O paralara çıkınca çok araç var hocam. Japon araçlarının fiyatlaması şu an aşırı saçma. Toyotadan hondaya ordan suzukiye kadar tüm araçlar piyasaya göre aşırı pahalı. Bi vitara gl mantıklı geldi bana. Swift cliodan, i20den, corsadan pahalı mesela, bence olmamalı. Full paket corolla crossa 2 milyon yazmışlar, nedir bu ya ? 1460 a 180hp gemi gibi tucson veriyorlar, istediği kadar donanımı az olsun arada 500binden fazla fark var < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SUZUKI SWIFT FUN CLUB (162. sayfa)
-
-
Daha önce yorumumu yapmıştım şunu da eklemek istiyorum. Konuştuğum bir bayi müdürü ötv muafiyeti için bekleyen kişi sayısının çok olduğunu, model sayısının çok az kaldığını, bu tip araçlar için stok beklentisine girmememi tavsiye etti. Muafiyetle gelenden daha çok para kazandığını ekledi bir de. Sana satmam dedi kısacası :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabayı almış olduğum Doğan Trend deki satış elemanı arkadaşa sordum, o da servise sordu. Bunun güvenlikle alâkalı olduğunu kapatilamadigini söyledi. Artık öndeki araca yaklaşırken hafif fren yapıyorum, böylece freni algılıyor ve ani durmuyor sanırım.
Ben 2021 model Suzuki Swift aracımızı İstanbul Basın Ekspres üzerinde bulunan Doğan Trend de yıllık bakım yaptırdık. Fren balatalari da değiştirdiler (araç 20 bin km de). Toplamda 9150 TL ödedim. Bana biraz fazla geldi.
Artık 3. Yıl bakımını özel bir serviste yaptırmak istiyorum. Bu fiyat sizce de yüksek değil mi?
çok yüksek evet tek karınız eğer garanti bitti ise 10 yıl garantı olayı devam edecek serviste bakım yaptırdıkça dışarıda yaptırsanız 3 te 1 fiyatına geliyor ama garanti olmuyor + yı - yi düşünüp ona göre karar verin ben dışarıda yaptırıyorum 3 yıldır ama garanti yok artık şans işi biraz.
-
İstanbul'da Avrupa yakasında onerebileceginiz bir özel servis var mı?
Valla yok maalesef ben zaten kendi ustam var her markaya bakan ona güvendiğim için ona gidiyorum sadece ama Bosch servise götürebilirsin en azından sanayiden bir tık daha güvenli sonuçta arkasında Bosch firması var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende adanadaki servisten randevu aldım 6.000 tl, geçen sene 2.800 civarıydı sanırım. Garantiyi bozmamak için ayrıca kafam daha rahat oluyor, o yüzden servise bırakıyorum. Aracın fiyatı 1.100.000 olmuş, parçalar çok pahalılaştı, ayrıca hibrit olmasından dolayı ek parçalar var araçta. Tanıdık ustalar var ama ben yinede güvenemiyorum. Bir sorun yaşadığında usta hayatta tazmin etmez, üzerine bile almıyor, direk sana patlıyor. Geçmişte usta hatası yüzünden trigeri patlatıp yolda kaldık, ustadan hiç bir şey alamadık. Götürdük serviste yaptırdık aracı. Araçların bu kadar pahalı olduğu bir dönemde ben ustalara emanet edemiyorum. Ayrıca garantinin sona ermesi de cabası.
Benim satış fiyatı yazma sebebim araçların sıfır fiyatları çok yükseldi. 1 milyon luk bir şeyi ustaya teslim etmek istemiyorum, yazma sebebim buydu. 2. Eldeki fiyatını düşünmedim alırken. Araçtan genel olarak memnunum.
Aracın 2. elini düşünen zaten Suzuki almaz.
Ben hiç bir zaman başkası için araba almadım, swifti aldığımda bazı cahil ve ön yargılı arkadaşlarım burun kıvırdı. Her zaman beğendiğim aracı bütçem dahilinde aldım. Piyasa arabaları bana göre değil, jeografik olarak burada doğsamda burada yaşayan insanlar gibi düşünmüyorum.
Katılıyorum aynen öyle.
İmzamı atarım
Arkadaşlar merhaba. 2012 swift aracım var arka taraftan bozuk yollarda,dönüşlerde çıt çıt tık tık metal sesi geliyor dingil burçları değişecek dediler yurtdışından parça sipariş ettim geldi değiştirdim ses hala devam ediyor. Yabancı kaynaklarda araştırdım arka dingili komple değişmesi lazım diyorlar başına böyle birşey gelen varmı parçasında zor bulunuyor aracın pahalıda. YouTube’da swift rear axle noise yazınca çıkıyor sesin aynısı adam komple arka dingili değişiyor
Merhaba Swift severler ya da sevmeyenler :)
2021 GL Hybrid aracım var 20 bin km de yağ ve filtreyi değiştirin uyarısı verdi, periyodik bakımına daha 5 bin km var ben de yağ değişimi yaptırmak istedim fakat uyumlu filtre bir türlü bulamıyorum, filtron bulabildim ama bu marka hakkında da kimisi iyi yorum yaparken kimileri de aşırı gömmüş kafam karıştı açıkcası. Sizin tecrübe ettiğiniz bir ürün ya da önerebileceğiniz bir yol var mı ?
Şimdiden teşekkürler.
-
Kaliteli marka yanlız dikkat edin hibrit hava filtresi ile normal olan aracın hava filtresi farklı
Facebook grubunda daha net bilgi alabilirsiniz
https://m.facebook.com/groups/628285277372838/
Zenginsen para havadan geldiyse dediğin gibi swift keyif için alınır sıkılınca da düşükten satıp üstüne bir swift parası daha koyup yenilersin. Renkler ve zevkler tartışılmaz meselesi.
Bu arada cahil olan arkadaşların değil bilesin.
Aylardır yazıp duruyorsun, bir sıkıntın var belliki. Zengin olsam swiftle ne işim var, senin hayata olan bakışın tam türk bakışı, Erol Mütercimin dediği gibi, Türkler parayı çok sever. Ben o kafada değilim. İnsanın odak noktası para olmayınca cahil olmaz. Arkadaşlarım bu arada otomobil cahili tam olarak. Piyasa araçlarına bir koyun edasıyla, para sevdasıyla kapılmak tam da bizim milletin işidir. Her fırsatı değerlendireyim aman bu fırsatta kaçmasın, çok para kazanayım vs. Benden uzak dursun. Zamanı geldiğinde paranın hiç bir halta yaramadığını birebir yaşamış bir insanım. O yüzden dünyadaki bütün paralar senin olsun. Ben mutlu olayım yeter. Elalem için bir şey almak benim tarzım değil, bunun için zengin olmana da gerek yok, sadece keyif alman gerekli. Ben kendimi onlardan ve senin düşünce tarzından farklı görüyorum, bu da suç değil sonuç olarak.
Cevap yazmıştım ama forumun azizliğine uğradım yine nasıl oluyorsa. İleti görünmüyor. Kısaltıp bir daha yazayım dedim.
Ben her markanın fanını anlarım, anlamaya çalışırım ama şu Suzuki, Alfa ve bir de Mazda'nın fanlarını hiçbir zaman çözemeyeceğim.
1 yaşındaki (2500 km'de ve kazasızdı) aracımı ilk periyodik bakımına götürdüğümde bir fiyat alayım dedim sıfırı 230'a satılırken benimkine 164 bin lira önerdi Koşuyolu. Burası genel merkez bir de. Ne Türk bakışı ne İngiliz bakışı arkadaşım? Adamlar alenen senin malına çöküyor. Böyle otomobilini kendi eliyle öldüren bir markayı tercih etmeyen insanlar koyun değil gayet akıllı ve parasının kıymetini bilen kişilerdir. Zenginlikten kastım buydu. Parayı kolay kazanıyorsan b segment bir otomobilden ne kadar keyif alacaksan alır sonra da üste bir araba parası daha verip yenilersin. Bak mesela benim aracı büyütmem gerekiyor ama yapamıyorum çünkü ölü fiyattan gidecek üstüne 400 bin lira civarı para koymam lazım. Onda da sıfırı geçtim 2020 falan alabilirim ancak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X