Şimdi Ara

SUZUKİ GRAND VİTARA (YARDIM EDİN LÜTFEN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ankara'da oturuyorum ve kış şartlarında kullanımı rahat olsun diye 4x4 araç düşünüyorum ve biraz araştırdıktan sonra hem fiyatı,hem donanımı, hem de vergi avantjı dolayısıyla Grand Vitara 1.6'yı düşündüm.
    Bu araca sahip olan arkadaşlar varsa veya araçla ilgili iyi veya kötü bilgisi olanlar var ise benimle paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thatdayyy -- 3 Eylül 2007; 11:12:36 >

• Bu arada gerçi şimdiye kadar bi cevap yok ama Grand Vitara'nın gerçek ortalama yakıt tüketimini de sormak istiyorum bilen arkadaşlara.

İyi Günler.
  • Arkadaşım
    bir önceki kasa vitara kullancısı olarak yazıyorum. Almay düşündüğünüz araba fotoğraftaki tek kapılı versiyon ise şunu söyleyebilirim : aracın tek kapı olmasından kaynaklanan ergonomik handikaplarını bir kenara bırakırsanız (en başta arkaya biniş iniş ve bagaj hacmi).mekanik olarak iyi ve sorunsuz makinalara sahipler.kendi eşdeğeri 0 km araçlar içinde de fiyat / kazanım oranı bence çok yüksek.
    Bir diğer konu da yeni kasa 1.6 cc vitaralarda eski kasalarda veya yeni kasa 2.0 modelinde olduğu gibi arazi şanzımanına manuel olarak müdahale edebilecek hiç bir düğme kol yada başka birşey yok.Oysa 2.0 modelinde bir düğme ile 4 H / 4L seçimini yapabiliyorsun.Bu sana ne kaybettirir: Eğer benim gibi aracının doğadaki sınırlarnı merak edip zorlamayacaksan (ama bir gün mutlaka bunu yapmak için kaşınacaksın ) tekerlerini suya gömüp dereden karşıya geçmeye çalışmayacaksan veya balçık gibi bir çamurun içinden geçip o zevki ve zaferin heyecan yaşamayı istemediğine emin olacak kadar iradene sahipsen;hiç birşey kaybettirmez.Ama ben yine de derim ki madem böyle birşeyler yapacaksın ya eski kasa 2005-2006 al o arazi vitesi elinin altında olsun yada yeni alacağım diyorsan da 2.0 al ki şu 4H/4L avantajna sahip ol.
    İllede bu nu alacağım dersen,altı yüksek "biraz biryerlere gidecek" hava ve yol şartları ağırlaştığında ise sana "gitmesek olmaz mı?" diyen bir "jipcik" almış olursun.

• 4L'ye kesinlikle katılıyorum. Bizde de memlekette eski kasa 3. kapılı var. Arazi performansı mükemmeldi. Ama yeni kasanın tipi hoşuma gitmesine rağmen arazi vitesinin olmaması çok kötü. + sürekli 4x4 olması yakıt tüketimi için büyük bir dezavantaj olmuş.
  • dün yakıt tüketimi ile ilgili söylemeyi unuttum.Ben şehir içinde standart bir sürüş ile (2000-3500 d/dk) ortalama 11-12 litre/100 km harcyordum.Açık yolda da 7-8 litreye düşüyordu.A N C A K yeni grand vitaranın surekli dört çeker (ne gerek vardıysa sürekli dört çekmesine ; sanki biz bilmiyoruz nerede lazım bize dört çeker) olmasına rağmen bir önceki kasadan daha az yaktğını duydum.
    ARAZİ VİTESİ VE 4 L ÖZELLİĞİ ÖNEMLİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ
    (bkz. discovery,land criuser,pajero,cherokee,pathfinder vb)
  • Cevaplarınıza çok teşekkür ederim. Evet, arazi vitesinin olmayışı çok ii olmamış. Yakıt tüketimi de çok fazla değilmiş. Bana ortalama 10 lt yakması normal olur.
    Diğer SUV'larda arazi vitesi ve 4L var ama fiyatları çok fazla yaw, hadi aldık aracı ama ondan sonra onun vergisi,yakıtı falan beni düşündürüyor. Ben o yüzden grand vitara 1.6'ya takmış durumdayım. Verdiğiniz bilgiler çok güzel. Tekrar teşekkür ederim.
  • benim (bkz. discovery,land criuser,pajero,cherokee,pathfinder vb)
    derken kastettiğim bunlara bakın anlamında değildi.Yani ben arazi aracıyım her yola gelirim diyen tüm suv'larda mutlaka bir arazi vitesi bulunur. Bunu ifade etmek istedim.Ama mutlaka alacagnız araçla Off-Road zevkini yaşayın.Korkmayın araca hiç bir şey olmuyor.Vidası bile gevşemiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.