilmiş. ( Tabi ne kadar küçük kurulursa o kadar iyi bizim için. Fırat'ın doğusuna sıkışırsa yetebilir.) Diğer taraftada Türkiye'ye yakın artık yönetimi ne olur bilemem ama OSÖ önceliğinde bir Sunni islam devleti kurulabilir. ( Türkiye'ye göç edenlerin çoğu bu bölgelerden belki orada yeni bir devlet yeni bir yönetim olunca hiç yoktan yarısı gitse bizim işimizede gelir. )
Tabii diğer soru işaretleri İsrail bu bölünmeye dahil olur mu oda Golan tepelerinden ilerleyip bir şeyler koparır mı bunlar soru işaretleri. Oradan yarıp YPG-PYD' ile alttan birlşemeyi istiyor diyen eski askerlerde var. Veya yarın ABD destekli YPG-PYD bu Esad'dan geri alınan yerlere çökme operasyouna başlarsa ne olacak bunlar hep soru işaretleri. Trump'un ne yapacağı ne diyeceğide önemli yılbalşından sonra. Çünkü devlet yıkmak bölmek kolay asıl mesele asıl sıkıntı ganimet paylaşmakta. Bir bakmışın ABD-Rusya-Türkiye İsrail çıkarları gene çatışmış gene bir iç kargaşa orada.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Demokrasi olmayacağı kesin. Ortak düşmanları ortadan kalkınca kendi aralarında taht kavgalarına tutuşacaklar. Sonrada muhtemelen Türkiye'den her türlü desteği alıp her türlü düşmanlığı yapacaklar.
|
Şeriatla yönetilen bir ülke kurup, kurdukları ülkeden var gücüyle, Türkiye yada avrupaya kaçarlar. |
Benzer içerikler
- başkent inşaat şikayet
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- twitter ifşa
- evlatlık bebek ilanları yeni
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- mavi taksi nedir
- e devlet kimlik kısıtlama
- 1 milyon tl eft ücreti
- togg ortakları
- bayiden sıfır araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X