Şimdi Ara

'Sürücüleri en iyi duruma getirme' fonksiyonu zararlı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar windows 10 da bu fonksiyona denk geldim bir ssd ve bir hddye sahibim. 7 gblık bi oyun indirmiştim hddye beğenmedim sonra kaldırdım. Denk gelince orda sürücüleri en iyi duruma getir kısmında ssdyide hddyide aynı işlemi uyguladım bi yüzde dolmaya başladı olay bitti. Ne olduğunu anlayamadım. İnternette biraz araştırdım kimisi ssdye yapılmasının mantığı olmadığını söyledi kimisi sık sık yapmak veya her silme işleminden sonra yapmak çok zararlıymış vs. Bu konunun astarı nedir ? Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows 10'da "sürücüleri en iyi duruma getirme" işlemi son derece güvenilirdir, yapmanızda hiçbir sakınca yok hatta dediğiniz gibi bir de ssd varsa zaten düzenli çalıştırmanız ssd için de iyi olacaktır. Zararlı diyenler bu sistemi eski tip defrag işlemi ile karıştırıyorlar, ssd'lerde defrag yani disk birleştirme işlemi yapmak o diskin yazma ömrüne olumsuz etki ediyor, bu nedenle kesinlikle önerilmez. Ama Windows 10'daki "sürücüleri en iyi duruma getirme" işlemi zaten ssd'leri otomatik algılar ve onlarda sadece trim komutunu çalıştırır, mekanik hdd'lere ise disk birleştirme işlemi uygular.
  • SSD'ye defrag yapmak tamamen gereksizdir. HDD'ye defrag yapıldığında ufak bir hız artışı sağlanabilir fakat uzun vadede yapılan her defrag HDD'nin ömrünü kısaltır, yavaşlamasına sebep olur. SSD'lerin ömrü yazılan veri ile, HDD'lerin ömrü yazılan ve okunan veri miktarıyla orantılıdır bu yüzden defrag aslında zararlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

SSD'ye defrag yapmak tamamen gereksizdir. HDD'ye defrag yapıldığında ufak bir hız artışı sağlanabilir fakat uzun vadede yapılan her defrag HDD'nin ömrünü kısaltır, yavaşlamasına sebep olur. SSD'lerin ömrü yazılan veri ile, HDD'lerin ömrü yazılan ve okunan veri miktarıyla orantılıdır bu yüzden defrag aslında zararlıdır.
    Cevap yazmadan Father Torque üstadın yazısına (aslında önceki mesajlara ) baksaydın "KONU KİRLETİCİSİ" olmazdın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 26 Kasım 2019; 0:12:45 >
  • melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Siz "konu kirleticisi" olarak ben eksik ve/veya hatalı bilgilendirmenin düzeltilmesi olarak tanımlıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.