Arkadaşlar İphonu'mdan içeri kulaklık kısmına doğru sanırım 5-6 damla su kaçtı. Tam bunu fark ettiğimde ekran yarı beyaz olmuş ama menülere tıklayınca çalışıyordu, yavaş yavaş tamamen beyazlaştı ekran ve sonunda ekran karardı. Telefonu kapatamıyorum dünde üstteki kapatma tuşu bozulmuştu. Yeni cihaz 2 günde pert oldu. Ekran biraz beyazlaşınca hemen sildim ve kurutma makinasına tuttum, sonrada 3 saattir pirinç içerisinde. telefonun açık olduğunu biliyorum ancak ekranda renk yok. denemek için az önce şarj cihazına taktım ekran yine bembeyaz oldu, kilit girince süresinde yine karardı. tekrar pirinç içerisinde. öneriniz nedir? teli kapayamıyorum ve açamıyorum. yarın erkenden telefoncuyamı götüreyim? sorun ve masraf ne olabilir? telefon maziyemi karıştı acaba? yada şuan yapabileceğim birşey varmıdır. benzer konuları okudum ama sorun tam olarak bu olmadığından konu açtım. ilginiz için şimdiden teşekkkürler.
unutmadan arkadaşlar bu telefonu acil kapamam gerekli anladığım kadarıyla yukarıda tuş bozuk nasıl kapatabilirim? kaparsam diğelim kurudu ileride nasıl açacam geri oda sorun.
Gecmis olsun hocam. Bence hemen teknik servise gotur
iyi ihtimalle sadece ekran gitmistir ve 150 civarina hallolur ama su temasi olan telefonlar genelde adam olmuyor bi daha
quote:
Orijinalden alıntı: burak_bt
acil kapaman gerekliyse niyr sarja takiyorsunki, birak sarji bitince kapanir. sonra acman gerekirse sarja tak aciliyor zaten otomatikman iphonelar
Dostum telefonun açık olup olmadığını algılayabilmenin daha iyi bir yolu varmı hiçbir fonksiyon çalışmazken? =)
quote:
Orijinalden alıntı: CTU
Gecmis olsun hocam. Bence hemen teknik servise gotur
Teşekkürler kardeşim. Bugün verdim. Yarın gel dediler, üst tuş tamiriyle de 50 tlyi geçmez masraf dediler. Anlamadığım GENPA'ya sordum 250-300 dedi masraf. Kandırıyorlar insanı, tanıdık telefoncu yarın veririm dedi bakalım sonuç ne olacak.
Tanıdık bir telefoncu bilindik bir isim değil pek. Aldım teli 55 TL verdim, gayette normal çalışıyor şuan da...
her iphone kullanıcısının iphone a bir kulaklık birde şarj girişi tıpası almasını tavsiye ediyorum.
Tabi hoperlör girişleri vs var ama yarı kadar önlem almış oluyoruz.
Neyse halledilmiş bari geçmiş olsun...
Problem neymis, ekrani beyazlaticak kadar ogrenebildinizmi
Kısa devre yapmış ekran devreleri. Hiçbir parçayı değiştirmeden halletti usta. 3.gün henüz bir sorun yok. İlginç olan eskisinden hızlı çalıyor cihaz. İçimi temizlendi ne olduysa... =)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme