Şimdi Ara

Suzuki sx4 S cross (Konu Güncellendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
5
Favori
42.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: desx

Fiyat konusunda herkesin farklı görüşleri olabilir lakin neden bunun yerine şu alınır o zaman gibi bir düşünce var anlamış değilim. Dengi olan araçlardan hiç bir eksiği olmadığı gibi, performans dahil, fazlası bile olan bir araç bu.

emsallerinden çok az daha küçük ve piyasaya yeni giriyor Suzuki ikinci el değerini koruyan bir araba da değil yani seneye qashqai yeni kasa çıkınca, ix35, sportage ve asx gibi alternatiflerde varken bu arabanın satılması zor. Niye mi ? marka algısı ve güvenlik olarak kanıtlanmadı daha ve diğer arabaları dahil çok yüksek güvenlik başarısı göstermiş değil. Onun yerine kendini güvenlik olarak motor olarak kanıtlamış arabalar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

Orijinalden alıntı: desx

Fiyat konusunda herkesin farklı görüşleri olabilir lakin neden bunun yerine şu alınır o zaman gibi bir düşünce var anlamış değilim. Dengi olan araçlardan hiç bir eksiği olmadığı gibi, performans dahil, fazlası bile olan bir araç bu.

emsallerinden çok az daha küçük ve piyasaya yeni giriyor Suzuki ikinci el değerini koruyan bir araba da değil yani seneye qashqai yeni kasa çıkınca, ix35, sportage ve asx gibi alternatiflerde varken bu arabanın satılması zor. Niye mi ? marka algısı ve güvenlik olarak kanıtlanmadı daha ve diğer arabaları dahil çok yüksek güvenlik başarısı göstermiş değil. Onun yerine kendini güvenlik olarak motor olarak kanıtlamış arabalar var.

Bu fiyatlarla bu araçtan senede 10 tane satarlarsa tebrik etmek lazım bu adamları..

• full dizeli 4x4 ü 70 bine satsalardı alan olurdu çok....suzuki nin diğer rakiplerinden daha kötü bir marka olduğunu düşünmüyorum....sadece fiyatı abarttıklarını düşünüyorum ben..
  • Donanım tablosu ilginç biraz... Hid far dışında orta donanım gayet yeterli..
     Suzuki sx4 S cross (Konu Güncellendi)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dusau kullanıcısına yanıt
    İkinci el değerinin düşük olması bu şekildeki düşünce tarzından kaynaklanıyor. ix35 ve ASX'i yollarda ne kadar görebiliyoruz ki? Hadi Mitsubishi kendini kanıtlamış marka, Hyundai ise çok geliştirdi kendini ancak şu anda o da fiyatlarını diğer markaların seviyesine çekti. Ne farkı kaldı? Ek olarak Suzuki artık güvenlik konusunda da testlerde 5 yıldız almaya başladı. Japon benzinli motorunu zaten konuşmaya gerek yok. Nissan'daki Renault dizelleri nasıl kendini kanıtlamışsa, Suzuki'deki Fiat dizelleri de kendini kanıtlamış motorlar. Ben bu algıyı sadece Suzuki'nin Türkiye'de tanınmamasına daha doğrusu "tanıtılamamasına" bağlıyorum. Tamamen ön yargı. Ek olarak da dizel motor delisi ülkemize dizel motorlu araç getirmeyen distribütörün hatası bu konuda da büyük.
  • Bende suzuki uygun fiyatla getirseydi alabilirdim ama adamlar gene yaptı yapacagını dediğim gibi arabanın iihs ve ncap testleri de yok niye alayımki bu fiyattan. Zaten az da olsa sınıfına göre küçük boyut olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracı ben de dün CRV konusunda görmüştüm;fena değil,düşünülebilir diyordum ta ki fiyatlar açıklanıncaya kadar.Bu arabanın en dolu 1.6 dizeline 43.500 dolar ödüyorsunuz(veya 33.500 euro)Sen piyasaya yeni giriyorsun;araban Türkiye'de çok satılan bir marka değil;(sanırım) bu motoru-modeli de ilk defa getireceksin Türkiye'ye;ikinci eli olmayacak haliyle;piyasada onca tanınmış marka olmasına rağmen bu segmentte ,artı aracın boyutları da rakiplerine göre düşük kalırken sen aynı fiyattan satmaya çalışıyorsun.Hadi özgün bir donanımın olur anlarım.Elektronik el freni yok,konsolda geniş ekran yok,kör nokta uyarı sistemi,şerit takip sistemi bunlar zaten yok.Otomatik park etme özelliği yok.Cruise control var ama adaptif değil(madem bu fiyatla çıkıyorsun rakibin crv olacak.CRV'de veya Kuga'daki gibi akıllı bagaj sistemi gibi şeyler getirmemişsin.Özgün diyebileceğim bir sürgülü cam tavan var iyi düşünülmüş.Yani normal bir suv çıkarmışsın.Böyle bir fiyat politikası olmaz.Şimdi bazıları gelecek 4x4 olayına girecekler;ben bu konuyu çok konuşmaya değer bulmuyorum açıkçası.Ben yeni gelecek 1.6 crv'den umutluydum ama bu gidişle onun da olacağı belli.Neyse;yine de Suzukiye başarılar.Rekabet iyidir.

• Bu fiyatlarla araç satabileceğini düşünen firma yetkililerine saygılar...Bir kere şunu anlamalılar: Bu ülkede insanlar her köşe başında gördükleri aracı alırlar öncelikle. Nissan QQ, segmentinde ilk olmasının ekmeğini yedi ve yemeye de devam ediyor. Sonradan çıkan ASX ise yeterince satamadı, çünkü daha çirkin...Tıpkı SX4 gibi...Üstelik çok da güzel indirim veriyorlar.
  • yılın çuvallaması suzuki nin oldu...bu yöneticileri neye göre seçiyor firmalar..
  • Hiç mi alan yok araçtan?

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

O fiyatlar hayal olur.

Eski sx4 b segmentiydi bu araç ondan bir hayli büyük, 4.3 metre uzunluk, 2.6 metre aks mesafesiyle c segmenti standartlarında.

Ayrıca o fiat'la ortak üretimdi bunu tek suzuki üretiyor bu da maliyet unsuru demek...

En iyi ihtimalle 45-50'den başlar.

İyi öngörmüşsün 51.000'den başladı araç.
  • mantıksız fiyatlandırma...
    vasat bir araç işte
  • Arka diz mesafesi daha geniş olsa ve üst donanımlarda 8-10 bin daha uygun olsa fiyatı, çok talep görürdü bence.
  • Çok acımasız eleştiriler var
    nissan qashqai sx4 crossdan ne kadar üstün bir araçki çok rahat eleştirilebiliyorsunuz
    çok satan araç iyi bir araçmı önce ona bir cevap vermek gerekiyor
    ben kendi görüşümü soyleyeyim
    ikiside kalite olarak birbirine cok yakın araçlar ama sx4 un tanıtım sorunu var
    sürü psikolojisinide unutmamak lazım

• Seşam Arkadaşlar,

Ben GLX 4x4 Benzinli modelini aldım hayırlısıyla... Aracı İzmit Çobanoğlu Plazadan aldım. Evime gelinceye kadar da 950km yol yaptım. Arac rodajda diye zorlamadan uzun yol deneyimi yaşadım ve benzin sarfiyatı olarak 100 km de ortalama 6.1lt değer gördüm. Aldığım benzin ve yaptığım kilometreye göre değerin doğru olduğunu söyleyebilirim.

İlk izlenimim, bu aracı görmemiş olsaydım, Kia Sportage alacaktım ama iyiki almamışım. Kia test sürüşünde bana pek güven vermedi, yol tutuşunda ve virajlarda korktum. Bu araç tamamen farklı, yakın zamanda müsait oldukça deneyimleri yazarım, saygılar...
  • wazdew kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Merakla bekliyorum yorumlarınızı. Bir de fiyat verirseniz sevinirim...
  • wazdew kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın, hayırlı olsun.
  • Bayinin verdiği en son fiyat 75.000 TL ama tabi gitme gelme, konaklama derken biraz daha masrafımız oldu. Ben bu masrafları görmüyorum bile keyfine diyecek yoktu..

İzmit - Afyon arası yol deneyimim gece yolculuğuna denk geldi yavaş yavaş sürmek zorunda kaldım, yağmurda vardı. Afyon - Denizli arası çok keyifli geçti hava açık ve yağmur yoktu, hız sabitleyici ile devirsiz bir sürüş gerçekleştirdim. (Yokuşlarda hızdan düşmemek için hız sabitleyici devri yükseltmek zorunda kalıyor ben engel oldum.) Araç kullanım kitapçığında ilk 1000 km de devirsiz bir sürüş öngörüyor, aracı zorlamayınız diye belirtiyor.

Ben uzun bir araştırma sonrasında aldım, farklı markaların araçları ile test sürüşleri de yaptım ama bu araçta karar kıldım. Aracı tercih etmemdeki diğer bir amaç 4x4 olmasıydı. Araçta GLX donanım olarak sizleri tatmin edecektir, ben GL+ için pek olumlu bakamıyorum tabi zevkler ve renkler meselesi... Benim 2. aracım, ilk aracım Audi A3(Eşim kullanıyor.) Ben fiesta marka aracımı satıp aldım. Bir SUV alma kararıyla yola çıktım. Uzun zamandır da arıyordum.

Kıyasladığım Modeller; Kia Sportage, Nissan QQ, VW Tiguan, Subaru XV...

Her aracın kendince güzel tarafları var. Ben bu modeller arasında Kia ile arada kaldım. Bana Kia Sportage 1.6 GL OTM. (Ön arka yan korumlar, Necvox Nav. Sistemi dahil) 69.000 TL fiyat verdiler. Araç için pek olumlu bir yorumum yok. Yakıt konusunda bile fabrika verileri SX4 ün iki katı. Suzuki GLX 4X2 fiyatı ise 68.750 TL fiyatları aynı... Kia ya LPG takdırırım derseniz 6.000 - 7.000 TL LPG parasınıda ilave ediniz. Kia size 69.000 TL + 6.000 TL = 75.000 TL = Suzuki Sx4 Scross GLX 4x4 Fiyatı

Tiguan için şunu söyleyebilirim, aracın torku iyi ve yokuşlarda ivmelenmsei güzel ama yakıtı da düşünün. Tiguanın da fabrika verileri yüksek. Donanım demiyeceğim, donanıma girersek tiguan sınıfta kalır...

Saygılar... Zamanım oldukça cevap verebilirim, zaman bulamazsam kusura bakmayın şimdiden...

• Bu arada; Sağ olun arkadaşlar, en iyileri sizlerin olsun temennisiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wazdew

Bayinin verdiği en son fiyat 75.000 TL ama tabi gitme gelme, konaklama derken biraz daha masrafımız oldu. Ben bu masrafları görmüyorum bile keyfine diyecek yoktu..

İzmit - Afyon arası yol deneyimim gece yolculuğuna denk geldi yavaş yavaş sürmek zorunda kaldım, yağmurda vardı. Afyon - Denizli arası çok keyifli geçti hava açık ve yağmur yoktu, hız sabitleyici ile devirsiz bir sürüş gerçekleştirdim. (Yokuşlarda hızdan düşmemek için hız sabitleyici devri yükseltmek zorunda kalıyor ben engel oldum.) Araç kullanım kitapçığında ilk 1000 km de devirsiz bir sürüş öngörüyor, aracı zorlamayınız diye belirtiyor.

Ben uzun bir araştırma sonrasında aldım, farklı markaların araçları ile test sürüşleri de yaptım ama bu araçta karar kıldım. Aracı tercih etmemdeki diğer bir amaç 4x4 olmasıydı. Araçta GLX donanım olarak sizleri tatmin edecektir, ben GL+ için pek olumlu bakamıyorum tabi zevkler ve renkler meselesi... Benim 2. aracım, ilk aracım Audi A3(Eşim kullanıyor.) Ben fiesta marka aracımı satıp aldım. Bir SUV alma kararıyla yola çıktım. Uzun zamandır da arıyordum.

Kıyasladığım Modeller; Kia Sportage, Nissan QQ, VW Tiguan, Subaru XV...

Her aracın kendince güzel tarafları var. Ben bu modeller arasında Kia ile arada kaldım. Bana Kia Sportage 1.6 GL OTM. (Ön arka yan korumlar, Necvox Nav. Sistemi dahil) 69.000 TL fiyat verdiler. Araç için pek olumlu bir yorumum yok. Yakıt konusunda bile fabrika verileri SX4 ün iki katı. Suzuki GLX 4X2 fiyatı ise 68.750 TL fiyatları aynı... Kia ya LPG takdırırım derseniz 6.000 - 7.000 TL LPG parasınıda ilave ediniz. Kia size 69.000 TL + 6.000 TL = 75.000 TL = Suzuki Sx4 Scross GLX 4x4 Fiyatı

Tiguan için şunu söyleyebilirim, aracın torku iyi ve yokuşlarda ivmelenmsei güzel ama yakıtı da düşünün. Tiguanın da fabrika verileri yüksek. Donanım demiyeceğim, donanıma girersek tiguan sınıfta kalır...

Saygılar... Zamanım oldukça cevap verebilirim, zaman bulamazsam kusura bakmayın şimdiden...

üstad kar gelince sizin 4x4 çekiş izlenimlerinizi merakla bekliyorum ,özellikle allgrip sistemi üzerinde yorumlarınız bekliyorum..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.